Over vivakoffie

Welkom bij Vivakoffie en bedankt voor het bezoeken van deze over ons pagina.

Wij bij Vivakoffie zijn koffieliefhebbers en barista’s met jaren ervaring in het bereiden van koffie. Vivakoffie begon als een plek waar we onze passie en kennis over koffie konden delen. Nu is de site echter uitgegroeid tot een centrale plek met uiteenlopende kennis over de koffiewereld. Je zal hier handleidingen, tips, recepten, recensies en nog veel meer vinden, welke door ons of andere enthousiaste koffieliefhebbers zijn geschreven.

Die passie om kennis te delen met personen die net zoveel van koffie houden als ons is er echter nog altijd. Toen we voor het eerst koffie dronken gebruikte we standaard voorgemalen koffie. We wisten niet dat er meer was en ‘genoten’ dus dagelijks van onze standaard koffie. Onze ogen werden echter geopend toen we een cappuccino dronken die van begin tot eind handmatig bereid was.

Vanaf dat moment waren we geobsedeerd door koffie en kochten onze eigen espressomachine, koffiemolen, melkopschuimkan, thermometer en digitale weegschaal. We wilden alles leren over koffie en tijdens die reis hebben we een hoop kennis opgedaan. Om deze vergaarde kennis op te slaan om makkelijk terug te lezen en direct te delen met personen die net zo enthousiast zijn als ons, hebben we Vivakoffie opgericht.

We willen op de website graag een community creëren waar bijdragers met een vergelijkbare liefde voor koffie kennis opdoen en delen. Als je graag meer wilt doen dan alleen genieten van onze artikelen, neem dan vandaag nog contact met ons op om een bijdrager te worden.

 

Wat je op deze site kunt vinden

In eerste instantie ging deze website alleen maar over geweldige koffie thuis bereiden. Alhoewel je nog steeds genoeg recensies over koffiemachines kunt vinden, is de inhoud van de site niet beperkt tot dit. Alles dat ook maar een beetje met koffie te maken heeft zal je hier kunnen vinden. Of je nu op zoek bent naar een experiment, bereidingshandleiding of koffierecept. We zijn van plan om alles te plaatsen.

Waar deze site niet om gaat

We zullen je nooit vertellen hoe je je koffie wel of niet moet drinken. Dat is helemaal aan jou. Ook vinden we dat de koffietheorie altijd uitgedaagd en getest moet worden. We zullen dus ons best doen om je nooit te vertellen wat je wel en niet moet doen. Populaire theorieën zullen we ook uittesten, zodat we de resultaten met je kunnen delen. We raden je ook zeker aan om zelf te experimenteren, want je weet maar nooit wat voor resultaten je bereikt.