Beste koffiebonenmaler gids

Sommige personen vinden niks lekkerder dan een heet vers gebrouwen kopje koffie in de ochtend. Deze liefde voor verse koffie heeft ervoor gezorgd dat de koffiebonenmaler erg populair is geworden. In tegenstelling tot van te voren gemalen koffie dat snel muf wordt, kunnen vers gemalen koffiebonen direct gebrouwen worden na het malen om elke dag een kopje koffie met een geweldige smaak te krijgen. Een kwalitatieve bonenmaler kan bonen elke keer precies zo vermalen als je wilt en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast kunnen kwalitatieve koffiebonenmalers ook features hebben die de levensduur verlengen, de maaltijd verkorten en koffiebonen consistent precies zoals je wilt vermalen.

 

Onze beste koffiebonenmalers:

KOFFIEMOLENSBESTE VOORAANBIEDING
Sage The Smart Grinder ProBeste elektrische koffiemolen op de marktbekijk prijs
Baratza EncoreBeste koop koffiemalerbekijk prijs
Baratza Sette 30Beste voor espresso & thuisbaristabekijk prijs
SMEG CGF01BLEUMooiste designbekijk prijs
De'Longhi KG89Beste koffiemolen voor filterapparatenbekijk prijs
Hario Skerton PLUSBeste handmatige koffiemolenbekijk prijs
[/geoip_detect2_show_if]

 

Over de koffiebonenmaler

Koffie vermalers bestaan al meer dan een eeuw, maar meer moderne elektrische malers werden vroeg in de 20e eeuw ontwikkelt. Deze machines kunnen snelle koffiebonen vermalen tot poeder dat gebruikt kan worden voor het brouwen van koffie. Hoe fijner de koffiebonen vermalen kunnen worden, hoe sterker de smaak van de resulterende koffie. Sommige speciale koffiemachines zoals espressomachines hebben fijne poeder nodig voor het brouwen, wat inhoudt dat je de bonen precies zo moet malen voor de juiste smaak en brouw compatibiliteit. De kwaliteit van de vermalers beïnvloedt hoe precies de bonen vermalen worden en kwaliteit beïnvloedt ook de snelheid en de levensduur van de machine.

 

Soorten koffiebonenmalers

Niet alle bonenmalers zijn hetzelfde gebouwd en er zijn twee standaard type vermalers, namelijk de mes en burr.

Mes

 • Gebruikt messen om de bonen te snijden
 • Moet getimed en in de gaten gehouden worden om de juiste afmetingen te krijgen
 • Kosten meestal veel minder dan burr vermalers

Burr

 • Gebruiken vermaal wielen om de bonen te pletten
 • Hebben vaak features die de gebruiker de mogelijkheid geeft om de vermaaltijd in te stellen
 • Hebben vaak zogenaamde hoppers, welke gemalen bonen naar een ander compartiment verplaatsen

Bonenmaler

 

Soorten burr vermalers

Een burr bonenmaler is meer complex dan de variant met messen. Burr vermalers zijn vaak meer consistent dan mes vermalers en hebben meer aanpassingsmogelijkheden. De burr maler kan je weer opdelen in twee standaard soorten, namelijk de wiel en conische.

Wiel

 • Rond vermaal wiel
 • Draait snel, maar kan vibreren en een hoop lawaai maken
 • Goedkoper dan conische vermalers

Conisch

 • Een burr met de vorm van een kegel
 • Draait langzamer en zijn relatief stil
 • Raken niet zo snel verstopt als de wiel variant

 

Belangrijke features van een bonenmaler

Er zijn veel belangrijke aspecten die je zou moeten overwegen voordat je een koffiebonenmaler gaat kopen. Een vermaler vinden met de optimale features kan elke ochtend resulteren in een perfect vers kopje koffie voor vele jaren.

 

Kracht

De kracht van een koffiebonenmaler wordt weergegeven in watt. Een kwalitatieve bonenmaler heeft over het algemeen zo’n 300 watt. Vermalers met een lage kwaliteit komen vaak dichter in de buurt van 150 watt. Een bonenmaler met een hoger wattage kan bonen vaak sneller vermalen, wat vooral belangrijk is voor mes koffiebonenmaler. Aangezien mes vermalers frictie en warmte kunnen veroorzaken, moeten ze gedurende een korte tijd gebruikt worden om oververhitting te voorkomen. Hoe vaker een mes vermaler draait om koffiebonen te vermalen, hoe meer slijtage de machine zal ondergaan tijdens elk gebruik. Dit aspect betekent dat vermalers van een lage kwaliteit en met een laag wattage sneller kapot zullen gaan dan malers met een hoog wattage.

 

Capaciteit

Verschillende koffievermalers hebben verschillende booncapaciteiten. Personen die koffiebonen voor meerdere dagen willen vermalen, moeten op zoek gaan naar een koffiebonenmaler met grote capaciteiten. Zo hebben de hoppers die in de meeste burr vermalers gevonden kunnen worden een capaciteit van meer dan 100 gram. Personen die elke dag maar koffiebonen willen vermalen voor een kopje koffie zullen al tevreden zijn met een bonenmaler die ruimte heeft voor 50 gram koffiebonen. Je zou ook moeten onthouden hoeveel kopjes koffie je per dag ongeveer drinkt om te bepalen hoeveel gram bonen je elke keer wilt vermalen.

 

Kwaliteit van de messen

Als je niet veel geld wilt spenderen aan een vermaler, dan zal je zeer waarschijnlijk op zoek gaan naar een mes vermaler. Een mes vermaler kan redelijk betrouwbaar zijn als je de juiste koopt. Je zou ook erg goed op de kwaliteit van de messen moeten letten wanneer je overweegt om dit model te kopen. Mes vermalers met een hoge kwaliteit hebben vaak roestvrij stalen messen die gegarandeerd scherp blijven tijdens de complete levensduur van de bonenmaler. Iemand die er echter voor kiest om een erg goedkope en kwalitatief mindere koffiebonenmaler te kopen, zal mogelijk opgescheept zitten met een vermaler die snel slijt en verstopt raakt. Het verstopt raken van een vermaler van lage kwaliteit kan resulteren in extra schoonmaaktijd na elk gebruik, wat af en toe kan resulteren in een slechte of incomplete schoonmaakbeurt. Als een mes koffiebonenmaler niet goed schoon gemaakt wordt na elk gebruik, kan dit resulteren in ongewenste smaken die mengen met de smaak van de koffiebonen die je in de toekomst maalt.

Goedkoopste bonenmaler

 

Geen rotzooi feature

Een bonenmaler knoeit vaak bonen en poeder na elke keer gebruikt te worden. Sommige burr koffievermalers hebben echter een unieke feature die dat knoeien voorkomt. Deze feature is ideaal voor personen die een hekel hebben aan de vervelende rotzooi die na elk gebruik ontstaat.

 

Controle over de grofheid

De grofheid van de poeder van een mes vermaler hangt af van hoe lang de gebruiker de machine laat draaien. De besturingen op burr vermalers geven je echter de mogelijk om automatisch in te stellen hoe ze moeten malen. Goedkopere burr vermalers hebben mogelijk maar drie of vier grofheidsinstellingen, maar de duurdere modellen hebben acht of meer variaties. Meer variaties betekent meer potentiële smaaksterktes in de uiteindelijke koffie. Je kan experimenteren met een meer kwalitatieve koffiebonenmaler om de grofheid te vinden die jij het lekkerste vindt.

 

Makkelijk schoon te maken

Een bonenmaler zou na elk gebruik goed schoon gemaakt moeten worden om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de koffie goed blijft. Voor elke soort vermaler geldt echter een andere schoonmaaktijd. Conische burr vermalers worden over het algemeen gezien als de vermalers die je het makkelijkste schoon kan maken, omdat de wielen die gebruikt worden om te vermalen vaak verwijderd kunnen worden. Zodra je de conische wielen uit de machine hebt gehaald kan je ze makkelijk schoonmaken en vervangen en de rest van de koffiebonenmaler vereist weinig schoonmaak. Mes vermalers nemen over het algemeen de meeste tijd in beslag om schoon te maken, dus als je niet veel tijd wilt verspillen aan schoonmaken, dan moet je mogelijk voor een ander alternatief kiezen.

 

Afmetingen

Alhoewel mes vermalers minder handig zijn dan burr vermalers, zijn ze meestal wel veel kleiner dan burr vermalers. Je zou moeten kijken hoeveel ruimte je op je aanrecht hebt om te bepalen welke soort vermaler het beste voor je werkt. Burr vermalers hebben grotere motoren dan mes vermalers en sommige kunnen verrassend groot zijn. Iemand die een koffiebonenmaler op wil bergen wanneer deze niet gebruikt wordt, kan mogelijk beter voor een mes vermaler kiezen, maar iemand die er geen problemen mee heeft dat de vermaler constant op het aanrecht staat, kan zonder problemen voor een burr bonenmaler kiezen.

 

Automatisch uitschakeling

Als je een burr vermaler kopen wilt, is het mogelijk niet verkeerd om eentje uit te kiezen met een automatische uitschakeling optie. Mes vermalers hebben deze feature niet, aangezien ze handmatig bestuurt moeten worden, maar sommige burr malers hebben deze optie ook niet. Personen die tijd willen besparen kunnen kiezen voor een bonenmaler met een automatisch uitschakeling en zodoende hoeft men niet constant aanwezig te zijn tijdens het vermalen. Vermalers zonder deze feature zullen constant door blijven malen, zelfs wanneer alle koffiebonen vermalen zijn en stoppen pas wanneer je ze handmatig uitschakelt.

 

Koffiebonenmaler merken vergelijken

Fabrikanten van koffievermalers produceren vaak vermalers die bedoeld zijn voor bepaalde features. Hieronder zullen we de verschillen tussen een aantal bekende merken opnoemen.

 • Baratza: Produceert burr vermalers die verschillende grofheidsinstellingen hebben om accurate vermalen koffie te creëren
 • Cuisinart: Fabriceert mes en burr vermalers met een redelijke wattage voor betaalbare prijzen
 • Pasquini: Produceert erg kwalitatieve vermalers die opties hebben zoals grote hoppers en een hoog wattage
 • Capresso: Maakt betaalbare wiel en conische vermalers die vaak aparte compartimenten hebben voor bonen en poeder
 • Bodum: Fabriceert mes en burr vermalers die ontworpen zijn met een aangename esthetica en handige afmetingen in gedachten

Beste Koffiebonenmaler

 

Conclusie

De juiste koffiebonenmaler hebben kan je een hoop frustratie en tijd besparen wanneer je verse koffie in de morgen maakt. Een bonenmaler kan aardig luxueus zijn en een koffiedrinker die een kwalitatieve vermaler koopt zal de aroma, smaak en gemak die zijn/haar nieuwe koffiebonenmaler biedt op prijs stellen.

Tags:

1 Reactie
 1. Hallo,
  Wat bedoelt u bij de koffiemolen van Graef CM 800, dat aanvullende maalschijf aanpassingen mogelijk is?
  Ik wil deze molen gebruiken voor mijn piston van Graef(dus zo fijn mogelijk)

  Vriendelijke groet Cees Schultz

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo