Beste JURA koffiemachine kopen van 2023? Test & reviews

Dus je overweegt een Jura koffiemachine te kopen? Er zijn veel keuzes in de Jura-familie. Echt waar. De mensen in dit Zwitserse bedrijf zijn buitengewoon goed.

Het overweldigende gevoel om een Jura koffieautomaat voor jezelf te kiezen komt dicht in de buurt van het krijgen van een paniekaanval. We hebben het allemaal al meegemaakt. Daarom hebben we deze keer het werk voor je gedaan. We hebben alle Jura koffiemachines onder de loep genomen om er zeker van te zijn dat je de juiste informatie hebt. Aan een Jura koffiemachine hangt een behoorlijk prijskaartje. Je mag dus geen verkeerde beslissing nemen als je zoveel geld besteedt.

Jura is de Rolls Royce van de espressomachines

Onze Jura espressomachine review kijkt naar alle 22 volautomatische koffiemachines voor thuis. Lees verder om te zien welke voor jou de juiste is.

Jura S8 - beste jura koffiemachine

De Jura S8 – beste koop

We hebben voor de S8 gekozen vanwege zijn uitstekende design en prestaties – met veel opties en veel waarde is het de perfecte aanvulling voor koffieverslaafden overal ter wereld. Pas de programma’s aan naar wens en kies uit het grote aanbod aan instellingen. Je zult nooit zonder ideeën komen te zitten. De S8 is een geweldige keuze voor iemand die veel opties wil als het gaat om het automatisch zetten van koffie en espresso. Je zult je nooit vervelen.

Hoe koop je de beste Jura koffiemachine uit een zee van keuzes?

Veel mensen geven de voorkeur aan het gebruiksgemak en het comfort om zonder veel moeite een koffiespecialiteit van goede kwaliteit thuis te verkrijgen. Als je in deze categorie valt, dan weet je dat een Jura koffiemachine een uitstekende keuze voor je is. Maar het verschil tussen de Jura modellen begrijpen is hier cruciaal. Hoewel elk model magie heeft om koffie te maken, zul je willen weten of het de juiste magie voor je is.

Er zijn verschillende dingen die je je moet afvragen voordat je voor een volautomatische espressomachine kiest. Het is belangrijk om te begrijpen wat goed bij je past, in vergelijking met wat er gewoon aan je wordt ‘verkocht’. Bekijk deze korte video over hoe je een koffiemachine aan je behoeften en vaardigheidsniveau kunt aanpassen.

Wat is je budget?

De Jura-familie heeft een ruime prijsrange – elke Jura espressomachine heeft zijn eigen voor- en nadelen (en prijskaartje!), die kunnen variëren van honderden tot enkele duizenden euro’s.
Stel jezelf een budget voorop en kijk vervolgens naar de prijs van elke Jura koffiemachine om te zien of deze in dat budget past. Naast de vraag welke koffiemachine voor jou de beste eigenschappen heeft, moet de prijs een belangrijke overweging zijn bij de beslissing welke Jura koffiemachine je gaat kopen.

Welke afmeting werkt voor mij thuis?

Net als hun prijskaartjes zijn Jura koffiemachines er in veel verschillende maten, vormen en gewichten. Sommige kunnen goed in een kleine flatkeuken passen, andere hebben een eigen hoekje in de kamer nodig.
Zorg ervoor dat je niet verliefd wordt op een koffiemachine die gewoon niet in je huis past.

Is er veel onderhoud nodig?

Jura doet echt goed werk als het gaat om innovatie en gemak. Alle jura koffiemachines hebben zelfreinigende programma’s die verstopping en andere problemen voorkomen.
Je moet ervoor zorgen dat je het juiste reinigingsproduct voor je koffiemachine gebruikt en dat je het reinigingsprogramma regelmatig uitvoert om de koffieautomaat in topvorm te houden.

 

Features bij een Jura espressomachine

De mensen bij Jura hebben een eigen taal gecreëerd. Om het leven eenvoudiger te maken, dachten we dat we een aantal van de meer… ahem… interessante termen die ze gebruiken zouden interpreteren en uitleggen wat ze echt betekenen!

De Aroma+ Molen


“Aroma” is een woord dat beschrijft hoe je malingen de kwaliteit van je koffie beïnvloeden. De Aroma-instellingen worden geïllustreerd met een afbeelding van koffiebonen onder het “Aroma”-profiel in de instellingen, zoals weergegeven op het scherm.
Dit geeft aan hoe sterk je koffiedrank zal zijn door de fijnheid van de maling. Meestal krijg je een keuze uit 1-5 instellingen – ons advies is om bij de laagste te beginnen en te experimenteren. Hoewel de Jura koffiemalers niet altijd hetzelfde zijn in elke machine, hebben de meeste tegenwoordig op zijn minst de Aroma+ Molen.
En wat er ook gebeurt, Jura molentjes zijn meestal snel, stil en behandelen de koffiebonen met respect en liefde.

IPBAS


Intelligent Pre-Brew Aroma System (IPBAS) maakt geweldige koffie – maar het klinkt als een chronische ziekte die gênante lichaamsgeluiden veroorzaakt! Het komt erop neer dat dit proces een kleine hoeveelheid water aan de koffie toevoegt voordat deze wordt gezet.
Je doet dit trouwens de hele tijd zoals instantkoffie overgieten, door er een beetje water in te doen om de gemalen koffie op te blazen en zo de koffie een beetje voor te verwarmen. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld als het klinkt!

PEP


Een ander acroniem – maar deze keer klinkt de eigenlijke naam als de remedie tegen de bovengenoemde ziekte: Pulse Extraction Process. Het is een geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om in de helft van de tijd te extraheren, door heet water door de koffie te jagen om het voor te laten infuseren.

CLARIS-filtersysteem


Hoewel het ook een rare naam heeft (hoewel niet even raar), is dit een functie waar je dol op zult zijn. Het is de antikalktechniek die harde mineralen filtert en voorkomt dat er zich kalkafzettingen op de verwarmingscomponent vormen.

Technologie voor microschuim


Wat het betekent is dat het de melk twee keer opschuimt, in aparte kamers – en dan langzaam het samengeperste melkschuim in je drankje laat lopen – dus het fijne schuimgedeelte. Het heeft een romige, delicate consistentie.

IWS (Intelligent Water Systems)


Dit is een geweldige eigenschap. Intelligent Water System is detectietechnologie die interne tests uitvoert op basis van je water (meten van waterhardheid, enz.) en ervoor zorgt dat alles tip-top in orde is. Zo niet, dan zoekt het uit wat er moet gebeuren en informeert het je over het onderhoud dat gedaan moet worden, zoals wanneer het tijd is om de filters te vervangen, een reinigingscyclus uit te voeren, etc.

TFT Display


De TFT (kort voor Thin Film Transistor) is het beeldscherm dat je gebruikt om de koffiemachine te laten draaien. Het is gekoppeld aan een draaischakelaar waarmee je de instellingen kunt aanpassen. Met deze functie kun je kiezen uit alle beschikbare specialiteiten en – als bij toverslag – druk je op de knop en krijg je de espressodrank waar je van droomt.

Bypass Doser


De Bypass Doser is een kleine kamer waarmee je het normale brouwproces kunt omzeilen – waar je al bonen in de hopper hebt om je espresso te maken.
Je kunt dit gebruiken om van koffiesoort te wisselen – zoals wanneer die cafeïnevrije persoon in je leven een koffie wil terwijl je net op het punt stond om je eigen koffie te zetten. Of ’s avonds als je koffie wilt, maar weet dat je beter kunt gaan voor decafé.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte Jura machines volgens:

 

Reviews van alle Jura koffiemachines

Er zijn nogal wat Jura koffiemachine reviews voor thuisgebruik om hier door te nemen, dus misschien moet je een dubbele dosis espresso drinken, je voeten omhoog leggen en je installeren om uit te zoeken welke van deze Jura koffiemachines voor jou geschikt is. Er is natuurlijk de optie om thuis een commerciële koffie- en espressoautomaat te gebruiken, maar dat lijkt overkill gezien de mogelijkheden die de Jura thuismachines bieden.

We beginnen bij de laagst geprijsde machines en werken ons op naar de duurdere machines.

 

1. Jura ENA Micro 1

Jura ENA Micro 1

Pluspunten:
 •  Ingebouwde bonenmaler
 •  Klein, strak en solide
 •  Eenvoudig aanraakscherm
Minpunten:
 •  Maakt slechts 3 verschillende koffiedranken
 •  Geen stoomschuimer of melkopschuimer
 •  Geen maatwerk

Dit is de eenvoudigste en een van de meest betaalbare toestellen voor thuisgebruik van Jura. Hij is klein, gestroomlijnd en levert een goed shot rijke espresso met een mooie laag crema. Het is een stevige, zware koffiemachine, dus laat je niet misleiden door zijn kleine formaat – het is nogal een beest.

Dit Jura koffiezetapparaat is het meest geschikt voor de persoon die de dingen eenvoudig wil houden – en die ook echt goede koffie wil (waarvan we weten dat het een complex proces is). Het helpt ook dat hij aan de onderkant van de schaal staat als het gaat om de prijs van de Jura koffiemachines.

Als je op zoek bent naar een paar sjieke koffiedrankjes met melk, dan is de ENA Micro 1 misschien niet geschikt voor jou. Er is geen melkopschuimer of stoompijpje. Je zou natuurlijk wel apart kunnen stomen en opschuimen, als dat je ding is. Er is altijd een manier om te krijgen wat je wilt. Maar als je veel lattes maakt, is dit misschien niet de machine voor jou. Het is meer een puristisch koffiezetapparaat.

Als je echter gewoon goede koffie wilt maken – dan is dit een geweldige machine. En als je een shotje espresso wilt en je partner, slaapmaatje, of die persoon die je gisteravond aan de bar hebt ontmoet (we oordelen niet) wil een gewone koffie, dan heeft deze koffiemachine een trechter voor een enkel kopje – zodat je in ieders behoefte kunt voorzien.
Lees onze volledige review van de Jura Ena Micro 1.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

2. Jura ENA Micro 5

Jura ENA Micro 5

Pluspunten:
 • Ingebouwde bonenmaler
 • Klein, strak en solide
 • Eenvoudig aanraakscherm
 • Maakt twee shots tegelijk
Minpunten:
 • Maakt slechts 3 verschillende koffiedranken
 • Geen stoompijpje of melkopschuimer
 • Geen persoonlijke aanpassingen

De ENA Micro 5 brengt je dubbel zoveel lekkers met de mogelijkheid om twee shots tegelijk te maken.

Deze Jura koffie- en espressomachine lijkt veel op de ENA Micro 1 – met als bijkomend voordeel dat je met één druk op de knop een dubbel shot kunt maken (of als je aardig bent en het leuk vindt om te delen – twee enkele shots). Hij is een kleine, strakke machine – en hoewel hij niet opzichtig is (hij zal niet het middelpunt van je keuken zijn, maar hij is ook geen doorn in het oog), heeft hij een mooie, zij het niet indrukwekkende, uitstraling.

Hij is een eenvoudig te gebruiken koffieautomaat en maakt heerlijke koffie met één druk op de knop. En, zoals alle Jura koffiemachines, wordt hij geleverd met een goede kwaliteit bonenmaler, waarvan we allemaal weten dat die van groot belang is voor de kwaliteit van je koffie. Hij is iets duurder dan de ENA 1 – dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je twee shots tegelijk nodig hebt als je zoveel geld wilt uitgeven.

De ENA Micro 5 is het meest geschikt voor diegenen die twee espresso’s tegelijk willen maken (kamergenoten, koppels, mensen met een buurman die altijd langskomt). Hij is geschikt voor kleine ruimtes en als je een latte-liefhebber bent, is hij waarschijnlijk niet ideaal voor jou.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

3. Jura ENA Micro 9

Jura ENA Micro 9

Pluspunten:
 • Maakt een scala aan drankjes op basis van espresso
 • Ingebouwde melkopschuimer met Fine Foam Technology
 • Heeft een in hoogte verstelbare schenktuit
 • Ingebouwde bonenmaler
 • Verschillende basisinstellingen
Minpunten:
 • Een beetje prijzig
 • Eenvoudig

De Jura ENA Micro 9, die wordt aangekondigd als ’s werelds kleinste volautomatische espressomachine, voegt elementen toe die de ENA Micro 1 en 5 missen – namelijk de mogelijkheid om lattes, macchiatos en andere dranken te maken die gestoomde, opgeschuimde melk nodig hebben.

Dit is een eenvoudige koffiemachine waarmee je een aantal instellingen kunt aanpassen (niet veel, maar wel een aantal). Hij is niet bedoeld voor de koffieliefhebbers die de kunst en de techniek van het trekken van een geweldig schot onder de knie willen krijgen. Maar laten we duidelijk zijn: deze machine is niet goedkoop en is ontworpen om slechts een paar soorten espresso te bieden. Hij is niet de wereld in één machine.

Deze Jura koffiemachine is het meest geschikt voor diegenen die gewoon een goede espresso, latte of cappuccino willen en die geen diepe duik willen nemen in de techniek en de kunst om dat te doen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

4. Jura ENA Micro 90

Jura ENA Micro 90

Pluspunten:
 • Compact & stijlvol
 • Gemakkelijk programmeerbaar, geeft drankenkeuze
 • Ingebouwde melkopschuimer (herinnert je eraan om het schoon te maken!)
 • Pulse Extraction Process maakt betere espresso
 • Aroma G3 molen – sneller, behoudt aroma en smaak
Minpunten:
 • Een prijzige kleine koffiemachine
 • Eén-knops latte vereist een beetje programmeerwerk
 • Niet veel controle met deze machine

Je hebt toch wel eens gehoord van boerderij naar tafel? Nou, denk aan de ENA Micro 90 als koffieboon om te drinken. De ENA Micro 90 is een stap omhoog ten opzichte van de ENA Micro Line – en hij is geavanceerder, wat goed is omdat hij ook een hoger prijskaartje heeft dan de <90 nummers in de lijn.

Hij heeft een Aroma G3 molen die twee keer zo snel is als de andere molentjes in de lijn. Hij is stiller en heeft zes fijnheidsaanpassingen, zodat hij een maling kan maken die werkt voor de bonen die je gebruikt, en voor de smaak die je wilt. En het is de enige koffiemachine in deze lijn met Pulse Extraction Process (PEP).

Typisch voor duurdere Jura koffiemachines, pulseert het Pulse Extraction Process (PEP) het water in korte tijd door je gemalen koffie heen om de intensiteit en het aroma te verhogen. Dit maakt een diepe, dikkere crema voor espresso en geeft gewone koffie een diepere, rijkere smaak.

Hij heeft ook 10 koffiesterkte-instellingen – wat betekent dat je specifiek kunt zijn over hoe je je koffie wilt hebben. En hij heeft een bypassdoseerapparaat voor voorgemalen koffie – wat geweldig is voor die ene vriend (we hebben er allemaal een) die aandringt op decaf (echt, kerel – wat heeft het voor zin om koffie te drinken als het decaf is?).

Hij heeft negen programmeerbare drankknoppen die je een scala aan drankjes maken, van espresso’s tot macchiatos. En hij heeft een melkopschuimer. Hoera voor de keuze! Deze beauty zorgt voor een fijn micromelkschuim dat zowel delicaat als volumineus is. Hij nodigt je uit om na het maken van een drankje op basis van melk een spoeling te doen – en dat kan met één druk op de knop!

Dit is een geweldige machine die het meest geschikt is voor koffieliefhebbers die heel wat opties willen, samen met de mogelijkheid om met één druk op de knop een kick-ass espresso en koffiedrankje te maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

5. Jura ENA 8

Jura ENA 8

Pluspunten:
 • Een groot kleuren TFT-display voor de selectie van dranken.
 • De Pulse Extraction Process (P.E.P.) technologie maakt het optimale kopje espresso, waarbij heet water door het koffiedik wordt gepulseerd op een ideaal niveau.
 • Toevoeging van de Aroma G3 molen, die twee keer zo snel is als de Aroma+ op eerdere ENA modellen met behoud van alle aroma’s en smaken van de bonen.
 • Een waterreservoir aan de zijkant voor het eenvoudig bijvullen en controleren van het waterniveau.
Minpunten:
 • Het aan de zijkant gemonteerde waterreservoir is weliswaar handig, maar vergroot wel de oppervlakte van de Ena 8, zodat hij niet zo strak en compact is als de ENA Micros.

De ENA 8 is de topmachine in de ENA-serie. Hij biedt een aanzienlijke upgrade op de ENA Micro 90 maar biedt nog steeds een relatief compact profiel en een kleine prijsstijging voor de functie-uitbreidingen.

De belangrijkste upgrade om op te merken is het TFT kleurendisplay voor het wisselen van drankopties en het maken van brouwselkeuzes. Geen van de andere ENA-serie machines heeft een scherm voor drankselectie en veel van de lagere modellen in de andere lijnen bieden deze functie ook niet aan. Een andere verandering is de aan de zijkant gemonteerde watertank die buiten de hoofdbehuizing van de machine uitsteekt. De capaciteit is gelijk aan die van de ENA Micro 90, maar de plaatsing is anders en het is makkelijker te zien wanneer er bijgevuld moet worden. De Aroma 3 molen is ook opgewaardeerd om twee keer zo snel te zijn als de vorige modellen die met de Aroma+ molen zijn uitgerust.

Net als de ENA Micro 90 heeft ook de nieuwe ENA8 een melkopschuimer en is hij in staat om zowel cappuccino als latte macchiatos te brouwen, samen met 8 andere drankmogelijkheden.

HET MEEST GESCHIKT VOOR: De ENA 8 is ideaal voor minimalisten met een groter huishouden en een gevarieerder koffiepalet die thuis willen genieten van drankjes op basis van melk. Het relatief slanke profiel van de 8 maakt hem, ondanks de aan de zijkant gemonteerde watertank, nog steeds ideaal voor gebruik op het aanrecht. Techfans zullen ook genieten van het kleurenscherm dat nieuw is voor deze serie.

Lees hier onze uitgebreide Jura ENA 8 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

6. Jura A1

Jura A1

Pluspunten:
 • PEP maakt geweldige koffie
 • Compact en strak
 • Aroma G3 maler
Minpunten:
 • Maakt één schot per keer
 • Geen melkdrankjes
 • Een van de meer basale Jura-machines

Er zijn mensen die zeggen dat de A1 de nieuwe ENA Micro 1 is – hoewel de ENA Micro 1 nog steeds bestaat en beschikbaar is om te kopen.

Hier introduceert Jura het Pulse Extraction Process (PEP) in de meer basis Jura lijn. PEP maakt geweldige koffie en dat maakt deze koffiemachine de upgrade van een Ena Micro 1 waard. Hij heeft ook de multilevel Aroma G3 molen – en we weten allemaal hoe belangrijk een goede molen is om geweldige koffie te maken.

Dit is een verrassend eenvoudig Jura koffie apparaat dat met één druk op de knop een goede, veelzijdige espresso maakt. Hij heeft de strakke, compacte Jura-stijl en past in vrijwel elke keuken. Zonder ingebouwde melkopschuimer is deze machine het meest geschikt voor een koffiepurist die zijn koffie liever meteen verwerkt.

Lees onze volledige Jura A1 review.

Direct prijzen vergelijken:

 

7. Jura Impressa C60

Jura Impressa C60

Pluspunten:
 • Middenklasse prijs voor Jura koffieapparaat
 • volledig automatisch
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Pas enkele elementen aan zoals de sterkte van het brouwsel
 • Micro Schuimtechnologie
Minpunten:
 • Maler werkt niet zo goed als hij zou moeten werken
 • Een beetje achterhaald

De Jura Impressa C60 volautomatische koffiemachine staat in het midden met zijn prijsstelling ten opzichte van de Jura espressomachines. En daar is een reden voor – hij heeft niet alle toeters en bellen van de duurdere modellen.

Hij is eenvoudig te bedienen – met een platte tekstdisplay en een draaischakelaar. Hij heeft een konische molen zodat je bonen altijd versgemalen zijn. En hij heeft een volume-instelling, dus als je een GROOT kopje hebt dat je wilt vullen met een dubbele espressolatte of met gewone koffie, dan kan dat. Je kunt ook de sterkte van je koffie veranderen als je dat wilt. Soms betekent het gebruik van verschillende bonen dat je een aantal opties wilt als het gaat om de sterkte

Hij heeft ook Fine Foam Technology, waardoor je melkschuim fijn, licht en vol met zoete smaak is.

De C60 is het meest geschikt voor de waardebewuste consument die thuis een heerlijke koffie wil drinken en zich geen zorgen hoeft te maken over alle toeters en bellen. Het zou ook kunnen werken voor een klein kantoor dat een degelijke machine wil voor geweldige espresso en melkdranken tegen een redelijke prijs.

Lees onze volledige Jura Impressa C60 review

Direct prijzen vergelijken:

 

8. Jura Impressa C65

Jura Impressa C65

Pluspunten:
 • Volautomatisch: krijg wat je wilt wanneer je het wilt
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Pas enkele elementen aan, zoals koffiesterkte
 • Heeft een in hoogte verstelbare tuit
 • Fine Foam Technologie
 • Aroma+ Molen
Minpunten:
 • Minder toeters en bellen dan sommige andere Jura koffiemachines
 • Niet aanpasbaar

De Jura Impressa C65 is een mooie koffiezetmachine en maakt, zoals zowat alle Jura producten, uitzonderlijke koffie. En net als Jura koffiemachines is hij niet goedkoop. Maar goede koffie is wel de investering waard.

Hij heeft de Aroma+ molen (die hem onderscheidt van de C60) en Fine Foam Technology – wat betekent dat je elke gewenste koffiedrank kunt maken die begint met espresso. Een dubbele spoeling betekent dat je snel koffie kunt zetten.

De Jura Impressa C65 is het beste voor wie een goede koffie wil, maar zich geen zorgen wil maken over te veel onderhoud.

Direct prijzen vergelijken:

 

9. Jura D6

Jura D6

Het D6-model is een optie voor diegenen die een eenvoudige melkschuimmogelijkheid willen, maar dan zonder Jura’s toplaag, G3-maler en een enkele tuit. Het maakt ook een einde aan een aantal andere niet-essentiële eigenschappen, zoals de verlichting van de kopjes, de mogelijkheid om de tuit in hoogte te verstellen en de intelligente voorverwarming. Dit is een groter model, zodat het strakke en slanke ontwerp van de A-serie niet wordt doorgevoerd in de D6.

HET MEEST GESCHIKT VOOR: De Jura D6 is een solide keuze voor thuisgebruik en gebruikers met een eenvoudiger set van behoeften. Hij heeft niet het gebruiksgemak en de high-end opties, dit is een goedkope keuze voor kopers die niet zo kieskeurig zijn over de maling en het aanbod van dranken.

Pluspunten:
 • P.E.P. optimaliseert het waterniveau en pulseert het water door het koffiedik, waarbij het de technieken van professionele barista’s nabootst voor een ideale extractie.
 • Het Intelligent Water System beschermt je machine tegen kalkaanslag en verbindt het CLEARYL Smart filter door middel van radiodetectietechnologie.
 • Eenvoudige bediening met één druk op de knop voor een intuïtieve, ongecompliceerde drankenselectie.
 • Fijne schuimtechnologie voor het brouwen van maximaal 7 verschillende dranken met geïntegreerde automatische reiniging.
 • Programmeerbare warmwatersterkte in 2 niveaus.
Minpunten:
 • De D6 verlaagt het niveau van de uitloop in hoogte en de kwaliteit van de molen, terwijl hij een veel grotere ruimte in je keuken inneemt. We raden aan dit model over te slaan en het bij de A-serie te houden.

Lees onze volledige Jura D6 review

Direct prijzen vergelijken:

 

10. Jura Impressa J6

Jura Impressa J6

Pluspunten:
 • One-touch voorinstellingen
 • Pas de zes programma’s aan op verschillende koffiesterktes, temperaturen en kopjesgrootte
 • Geruisloos
 • Programmeer tot 11 opties met zes voorgeprogrammeerde knoppen
 • Ingebouwde koffiemolen
 • Opties voor de instellingen van het melkschuim
 • Maakt tot 45 espresso’s zonder bij te vullen
Minpunten:
 • Prijskaartje helt over naar duur
 • Veel onderdelen zijn van plastic

De Jura Impressa J6 is onze keuze voor de beste volautomatische koffie- en espressomachine van dit moment. Hij valt op door zijn prijs/kwaliteit en de vele opties die hij biedt. Hij heeft 11 programmeeropties en zes voorgeprogrammeerde knoppen. Deze machine is volautomatisch en maakt zowel koffie als espresso’s.

De J6 zet je koffievoorkeur (wat dat ook is, en je hebt hier keuzes) in een handomdraai – en dat is echt zo gemakkelijk. Hij is elegant en compact en wordt geleverd in een strakke zilveren of glanzende pianozwarte uitvoering.

Je kunt hem ook bedienen met je Smartphone. Yep. Daar is een app voor!

De Jura J6 is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat hij gemakkelijk te bedienen is. Hij heeft een eenvoudig te bedienen bedieningspaneel dat slechts één druk op de knop vereist en tot 6 voorgeprogrammeerde drankknoppen.

Deze is het meest geschikt voor een klein kantoor met een koffie verslaving of voor een huis gevuld met koffiedrinkers waar je meerdere keuzemogelijkheden nodig hebt voor je cafeïnehoudende drank.

Direct prijzen vergelijken:

 

11. Jura Impressa E6

Jura Impressa E6

Pluspunten:
 • Met PEP uitgeruste machines maken kick-ass koffie
 • Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken
 • Het onderhoud is volledig automatisch (of het vertelt je wanneer je het moet doen!).
 • Bedien hem via je smartphone
 • Zes voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten
Minpunten:
 • Technologische verbeteringen via Bluetooth kunnen technische problemen opleveren
 • Sommige mensen houden er niet van om door het koffiezetapparaat te worden verteld wanneer ze het moeten schoonmaken!
 • Simpel: sommige complexe koffies zijn niet verkrijgbaar.
 • Klachten dat het melkschuim niet heet genoeg is

De Jura E6 is niet de duurste, maar ook niet de meest kosteneffectieve machine in de Jura-familie. Hij is echter wel strak en stijlvol, en je kunt hem aansluiten op je smartphone met Bluetooth en een app. Hij heeft Pulse Extraction Process (PEP) en zes verschillende drinkinstellingen, en ze zijn slechts met één druk op de knop te bedienen!

De E6 is het meest geschikt voor de serieuze koffieliefhebber die bereid is te investeren in geweldige espresso en het gemak wil hebben van het hebben van één druk op de knop bediening

De mogelijkheid om hem te bedienen via een app zal techneuten aanspreken. Hij biedt voldoende keuze aan koffiedrankjes, zodat hij geschikt is voor een klein kantoor of een drukbezette woning.

Lees onze volledige Jura E6 review

Direct prijzen vergelijken:

 

12. Jura Impressa F8

Jura Impressa F8

Pluspunten:
 • Kleurenscherm
 • Ingebouwde melkopschuimer
 • Aroma G3 Molen
 • Teller om in de gaten te houden hoeveel shots je hebt gemaakt
 • Volautomatisch reinigingsprogramma
Minpunten:
 • Niet goedkoop
 • Technologie-intensief kan resulteren in een technische storing

Dit is de eerste koffieautomaat in de compacte klasse van Jura die een kleurenscherm krijgt, wat betekent dat het gebruik van de Rotary Switch nog makkelijker is. En je kunt er vier koffiespecialiteiten in programmeren, wat betekent dat het geluk slechts een druk op de knop is. Hij heeft een ingebouwde melkopschuimer en de Aroma G3 Molen. En niet te vergeten: hij heeft een strakke, compacte uitstraling met zijn zwarte pianokleur.

Dit is een mooie machine die het beste van twee werelden biedt – een makkelijke manier om geweldige espresso en koffie te maken, en de mogelijkheid om je favoriete lattes, cappuccino’s en macchiato te maken. En hij heeft een “Expert Mode” – voor gebruikers die instellingen zoals shotsterkte, volume, temperatuur, etc. willen wijzigen. Deze machine geeft je mogelijkheden.

De Jura Impressa F8 is het meest geschikt voor een huis of kantoor waar je veel verschillende koffiedrankjes gaat maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

13. Jura Impressa E8/E80

Jura Impressa E8/E80

Pluspunten:
 • Stijlvol en strak
 • Maakt alle soorten koffie – ook flat whites!
 • Aroma G3 Molen
 • Ingebouwde melkopschuimer
 • Twee tuiten voor dubbel zoveel cafeïneplezier
 • Automatische warmwaterspoeling
 • Meldt je om schoon te maken, en het gaat snel (15 minuten)
Minpunten:
 • Meldingen van inconsistente koffie uit de twee tuiten
 • Grote technologie betekent af en toe problemen
 • Hoewel hij een grote meerwaarde biedt, is het toch een aanzienlijke investering

De Jura E8/E80 heeft onlangs een upgrade gekregen, en hij is prachtig. Met één druk op de knop kun je je brouwkracht aanpassen, de LED-schermen helpen je door het proces wat je moet doen, wanneer je het moet doen en wat er met je koffie gebeurt – en het heeft de spectaculaire Aroma G3 Molen van de Jura.

Deze koffiemachine is stijlvol en productief – hij is het meest geschikt voor het grote koffie-at-home stamlid met een koffieminnende partner die elke keer weer een fantastisch kopje koffie wil, maar niet al het gedoe en de moeite van een minder automatische koffie- en espressomachine wil hebben.

Lees onze volledige review van de Jura E8/E80.

Direct prijzen vergelijken:

 

14. Jura Impressa S9

Jura Impressa S9 Classic

Pluspunten:
 • Klein – past in elke keuken
 • Gemakkelijk programmeerbaar, met drankkeuzes
 • Ingebouwde melkopschuimer (dat herinnert je eraan om het schoon te maken!)
 • Aroma G3 molen – sneller dan andere molentjes, behoudt aroma en smaak
Minpunten:
 • Prijs
 • Functies die minder fantastisch zijn dan de kosten suggereren

De Jura Impressa S9 Classic review brengt je een koffiemachine die weer een stapje hoger op de prijsladder staat – en in vergelijking met de ENA 90 of een paar van de andere Jura koffiemachines lijkt hij niet zo veel te verschillen. Maar om eerlijk te zijn is het de moeite waard om door te nemen wat hij te bieden heeft.

Je kunt kiezen uit negen speciale dranken – van espresso’s tot lattes – zodat je de lekkernij echt binnen handbereik hebt. De tuit is verstelbaar, zodat je een groot kopje of een klein kopje of wat voor maat dan ook kunt gebruiken voor je koffie. En je kunt met één druk op de knop lattes en andere koffiedranken op basis van melk maken. Dat maakt het leven zo prettig.

Met de Jura S9 kun je je eigen drankje maken met controle over een aantal variabelen zoals het zetvolume, de koffiesterkte en de zettemperatuur. Je kunt aangepaste instellingen programmeren voor je favoriete dranken en met één druk op de knop je favoriete drankje steeds weer opnieuw brouwen.

Er is een automatische melkschuimer, die ook dienst doet als tuit om heet water voor thee te zetten, en hij wordt geleverd met Jura’s specialiteit Aroma+ Molen, wat een hogere snelheid van de maling betekent. Bovendien is hij stiller dan andere modellen. Deze Jura koffiezetapparaat heeft ook een extra beetje magie omdat hij geprogrammeerd kan worden volgens de hardheid van je water – dus hij vertelt je wanneer het tijd is om te ontkalken.

De Jura S9 is het meest geschikt voor mensen die alle toeters en bellen willen – zoals het programmeren op de hardheid van je water, zodat je weet wanneer je moet ontkalken. Deze Jura machine zou geweldig zijn voor een kantoor vanwege de vele drankmogelijkheden en het eenvoudige, automatische onderhoud.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

15. Jura Impressa A9

Jura Impressa A9

Pluspunten:
 • Bonen worden vlak voor het zetten gemalen – maakt geweldige koffie
 • Maak 12 verschillende specialiteitendrankjes
 • Kan de espresso in zijn geheel verdubbelen
 • Aroma+ molen
 • Je hoeft niet na te denken: gewoon het scherm aanraken
Minpunten:
 • Prijskaartje is hoog
 • Touchscreens zijn niet voor iedereen geschikt
 • Meer technologie, meer kans op storingen/onderbrekingen
 • Recensies zeggen dat melk niet heet genoeg wordt
 • Noodzaak om een melkcontainer te kopen

Dit is géén goedkope jura koffiemachine, dat is zeker. Maar voor de mensen die de middelen hebben en de wens hebben naar een geweldige koffie binnen handbereik (inclusief lattes, cappuccino’s en macchiatos) – dan is dit een prachtige koffiemachine. Met de Jura A9 kun je ook de hoeveelheid espresso verdubbelen als je een sterkere shot nodig hebt. Dit Jura-model is een volautomatische koffiemachine en dat betekent dat als je de magie eenmaal hebt geprogrammeerd, je klaar bent om te starten.

Hij heeft een touchscreen, dus je hoeft er niet eens over na te denken – je hoeft alleen maar naar de foto te kijken en het scherm aan te raken, en er komt koffie van barista kwaliteit uit. Hij is de droom van een luie koffieliefhebber!

Het touchscreen doet meer dan alleen je favoriete drankje uitkiezen. Hij commandeert je ook (serieus!), en vertelt je wanneer je bonen of water moet toevoegen, wanneer het tijd is om de lekbak te legen, en wanneer je die reinigingscyclus moet uitvoeren. Hij doet goed werk bij het maken van koffiedranken op basis van melk – hoewel uit sommige reviews blijkt dat de melk niet heet genoeg wordt en je een aparte melkcontainer moet kopen.

De Jura A9 is goed voor degenen die zich serieus hebben toegelegd op het maken van koffie van barista kwaliteit thuis en bereid zijn om daar wat geld voor uit te geven.

Deze Jura koffiemachine is compact, dus hij past overal – en hij heeft de dubbele tuit, zodat je een dubbele espresso kunt maken of een speciale koffie voor je geliefde kunt maken zonder je cafeïnefix op te geven.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

16. Jura Impressa Z9

Jura Impressa Z9

Pluspunten:
 • Snel, gemakkelijk te gebruiken, stil
 • Kleuren TFT-scherm in full colour
 • Actieve koffiebonenmonitoring (altijd genoeg bonen in de molen)
 • 15 bar krachtige pomp
 • Intelligent Pre-Brew Aroma Systeem
 • Steeds terugkerende positieve recensies
Minpunten:
 • Groot & zwaar
 • Serieus prijskaartje

De Jura Impressa Z9 is hightech en hoog geprijsd. En het is een ongelooflijke machine – met als blikvanger het full-color Thin Film Transistor (TFT) scherm. Dit is alsof je je eigen barista expert altijd beschikbaar hebt, klaar om je favoriete koffiedrankje te maken.

De one-touch optie is een droom die uitkomt voor koffieliefhebbers. Hij geeft je keuzes en laat je presets aanpassen voor elf opties, met zes tegelijk. Deze Jura koffiemachine doet het denkwerk en het werk voor je (en voor wat het kost, het mag wel). Hij maakt het bijna onmogelijk om een slecht brouwsel te maken – van gewone koffie tot de meest gecompliceerde espresso en melkdranken.

Deze Jura koffie- en espressomachine is het meest geschikt voor diegenen die geobsedeerd zijn door goede koffie en die het willen wanneer ze het willen, zonder dat ze te veel moeten nadenken over hoe ze het drankje moeten maken.

Hij zou het goed doen in een kantoor of thuis voor degenen die dat soort geld aan een koffieautomaat kunnen besteden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

17. Jura Impressa J90

Jura Impressa J90

Pluspunten:
 • Stijlvolle & strakke Jura-look
 • Weegt slechts 11 kg
 • TFT full-color display
 • Aroma+ Molen geeft meer smaak aan je bonen
 • Geruisloos
 • Energiezuinig
Minpunten:
 • Prijs
 • Klachten dat de melk niet genoeg opwarmt

De Jura Impressa J90 is een prachtige koffiemachine, maar prijzig. Hoewel dit niet de duurste Jura koffiemachine is, staat hij zeker aan de hoge kant van de schaal.

Hij heeft een helder TFT-scherm, een gebruiksvriendelijke indeling voor het koffiemenu en hij vertelt je wanneer hij moet worden schoongemaakt en wanneer hij meer water of bonen nodig heeft. Hij heeft automatische melkverwarming, maar er is géén controle over het stomen of opschuimen. Plus, de berichtgeving bij gebruikers is dat hij de melk nooit helemaal heet genoeg krijgt. En voor deze prijs zou je dat wel verwachten.

Deze jura koffiemachine is het meest geschikt voor de fanatieke koffieliefhebber die snel een lekker kopje koffie wil en die er geen probleem mee heeft om er een premium prijs voor te betalen.

Als je van koffiedranken op basis van melk houdt, is dit wellicht niet voor jou.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

18. Jura S8

Jura S8

De S8 is een van Jura’s nieuwere aanbiedingen en integreert een aantal serieuze high-end verbeteringen ten opzichte van de E-serie voor een redelijke prijsstijging. Een van onze favorieten is het full colour touchscreen met opties om favoriete drankselecties op te slaan en te personaliseren voor meerdere gebruikers. Dit model integreert al onze favoriete high-end functies zoals actieve bonenmonitoring, maar met een slankere, meer beheersbare aanwezigheid dan de Z-serie en de GIGA, waardoor het een van onze topkeuzes is.

HET MEEST GESCHIKT VOOR: De Jura S8 is een luxueus model met features voor dagenlang. Dit is een top keuze als je klaar bent om te upgraden naar een droommachine met een enorm scala aan mogelijkheden en opties. Perfect voor zowel thuis als op kantoor.

Pluspunten:
 • P.E.P. optimaliseert het waterniveau en pulseert het water door het koffiedik, waardoor de technieken van professionele barista’s worden nagebootst voor een ideale extractie.
 • Kleuren touchscreen display met aanpassingsmogelijkheden voor drankvoorkeur.
 • Professionele fijnschuimtechnologie voor het zetten van maximaal 15 verschillende dranken met geïntegreerde automatische reiniging.
 • Actieve-bonenmonitoring.
 • In hoogte verstelbare dubbele uitloop voor het brouwen van twee dranken tegelijk.
Minpunten:
 • De S8 is zowat alles wat je in een volautomatische koffiemachine kunt vragen.

Lees onze volledige Jura S8 review hier.

Direct prijzen vergelijken:

 

19. Jura Z6

Jura Z6

Pluspunten:
 • Maakt elke keer perfecte espresso shots
 • Reeks van ingebouwde, one-touch-drinkopties
 • Geavanceerd en toch eenvoudig melk- en melkopschuimsysteem
 • Beheert het reinigingsproces in reactie op het water dat je gebruikt
 • Volgeautomatiseerd met veel keuzemogelijkheden voor maatwerk
 • Ingebouwde bonenmaler
 • Geruisloos
Minpunten:
 • Grote machine
 • Prijs
 • Recensies zeggen dat de spoelcyclus te agressief is en te vaak voorkomt.

De Jura Z6 is als iets uit de film, waar de koffiemachine tot leven komt en de wereld overneemt. Het is een uitzonderlijke machine dat geweldige koffie maakt – en het prijskaartje weerspiegelt dat.

Dit is een high-end jura koffiemachine. Terwijl steeds meer van de 17 jura koffiemachines Pulse Extraction Process hebben, was de Z6 een van de eerste. Hij geeft je een uitzonderlijke espresso en crema van barista kwaliteit.

En hij heeft een geavanceerd, maar toch eenvoudig te gebruiken melksysteem. Je kunt je latte extra heet maken of een cappuccino maken met droger melkschuim. Er zijn 10 verschillende instellingen voor melk en schuim, allemaal met een druk op de knop te bedienen.

Hij wordt ook geleverd met het Intelligent Water System en de RFID (Radio-Frequency Identification) chip die je laat weten wanneer je filter moet worden vervangen.

De Jura Z6 is het meest geschikt voor koffieliefhebbers met een groot budget, een behoefte hebben aan meerdere koffiemogelijkheden en een grote hoeveelheid nodig hebben.

Terwijl het een assortiment heerlijke koffiedranken maakt, tenzij je een A-lijst beroemdheid bent of je zo ver weg woont van een koffiebar dat je dit nodig hebt – je kunt er maar beter voor zorgen dat je het genoeg gaat gebruiken om het prijskaartje te rechtvaardigen.

Lees onze volledige Jura Z6 review.

Direct prijzen vergelijken:

 

20. Jura Z8

Jura Z8

Als Jura een favoriet kind had dat in alle opzichten een uitblinker was, dan zou het de Z8 zijn. Deze machine is ontworpen om te voldoen aan elke behoefte die je niet eens wist dat die bestond. Tenzij je het dubbele van alles nodig hebt (de Giga geeft je dat), is de Z8 de ultieme aankoop. Hij biedt 21 drinkopties (inclusief de mogelijkheid om een hele kan koffie te zetten), standaard SmartConnect zodat je hem kunt synchroniseren met je telefoon, het HP3 melksysteem en de krachtige verwarmingssysteem, 10 niveaus van melktemperaturen programmeren en een prachtig kleurentouchscreen.

HET MEEST GESCHIKT VOOR: De Jura Z8 is de ultieme machine voor de echte thuisespressokenner. Als je op zoek bent naar het beste wat er te koop is, zal de Jura Z8 elk vakje aanvinken. Als je je vermaakt en graag voor een publiek brouwt, dan voldoet de Z8 ook aan die behoefte. Dit is ook een geweldige keuze voor een kleine winkel of high-end kantooromgeving.

Pluspunten:
 • P.E.P. optimaliseert het waterniveau en pulseert het water door het koffiedik, waardoor de technieken van professionele barista’s worden nagebootst voor een ideale extractie.
 • Kleuren touchscreen display met aanpassingsmogelijkheden voor drankvoorkeur.
 • Professionele fijnschuimtechnologie voor het zetten van maximaal 21 verschillende dranken met geïntegreerde automatische reiniging.
 • Smart Connect is standaard voor synchronisatie met je smartphone.
 • 10 niveaus van temperatuur aanpassing voor melk en melkschuim.
 • In hoogte verstelbare dubbele tuit voor het brouwen van twee dranken tegelijk.
 • Extra grote watertank groot genoeg voor +2,4 liter.
Minpunten:
 • De Z8 heeft maar één fout: de prijs. Deze machine zit niet in de meeste koffiemachine budgetten, maar als je portemonnee het aankan, dan is dit de ultieme luxe espresso machine voor een vlekkeloze ochtendervaring.

Direct prijzen vergelijken:

 

21. Jura Giga 5

Jura Giga 5

Pluspunten:
 • 19 programmeerbare opties
 • 2 keramische malers
 • Specialiteit pre-brew aroma systeem
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Maakt twee espressodranken (met melk) tegelijk mogelijk
Minpunten:
 • Voor de prijs van deze koffiemachine zou je naar Rome kunnen gaan en daar twee maanden koffie drinken, misschien zelfs drie maanden.

De Jura Giga 5 is de krachtpatser onder alle volautomatische koffiemachines. En er hangt een extreem hoog prijskaartje aan (je zou een auto kunnen kopen of misschien zelfs een borg op een appartement kunnen zetten voor wat deze koffiemachine kost).
Dus, tenzij je een rockster bent met een espressoverslaving of net de loterij hebt gewonnen, dan is het kopen van deze koffiemachine misschien niet de meest fiscaal verantwoorde beslissing die je moet nemen.

Voor het geval je net 10 miljoen exemplaren van je laatste release hebt verkocht of dat euro millions in je voordeel is gevallen – de Giga 5 heeft wel degelijk een aantal leuke functies, zoals 19 drinkopties, een kleurendisplay met draaikeuze, twee keramische schijfkoffiemolens, speciale verwarmingssystemen en nog veel meer. Het is de Rolls Royce van de koffiemachines.

Met zijn thermoblokverwarming komen je drankjes snel naar buiten en blijft het aroma behouden door de IPBAS. En het systeem reinigt zichzelf behoorlijk. Hij is een ding van prijzige schoonheid.

De Jura Giga 5 is het meest geschikt voor een groot kantoor met een speciale koffiebehoefte of een huis dat ongelooflijk sociaal – en welvarend is.

Het levert 19 programmeerbare opties. De hele wereld van koffie binnen handbereik.

Lees onze Jura Giga 5 review.

De Jura GIGA 5 kopen? Vergelijk de prijzen hier:

 

22. Jura J9 (Beëindigd)

Jura J9

Pluspunten:
 • Maak lattes, cappuccino’s en macchiatos met één druk op de knop
 • Ingebouwde konische maler
 • Bypass-doseerapparaat
 • Koffiesterkte & -temperatuur aanpassen
 • Gebruiksvriendelijk TFT-scherm
 • Vertelt je wanneer het tijd is om schoon te maken
 • Stijlvol
Minpunten:
 • Dure machine

De Jura J9 staat ook bekend als de J9.3, en het is een solide koffiemachine. Terwijl hij is stopgezet, kun je de Jura J9.3 nog steeds refurbished vinden. Aan de bovenkant van de prijsklasse biedt hij een waaier aan opties die indrukwekkend zijn, maar die ook in andere Jura’s te vinden zijn.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Jura J9 vs J90, dan zijn de opties vrij gelijkaardig – en de prijs is ook vrij gelijk. Je krijgt alle functies en opties die je verwacht in een koffiemachine met dit prijskaartje.

Dit is inclusief de konische malers, de bypassdoseermachine, de ingebouwde melkcontainer, het automatische schuimsysteem en natuurlijk de Fine Foam Technology waar de Jura bekend om is geworden.

Deze espressomachine is het meest geschikt voor een klein kantoor of een huis dat drankjes op basis van melk met één druk op de knop wil hebben. Hij is bedoeld voor mensen die gemakkelijk en eenvoudig goede koffie willen maken, en die het niet erg vinden om er een hoge prijs voor te betalen.

 

Overzicht van alle Jura series + onze aanbeveling

Omdat Jura nog steeds een groot succes kent in de markt voor espressomachines, ontwikkelen ze steeds meer productlijnen voor allerlei soorten koffieconsumenten. Hier is een overzicht van hun belangrijkste assortiment.

1. ENA Micro serie

ENA Micro Line is een assortiment van 6 ultracompacte, maar nog steeds zeer effectieve Jura machines, die nog steeds net zo efficiënt zijn als de andere grotere modellen. Daarnaast heeft deze reeks nog een aantal andere indrukwekkende eigenschappen, zoals de krachtige voorselectie en een intelligente koffie-uitloop.

»» Aanbevolen product: Jura ENA (Onze beoordeling)

2. A serie

Jura A reeks draait om scherpte en elegantie. Er zijn meer dan 3 modellen in deze collectie, en deze slanke machines met een compacter ontwerp zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare één-kops machine.

»» Aanbevolen product: Jura A1 (Onze beoordeling)

3. D-serie

Eenvoud en superieur vakmanschap zijn de twee dingen die de D-lijn kenmerken. De bediening is eenvoudig door de ergonomisch geoptimaliseerde schakelaars en de platte tekstweergave. Dit zijn zowel functionele als luxueuze machines, waarbij je kunt kiezen uit 7 verschillende producten.

»» Aanbevolen product: Jura D6 (Onze beoordeling)

4. E-serie

Met de Jura E reeks krijg je de E8, die een van de best verkochte en meest succesvolle producten in de geschiedenis van het bedrijf is. Machines in deze klasse geven je meer specialiteitsmogelijkheden en een one-touch cappuccinofunctie voor de liefhebbers van melkdranken. En alle 16 machines in deze reeks zullen gebruik maken van Jura’s Pulse-extractietechnologie.

»» Aanbevolen product: Jura E8 (Onze beoordeling)

5. S-serie

De S-serie biedt veel productopties om uit te kiezen, want er zijn zo’n 15 modellen in deze lijn. Ook de espressomachines in de S-Lijn hebben een stijlvolle afwerking met enkele mooie accenten, een goede reeks van specialiteiten, en deze premium middensegment reeks heeft ook een bediening die zowel eenvoud als intelligentie biedt.

»» Aanbevolen product: Jura S8 (Onze beoordeling)

6. J-serie

Espressomachines in de J-serie behoren tot de meest aantrekkelijke die het bedrijf tot nu toe heeft geproduceerd. Elk van de 13 toestellen maakt gebruik van de modernste technologie om een superieure brouwkwaliteit en meer drankmogelijkheden te bieden. Deze machines zijn niet alleen eenvoudig te begrijpen, maar hebben ook een efficiënt en effectief onderhoudsprogramma.

»» Aanbevolen product: Jura J6 ( Onze beoordeling)

7. Z-serie

Voor de Z Line krijg je ook 13 verschillende toestellen en die maken uitstekend gebruik van het Pulse Extraction Process om optimaal te kunnen brouwen en om zelfs korte specialiteiten te kunnen brouwen. Bovendien maakt deze lijn elke espresso en koffie perfect en is het het beste toonbeeld van Zwitserse innovatie.

»» Aanbevolen product: Jura Z10 (Onze beoordeling)

8. Giga serie

Er zijn 28 artikelen in de Giga-serie, en dit betekent dat je meer mogelijkheden hebt dan alle andere Jura-series, wat zou moeten verklaren waarom het een van hun meest populaire en succesvolle lijnen is. Espressomachines in deze lijn staan bol van de meest geavanceerde technologieën voor espressomachines en hebben een zeer intuïtieve bediening.

»» Aanbevolen product: Jura Giga 6 (Onze beoordeling)

 

Conclusie: Welke is de beste jura koffiemachine?

Uiteindelijk draait het allemaal om budget, persoonlijke smaak en voorkeuren. Elke Jura koffiemachine in je huis zal heerlijke koffie zetten – en het is altijd een geweldige dag als je je ochtend kunt beginnen met een uitstekend kopje koffie.

De Jura S8 bevindt zich in het midden van de prijsrange en biedt verschillende opties voor het aanpassen van je koffie zetten, waaronder instellingen en de mogelijkheid om deze machine te bedienen met een app. Over het geheel genomen is de prijs/kwaliteit van deze machine hoog en daarom beschouwen we hem als de beste Jura koffiemachine die momenteel verkrijgbaar is.

De ENA 8 is een geweldige machine voor het prijskaartje, die ook in het midden van het Jura assortiment staat. Hij is uitgerust met Pulse Extraction Proces, je kunt er zes speciale dranken mee voorprogrammeren en hij is gemakkelijk te gebruiken! Deze stond op het punt om als nummer 1 te worden gekozen, dus je kunt ook met dit model niet fout gaan!

Last but not least is de Jura Z10 – deze is duurder en dat zie je terug in wat hij op tafel brengt (of beter gezegd, in je kopje). Hij maakt zowat elke koffiedrank die je je maar kunt wensen of voorstellen, inclusief flat whites. Met twee tuiten hoef je nergens op te wachten. Voor wie een groter budget heeft, is deze machine een geweldige keuze.

 

Op zoek naar de scherpste Jura koffiemachine aanbieding?

 

Beste Jura Koffiemachine kopen

 

Vraag & antwoord

Hoelang gaat een jura koffiemachine mee?

De levensduur van jura koffiemachines is tussen de 5 en 7 jaar. Dit is vergelijkbaar met een levensduur van Saeco en Delonghi volautomatische koffie- en espressomachines. Om er zeker van te zijn dat ze hun maximum bereiken, moet je de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant in acht nemen.

Hoe vaak moet ik mijn Jura koffiemachine reinigen?

Hoe vaak je je Jura koffiemachine moet schoonmaken, hangt af van de hoeveelheid die je gebruikt. Je Jura espressomachine zal je waarschuwen wanneer hij moet worden gereinigd. Dit is meestal na 180 zetbeurten.

Is Jura beter dan Delonghi?

Delonghi is een geweldig merk – vooral als je net aan je geweldige koffie-at-home reis begint. Het heeft een reeks betaalbare koffiemachines, maar over het algemeen is Jura van hogere kwaliteit met een veel groter scala aan functies. Maar daar hangt wel een hoger prijskaartje aan. Jura is meer voor de toegewijde koffiekenner, terwijl Delonghi voor iemand is die gewoon goede koffie thuis wil. Behalve – en er is altijd een uitzondering of twee – terwijl de Jura 8 vs Delonghi een lastige vergelijking zou zijn, is de Delonghi Magnifica vs Jura misschien de moeite waard om te vergelijken. De Magnifica is een van de weinige van Delonghi die een Jura koffiemachine kan evenaren – en het prijskaartje weerspiegelt dat.

Is Jura beter dan Saeco?

Jura is beter dan Saeco als je een groter budget hebt. Beide merken zijn echter uitstekend, omdat ze duurzame volautomatische koffiemachines produceren met een lange fabrieksgarantie.

Is Jura beter dan Gaggia?

Gaggia is ook een geweldig merk en is het bekijken waard. Sommige van hun koffiemachines zijn vergelijkbaar in zowel functies als prijs.

Maakt Jura gewone koffie?

Jura maakt gewone koffie. Dat wil zeggen dat Jura koffiemachines een optie hebben om Americano koffie te maken.

Wie is Jura?

De rolls-royce van de koffiemachines. Jura is een Zwitsers bedrijf dat sinds begin 1931 huishoudelijke apparaten maakt, en ze zijn beroemd om het maken van een aantal zeer innovatieve high-end producten die zijn ontworpen om de eindgebruiker een aantal eenvoudige oplossingen te bieden voor thuis of op kantoor.

Ze behoren ook tot de eerste merken die automatische koffie- en espressomachines maken, die ze sinds 1981 produceren. En zoals het de norm is geworden, zijn al hun koffie- en espressomachines ook voorzien van high-end ontwerpen en functies.

Ze hebben nu espressomachines die ontworpen zijn om te voldoen aan de behoeften van zowel de thuisgebruikers als de commerciële gebruikers. En in het segment van de automatische espressomachines zijn ze onverslaanbaar, want hun machines werken niet alleen goed, maar zijn ook rijker aan functies en beschikken over de meest geavanceerde technologieën.

Hoewel het bedrijf nog steeds zijn sterkste greep heeft in Zwitserland, zijn geboorteland en ook waar het nog steeds zijn hoofdkantoor heeft, is het nu aanwezig in de meeste andere Europese landen.

Vivakoffie
Logo