Beste Philips koffiemachine kopen van 2023? Test & reviews

Een Philips koffiemachine kopen? Als het om koffiemachines gaat, komen Philips koffiezetapparaten altijd als beste uit de bus. Ze zijn niet alleen betrouwbaar en efficiënt, maar hebben ook een mooi ontwerp dat ze gebruiksvriendelijk maakt. In dit overzicht van de beste Philips koffiemachines bekijken we allerbeste modellen die vandaag op de markt zijn. Van filter-koffiezetapparaten, senseo-modellen tot volwaardige volautomatische espressomachines, we hebben voor elk wat wils. Dus of je nu op zoek bent naar je eerste machine of je huidige wilt upgraden, bekijk zeker onze top keuzes!

Philips koffiemachine - beste koop

Philips 3200 EP3246 – Beste koop

Het Philips 3200 koffieapparaat is een van de beste volautomatische koffiemachines die je op de markt kunt vinden. Hij is heel gemakkelijk in het gebruik en je hoeft ook geen gedoe te doen om hem schoon te maken. De koffiemachine is licht van gewicht en je kunt hem gemakkelijk van de ene plaats naar de andere verplaatsen.

De bedieningsknoppen zijn gemakkelijk te bedienen en de koffiemachine geeft je een volledige koffie ervaring met slechts één druk op de knop. Hij heeft ook automatische uitschakelfuncties en het schoonmaken en onderhouden van deze machines is eveneens eenvoudig.

 

Philips koffiezetapparaten filter

Nog maar enkele decennia geleden namen filterkoffiezetapparaten de plaats in van ’s werelds populairste huishoudelijke koffiezetapparaten. Er zijn heel wat koffiedrinkers die ook nu nog de voorkeur geven aan deze eenvoudige, maar allesbehalve middelmatige, zetmethode. Als je een van hen bent, zul je zeker dol zijn op de heerlijke, aromatische filterkoffie die bereid wordt met behulp van een Philips filterkoffiezetapparaat

 

Philips Daily Collection (HD7435/20, HD7459/20)

Zelfs de Philips filter-koffiezetapparaten op instapniveau – die deel uitmaken van de Daily Collection van het bedrijf – zijn in staat heerlijke koffie te zetten. Dat is in de eerste plaats te danken aan de Aroma Twister technologie. Die zorgt ervoor dat de instromende koffie gelijkmatig door de kan circuleert, met als resultaat een perfect gelijkmatig aroma – van het allereerste kopje tot het laatste.

De filterkoffiezetapparaten van Daily Collection zijn bijzonder licht en compact (afhankelijk van het model varieert de inhoud van de glazen kan van 0.6 l tot 1.2 l), zodat zelfs de kleinste keuken gegarandeerd voldoende ruimte heeft voor een dergelijk apparaat. Deze koffiezetapparaten zijn ook voorzien van de druppelstopfunctie, wat betekent dat je jezelf op elk moment in de brouwcyclus een kopje koffie kunt inschenken, zonder dat je hoeft te wachten tot het klaar is. Er zijn nog meer voordelen: een waterniveau-markering vind je op de kan, er is een uitneembare filterhouder, de onderdelen van deze koffiezetapparaten zijn vaatwasmachinebestendig en de apparaten zelf zijn bijzonder eenvoudig en handig in het gebruik. De automatische uitschakelfunctie is al even handig – om veiligheids- en stroombesparingsredenen schakelt het Philips koffiezetapparaat vanzelf uit na 30 minuten inactiviteit na een voltooide zetcyclus.

Philips koffiezetapparaat “HD7459/20”, die ook deel uitmaakt van de Daily Collection, kan bogen op een paar extra functies. Eén ervan is een programmeerbare timer waarmee je elke ochtend wakker kunt worden met de geur van vers gezette koffie (het enige wat je de avond tevoren hoeft te doen is een papieren filter in het koffiezetapparaat te doen, er wat gemalen koffie in te gieten en dan de gewenste hoeveelheid en timing te kiezen). Dit model is ook uitgerust met een LCD display.

 

Grind & Brew (HD7769/00) – het beste philips koffiezetapparaat met filter

Geniet van versgemalen koffie met Philips “Grind & Brew”! Het is een filter-koffiezetapparaat van de nieuwe generatie, dat behalve de kenmerken van de hierboven beschreven instapmodellen (Aroma Twister technologie, druppelstopfunctie, programmeerbare timer, enz.) ook iets heeft dat je zelden in andere koffiezetapparaten van deze soort tegenkomt – een ingebouwde molen! Niet alleen kun je er koffiebonen mee malen vlak voor het zetten, maar hij maalt ze ook precies zoals jij het lekker vindt, dankzij 9 verschillende maalstanden.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een dubbel bonenreservoir: daarmee kun je wisselen tussen twee koffiesoorten, wat zeker van pas komt als de leden van je gezin een verschillende smaak hebben of als je zelf de dingen soms graag wat afwisselt. Bovendien bewaart een deksel van het bonenreservoir met Aroma-zegel het aroma van je bonen en houdt het ze even vers en heerlijk als toen de verpakking voor het eerst geopend werd.

Met het “Grind & Brew” model kun je ook de sterkte van je koffie kiezen (van mild tot intens), terwijl de programmeerbare automatische uitschakeltijd betekent dat je de temperatuur van je koffie kunt handhaven hoe lang je wilt, of het nu 10 minuten of 2 uur is.

 

Philips SENSEO koffiepadmachines

Behalve dat ze je uiterst gemakkelijk heerlijke koffie laten zetten, zorgen koffiepadmachines ook voor een perfecte netheid. Ze stellen je ook in staat wat kostbare tijd te besparen en de noodzaak om je koffie af te meten of te malen helemaal te vergeten. Weet je trouwens dat Philips eigenlijk verantwoordelijk is voor de uitvinding van dit type koffiezetapparaat? Aan het begin van de 20e eeuw sloeg de firma de handen ineen met Sara Lee en liet de wereld kennismaken met SENSEO® – de eerste koffiepadmachine die ooit op de markt verscheen.

 

SENSEO® Original Plus (CSA210/10, CSA210/50, CSA210/60)

Dit model van de koffiepadmachine is een echte klassieker, geliefd bij koffie liefhebbers over de hele wereld en door Philips nog verder verbeterd met behulp van enkele vernieuwende functies. Allereerst is er de mogelijkheid om de koffiesterkte te kiezen: met één enkele knop kies je een sterkere portie (van een kleiner volume) of een mildere portie (van een groter volume). Verder is er de unieke SENSEO® Coffee Boost technologie, die de in de koffiepad verborgen smaken tot hun recht laat komen en de liefhebbers van deze drank een bijzonder rijke, intense smaak schenkt. Intussen maakt de Crema Plus functie het laagje crema dat je koffie bedekt nog dunner en subtieler.

Zoals gebruikelijk bij Philips SENSEO® modellen, kan de Original Plus machine 1 of 2 porties tegelijk zetten – en dat in minder dan een minuut! De apparaten van deze serie zijn ook milieuvriendelijk: vergeleken met het oudere Original model verbruiken ze 45% minder energie (dit is te danken aan de automatische uitschakeling). Bovendien is 28% van hun plastic omhulsel gemaakt van gerecycleerd plastic.

 

SENSEO® Select (CSA250/10) – Het beste Philips SENSEO apparaat

De naam van deze nieuwe generatie SENSEO® koffiepadmachine spreekt voor zich: hij biedt je inderdaad een veel grotere keuze aan dranken dan die van de oudere SENSEO® modellen. Je kunt kiezen uit wel 3 verschillende dranken: geniet van subtiele lungo, klassieke koffie die iets intenser is, of rijke, sterke espresso. Met de handige Memo functie sla je je keuze met gemak op.

Verder heb je, dankzij een verstelbare koffietuit, de gelegenheid om van je favoriete koffie te genieten uit je favoriete kopje, hoe kort of lang het ook is (zolang het maar onder de 14 cm is). Een uitneembaar lekbakje zorgt voor een perfecte reinheid, terwijl het feit dat het koffiezetapparaat je automatisch meldt dat je het moet ontkalken het onderhoud van deze machine gemakkelijker maakt dan ooit.

 

 

Philips volautomatische koffiemachines

Met één druk op de knop serveert een philips volautomatische espressomachine je een grote verscheidenheid aan koffiedranken, allemaal gezet met versgemalen koffiebonen, en ook met verse melk. De keramische konische maalschijven waarmee deze apparaten zijn uitgerust zijn bijzonder duurzaam: ze zijn in staat bonen te malen die nodig zijn voor het brouwen van wel 20 000 porties! Je kunt kiezen uit 12 verschillende maalgraden: van uiterst fijn tot uiterst grof.

  • Aroma Extract: ideale koffietemperatuur en perfect aroma

De Aroma Extract functie is werkelijk uniek: dit systeem garandeert zowel een optimaal brouwproces als het beste resultaat. Dankzij de Aroma Extract functie blijft de ideale koffietemperatuur van 90-98 °C gehandhaafd, terwijl de waterstroom wordt aangepast op een manier die niet anders kan dan bijzonder lekkere en aromatische koffie opleveren.

  • My Coffee Choice: kies de gewenste koffiesterkte en portiegrootte

Met de door Philips ontwikkelde My Coffee Choice technologie kun je gemakkelijk de sterkte van je koffie telkens veranderen, en ook de gewenste portiegrootte kiezen.

  • LatteGo: baanbrekend systeem voor het opschuimen van melk

Het nieuwe melkopschuimsysteem dat LatteGo heet, laat iedereen genieten van heerlijke koffie op basis van melk – ja, zelfs wie altijd haast heeft! Het bestaat uit slechts twee onderdelen en bevat helemaal geen slangetjes, wat waarschijnlijk de reden is waarom het officieel erkend is als het melkschuimsysteem dat het gemakkelijkst te onderhouden is. Gemiddeld duurt het grondig reinigen van dit systeem onder stromend water niet meer dan 15 seconden!

Wie altijd graag wat extra tijd wil besparen en toch voor een perfecte hygiëne wil zorgen, zal blij zijn te weten dat het LatteGo melkopschuimsysteem ook vaatwasmachine-veilig is.

  • AquaClean waterfilters: ontkalk je koffiemachine slechts zelden, om de 5 000 kopjes

Het is waarschijnlijk geen nieuws voor je dat de kwaliteit van je water een enorme invloed heeft op de smaak van de verkregen koffie. Dit wetende, gebruikte Philips zijn jarenlange ervaring om het AquaClean filter te ontwikkelen en te patenteren, dat het water zuivert en voorkomt dat er kalkaanslag in je koffiemachine ontstaat.

Dit is echter nog niet eens het beste nieuws! Als je AquaClean filters gebruikt en ze regelmatig vervangt, kun je tot 5 000 porties zetten zonder dat je de ontkalkingsprocedure hoeft uit te voeren. Dit betekent dat je apparaat pas ontkalkt hoeft te worden nadat 8 filters vervangen zijn. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over de juiste timing: het automatische ontkalkingsprogramma dat je in alle Philips espressomachines vindt, laat het je weten zodra het tijd is om te ontkalken.

  • Compact, intuïtief, gemakkelijk te onderhouden

Alle Philips koffiezetapparaten (behalve die van de oudere “Series 5000”) zijn uitgerust met intuïtieve aanraakschermen. Ze zijn ook compact en worden gekenmerkt door een onberispelijke vormgeving.

Het hoofdbestanddeel van elke koffiemachine – de zeteenheid – is bij Philips toestellen gemakkelijk te verwijderen en kan direct onder de kraan worden afgewassen. Om het nog handiger te maken zijn de stoomstaaf, het melkkannetje, het melkreservoir en alle onderdelen daarvan, de lekbak en het koffiedikbakje allemaal vaatwasmachinebestendig.

 

LatteGo: De beste Philips koffiemachine series

Serie 2200 LatteGo – beste koop

De Philips koffiemachines van deze serie bieden de keuze uit twee verschillende melksystemen: je kunt gaan voor het innovatieve LatteGo systeem of voor de klassieke melkopschuimer. Afhankelijk van het melksysteem heb je de keuze uit 2 of 3 recepten. Is je toestel uitgerust met een melkopschuimer, dan kun je met één druk op de knop genieten van rijke espresso of traditionele zwarte koffie, terwijl je met de melkopschuimer – of het stoomstaafje – gemakkelijk wat heerlijk melkschuim kunt opschuimen voor je favoriete drankjes op basis van melk. Kies je echter voor het LatteGo systeem, dan kun je daarmee espresso, zwarte koffie of heerlijke cappuccino zetten – alles met één enkele aanraking!

 

Serie 5000 LatteGo

In deze serie vind je koffiemachines met 3 verschillende melkopschuimsystemen: kies tussen LatteGo, een geïntegreerd melkopschuimbakje en het klassieke stoomstaafje. Afhankelijk van het model kun je 2 tot 6 verschillende recepten bereiden (espresso, zwarte koffie, americano, cappuccino, latte macchiato en koffie verkeerd). De Series 5000 koffiemachines worden ook gekenmerkt door een unieke vormgeving en bijzonder stijlvolle accenten.

 

Serie 3200 LatteGo – beste getest

Er zijn 2 verschillende melkopschuimsystemen te vinden in de modellen van deze serie: het is ofwel LatteGo ofwel de klassieke melkopschuimer. Met deze Philips koffiemachines kun je met één druk op de knop tot 5 heerlijke drankjes brouwen (espresso, zwarte koffie, americano, cappuccino en latte macchiato).

Het spreekt vanzelf dat deze modellen alle kenmerken en voordelen hebben die kenmerkend zijn voor andere Philips koffiemachines met bonen, zoals de Aroma Extract en My Coffee Choice technologieën, een intuïtief display, een uitneembare zetgroep en een duurzame keramische molen met maar liefst 12 maalstanden.

 

Serie 4300 LatteGo

De Series 4300 modellen zijn uitgerust met het LatteGo systeem of met de klassieke melkopschuimer. Wie de voorkeur geeft aan zwarte koffiedranken en juist daarom besluit om de melkopschuimer te kiezen, zal ook aangenaam verrast zijn: met een druk op de knop kunnen de modellen zonder LatteGo systeem wel 5 verschillende drankjes brouwen (americano, caffè crema, espresso, zwarte koffie, ristretto). Ga je voor een LatteGo model, dan krijg je ook nog eens 3 extra recepten op basis van melk die met één druk op de knop gebrouwen worden.

De koffiemachines van deze serie hebben ook 2 geïntegreerde gebruikersprofielen, waarmee twee koffiedrinkers de instellingen van hun favoriete recepten kunnen veranderen en bewaren. Dit is bijzonder handig voor huishoudens waarvan de leden verschillende smaken hebben: het is niet nodig de koffiesterkte en de portiegrootte steeds opnieuw in te stellen. Intussen kunnen je gasten gebruik maken van het extra gastenprofiel, zodat ze van koffie kunnen genieten precies zoals zij het lekker vinden zonder jouw voorkeursinstellingen te veranderen.

Tenslotte zijn de Series 4300 koffiemachines voorzien van grote aanraakgevoelige toetsen, die de bediening van deze apparaten nog handiger maken.

 

Series 5400 LatteGo – beste in topsegment

Dit is de nieuwste en beslist meest geavanceerde serie bonen-koffiemachine van Philips. Alle modellen zijn uitgerust met het innovatieve LatteGo melkopschuimsysteem en kunnen wel 12 verschillende dranken zetten: ristretto, espresso, espresso lungo, zwarte koffie, caffè crema, americano, cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd, latte, flat white en zelfs de zogenaamde “reisbeker” portie.

Liefhebbers van sterke koffie zullen zeker de nieuwe Extra Shot functie waarderen, die een portie ristretto toevoegt aan elk van je gekozen recepten. Dit maakt de resulterende drank sterker terwijl je extra bitterheid kunt vermijden.

Je vindt maar liefst 4 geïntegreerde gebruikersprofielen in de modellen van deze serie – ze laten je de instellingen van je favoriete recepten aanpassen en bewaren. Je gasten daarentegen kunnen het extra gastprofiel gebruiken, zodat ze van koffie kunnen genieten precies zoals zij het lekker vinden zonder jouw voorkeursinstellingen te veranderen.

Wat de Series 5400 LatteGo modellen onderscheidt van de rest is de elegante vormgeving en een uiterst handig, aanraakgevoelig LCD scherm met gekleurde recept-iconen. Het verchroomde voorpaneel van deze koffiemachines maakt het observeren van het brouwproces tot een waar genoegen. Er is ook nog een extra, lieflijk detail: terwijl de koffie gezet wordt, wordt de zetplaats verlicht met LED lampjes. Dit kan van pas komen als je ’s morgens vroeg een kopje koffie aan het bereiden bent, terwijl het buiten nog vrij donker is.

 

Vraag & Antwoord

Hoeveel kost een Philips koffiezetapparaat?

De prijs die je voor een Philips koffiezetapparaat moet betalen hangt af van het specifieke model. Druppelmachines zijn het goedkoopst en kosten € 30 – € 50. Modellen met een molen zijn iets duurder. Een volautomatische Philips koffiemachine is een veel duurder apparaat – de prijzen beginnen bij een paar honderd euro. Hoe meer parameters een apparaat biedt, hoe hoger de prijs. De meest geavanceerde modellen worden beschouwd als de beste koffietoestellen op de markt.

Hoe kies je een Philips koffiezetapparaat?

Het merk biedt twee soorten apparaten – je kunt kiezen tussen een volautomatisch en een druppel koffiezetapparaat. Automatische espresso apparaten zijn er in verschillende varianten. Afhankelijk van het model kan een Philips koffiemachine 2 tot 6 soorten koffie bereiden. Het waterreservoir kan ongeveer 2 liter water bevatten. Enkele modellen hebben een opmerkelijke functie, LatteGo genaamd, die geen slangetjes gebruikt voor het opschuimen van melk. Koffiemachines van het merk Saeco vormen een aparte categorie – ze bieden meer parameters en extra aanpasbare functies.

Het andere type – een Philips koffiezetapparaat met druppelfunctie is ontworpen voor de gietmethode om koffie te zetten. Sommige modellen hebben een molen, dankzij welke de koffie vers is. De fabrikant biedt een thermische pot aan, die de temperatuur langer vasthoudt.

Het kiezen van het juiste model moet een zorgvuldige beslissing zijn. Denk na over je eigen behoeften en zorg ervoor dat het Philips koffiezetapparaat van je keuze daarop aansluit.

De belangrijkste features van een Philips koffiezetapparaat

Philips is bekend van apparaten die het leven eenvoudiger maken. Met koffiezetapparaten is het niet anders. De apparaten die de fabrikant aanbiedt zijn zeer geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik.

Een Philips koffiezetapparaat is in de eerste plaats een automatisch apparaat. De fabrikant biedt zowel apparaten onder zijn eigen naam aan, als Saeco koffiezetapparaten – een ander merk van de Nederlandse onderneming. Omdat Philips koffiezetapparaten automatisch zijn, is de tussenkomst van de gebruiker bij de bereiding van de drank minimaal. De verscheidenheid aan ontwerpen is heel opmerkelijk. De fabrikant biedt zowel grote als kleine Philips koffiezetapparaten – de laatste zijn perfect voor kleine keukens. Elk automatisch Philips koffiezetapparaat heeft een ingebouwde keramische molen met regeling van de maalgraad. Dankzij dit alles suggereren velen dat Philips koffiezetapparaten de beste apparaten zijn die jarenlang hoge kwaliteit leveren.

Wat zijn de voordelen van een Philips koffiemachine?

Een Philips koffiemachine is een apparaat van hoge kwaliteit met veel nuttige functies, ongeacht het model. Deze apparaten bieden een unieke vormgeving. Dankzij dit kun je een apparaat afstemmen op je keuken. Dankzij de ruime keuze uit verschillende maten, zul je geen probleem hebben met het vinden van een model voor een klein interieur. Philips koffiezetapparaten zijn heel gemakkelijk in het gebruik. Als je het product registreert, kun je 10 jaar garantie krijgen op het maalwerk, als het apparaat dat heeft.

Wat zijn de mogelijke gebreken van een Philips koffiezetapparaat?

Sommige gebruikers die een Philips koffiezetapparaat bezitten wijzen op het hoge geluidsniveau van sommige modellen. Apparaten met het LatteGo systeem kunnen meer lawaai maken bij het opschuimen van melk. De zelfreinigende functie kan het bakje sneller vullen. Hierdoor kan een Philips koffiezetapparaat meer aandacht vragen bij het gebruik.

Waar koop je een Philips koffiezetapparaat?

Een Philips koffiezetapparaat kun je in elke winkel voor huishoudelijke apparatuur vinden. De meeste populaire winkels met elektronische apparaten bieden dit merk aan. Bij het zoeken naar het perfecte model, moet je zeker verschillende aanbiedingen van verschillende winkels vergelijken. Het apparaat in een fysieke winkel bekijken is ook een goed idee. Als je de beste prijs nastreeft, probeer dan online te winkelen. Op zoek naar de lijst van winkels die Philips koffiezetapparaten aanbieden? Kijk op de officiële website van het merk.

Voor wie is een Philips koffiezetapparaat bedoeld?

Iedereen die van de smaak van espressomachine koffie houdt, zal blij zijn met een Philips koffiezetapparaat. Het is een perfecte oplossing voor gebruikers die waarde hechten aan gemak en eenvoudig gebruik van dergelijke apparaten. Automatische modellen zetten koffie van een perfecte smaak zonder al te veel aandacht aan het apparaat te besteden. De elegante ontwerpen kunnen gewaardeerd worden door iedereen die het uiterlijk een belangrijke factor vindt.

Het merk is ook een goede optie voor liefhebbers. Philips filter-koffiezetapparaten bieden veel functies om een alledaags kopje koffie veel aangenamer te maken. Vooral modellen met een molen verbeteren de kwaliteit van de drank aanzienlijk.

Wat is Philips

Philips is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam, dat gespecialiseerd is in de productie van huishoudelijke apparaten, medische apparatuur en verlichtingsoplossingen. Het werd in 1891 opgericht door Gerard Philips en zijn vader Frederik – maar Anton, Gerards jongere broer, nam al gauw het roer van het bedrijf over en hielp het kleine familiebedrijf uit te groeien tot wat nu een van de grootste fabrikanten van elektronica ter wereld is.

In 1965 betrad Philips de koffie-arena. Een halve eeuw later, in 2015, kende Euromonitor International Philips de titel toe van het nr. 1 koffiemachinemerk in heel West-Europa. Al een aantal jaren schotelt de firma de diepliggende L-liefhebbers voortdurend diverse innovaties en vernuftige zetproducten voor, die natuurlijk resulteren in koffie die steeds lekkerder wordt.

Wat Philips koffiezetapparaten onderscheidt van de rest zijn de vernieuwende technologische oplossingen, de eenvoudige bediening, de mooie vormgeving en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze apparaten zijn ontworpen om aan de persoonlijke smaak van elke koffieliefhebber te voldoen. Philips biedt filterkoffiezetapparaten, SENSEO® padkoffiezetapparaten en espressomachines, die allemaal gemakkelijk te bedienen zijn en aan je individuele behoeften aangepast kunnen worden.

 

Testresultaten

Elk jaar testen we verschillende soorten koffiemachines en koffiebonen. Met onze koopgidsen met uitgebreide reviews doe je gegarandeerd de beste koop.

Koopgidsen per type:

Koopgidsen & reviews per merk:

Vivakoffie
Logo