Beste koffiemolen kopen TOP 10

baratza Virtuoso beste koffiemolen kopenJe hebt het al eerder gehoord, maar we gaan het hier nog een keer zeggen: een goede koffiemolen maakt het verschil als het om je brouwsels gaat. Het is waar dat de kwaliteitsverschillen duidelijker bovenkomen bij espresso, maar het maakt ook wel degelijk verschil bij je ochtendkoffie. Of je nu een machine met automatische druppelfunctie of een French Press gebruikt, de molen heeft meer invloed op het eindproduct dan wat dan ook. Dus voordat je een smak geld besteed aan een training voor barista’s (we hebben het hier tegen de thuisgebruiker), zou je kunnen overwegen dat je eerst een goede of, zelfs straffer, de beste koffiemolen kopen gaat. Het is de investering waard. (lees hieronder verder…)

We gebruiken hier het woord investeren omdat koffiemalers duur zijn. We hebben ons best gedaan een aantal „budget”modellen in de range tussen €75 – €150  te vinden, toch zullen de meeste apparaten je zo’n €150 kosten en gaan enkelen zelfs boven de €350, maar je betaalt hier wel voor kwaliteit. We willen dit artikel dan ook beginnen met het feit dat niet iedereen een high-end conische burr koffiemaler nodig heeft. Diegenen onder jullie die alleen wat koffiebonen van de lokale biowinkel willen vermalen en in hun koffiezetapparaat gooien kunnen een betrouwbare molen met messen online kopen voor een bedrag tussen €15 en €40. Wie echt wil experimenteren met het maken van allerlei koffiebrouwsels in de eigen keuken moet even verder lezen om meer te leren over de belangrijkste mogelijkheden waar je op moet letten bij het kiezen van je molen.

We zeiden het eerder al, je wil misschien wel kiezen voor een conische burr molen. Deze plet je boontjes tot exact de gewenste mate van fijnheid, waar de standaardmolen met messen niets meer en niets minder doet dan de koffiebonen in stukjes hakken. De andere belangrijke criteria die je moet onderzoeken als je je koffiemolen kopen gaat zijn uniformiteit in het formaat van de deeltjes, de mate van controle over de fijnheid van het maalsel en natuurlijk de bouwkwaliteit. Je wilt iets met weinig geluid, dat niet heet wordt en een eeuwigheid meegaat. Als je smaken wilt realiseren die je nog nooit hebt geproefd en de versheid van zelfgemalen koffie wilt, is het tijd een kwaliteitsmolen op je aanrecht te zetten. Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften, maar onze lijst met de TOP 10 koffiemolens zet je zeker op het juiste pad naar huisgemaakte koffie.

 

Lees hieronder enkele van onze beste koffiemolen reviews

Baratza Encore

Baratza Encore koffiemolen

Belangrijkste Eigenschap: Vriendelijk voor je budget

We snappen dat niet iedereen een 2 weken salaris aan een koffiemolen kan besteden, maar dat betekent niet dat je geen versgemalen koffie kunt hebben ’s ochtends. Dit elektrische instapmodel kent 40 maalinstellingen, een bak voor bonen waar zo’n 250 gram in kan en een krachtige gelijkstroommotor die sterk maar stil is. De burrs zijn eenvoudig te reinigen en kunnen zonder speciaal gereedschap uit de machine worden gehaald. [lees review] [bekijk hier de beste online aanbieding]

 

Gaggia MDF

Gaggia mdf koffiemalerBelangrijkste Eigenschap: Het betrouwbaarst

Het team van Gaggia richt zich op het bouwen van de meest betrouwbare koffiemalers op de markt. Iedereen die er wel eens een gekocht heeft weet hoe serieus het merk het leveren van een geweldige ervaring aan zijn klanten neemt. Ze testen iedere koffiemaler handmatig alvorens deze verzonden wordt. Deze burr molen biedt 34 verschillende maalinstellingen, een 120 watt motor, een eenvoudige hendel voor het doseren van de hoeveelheid koffie in het filter en plek voor 300 gram bonen. [lees review] [bekijk hier de beste online aanbieding]

 

Baratza Virtuoso

baratza Virtuoso koffiemolenBeste Eigenschap: Meeste waar voor je geld

Hoewel er enkele budget-vriendelijke opties op onze lijst staan, geeft de Virtuoso je de beste prestaties en kwaliteit voor je geld. Als je zoekt naar het allerbeste instapmodel en het geen punt vind net iets meer dan €150 uit te geven is dit een fantastische keuze. Deze elektrische koffiemolen doet zijn naam eer aan met 40 mm burrs die in industriële molens worden gebruikt, een krachtige gelijkstroommotor, een bonencontainer waar 250 gram in kan en een tijdschakelaar met diverse instellingsopties voor extra gemak. [lees review] [bekijk hier de beste online aanbieding]

 

Mazzer Mini

koffie molen mazzer miniBeste Eigenschap: De beste in de test.

Er zijn veel duurdere molens op de markt, maar deze was de duurste waar wij de hand op wisten te leggen. Dit high-end model is voorzien van een bijzonder krachtige 250 watt motor, vlakke 58mm burrs en is de enige traploos aanpasbare molen die we bekeken hebben (waardoor je de fijnheid erg precies kunt instellen). De molen is gemaakt van gegoten aluminium en is de perfecte keuze voor wie een apparaat in huis wil dat geschikt is voor gebruik in een commerciële omgeving.

 

Bodum Bistro

Bodum Bistro koffiemalerBeste Eigenschap: Vriendelijk voor het budget

Voorzien van 14 verschillende maalinstellingen en een bonencontainer van boriumsilicaatglas om te voorkomen dat er statische energie vrijkomt (wat „springende”bonen veroorzaakt). De Bodum Bistro elektrische koffiemolen doet zijn werk zonder dat je een tweede hypotheek moet nemen. Het apparaat is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, oranje, rood, groen en wit. De timer voor het malen is erg prettig bij het consistent malen. [lees review] [bekijk hier de beste online aanbieding]

 

Rancilio Rocky

Rancilio Rocky koffiemolenBeste Eigenschap: Minimaal Geluid

Terwijl we alle opties op deze lijst gereviewed hebben, is de Rocky de molen die we in onze eigen keuken gebruiken. Het apparaat is competitief geprijsd en is waarschijnlijk de stilste koffiemolen die we ooit gebruikt hebben, ongeacht de prijs. Laat de stille natuur van deze molen je niet in slaap sussen, want de krachtige 166 watt motor kan 3.5 kg per uur malen met zijn 50mm burrs. Er zijn 50 stapsgewijze instellingen voor het malen om uit te kiezen op de Rocky.
[lees hier de Rancilio Rocky review]

 

Baratza Vario

baratza vario koffiemolensBeste Eigenschap: Ingebouwde weegschaal

Exact afwegen is misschien niet het eerste waar de beginnende thuisgebruiker aan denkt, maar voor de ervaren gebruiker is dit erg belangrijk. De volledig geïntegreerde op gewicht gebaseerde molen is HET verkoopargument voor deze high-end molen, maar de Vario is ook op alle andere vlakken prima. Dit apparaat kent 200 voorinstellingen voor het malen, drie programmeerbare doseerknoppen en een digitaal LCD scherm om het gewicht weer te geven.

 

Breville Smart Grinder

Bestebreville smart grinder koffie maler Eigenschap: De Beste Technologie

Gezien sommige van de prijzen op deze lijst, zou je denken dat je met slechts €150 niet veel mogelijkheden krijgt. Maar dan zit je fout. Breville’s bijdrage biedt een backlit LCD scherm, 25 maalinstellingen en is voorzien van het Dosing IQ systeem, een eigen vinding die elke dosis kalibreert op het moment dat je de maalinstellingen aanpast. De deksel op de bonencontainer houdt je bonen vers en wees eerlijk, ziet dit apparaat er niet geweldig uit?

 

Capresso Infinity

capresso infinity koffiemolenBeste Eigenschap: Zuinig!

Nee, je krijgt niet dezelfde output en controle die een apparaat van €400 je wel kan bieden, maar de Infinity is een geweldig begin voor diegenen onder jullie die eens voorzichtig willen experimenteren met koffiezetten en een beperkt budget hebben. Deze molen is voorzien van een 100 watt conische burr molen met 16 verschillende maalinstellingen en een bonencontainer voor ruim 250 gram.

 

 

Hario Ceramic Slim

hario ceramic slim koffiegrinderBeste Eigenschap: Neemt weinig plek in

De Skerton was Hario’s „claim-to-fame”in de wereld van de koffiemolens, maar het merk vond het tijd voor iets anders. Dus wat deden ze, ze introduceerden een lichtere, dunnere „mini”versie van dezelfde handmolen die we allemaal kennen en waar we van houden. Het gaat zeker meer werk kosten de bonen te malen dan bij welke andere optie in deze lijst dan ook, maar het is ook erg bevredigend. En vergeet niet, de maalsnelheid hangt helemaal af van jou kracht en atletisch vermogen om de hendel rond te draaien. Als je klaar bent, zet je ’m in de vaatwasser voor snelle reiniging en daarna kun je hem opslaan waar je maar wilt. Hij deelt wel een vervelende eigenschap met de afstandsbediening, je raakt hem razendsnel kwijt.
»» Bekijk hier de beste online aanbieding

 

Hopelijk heb ik je zoektocht op deze manier kunnen vergemakkelijken en ga je voor jouw noden de beste koffiemolen kopen. Succes.

 

LEES OOK: