Over vivakoffie

Vivakoffie is ontstaan na onze grote liefde voor koffie en het gebrek aan websites waar je informatie over het onderwerp kan vinden. Uit de liefde voor koffie ontstond de reis naar een beter kopje koffie en onze ervaringen kan je onder andere op deze website vinden. Vivakoffie is een bron voor koffiedrinkers om te leren hoe ze van koffie kunnen houden, wat we willen bereiken met behulp van handleidingen, commentaar en reviews. Voor geweldige koffie heb je geen dure apparatuur nodig. Het vereist een kennis van het product, het merk en bereidingsprocessen. Toen we deze website begonnen waren we normale koffiedrinkers, maar ondertussen zijn we echte koffieliefhebbers geworden.

Op Vivakoffie zal je behulpzame recensies over koffie en koffieproducten, handleidingen over verschillende bereidingsmethodes, algemene informatie over koffie en de verwerking, handige tips over het bereiden van koffie, besparen van geld en koopgidsen voor het vinden van het beste espressomachine en heerlijke koffierecepten vinden. We horen altijd graag je mening over onze site en artikelen en als je vragen hebt, dan zullen we ons best doen om die te beantwoorden.

Wij bij Vivakoffie zijn koffieliefhebbers en barista’s met jaren ervaring in het bereiden van koffie.

 

 

Ontstaan

Vivakoffie begon als een plek waar we onze passie en kennis over koffie konden delen.

Olivier, oprichter vivakoffie

Olivier, oprichter

Nu is de site echter uitgegroeid tot een centrale plek met uiteenlopende kennis over de koffiewereld. Je zal hier handleidingen, tips, recepten, weetjes, recensies en nog veel meer vinden, welke door ons of andere enthousiaste koffieliefhebbers zijn geschreven.

Die passie om kennis te delen met personen die net zoveel van koffie houden als ons is er echter nog altijd. Toen we voor het eerst koffie dronken gebruikte we standaard voorgemalen koffie. We wisten niet dat er meer was en ‘genoten’ dus dagelijks van onze standaard koffie. Onze ogen werden echter geopend toen we een cappuccino dronken die van begin tot eind handmatig bereid was.

Vanaf dat moment waren we geobsedeerd door koffie en kochten onze eigen espressomachine, koffiemolen, melkopschuimkan, thermometer en digitale weegschaal. We wilden alles leren over koffie en tijdens die reis hebben we een hoop kennis opgedaan. Om deze vergaarde kennis op te slaan om makkelijk terug te lezen en direct te delen met personen die net zo enthousiast zijn als ons, hebben we Vivakoffie opgericht.

Gastblogger worden?

We willen op de website graag een community creëren waar bijdragers met een vergelijkbare liefde voor koffie kennis opdoen en delen. Als je graag meer wilt doen dan alleen genieten van onze artikelen, neem dan vandaag nog contact met ons op om een bijdrager te worden.

 

Wat je op deze site kunt vinden

In eerste instantie ging deze website alleen maar over geweldige koffie thuis bereiden. Alhoewel je nog steeds genoeg recensies over koffiemachines kunt vinden, is de inhoud van de site niet beperkt tot dit. Alles dat ook maar een beetje met koffie te maken heeft zal je hier kunnen vinden. Of je nu op zoek bent naar een experiment, bereidingshandleiding of koffierecepten. We zijn van plan om alles te plaatsen.

Waar deze site niet om gaat

We zullen je nooit vertellen hoe je je koffie wel of niet moet drinken. Dat is helemaal aan jou. Ook vinden we dat de koffietheorie altijd uitgedaagd en getest moet worden. We zullen dus ons best doen om je nooit te vertellen wat je wel en niet moet doen. Populaire theorieën zullen we ook uittesten, zodat we de resultaten met je kunnen delen. We raden je ook zeker aan om zelf te experimenteren, want je weet maar nooit wat voor resultaten je bereikt.

Dit gaat ook om jou reis in de koffiewereld

Alhoewel we het zeker leuk vinden om onze eigen bevindingen met je te delen, horen we ook graag wat jij vindt. Als er iets is wat je uit wilt testen, bespreken of leren, laat het ons dan weten en we zullen kijken of we er een artikel van kunnen maken.

 

Vrienden & samenwerkingen in de koffiewereld:

  • Escobar antwerpen –  koffieenlunchescobar.be
  • Cinta Coffee – cintacoffee.nl
  • More Coffee – morecoffee-koffiemachines.nl
  • Open Coffee – Nieuwegein open-coffee-nieuwegein.nl

 

Vivakoffie
Logo