Beste koffiemolen kopen TOP 10

baratza Virtuoso beste koffiemolen kopenJe hebt het al eerder gehoord, maar we gaan het hier nog een keer zeggen: een goede koffiemolen maakt het verschil als het om je brouwsels gaat. Het is waar dat de kwaliteitsverschillen duidelijker bovenkomen bij espresso, maar het maakt ook wel degelijk verschil bij je ochtendkoffie. Of je nu een filterkoffiezetapparaat of een cafétiere (French Press) gebruikt, de molen heeft meer invloed op het eindproduct dan wat dan ook. Dus voordat je een smak geld besteed aan een training voor barista’s (we hebben het hier tegen de thuisgebruiker), zou je kunnen overwegen dat je eerst een goede of, zelfs straffer, de beste koffiemolen kopen gaat. Het is de investering waard. (lees hieronder verder…)

De beste koffiemolens op dit moment:

KOFFIEMOLENSBESTE VOORAANBIEDING
Sage The Smart Grinder ProBeste elektrische koffiemolen op de marktbekijk prijs
Baratza EncoreBeste koop koffiemalerbekijk prijs
Baratza Sette 30Beste voor espresso & thuisbaristabekijk prijs
SMEG CGF01BLEUMooiste designbekijk prijs
De'Longhi KG89Beste koffiemolen voor filterapparatenbekijk prijs
Hario Skerton PLUSBeste handmatige koffiemolenbekijk prijs

Ga direct naar: Keuzehulp & kooptips – Reviews – Soorten koffiemolens – Populaire merken

We gebruiken hier het woord investeren omdat koffiemalers duur zijn. We hebben ons best gedaan een aantal „budget”modellen in de range tussen €75 – €150  te vinden, toch zullen de meeste apparaten je zo’n €150 kosten en gaan enkelen zelfs boven de €350, maar je betaalt hier wel voor kwaliteit. We willen dit artikel dan ook beginnen met het feit dat niet iedereen een high-end koffiemaler met conische maalschijven nodig heeft. Diegenen onder jullie die alleen wat koffiebonen van de lokale biowinkel willen vermalen en in hun koffiezetapparaat gooien kunnen een betrouwbare molen met messen (handmatig model) online kopen voor een bedrag tussen €15 en €40. Wie echt wil experimenteren met het maken van allerlei koffiebrouwsels in de eigen keuken moet even verder lezen om meer te leren over de belangrijkste mogelijkheden waar je op moet letten bij het kiezen van je molen. (ga direct naar Soorten koffiemolens)

We zeiden het eerder al, je wil misschien wel kiezen voor een molen met conische maalschijven. Deze plet je bonen tot exact de gewenste mate van fijnheid, waar de standaardmolen met messen niets meer en niets minder doet dan de koffiebonen in stukjes hakken. De andere belangrijke criteria die je moet onderzoeken als je je koffiemolen kopen gaat zijn uniformiteit in het formaat van de deeltjes, de mate van controle over de fijnheid van het maalsel en natuurlijk de bouwkwaliteit. Je wilt iets met weinig geluid, dat niet heet wordt en een eeuwigheid meegaat. Als je smaken wilt realiseren die je nog nooit hebt geproefd en de versheid van zelfgemalen koffie wilt, is het tijd een kwaliteitsmolen op je aanrecht te zetten. Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften, maar met onze lijst van de beste koffiemolens van dit moment ben je op het juiste pad naar goede huisgemaakte koffie.

 

Lees hieronder enkele van onze beste koffiemolen reviews

Solis Caffissima IQ Digital Pro

Solis Caffissima IQ Digital Pro koffiemolenOnderdeel van het Solis assortiment. Deze koffiemolen heeft uitgebreide mogelijkheden en, laten we eerlijk zijn, een ronduit prachtige uitstraling. Er zijn een enorm aantal maalinstellingen, 60 om precies te zijn, met de mogelijkheid om de tijd in stappen van 0,2 seconden in te stellen; als je filterkoffie wilt bereiden, dan heb je een grovere, kortere maling nodig en voor espresso of Turkse koffie heb je een veel fijnere, langere maling nodig. Deze koffiemolen is ook gespecialiseerd in, nagenoeg alles. Op de LCD-interface kan je selecteren wat voor koffie je wilt bereiden, het maakt niet uit of dit voor een cafetière of filter is. Als je deze koffiemolen kopen gaat, dan kan je de heerlijke koffie in je lokale café nu ook thuis bereiden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Baratza Encore

Baratza Encore koffiemolen

Belangrijkste Eigenschap: Vriendelijk voor je budget

We snappen dat niet iedereen een 2 weken salaris aan een koffiemolen kan besteden, maar dat betekent niet dat je geen versgemalen koffie kunt hebben ’s ochtends. Dit elektrische instapmodel kent 40 maalinstellingen, een bak voor bonen waar zo’n 250 gram in kan en een krachtige gelijkstroommotor die sterk maar stil is. De burrs zijn eenvoudig te reinigen en kunnen zonder speciaal gereedschap uit de machine worden gehaald. [lees review]

Lees uitgebreide review van dit apparaat

Elke koffiekenner zal je vertellen dat je tenminste €100 moet spenderen als je de beste koffiemolen kopen wilt, aangezien je in de koffiewereld krijgt wat je betaalt. Alhoewel er veel luxere koffiemolens zijn en een prijskaartje hebben die vele malen hoger is dan de Baratza Encore, is dit voor de meeste personen de beste koffiemolen.

De Encore wordt gezien als de ultieme instap koffiemolen met maalschijven voor koffieliefhebbers die thuis koffie willen bereiden. Je hebt echt niet meer nodig dan wat de Encore te bieden heeft. Hij biedt 40 individuele malingsinstellingen, welke uiteenlopen van fijn tot grof en alles daar tussen. Zodra je de perfecte instelling voor je behoefte hebt gevonden ben je helemaal klaar.

Hij werkt op een DC-motor met versnellingsverlagers die de maalschijven tot 450 rpm verlagen om lawaai, statische energie en ongewenste verschillen in de maling verminderen. De Encore is een geweldige allrounder die bijna zo goed en consistent presteert als de duurdere concurrentie.

Baratza heeft ook een geweldige reparatieprogramma, dus als je toestel gerepareerd of grondig gereinigd moet worden, dan doen ze dat gratis voor je.

Voordelen:
 • Conische maalschijven
 • 40 malingsinstellingen
 • Makkelijk om te gebruiken
 • Betrouwbaar
 • Consistent
 • Relatief betaalbaar
 • Een goed reparatieprogramma
Nadelen:
 • 1 jaar garantie is aan de korte kant
 • Het is een instapmodel, niet hoogwaardig

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DeLonghi KG79

Beste Koffiemolen DeLonghi KG79

Een van de goedkoopste koffiemolens op onze lijst is ook een van de meest consistente. Hoewel de DeLonghi een eenvoudige koffiemolen met maalschijf is, voert hij zijn taken op bewonderenswaardige wijze uit en is hij geweldig voor iedereen die net om de hoek komt kijken in de wereld van zelfgemaakte koffie. De machine is ongelooflijk eenvoudig te bedienen en nog makkelijker te reinigen, aangezien je het bovenste wiel van de kern eenvoudig kan verwijderen. De dosering varieert van 2 tot 12 kopjes, waarbij de molen automatisch wordt uitgeschakeld zodra je dosering is bereikt. Je kunt ook je fijnheid kiezen uit fijn, medium of grof. Het is een solide apparaat waar je je bankrekening niet voor hoeft te plunderen, maar er is weinig voor personalisatie.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gaggia MDF

Gaggia mdf koffiemalerBelangrijkste Eigenschap: Het betrouwbaarst

Het team van Gaggia richt zich op het bouwen van de meest betrouwbare koffiemalers op de markt. Iedereen die er wel eens een gekocht heeft weet hoe serieus het merk het leveren van een geweldige ervaring aan zijn klanten neemt. Ze testen iedere koffiemaler handmatig alvorens deze verzonden wordt. Deze burr molen biedt 34 verschillende maalinstellingen, een 120 watt motor, een eenvoudige hendel voor het doseren van de hoeveelheid koffie in het filter en plek voor 300 gram bonen. [lees review] [bekijk hier de beste online aanbieding]

 

Baratza Virtuoso

baratza Virtuoso koffiemolenBeste Eigenschap: Meeste waar voor je geld

Hoewel er enkele budget-vriendelijke opties op onze lijst staan, geeft de Virtuoso je de beste prestaties en kwaliteit voor je geld. Als je zoekt naar het allerbeste instapmodel en het geen punt vind net iets meer dan €150 uit te geven is dit een fantastische keuze. Deze elektrische koffiemolen doet zijn naam eer aan met 40 mm burrs die in industriële molens worden gebruikt, een krachtige gelijkstroommotor, een bonencontainer waar 250 gram in kan en een tijdschakelaar met diverse instellingsopties voor extra gemak.

Lees uitgebreide review van dit apparaat

Als je een goede koffiemolen wilt kopen en bereid bent om hier meer dan €200 voor te betalen, dan is de Baratza Virtuoso met zijn 40 mm conische maalschijf de beste keuze.

Net als de Encore heeft hij 40 individuele instellingen en werkt hij op een 450 rpm DC-motor met snelheidsverlaging. De Virtuoso is echter iets betrouwbaarder en consistenter, heeft een pulseknop aan de voorkant om rechtstreeks in een espressofilterhouder te malen en een timer van 60 seconden, zodat je nooit te lang maalt.

Voordelen:
 • Conische maalschijven
 • 40 malingsinstellingen
 • Betrouwbaar
 • Consistent
 • Timer verbetert maling
 • Een goed reparatieprogramma
Nadelen:
 • Duur met een beperkte garantie

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Mazzer Mini

koffie molen mazzer miniBeste Eigenschap: De beste in de test.

Er zijn veel duurdere molens op de markt, maar deze was de duurste waar wij de hand op wisten te leggen. Dit high-end model is voorzien van een bijzonder krachtige 250 watt motor, vlakke 58mm burrs en is de enige traploos aanpasbare molen die we bekeken hebben (waardoor je de fijnheid erg precies kunt instellen). De molen is gemaakt van gegoten aluminium en is de perfecte keuze voor wie een apparaat in huis wil dat geschikt is voor gebruik in een professionele commerciële omgeving.

 

Bodum Bistro

Bodum Bistro koffiemalerBeste Eigenschap: Vriendelijk voor het budget

Voorzien van 14 verschillende maalinstellingen en een bonencontainer van boriumsilicaatglas om te voorkomen dat er statische energie vrijkomt (wat „springende”bonen veroorzaakt). De Bodum Bistro elektrische koffiemolen doet zijn werk zonder dat je een tweede hypotheek moet nemen. Het apparaat is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, oranje, rood, groen en wit. De timer voor het malen is erg prettig bij het consistent malen. [lees review] [bekijk hier de beste online aanbieding]

 

Baratza Sette

Beste Koffiemolen Baratza Sette

Deze lijst zou simpelweg niet compleet zijn zonder een model van Baratza toe te voegen. De echte koffieliefhebbers zullen bekend zijn met de naam, maar voor het geval je het merk niet kent, dan hoef je alleen maar te weten dat het een synoniem voor kwaliteit is. Als je deze beste koffiemolen kopen wilt, dan zal je echter wel bijna €400 neer moeten leggen, dus dit is echt eentje voor de liefhebbers. De maling is ongelofelijk consistent en erg snel met een maling van 3,5 tot 5,5 gram per seconde, waardoor je binnen een paar seconden een vers kopje hebt. De koffie die achterblijft is minimaal, wat efficiëntie en je beurs ondersteunt. Er zijn 30 macro-instellingen en 9 micro-aanpassingen die je kunt doorvoeren voor je perfecte kopje koffie. Het bonenreservoir van 400 gram laat de concurrentie ver achter zich terwijl hij nog steeds prima op de meeste aanrechten kan staan. Een ongelofelijk indrukwekkende koffiemolen die een hoop te bieden heeft voor de liefhebber.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Krups GVX231

 

Krups GVX231 koffiemalerDit is nog een koffiemolen die koffie voor tussen de 2 tot 12 kopjes per keer maalt en dit met een uitstekende consistentie doet. De Krups is uitgerust met twee maalschijven welke makkelijk te onderhouden zijn, omdat je de bovenste maalschijf eenvoudig kunt verwijderen. Je kunt kiezen uit 17 maalinstellingen, zodat je voor elke bereidingsmethode de beste koffie hebt. Het reservoir biedt ruimte voor 225 gram koffie en is luchtdicht om de bonen zo vers mogelijk te houden. Voor de prijs krijg je een solide koffiemolen, welke net iets beter presteert dan de bovenstaande DeLonghi vanwege de superieure maalinstellingen en capaciteit.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Rancilio Rocky

Rancilio Rocky koffiemolenBeste Eigenschap: Minimaal Geluid

Terwijl we alle opties op deze lijst gereviewed hebben, is de Rocky de molen die we in onze eigen keuken gebruiken. Het apparaat is competitief geprijsd en is waarschijnlijk de stilste koffiemolen die we ooit gebruikt hebben, ongeacht de prijs. Laat de stille natuur van deze molen je niet in slaap sussen, want de krachtige 166 watt motor kan 3.5 kg per uur malen met zijn 50mm burrs. Er zijn 50 stapsgewijze instellingen voor het malen om uit te kiezen op de Rocky.
[lees hier de Rancilio Rocky review]

 

Baratza Vario

baratza vario koffiemolensBeste Eigenschap: Ingebouwde weegschaal

Exact afwegen is misschien niet het eerste waar de beginnende thuisgebruiker aan denkt, maar voor de ervaren gebruiker is dit erg belangrijk. De volledig geïntegreerde op gewicht gebaseerde molen is HET verkoopargument voor deze high-end molen, maar de Vario is ook op alle andere vlakken prima. Dit apparaat kent 200 voorinstellingen voor het malen, drie programmeerbare doseerknoppen en een digitaal LCD scherm om het gewicht weer te geven.

 

Breville Smart Grinder

Bestebreville smart grinder koffie maler Eigenschap: De Beste Technologie

Gezien sommige van de prijzen op deze lijst, zou je denken dat je met slechts €150 niet veel mogelijkheden krijgt. Maar dan zit je fout. Breville’s bijdrage biedt een backlit LCD scherm, 25 maalinstellingen en is voorzien van het Dosing IQ systeem, een eigen vinding die elke dosis kalibreert op het moment dat je de maalinstellingen aanpast. De deksel op de bonencontainer houdt je bonen vers en wees eerlijk, ziet dit apparaat er niet geweldig uit?

 

Capresso Infinity

capresso infinity koffiemolenBeste Eigenschap: Zuinig!

Nee, je krijgt niet dezelfde output en controle die een apparaat van €400 je wel kan bieden, maar de Infinity is een geweldig begin voor diegenen onder jullie die eens voorzichtig willen experimenteren met koffiezetten en een beperkt budget hebben. Deze molen is voorzien van een 100 watt conische burr molen met 16 verschillende maalinstellingen en een bonencontainer voor ruim 250 gram.

 

 

Hario Ceramic Slim

hario ceramic slim koffiegrinderBeste Eigenschap: Neemt weinig plek in

De Skerton was Hario’s „claim-to-fame”in de wereld van de koffiemolens, maar het merk vond het tijd voor iets anders. Dus wat deden ze, ze introduceerden een lichtere, dunnere „mini”versie van dezelfde handmolen die we allemaal kennen en waar we van houden. Het gaat zeker meer werk kosten de bonen te malen dan bij welke andere optie in deze lijst dan ook, maar het is ook erg bevredigend. En vergeet niet, de maalsnelheid hangt helemaal af van jou kracht en atletisch vermogen om de hendel rond te draaien. Als je klaar bent, zet je ’m in de vaatwasser voor snelle reiniging en daarna kun je hem opslaan waar je maar wilt. Hij deelt wel een vervelende eigenschap met de afstandsbediening, je raakt hem razendsnel kwijt.
»» Bekijk hier de beste online aanbieding

Hopelijk heb ik je zoektocht op deze manier kunnen vergemakkelijken en ga je voor jouw noden de beste koffiemolen kopen. Succes.

Bekijk onze TOP koffiemalers

 

Soorten koffiemolens

Tijdens je zoektocht naar de beste koffiemaler zal je de keuze hebben uit twee opties, welke beide hun eigen specifieke kwaliteiten hebben.

1

Met messen (handmatige koffiemolens)

handmatige koffiemolen HarioKoffiemalers met messen (ook genoemd handmatige koffiemolens) komen veel voor, omdat ze goedkoop zijn. Ze zijn echter goedkoop om een reden. Koffieliefhebbers zijn flinke tegenstanders van deze modellen, omdat ze inconsistent zijn. De bonen die je maalt zullen deels grof, deels poeder en alles daar tussenin zijn. Als je een koffiemaler met messen te lang gebruikt, dan is de kans ook groot dat je koffie verbrandt, wat de kwaliteit van de smaak nog meer zal beïnvloeden.

Messenmalers zijn echter geweldig voor kruiden. En als je meestal goedkopere koffie koopt, dan zal je waarschijnlijk niet eens een groot verschil merken tussen een model met messen of de andere soort (welke we hieronder zullen bespreken). De lage prijs is ook erg aanlokkelijk. Als je echter van plan bent om geld te spenderen aan kwalitatieve koffiebonen, dan is het in onze ogen een beter idee om te investeren in een koffiemolen die het voordeel van die kwaliteit kan benutten.

 

2

Met maalschijven (elektrische koffiemolens)

elektrische koffiemolen solisAls je een koffiemolen wilt die je zal helpen om de best mogelijke smaak uit je koffiebonen te halen, dan kan je beter de modellen met messen achterwege laten en kiezen voor eentje met maalschijven. Koffiemolens met maalschijven produceren gemalen koffie dat uniform is; alle deeltjes die geproduceerd worden hebben dezelfde afmetingen. Koffiekenners vinden dat deze consistentie een groot verschil maakt in de kwaliteit van de koffiesmaak.

Koffiemalers met maalschijven zijn er in twee soorten: conische en vlakke maalschijven. Er zijn kleine verschillen in hoe de twee soorten werken, maar over het algemeen is de kwaliteit van de resultaten vergelijkbaar.

 • Koffiemolens met vlakke maalschijven zijn duurder en beter voor het produceren van consistente koffie.
 • Koffiemolens met conische maalschijven zijn goedkoper en stiller.

Maar op dit moment moet je voor jezelf besluiten of een molen met messen of maalschijven het beste voor je is.

Bekijk onze TOP koffiemalers

 

Overweeg deze factoren als je een koffiemolen gaat kopen

Voor een klein apparaat dat een redelijk eenvoudige taak uitvoert, zijn er honderden koffiemolens beschikbaar die je kan kopen. Ze bieden allemaal vergelijkbare functies voor verschillende prijzen en daardoor is het lastig om de beste koffiemolen voor je koffie in de ochtend te vinden. Om je te helpen welke geschikt voor je is en de lijst met keuzes in te korten, hebben we hieronder een aantal primaire factoren vermeld je moet overwegen.

1

Afmetingen en consistentie van de koffiedeeltjes

Dit is echt het belangrijkste waar je aan moet denken bij je zoektocht naar een nieuwe koffiemaler. Het is de factor die de meeste invloed heeft op de smaak en aroma van je koffie. Uiteraard zal de kwaliteit van de koffiebonen die je koopt hier ook een grote rol bij spelen, maar om volledig te kunnen genieten van kwalitatieve bonen, moet je ze net voor het bereiden malen en deze maling zo consistent mogelijk hebben. Dit is het belangrijkste van een goed kopje koffie.

De meeste elektrische koffiemolens kunnen de maalgraad instellen, maar er is wat verschil in hoe goed ze het doen en hoe fijn ze de bonen kunnen malen. Een fijne maling is vooral belangrijk voor espressoliefhebbers. Dus als jij daaronder valt, zorg er dan voor dat je naar een koffiemaler zoekt die consistente, fijne koffie produceert.

 

2

Prijs

Een goede koffiemolen is niet goedkoop. Als de prijs een grote zorg voor je is, dan is een handmatige koffiemaler mogelijk een betere keuze. Als je bereid bent om een koffiemolen te kopen die kwaliteit levert, dan moet je naar elektrische koffiemolens kijken, welke tussen de €100-€500 kosten.

Onthoud dat hoe meer je spendeert aan de betere koffiebonen, hoe meer je uit een kwalitatieve koffiemolen zal halen. Een hogere initiële prijs is mogelijk moeilijk te accepteren in het begin, maar als je een hoop geld spendeert aan kwalitatieve koffiebonen en hier niet de volledige smaak uit haalt, dan ben je alleen maar geld aan het verspillen.

Zoals zo vaak het geval is bij producten, zal een duurdere koffiemaler gemaakt zijn van betere materialen die duurzaam zijn en het daardoor langer uithouden. Met goed onderhoud zullen kwalitatieve molens het over het algemeen veel langer uithouden dan goedkopere modellen. Dit kan je op de lange termijn geld besparen, omdat je niet steeds een nieuw model hoeft te kopen (goedkoop is vaak duurkoop).

Belangrijk: Net als bij het kopen van andere apparatuur in je huis, is het belangrijk om je aankoop als een investering te zien, maar ook af te wegen hoe je het apparaat gaat gebruiken. Meer spenderen in het begin kan je een beter kopje koffie geven en je op de lange termijn geld besparen, maar niet als je bijna nooit gebruik maakt van je koffiemolen.

 

3

Capaciteit

Tijdens je zoektocht zal je zien dat alle koffiemolens gemaakt zijn om maximaal een bepaalde hoeveelheid koffie per keer te produceren. Je zal een beter smakende koffie krijgen als je de bonen net voor het bereiden maalt. Als je deze logica gebruikt, heb je niet noodzakelijk een koffiemolen met een grote capaciteit nodig, tenzij je regelmatig koffie voor meerdere personen bereidt. Als het alleen koffie voor jou is, dan is een koffiemaler met kleine capaciteit voldoende. Als je regelmatig koffie voor meerdere huisgenoten bereidt, zoek dan naar iets dat hiervoor genoeg capaciteit heeft.

 

4

Snelheid

Alhoewel snelheid mogelijk als een goed verkooppunt klinkt als je een koffiemolen koopt, is dit meestal een teken van een goedkoop product dat het niet lang uit zal houden. Koffiemalers met snelle motoren produceren meer warmte, waardoor de kans dat de koffie verbrandt groter is en dit beïnvloedt de smaak en aroma van je drankje.

Als je de warmte wilt vermijden, dan moet je elke keer starten en stoppen tijdens het malen, waardoor het uiteindelijk langer duurt. Daarnaast kan het continu starten en stoppen ervoor zorgen dat je machine sneller slijt, waardoor hij niet erg lang mee zal gaan. Snelle koffiemalers die een versnellingsreductie hebben kunnen helpen om sommige van deze problemen op te lossen, maar over het algemeen moet je machines kopen die langzaam malen.

 

5

Warmte

Na de afmetingen van de gemaalde koffie is warmte een andere primaire factor die beïnvloedt hoe je koffie zal smaken. Als je koffiemolen de bonen verwarmt tijdens het malen, dan zullen die uiteindelijk verbranden en de smaak mogelijk negatief beïnvloeden.

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, zijn de snelheid en de werking van de motor,  de factoren die de warmte gaan beïnvloeden. Een punt dat dure koffiemolens van goedkopere modellen onderscheidt, is de mogelijkheid om de snelheid te bepalen, om zodoende de warmte die de machine produceert te verminderen. Alhoewel dit de prijs flink kan opvoeren, speelt het ook een erg belangrijke rol bij de kwaliteit van je koffiesmaak. Om die reden is zo’n model mogelijk de hogere prijs waard voor je.

 

6

Afmetingen

Een praktische overweging die je moet maken voordat je een apparaat of voorwerp voor je keuken koopt, is hoe groot het is. Ongeacht hoe groot of klein je keuken is, je hebt bijna altijd een gelimiteerde hoeveelheid ruimte op het aanrecht of in de keukenkastjes.

Aangezien je op zoek bent naar een koffiemolen, kunnen we er vanuit gaan dat ruimte op je aanrecht in beslag wordt genomen door een koffiezetapparaat en mogelijk ook nog een espressomachine. Dus de afmetingen van de koffiemaler is een factor die je moet overwegen.

Voordat je je zoektocht begint moet je weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Koffiemolens zijn niet erg groot, maar ze hebben toch nog ruimte nodig. Of je hem nu op je aanrecht zet of opbergt in een keukenkastje wanneer je hem niet gebruikt, zorg ervoor dat je een toestel koopt dat niet te groot is voor de beschikbare ruimte.

 

7

Gebruiksgemak en schoonmaken

Sommige mensen zijn bereid om zich in te spannen voor een perfect kopje koffie. Anderen willen liever dat het proces aan de eenvoudigere kant is. Koffiemolens variëren in hoe ingewikkeld ze zijn om te gebruiken en schoon te maken. Als je weet dat je gefrustreerd raakt door een machine die er elke dag voor zorgt dat je meer stappen moet volgen of een hoop tijd en frustratie vereist om schoon te maken, neem dan de tijd om beoordelingen van andere gebruikers te lezen over deze punten. Je zal waarschijnlijk veel meer genieten van je koffiemaler als je er niet tijdens elk gebruik door gefrustreerd raakt.

LEES OOK: Hoe je koffiemolen met maalschijf schoonmaken

 

8

Maalsinstellingen / instelbare maalgraad

Als je verschillende methodes gebruikt om je koffie te bereiden, dan heb je een koffiemolen nodig die genoeg instellingen biedt om je elke keer de perfecte consistentie te bezorgen. Voor het overgrote deel betekent een hogere prijs dat je meer instellingen krijgt om uit te kiezen. Meestal worden koffiemalers beschreven met één van de volgende twee termen, welke te maken hebben met de instellingen die ze bieden: getrapt of traploos.

 • Getrapte malers bieden een bepaalde hoeveelheid instellingen die je kan selecteren voordat je begint met het malen van de bonen.
 • Traploze malers bieden meer opties, aangezien ze geen vastgestelde instellingen hebben en je simpelweg laten kiezen uit een algemeen bereik.

Voor personen die al weten wat ze willen, zullen traploze koffiemalers een verbetering bieden ten opzichte van getrapte, omdat je opties nagenoeg ongelimiteerd zijn. Om die reden zijn traploze koffiemolens vaak duurder.

 

9

Lawaai

Als je gevoelig bent voor luidruchtig keukenapparatuur, dan moet je zeker op zoek gaan naar een koffiemaler die redelijk stil is; vooral omdat dit een apparaat is dat je waarschijnlijk vroeg in de ochtend zal gebruiken. Koffiemolens met conische maalschijven zijn over het algemeen stiller dan modellen met vlakke maalschijven. Koffiemalers met maalschijven zijn meestal stiller dan handmatige modellen met messen.

Als je een koffiemolen online koopt, kijk dan op verschillende websites wat andere gebruikers hierover zeggen. In de meeste gevallen geven wij ook vaak aan hoe luidruchtig een machine is.

 

10

Dosering

Je doseermogelijkheden hebben betrekking op hoe de koffiemaler de koffie opslaat na het malen. Modellen met een doseerder zullen de koffie in compartimenten laten vallen, welke je vervolgens kan openen in bijvoorbeeld een koffiefilter wanneer je klaar bent om je koffie te bereiden. Sommige personen vinden een doseerder niet fijn, omdat ze vinden dat de koffie in een compartiment laten zitten een negatieve invloed op de versheid heeft. Doseerloze modellen zijn ontwikkeld om dat probleem op te lossen, door de koffie een meer rechtstreeks pad te laten volgen. Dit kan betekenen dat je koffie verser is, maar mogelijk ook meer rotzooi dat je na gebruik schoon moet maken.

 

11

Materiaal

Koffiemolens met maalschijven hebben vaak roestvrijstalen of keramische schijven.

Keramische schijven gaan vaak langer mee en zijn beter om de fijnheid voor espresso te bereiken, dus deze modellen zijn vaak duurder. Alhoewel keramiek over het algemeen een langere levensduur heeft, zijn ze wel gevoeliger voor harde deeltjes. Als er iets vast komt te zitten tussen de maalschijven kan dit ervoor zorgen dat stukjes van de schijven afbreken of de schijven zelfs helemaal door de midden breken. De maalschijven vervangen is erg lastig.

Roestvrijstalen maalschijven komen veel meer voor en werken over het algemeen prima. Je moet ze echter om de paar jaar gebruik vervangen. Het vinden en vervangen van nieuwe stalen maalschijven is echter veel makkelijker dan bij de keramische modellen.

 

12

Duurzaamheid

Als je €20 of minder uitgeeft aan een handmatig model, dan is duurzaamheid waarschijnlijk niet erg belangrijk. Als je echter meer dan €100 spendeert aan een elektrische maler, dan wil je zekerheid dat je er lange tijd van kunt genieten.

Zoals je waarschijnlijk al verwacht had, betaal je meer voor kwalitatieve modellen, omdat ze gemaakt zijn om vele jaren mee te gaan. Over het algemeen kan je verwachten dat keramische maalschijven het langer uithouden dan roestvrijstalen modellen.

De beste manier om achter de kwaliteit van een model te komen, is beoordelingen van gebruikers op meerdere websites zoals coolblue, bol & koffiediscounter bekijken. In populaire webwinkels zijn er meestal genoeg gebruikers die positieve en negatieve beoordelingen achterlaten, zodat je een goed idee kan krijgen van de kwaliteit.

 

13

Esthetica en design

Alhoewel de meeste koffieliefhebbers hun koopbeslissing zullen laten leiden door functionaliteit in plaats van uiterlijk, is het toch belangrijk om aan dit laatste te denken als je koffiemolen altijd op je aanrecht staat.

Als esthetica belangrijk voor je, neem dan de tijd om verschillende opties te bekijken. Sommige malers zijn duidelijk ontwikkeld met uitstraling in gedachten en beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Er zijn honderden modellen waar je uit kan kiezen, dus het zal niet moeilijk zijn om een koffiemaler te vinden die bij je smaak en het decor van je keuken past.

Bekijk onze TOP koffiemalers

 

Populaire merken

Er zijn aardig wat merken die koffiemolens produceren en verkopen. Veel te veel om ze allemaal te behandelen in deze gids. Om je te helpen identificeren welke merken de beste reputatie hebben, hebben we naar beoordelingen van verschillende molens gekeken om te zien wat gebruikers erover zeggen. Hieronder zullen we samenvatten wat we gevonden hebben. Zoals we eerder aangegeven hebben is het echter belangrijk om beoordelingen van andere gebruikers te lezen om de beste koffiemaler te vinden die bij je levensstijl past.

 

Baratza

baratza koffiemalersBaratza verkoopt verscheidene kwalitatieve koffiemolens die een hoop positieve beoordelingen ontvangen en een paar negatieve. Over het algemeen is de reputatie van het merk erg goed en gebruikers zeggen dat de maalmachines geweldig werken, de hogere prijs waard zijn, het jaren uithouden en de smaak van de koffie verbeteren.

Tussen de positieve beoordelingen zitten ook een verontrustende hoeveelheid negatieve van gebruikers die zeggen dat hun maler kort na de aanschaf kapot gingen of problemen hadden met een hoop rotzooi of verstoppingen. De tevreden klanten zijn erg blij, maar er zijn een aantal gebruikers met kritische ervaringen.

 

Solis

elektrische koffiemolen solis

De machines van Solis ontvangen over het algemeen positieve beoordelingen over de competitieve prijs, lange levensduur en goede aanpassingsopties. Verscheidene geven ook aan dat hun koffiemolen stiller is dan modellen die ze eerder geprobeerd hebben en veel beweren dat ze een perfect kop koffie kunnen bereiden. Af en toe komt er een negatieve beoordeling voorbij over problemen met verstoppingen of dat ze vaak schoongemaakt moeten worden, maar over het algemeen is men positief.

 

Melitta

Melitta elektrische koffiemolenMelitta is een populair merk en biedt een grote verscheidenheid aan molens en andere koffie accessoires. Betaalbaar en makkelijk om te vinden, het is geen verrassing dat ze een van de best verkochte merken zijn.

Voor het overgrote deel ontvangt het merk positieve beoordelingen. Afgezien van een paar klachten zijn de beoordelingen positief genoeg om een van de beste elektrische koffiemolens te bieden.

 

Gaggia

Hoewel Gaggia mogelijk niet een merk is dat bekend is in alle huishoudens, verkoopt het merk genoeg koffiemolens die een hoop positieve beoordelingen ontvangen. De positieve punten zijn een uitstekende prijs, betrouwbaar, makkelijk om te gebruiken en houden het lange tijd houdt. Over het algemeen is het een goed merk om te overwegen.

 

KitchenAid

KitchenAid biedt een kleine selectie van koffiemolens, waaronder een paar zeer betaalbare met messen en ook eentje met maalschijven. Zoals zoveel keukenapparatuur van KitchenAid zijn hun malers beschikbaar in verschillende kleuren en ze ontvangen erg positieve beoordelingen.

 

Krups

Nog een populair koffiemerk met een goede reputatie en dat is niet anders bij de koffiemalers van Krups. De beoordelingen van gebruikers heeft de standaard trend van een populair merk, met een paar negatieve beoordelingen dus een overvloed van positieve. Krups heeft naast modellen met maalschijven ook eentje met messen die erg populair is.

 

Hendi

hendi professionele koffiemolen voor de horecaHendi is gespecialiseerd in een grote verscheidenheid aan apparatuur voor professioneel & commercieel gebruik en een van de meest populaire merken op het gebied van koffie. De professionele koffiemolens van Hendi zijn voornamelijk ontwikkeld voor kantoren en de horeca, en ze zijn erg degelijk. Maar tenzij je regelmatig koffie maakt voor een grote groep mensen, is het onwaarschijnlijk dat ze geschikt zijn voor de gemiddelde huiseigenaar.

Er zijn niet veel beoordelingen van Hendi, maar dit is niet een indicatie dat de kwaliteit slecht is. De beoordelingen die we konden vinden waren positief, waardoor we denken dat ze niet een hoop beoordelingen ontvangen vanwege de focus op commerciële omgevingen.

 

Bosch

De betaalbare koffiemolens van Bosch ontvangen gemengde beoordelingen. Veel gebruikers geven aan dat de molens goed werken, relatief stil zijn en een goede waarde voor de prijs bieden. Een paar gebruikers geven aan dat ze niet consistent malen of dat de machine kort na gebruik stuk gaat. Je moet een beetje geluk hebben, maar mogelijk het overwegen waard wanneer je geld probeert te besparen.

 

Delonghi

Delonghi verkoopt kwalitatieve koffiemolens die goede beoordelingen ontvangen. De gebruikers geven aan dat ze goed werken, het vele jaren uithouden en voor verrukkelijke kopjes koffie zorgen. Een aantal gebruikers hadden last van verstoppingen, maar de meeste zijn erg blij met hun koffiemolen.

 

Zo kies je de juiste maling voor je koffie

Het gaat allemaal om de juiste maling. Sommige smart koffiemolens stellen vast hoeveel koffie je nodig hebt voor je dagelijkse kopje, maar de meeste laten je zoveel of zo weinig malen als je wilt.

De meeste hoogwaardige koffiemolens laten je kiezen hoe grof of hoe fijn je de koffiebonen wilt malen. Iedere bereidingsmethode heeft zijn eigen maling nodig. Hieronder zullen we de verschillende malingen en welke bereidingsmethodes er bij passen bespreken.

 • Grof: Wanneer je koffiebonen grof vermaalt zien ze er uit als grote zoutdeeltjes. Deze maling is het beste voor cold brew (koud bereide koffie), de cafetière en percolators.
 • Medium: Deze maling ziet eruit en voelt aan als zandkorrels welke je individueel op kunt pakken; een beetje zoals zand op het strand. Het is het beste voor filterkoffie, Chemex, overgiet methodes en vacuümpotten.
 • Fijn: Deze maling is soepel en zijdezacht. Je ziet geen individuele koffiedeeltjes en het voelt bijna poederachtig aan, maar zo veel is het nog net niet vermalen. Je kan deze maling het beste gebruiken voor espressomachines.
 • Turkse: Je bereidt Turkse koffie met de meest fijn gemalen koffie die mogelijk is en het voelt aan als perfect poeder. Je kan helemaal geen korrels of deeltjes zien. Dit is alleen geschikt voor het bereiden van Turkse koffie.

 

Conclusie

De koffiemolen die je kiest heeft rechtstreeks een effect op de kwaliteit van de koffie die je elke ochtend drinkt. De juiste keuze kan je helpen om dat perfecte kopje koffie te bereiken waar je al lange tijd naar zoekt. Neem tijd om de verschillende opties goed te overwegen en uit te zoeken wat je echt wilt. Het uiteindelijke resultaat zal het zeker weten waard zijn.

Bekijk onze TOP koffiemalers

 

 

LEES OOK:

Vivakoffie
Logo