Beste volautomatische espressomachine kopen tips & reviews

De zoektocht naar een volautomatische espressomachine (ook wel volautomaat genoemd) dat aan je wensen tegemoet komt, is toch wel een tijdrovende klus. Want na het bestuderen van de verschillende overzichten, die de diverse machines vergelijken, zie je veelal door de bomen het bos niet meer en dan zijn er ook nog de door deskundigen geschreven beoordelingen over espresso-machines, die je niet bepaald klare ‘koffie’ schenken. Ze maken je soms niet wijzer, integendeel. De hamvraag is: Wat zijn voor jou de vereiste functies en opties, die een volautomaat moet hebben? (lees onder onze TOP 10 verder)

De beste volautomaat koffiemachines op dit moment:

VOL AUTOMAATBESTE VOORAANBIEDING
Philips 3200 EP3246Volautomaat espressomachine beste koopbekijk aanbieding
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110Best verkochte volautomaatbekijk aanbieding
Siemens EQ.9+ s400Beste luxe en meest complete volautomatische koffiebonen machine bekijk aanbieding
Philips 2200 EP2220Goedkope en goede volautomaatbekijk aanbieding
Jura WE8Dé rolls royce onder de koffieautomatenbekijk aanbieding
Krups EA894T Evidence PlusStille volautomatische koffiemachinebekijk aanbieding
Melitta F830-102 Barista T SmartBeste om te bedienen met een appbekijk aanbieding
JURA WE8Beste volautomaat voor op kantoorbekijk aanbieding
De'Longhi Dinamica ECAM350.55.BBeste voor cappuccino en latte macchiatobekijk aanbieding
De'Longhi Autentica ETAM 29.660.SBCompacte koffiemachine voor kleine ruimtesbekijk aanbieding
Sage the Oracle Touch Stainless SteelBeste keuze voor automatische Pistonmachinebekijk aanbieding
Jura ENA 8Beste volautomaat qua onderhoudsgemakbekijk aanbieding

In deze koopgids hebben we simpelweg een overzicht van espresso machines samengesteld met een beknopte beschrijving van de functies op basis waarvan je kunt bepalen welke nodig of juist overbodig zijn. Gedetailleerde beschrijvingen van genoemde apparaten vind je op de productpagina’s.

Of je nu een apparaat hebt, dat alleen over de basis functies beschikt of je hebt een ‘state-of-the-art’ machine beiden zetten een espresso en schuimen melk op. Voor het maken van een juiste keuze dien je een aantal afwegingen te maken zoals budget, opties, functies, de snelheid van het apparaat, wachttijd, geen wachttijd en uiteindelijk de ‘look’. Het is zoiets als een auto kopen, wat je precies nodig hebt en wat je wilt, zijn twee heel verschillende dingen. Maar goed zelfs met een instapmodel kun je de reis beginnen in espressoland.

 

Beste volautomatische espressomachine kopen siemensVergelijk goed de prijzen bij:

Zie onderaan reviews per toestel

 

 

Wat is precies een volautomatisch espresso-apparaat?

Het is een apparaat, dat het hele bereidingsproces voor een kopje espresso of een bakje koffie door één simpele druk op de knop van A tot Z doorloopt. Zodra je de espresso machine in werking stelt voert het de volgende stappen uit, het maalt de koffiebonen, meet de juiste hoeveelheid gemalen koffie voor de zetbeurt af en drukt het koffiemaalsel aan, bereidt de koffie en als laatste wordt het koffieresidu in de afvallade gedeponeerd.

Een alles-in-één koffie machine. Het enige wat van je wordt verlangd is het vullen van het bonen- en waterreservoir en het apparaat doet de rest, van ‘Koffieboon tot Kopje’.

Beste volautomatische espressomachine kopen tipsKortom, het neemt voor (sommige) koffieliefhebbers het werk uit handen om een espresso of een koffie, zonder de daarbij behorende rompslomp, te zetten. Het gemak van een dergelijk apparaat wordt praktisch in elk overzicht als het belangrijkste voordeel aangehaald en dat is gewoon een feit. Maar, er is nog een groot pluspunt, dat waarschijnlijk het meest over het hoofd wordt gezien nl. de consistentie waarmee de espresso of koffie wordt gezet. Of je nu een ‘newbie’ of ‘veteraan’ in espresssoland bent door die ene simpele druk op de knop wordt keer op keer die volle espresso of die romige koffie gezet. Heb je bezoek over de vloer, dan kan de volautomaat zonder problemen door de ‘nieuwe’ gebruiker aan de slag worden gezet, met wederom een perfect eindresultaat.

De machine beschikt ook over een heet water- en melkopschuim-functie. Bovendien zijn er nu ook volautomatische espressomachines, die naast de interne automatische melk opschuimmethode ook een extern stoompijpje hebben, waarmee je zelf kunt bepalen hoe je de melk opgeschuimd wilt hebben. Naast espresso of het gewone ‘bakkie’ koffie kan je met het apparaat diverse koffievarianten bereiden, zoals ristretto, cappuccino, latte machiatto, café americano (heeft veel weg van de welbekende Nederlandse koffie), café latte en ook een caffé lungo ook wel bekend als café crème. Laatstgenoemde is qua smaak sterker dan filterkoffie of koffie met een cafétière gezet, maar mist de lichtelijke bitterheid en volheid van de espresso. Een groot deel van de koffiepopulatie vindt de café lungo vergeleken bij het kopje koffie uit het koffiezetapparaat een hele verbetering en hebben dan ook hun klassieke filterapparaat aan de kant gezet.

Het volautomatische espressomachine stijgt enorm in populariteit, dit heeft simpelweg te maken met de smaakconsistentie, eenvoud en het (bedienings)gemak, dat de machine biedt. Alhoewel sommige koffiekenners/-doe-het-zelvers niet erg enthousiast zijn over dit type machine, zijn we sterk van mening dat het merendeel van onze lezers kiezen voor smaakconsistentie, eenvoud en (gebruiks)gemak.

 

Waarom moet je een volautomatische espressomachine kopen?

 • Snelheid – Het proces om koffie te zetten met het vertrouwde koffiezetapparaat of met een cafétière verloopt een stuk trager. Zelfs het maken van een kop oploskoffie duurt langer. Bovendien zijn de volautomaten ook nog eens een stuk sneller dan de traditionele espresso-apparaten. Ben je ’s morgens al laat en kan je niet op gang komen zonder je favoriete koffiedrank? Geen man of vrouw overboord want het volautomatische espressomachine bereidt het in één handomdraai en dit gebeurt zonder dat je hierna ook nog het e.e.a. moet opruimen.
 • Gemak – Geen rommel, geen gemorste gemalen koffie op het keukenblad, geen bonen malen en geen koffieresidu weggooien. M.a.w. geen voorbereidings- of opruimtijd nodig.
 • Fluitje van ‘n cent – Niet alleen ‘n fluitje van ‘n cent voor de gebruiker, maar praktisch voor iedereen. Ook bijvoorbeeld voor de espressoliefhebber, die twee linker handen heeft. Er zijn heel wat koffiedrinkers, die niet echt geïnteresseerd zijn in de kunst van het maken van een espresso, maar wel intens kunnen genieten van een kopje espresso. Heb je gasten over de vloer, die zelf een bakkie willen zetten, dan hoef je niet bang te zijn, dat ze misschien de volautomatische machine ontregelen, want het hele zetproces wordt door het apparaat uitgevoerd, nadat de gebruiker zijn keuze heeft gemaakt en de zettoets of startoets heeft ingedrukt.
 • Smaakconsistentie – Volautomatische apparaten zetten keer op keer qua smaak, temperatuur, uiterlijk dezelfde  espresso (sommige critici stellen dat de consistente gezette espresso van middelmatige kwaliteit is, maar dat stellen we in de volgende paragraaf aan de orde).
 • Praktisch – Volgens een aantal websites en forums van espresso ‘deskundologen’ en ‘connoisseurs’ zou iedere thuisbarista eerst dagenlang bezig moeten zijn om uit te vinden hoe je bij elke zetbeurt een espresso met een fluweelachtige goudbruine glans of melk met miniscule luchtbelletjes krijgt. Maar de dagelijkse praktijk laat zien, dat 99% van de koffiedrinkers gewoon op een makkelijke wijze een espresso, cappuccino of een latte willen bereiden, die ook nog eens iedere keer een consistente smaak heeft.

Wat zijn de feiten? Een espresso-apparaat zet gemiddeld 1000 à 2000 koffiedranken op jaarbasis. Hierdoor wordt de verheven espressokunst min of meer een dagelijkse routinematige klus. De meeste fijnproevers onder ons willen heel simpel een lekkere ‘shot’ als kickstarter of oppepper en dat op ieder moment van de dag!  Per slot van rekening gaat het om wat voor jou het meest praktische is, en niet wat wat anderen stellen.

 

Redenen voor het niet kopen van een volautomatisch espresso-apparaat

 • De Prijs – hoeft per definitie geen reden te zijn, tenzij je budget het niet toelaat een instapmodel uit de volautomatische klasse aan te schaffen. Iedere euro telt en je krijgt waarschijnlijk een meer echt uitziende koffiemachine in de traditionele categorie voor een x bedrag. Maar zo’n koffiemachine wil niet per definitie zeggen, betere espresso. De handmatige en semi-automatische apparaten vereisen meer handelingen van de gebruiker, terwijl bij een volautomaat dat niet het geval is (uiteraard krijg je altijd wel een beter eindresultaat als de machine ook voorkeursinstellingen heeft voor specifieke bonen (gekarameliseerd of niet). Wat de prijs betreft het is algemeen bekend, dat snelheid en gemak meer kost, zoals bijv. een magnetron of een computer, hoe krachtiger hoe duurder. Dit geldt ook voor een espresso-apparaat, dat het merendeel van het werk uitvoert.
 • De Kwaliteit – van de espresso. Onze eerste reactie hierop is een enkele of dubbele espresso met een volautomatisch apparaat is niet “perfect”. Het resultaat is niet hetzelfde als bij een goede traditionele machine.  Maar zoals we eerder zeiden en we blijven het herhalen, dat de ‘gewone’ gebruiker smaakconsistentie zwaarder vindt wegen dan het verkregen resultaat bij een traditionele machine. Alleen jij weet hoeveel moeite je in “de kunst van het espresso zetten” wilt steken. Vergeet niet dat “deze kunst” meerdere keren per dag bedreven moet worden. Dan is een volautomatisch espresso-apparaat bijv. op kantoor helemaal geen slecht idee.
  Voor de ware espresso liefheb(ster)(ber), die UITSLUITEND enkele of dubbele espresso’s drinkt zal het volautomatische espressomachine niet volledig aan de door hem of haar gestelde kwaliteitseisen voldoen, maar wat vind je zwaarder wegen? Een perfecte espresso of het gemak om in één tel en zonder rompslomp je koffiedrank te bereiden. Het spreekt natuurlijk ook voor zich, hoe meer melk of heet water je aan je koffiedrank toevoegt, dat de espressonuances als het ware door de melk of het water wordt opgenomen, dit is trouwens ook het geval bij een café lungo. Drink je graag een café crème of een americano (vergelijkbaar met de Nederlandse kop koffie) dan is het smaakverschil te verwaarlozen. Bij een cappuccino, latte of een macchiato geldt hetzelfde en zelfs de gemiddelde fervente liefhebber proeft geen duidelijk verschil.
 • “De Koffieritueelfactor” en “De Zelf Kookfactor” – Dit is een zeer belangrijke overweging, die vaak wordt vergeten. Er zijn nu eenmaal mensen die graag koken en anderen die graag eten. Niet iedereen is hetzelfde! Het zetten van een espresso is zoiets als een maaltijd prepareren. Sommige liefhebbers zien het bereiden van een espresso als een heel ritueel anderen zijn alleen geïnteresseerd in het resultaat. Vergeet niet dat we het hier over koffie hebben en een espresso-apparaat produceert gemiddeld zo’n 1000 à 2000 dranken of misschien zelfs meer op jaarbasis. Voor een groot deel van de koffiedrinkers wordt dit process, ongeacht hoe ze het espressoritueel ook moge waarderen een klusje, dat ze vanwege de tijdfactor liever kwijt dan rijk zijn.
  Als je liever het hele proces van espresso zetten in eigen handen wilt hebben, dan kan je beter niet voor een volautomatische espressomachine kiezen.

Wil je een volautomatisch espressomachine cadeau geven probeer dan eerst uit te vinden of de betreffende person een espresso ‘doe-‘t—zelver’ is dan wel de voorkeur aan smaakconsistentie, eenvoud en (gebruiks)gemak geeft. Of je nu een espressokenner of ‘doe-‘t-zelver’ bent laat je niet beïnvloeden door de ‘websites voor koffiehobyisten (of je vrienden). Door de eeuwen heen is het drinken van een kop koffie een genotvolle bezigheid geweest en dat is vandaag de dag nog steeds zo voor jou en mij!

 

Onderdelen, functies en opties van een volautomatisch espresso-apparaat

saeco volautomatische espressomachine bedieningDezelfde basisonderdelen, die je in een handmatige of in een machine met een pompsysteem aantreft, zie je ook terug in een volautomaat espressomachine zoals een waterpomp, boiler (of twee boilers), stoompijpje, bedieningstoetsen en schakelaars. Het belangrijkste verschil in een volautomatische espressomachine is dat de uitneembare filterhouder en het groepshoofd (hevel systeem) is vervangen door een interne zetkamer. Bovendien zijn de volautomaten voorzien van een ingebouwde konische koffiemolen van hoogstaande kwaliteit, die de bonen maalt en vervolgens de ingestelde hoeveelheid in de zetkamer doseert. Een kleine boordcomputer bestuurt alle verschillende functies (voorgeprogrammeerde fabrieksinstellingen en/of de door jou ingestelde voorkeuren). Een groot aantal apparaten beschikt over een LCD beeldscherm waarop stap voor stap te zien is hoe je de programmeerbare functies kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren en waarbij de reinigingscycli voor het melksysteem en het hele apparaat volledig geautomatiseerd plaatsvindt voor een langdurige en probleemloze werking!

Alhoewel de basiswerking van de machines uit deze klasse min of meer hetzelfde is zijn er toch onderlinge verschillen, die een korte beschrijving en uitleg vergen.

Boiler Systeem

Je hebt de keuze uit één enkel verwarmingssysteem zoals bijv. bij de Saeco Odeo Go II en de Jura ENA5 en uit twee (onafhankelijke) verwarmingssystemen (boilers) bij andere volautomaten. Het twee boilerssysteem heeft als voordeel dat je tegelijkertijd stoom voor het opschuimen van melk én heet water voor het bereiden van de espresso kunt verkrijgen. Stoom wordt binnen zo’n 10 seconden geleverd, terwijl een apparaat met een enkele boiler (ofwel één enkel verwarmingssysteem) ongeveer 45 seconden nodig heeft om water te verhitten tot stoom. Bij het duale systeem kan je onmiddellijk nadat je de melk voor je favoriete latte hebt opgeschuimd een volgende espresso zetten. Dit in tegenstelling tot het enkelvoudig systeem, waar je eerst vijf minuten moet wachten, zodat het water in de boiler kan afkoelen, een andere optie is de stoomfunctie voor 10 seconden aanzetten, waardoor het hete water door het stoompijpje de boiler verlaat. En pas hierna kan je verder met een volgend kopje espresso.  Het komt erop neer hoe meer melk gebaseerde koffiedranken je bereidt thuis of op kantoor, hoe praktischer het duale boilersysteem is, vanwege de tijdsfactor. Gebruik je het apparaat voornamelijk voor het zetten van espresso of een café crème dan volstaat het enkelvoudige systeem met één boiler. Sommige volautomaten zoals de Saeco Odeo Giro, alle Jura’s – behalve de Jura S9 met dubbele boilers – en Bosch hebben één boiler maar zijn uitgerust met een ‘Rapid-Steam-functie’, die de wachttijd tussen de bereiding van een espresso en het opschuimen van melk verkort, maar het functioneert toch nog niet zo snel als een machine met twee boilers. Een goede omschrijving voor deze ingebouwde functie is een systeem met anderhalve boiler.

Zetgroep

De zetgroep vormt een zeer belangrijk onderdeel van het volautomatische espressomachine. Het bestaat uit de koffiezetkamer en heeft de volgende taken: aandrukken van de vers gemalen koffie uit de bonenmaler, voorbesprenkelen ofwel voorinfusie van het gemalen melange, het onder hoge druk extraheren van de espresso en als laatste taak het deponeren van het koffieresidu ook wel ‘koekje’ genoemd in de verwijderbare lade of bak.

Uitneembare en Niet-Uitneembare Zetgroep

Tegenwoordig zijn er twee verschillende Zetgroepen op de markt, zoals je dat al uit bovenstaand kopje kunt afleiden. De Saeco en Gaggia volautomaten hebben een uitneembare zetgroep waardoor deze centrale koffie-unit eenvoudig kan worden gereinigd. Om de zetgroep te verwijderen open je het serviceluikje, vervolgens druk je op de toets “Push” en trek je aan het handvat. De zetgroep dient minstens één keer per week of in iedere geval na het legen van het koffiebonenreservoir te worden gereinigd. Deze units zijn zodanig ontworpen, dat ze tegen een stootje kunnen, het enige nadeel is dat de inhoud van de zetkamer niet meer dan één shot espresso kan bevatten. M.a.w. als je een dubbele espresso of koffie wilt zetten, kan het apparaat het niet ineens bereiden, maar wordt de een na de ander gezet.

Jura apparaten zijn voorzien van een niet-uitneembare zetgroep. Omdat de zetgroep is ingebouwd beschikken deze machines over een meer geavanceerde (en geautomatiseerde) reinigingingscyclus, die door het apparaat wordt aangestuurd. In sommige opzichten komt dit systeem de levensduur van de machine ten goede, omdat het zelf de optimale reinigingsfrequentie bepaalt. Dit is met name zeer handig voor plaatsen, die moeilijk zijn te reinigen of over het hoofd worden gezien. Een ander verschil ten opzichte van de Saeco is de hoeveelheid koffie die de zetkamer van de Jura’s kan bevatten nl. 16 gram tegenover 9 gram in de Saeco. Hierdoor zet de Jura in één enkele keer een dubbele shot. De Franke Flair, een espresso-apparaat, dat vooral in de horeca wordt gebruikt is eveneens voorzien van een ijzersterke zetgroep, die op het Jura-concept is gebaseerd.

Extra Reservoir voor Voorgemalen Koffie

Dit is een extra reservoir naast het bonenreservoir en kan je gebruiken voor bijv. een speciale filtermelange of caffeïnevrije koffie. Dit reservoir gebruik je uitsluitend voor voorgemalen koffie. Deze optie is uiterst handig wanneer iemand in het huishouden, of op kantoor liever een kop caffeinevrije koffie wil. Bijna alle volautomaten hebben dit als standaardfunctie, op een antal Saeco-instapmodellen na.

Afstelling van de Maalfijnheid

De maalfijnheid is in de fabriek al afgesteld en de ervaring leert dat het over het algemeen op de juiste graad is afgesteld. Praktisch alle machines beschikken over vijf verschillende standen (van grove maling tot extra fijn), zodat je de maalfijnheid aan je persoonlijke voorkeuren kunt aanpassen. Alle Saecco apparaten beschikken over  keramische molens voor een verbeterde maling en stillere werking. Om de stand van de maalfijnheid te wijzigen gebruik je de speciaal meegeleverde sleutel die je op de pin plaatst onder het koffiereservoir. Pas na twee à drie kopjes koffie merk je het verschil in smaak.

Digitaal Beeldscherm

espressomachine displayOp het digitale beeldscherm worden de verschillende opties van het apparaat doorgelopen en krijg je bijv. een melding te zien, wanneer je water of het bonenreservoir moet bijvullen, wanneer je moet ontkalen, wanneer je de koffiezettemperatuur moet bijstellen, en ga zo maar door. De volautomaten zijn door de aanwijzingen op het beeldscherm zo gebruiksvriendelijk geworden, dat ‘een kind de was kan doen’. Misschien zal je in het begin de gegeven info op het scherm te veel vinden, maar na een aantal keren het apparaat te hebben gebruikt, wordt het een fluitje van een cent. Het is ook belangrijk te weten hoeveel personen de espressomachine gaan bedienen, want hoe digitaler de volautomaat is hoe eenvoudiger het wordt om één van de koffiespecialiteiten ‘gepersonaliseerd’ te zetten.

Digitale Programmering

Dit is eigenlijk de hoofdtaak van bovengenoemd digitaal beedscherm, aangezien dit gepaard gaat met de diverse instellingen, opties en functies, waarmee het apparaat is voorzien. De temperatuur voor de te zetten espresso kan worden gewijzigd, of de energiebesparende modus of de functie vóórmaling, die trouwens niet alle apparaten hebben kan worden geactiveerd. Als regel geldt hoe meer functies en opties hoe prijziger de volautomaat. Kijk maar eens in de keuken naar de vaatwasser of de magnetron, zijn het instapmodellen of zijn ze voorzien van allerlei geavanceerde functies en opties? En gebruik je ze allemaal?

Koffiehoeveelheid per Kop

De dosering per kop is de hoeveelheid koffie die gemalen en vervolgens gezet wordt. Met deze instelling kan je de sterkte van de espresso bepalen, alhoewel je de espressosterkte ook kunt beïnvloeden door te variëren in de hoeveelheid water tijdens het zetproces. Maar toch voor de genieters, die graag een mildere of juist een sterkere espresso drinken is dit een zeer nuttige functionaliteit. Om een dubbele espresso bij de Saeco- en Gaggia-machines te bereiden, druk je twee keer de zettoets in. Afhankelijk van de gekozen aromasterkte bevat een dubbel shot tussen de 7 à 12 gram koffie. Jura machines kunnen een grotere hoeveelheid koffie bevatten varierend van 5 tot 16 gram en kunnen derhalve zowel een enkel als een dubbel shot in één keer zetten – geen wachttijd meer! De Jura ENA 9 OTC is niet alleen voor zien van de functie ‘Aromasterkte’ (koffiesterkte), maar heeft ook een ‘Aroma Boost’-optie voor een extra sterke espresso of koffie.

Waterhoeveelheid per Kop

De koffiespecialiteiten bij de espresso-apparaten van Saeco, Gaggia en Solis worden afhankelijk van je keuze met 25 ml tot 200 ml water bereidt. Met de verschillende waterhoeveelheden kan je een supersterke espresso, maar ook een grote mok americano of een lekkere café crème zetten. Genoemde hoeveelheden kunnen nog   uiteenlopen door heet water toe te voegen, de bedieningsknop ofwel de SBS-knop (bij Saeco apparaten) en de aromasterkte te wijzigen, en niet te vergeten de toevoeging van de opgeschuimde melk, enz. De hoeveelheid water worden bij de espresso-apparaten uit de Saeco Odeo serie en de Saeco Talea Giro Plus II d.m.v. een eenvoudige handige draaiknop ingesteld. De koffiemachines van Saeco en Gaggia, die over een LCD beeldscherm beschikken hebben 3 voorgeprogrammeerde hoeveelheden, eigenlijk 6 als je de dubbele shots meetelt. Door simpelweg één van de toetsen tijdens het zetproces ingedrukt te houden wordt die specifieke waterhoeveelheid in het geheugen opgeslagen. Beide methoden werken goed, maar hoe meer mensen het apparaat gebruiken, hoe groter de kans is dat de digitale versie de voorkeur verdient.

Warmhoudplaat voor Kopjes

Het merendeel van de machines met uitzondering van de instapmodellen zijn voorzien van een warmhoudplaat voor kopjes, die je in- en uit kan schakelen. Bovendien kan je op het plateau mooi je espressokopjes kwijt. Je kunt ook nog altijd de kopjes via de klassieke methode voorverwarmen nl. door de heet water uitloop te gebruiken.

 

Saeco Espressomachines – overzicht van opties & functies

Saeco Xsmall

saeco xsmall volautomatische espressomachine[lees onze Xsmall review hier] Dit is Saeco’s ultra compact volautomatische espresso-apparaat. Een ‘grote’ machine voor de koffiegenieter, die maar weinig plaatsruimte heeft. Deze kleine volautomaat heeft een ingebouwde keramische bonenmaler, die voor een consistente fijne espressomaling zorgt. Deze Saeco heeft ook een ingebouwd element waarbij het apparaat binnen 90 seconden wordt opgewarmd en in 45 seconden stoom afgeeft. Met de Xsmall kan je twee verschillende waterhoeveelheden voor je koffievariaties programmeren. Deze machine heeft alle basisfuncties onder de knop, die een volautomaat behoort te hebben koffie, stoom & heet water!
> Kopen: vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Intelia Focus

saeco xsmall volautomatische espressomachine[lees onze Intelia Focus review hier] De Intelia Focus is heeft stijlvolle matzwartte ABS kunstof behuizing. Voor een stillere werking van de Intelia Focus werd de behuizing geïsoleerd, waardoor je in de vroege ochtenduurtjes zonder je medebewoner(s) te storen een pittige espresso of romige latte kunt zetten. Alle apparaten uit de Intelia lijn hebben een nieuw LCD-scherm, waarop info en eventuele foutmeldingen worden getoond. Dit gegeven zorgt ervoor dat de Intelia Focus door iedereen in huis heel makkelijk bediend kan worden. Je kunt voor twee koffievariaties de koffiesterkte en het watervolume instellen. Om de persoonlijke instellingen te wijzigen druk je de koffietoets tweemaal in en het resultaat is een sterker shot. Drink je ’s avonds liever een kop caffeïnevrije espresso? Geen probleem, want de Intelia lijn beschikt standaard naast het bonenreservoir over een apart vak voor voorgemalen koffie. Deze machine is ook uitgerust met keramische maalschijven, die voor een optimale en consistente korrelgrootte zorgen en ook nog eens stilletjes zijn werk doet. In 15 seconden produceert de Intelia stoom voor het opschuimen van melk tot een zijdeachtige textuur.
> Kopen: vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Intelia Class Metal

volautomatische espressomachine Saeco Intelia Class MetalDe Saeco Intelia Class Metal heeft in principe dezelfde functies als de Intelia Focus, maar is ietwat geavanceerder. Het frontpaneel is in een roestvrijstaal jasje gegoten, zodat het goed combineerd met andere keukenapparatuur in dezelfde uitvoering. In plaats van de originele Pannarello te gebruiken, kan je nu van de opnieuw ontworpen chroome cappuccinatore genieten. Dompel eenvoudigweg de slang in de koude melk en druk op stoom. En vervolgens zie je dat de romige melk automatisch voor de beste cappuccino’s wordt geschonken. Met de nieuwe menutoets ontdek je nog meer opties en de geautomatiseerde reinigingscycli van de Class Metal.
> Kopen:
Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Intelia Cappuccino Metal

Saeco Intelia Cappuccino Metal volautomaat espressomachineCombineert de functionaliteit van de Intelia Focus en de Intelia Class Metal voeg daarbij een automatisch opschuimsysteem toe en de nieuwe telg Saeco Intelia Cappuccino Metal is geboren. Met één druk op de knop kan je nu met de afneembare melkkan, die je vastklikt aan de voorzijde van de machine al je favoriete melkgebaseerde koffievariaties maken, zonder dat je de melk zelf opschuimt. Het verwarmingssysteem van het apparaat is zodanig ontworpen dat je zonder wachttijd een cappuccino of een latte in één enkele zetbeurt kan bereiden. De machine heeft zowel een automatische als een handmatige reinigingscyclus om de melkkan schoon te houden. Maar je kunt zelf ook heel eenvoudig de kan verwijderen en onder de kraan schoonspoelen als je dat liever doet.
> Kopen: Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Minuto Focus

Saeco Minuto Focus volautomaat espressomachineDe Philips Saeco Minuto Focus is de eerste volautomaat die zowel de welbekende Nederlandse koffie als de pittige Italiaanse espresso in een handomdraai zet. De Minuto werkt op basis van de ‘snel stoom’-technologie, waardoor het binnen 90 seconden klaar voor gebruik is en in 15 seconden stoom produceert. Je kunt nu ook probleemloos een minikopje of een maximok onder de verstelbare uitloop plaatsen. De waterhoeveelheid en koffiesterkte voor espresso en andere koffiespecialiaten kan je in no time aanpassen aan je eigen wensen. Wil je ‘s avonds voor het slapen gaan toch nog een kopje caffeïnevrije koffie drinken, gebruik dan het aparte reservoir voor voorgemalen koffie (geschikt voor 1 portie). De Philips Saeco Minuto Focus is de perfecte machine voor de koffiefans, die graag een espresso, maar tussendoor ook wel eens een oerhollands bakkie willen.
> Kopen: Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Royal B2C

Saeco Royal B2C volautomatische espressomachinesDe Saeco Royal B2C ‘bean-to-cup’ is zowel voor thuis- als kantoorgebruik ontworpen en beschikt over alle geavanceerde functies, die zo kenmerkend zijn voor de volautomatische espresso-apparaten van Saeco, waaronder de specifieke cappuccino- en lattetoetsen. Het ontwerp van de de Royal B2C is eigenlijk op de  populaire Royal Professional en Royal Coffee Bar gebaseerd, de koning onder de espresso-apparaten voor bedrijven. Deze volautomaat uit de hogere klasse is snel, betrouwbaar en meer dan gebruiksvriendelijk. Met het automatische opschuimmelksysteem ben je iedere keer verzekert van een perfecte en consistente smakende capuccino of latte.
> Kopen: Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Exprelia Energica Focus

Saeco Exprelia Energica Focus volautomaat espressomachineDit is de nieuwste telg van de Saeco-familie met de meeste innovatieve functies. Saeco besloot qua ontwerp een andere weg in te slaan en het meer een vierkante ‘look’ te geven i.p.v. de meer ‘ronde’ modellen uit het verleden. De functionaliteit van de Energica komt vooral tot uiting bij het bereiden van een cappuccino. Door één simpele druk op toets wordt je tongstrelende drank gezet. De eenvoudige bediening en programmering zorgt ervoor dat je in één keer een enkel of een dubbel shot bereidt. Het enige, wat je doet is de toets tweemaal indrukken. Espresso’s, Koffie, Lungo’s en Cappuccino’s kunnen allemaal naar persoonlijke voorkeuren gemaakt worden. De op melk gebaseerde koffiespecialiteiten hebben de volgende instellingsmogelijkheden: hoeveelheid koffie, voorbesprenkeling, koffie temperatuur, hoeveelheid water en melk. Saeco voorzag de Energica van twee roestvrijstalen boilers, waardoor het apparaat binnen 15 seconden stoom afgeeft. Een andere nieuwe functie op de Energica is het ‘Saeco Adapting System’. Met deze functionaliteit kiest de machine automatisch de meest optimale instelling voor de extractie van koffie om een perfecte crèma op je espresso te produceren en om het maximale aan aroma naar buiten te brengen. Na het bereiden van een aantal koppen koffie weet het apparaat wat de juiste compressie (aandrukken) van het mengsel is om een overheerlijke romige espresso te zetten. De Energica heeft nu ook een meer geavanceerde Eco modus optie. Deze optie schakelt de boiler voor stoom uit, wanneer het niet in gebruik is, waardoor stroom wordt bespaard. Schoonmaken van deze volautomaat? Geen zorgen. Het apparaat wordt automatisch gereinigd, je gebruikt hierbij een reinigingstablet, ontkalken is voorgeprogrammeerd en niet te vergeten het aparte reinigingsprogramma voor het melksysteem en de kan.
> Kopen: Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Exprelia EVO SS

Saeco Exprelia EVO SS espressomachines volautomatischeAlle functies van de Exprelia Energica Focus plus een aantal extra’s. Wat onmiddellijk opvalt zodra je de Exprelia Evo ziet, is dat het apparaat volledig in roestvrijstaal is uitgevoerd. Het OLED stijlvolle beeldscherm is van een nieuwe generatie en zorgt voor helder en makkelijk leesbare info. De druktoetsen zijn van deze Saeco zijn wit en verlicht. Nu kan je handmatig de ‘SBS’-knop bedienen voor een meer intense of milde smaak. Bovendien heb je ook nog een extra toets voor de bereiding en voorkeursinstellingen van een Latte Macchiato. De Evo heeft verwijderbare melkkan met twee opschuimkamers. Om de melk in je kopje of mok te krijgen, moet je de grootste kan naar het midden draaien. Vind je melk uit het automtische opschuimsysteem niet heet genoeg, dan kan je het altijd handmatig met het stoompijpje opschuimen. De luchtdichte dekseI van het bonenreservoir is zodanig ontworpen dat het de bonen langer vers houdt.
> Kopen: Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

Saeco Xelsis EVO

Saeco Xelsis EVO volautomaat espresso machineZijn prestaties en functies doen niet onder voor dit schitterende vormgegeven apparaat. Deze combinatie maakt het binnen de Saeco familie een zeer gewilde volautomaat. In de Xelsis EVO zijn alle functies van de bovengenoemde machines verenigd en niet dat alleen! Zes verschillende koffiegenieters kunnen hun voorkeuren vastleggen. Waardoor ieder gezinslid in een handomdraai een ‘gepersonaliseerde’ koffiespecialiteit uit de machine kan halen.  En niet uitsluitend één koffievariatie, maar wél negen stuks met voorkeursinstellingen zoals sterkte, hoeveelheid koffie en melk. De Xelsis heeft een groot aanraak beeldscherm, dat mooi in de behuizing is verwerkt. Het verhoogt het gemak door de grote herkenbare iconen en duidelijke tekst. Ook de melkkan met de twee opschuimkamers is niet vergeten en heeft een nieuw chromen jasje gekregen. Ook hier weer geldt schuim je liever je melk zelf op, dan kan je altijd het stoompijpje gebruiken i.p.v. het automatische opschuimsysteem.
> Kopen: Vergelijk bij Bol.com & Coolblue

 

Gaggia Espressomachines – een overzicht van de opties & functies

Gaggia Titanium

Gaggia Titanium volautomaat espressomachineDit was een volautomaat uit het topsegment van Gaggia, totdat de Platinum lijn werd gelanceerd. De Titanium heeft alle functies van de Syncrony Compact met een kobaltblauw scherm en uitgevoerd in metaal met een geborstelde roestvrijstalen afwerking. Het apparaat heeft drie koffie presets en verder is het heel eenvoudig de geprogrammeerde instellingen te wijzigen. Je houdt simpelweg de toets ingedrukt tijdens het zetproces totdat de nieuwe hoeveelheid is verkregen. Draaivoet, twee boiler systeem, computer gestuurd, programmeerbaar, extra reservoir voor voorgemalen koffie en overige.
> Kopen: Vergelijk bij

 

Jura Espressomachines – een overzicht van de opties & functies

Jura ENA Micro 1

volautomatische espressomachine Jura ENA Micro 1Deze ENA Micro 1 maakt deel uit van de door Jura geïntroduceerde microlijn. Met een breedte van slechts 24 cm is het het smalste volautomatische espresso-apparaat, dat verkrijgbaar is. Deze machine is perfect voor koffieliefhebbers, die graag een espresso of een americano drinken. De ENA is heel eenvoudig te bedienen en met 3 programmeerbare toetsen kan je ristretto’s, espresso’s en koffie zetten. Als de koffie te slap is, dan wijzig je de sterkte van normal naar sterk. Dit gaat met behulp van de duurzaam roestvrijstalen konische bonenmaler, die keer op keer zorgdraagt voor een consistent shot. Bovendien heeft het ook een apart reservoir voor voorgemalen koffie, mocht je ooit een kopje décaf willen drinken. NB: dit apparaat is niet geschikt voor het opschuimen van melk.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Jura ENA Micro 9 OTC

Jura ENA Micro 9 OTC volautomatisch espresso apparaatDe nieuwe Micro 9 is voorzien van een nieuw ontwikkelde zetgroep, waardoor de omvang van het apparaat met 11% werd gereduceerd ten opzichte van de voorgaande ENA-lijn. De Micro 9 heeft een automatische melkopschuim functie, die naast de koffie-uitloop is gemonteerd, waardoor het een ‘One Touch Cappuccino’ espresso-apparaat wordt. Op het voorpaneel zie je de 4 toetsen voor de voorkeursinstellingen voor een latte, cappuccino, espresso en koffie/americano. Klein van formaat, maar met groots resultaat zoals aanpasbare koffiesterkte variërend van 6 tot 10 gram en een apart reservoir voor voorgemalen koffie. Het beeldscherm werkt met 3 verschillende kleuren om het zetproces en foutmeldingen overzichtelijk te houden. Groen: apparaat klaar voor gebruik,  geel: je bevindt je in het menu en je kunt de instellingen vastleggen en tenslotte rood: bonenreservoir of water bijvullen. Jura heeft het reinigingsproces vergemakkelijkt en zelfs de espressohobbyïst, die niet technisch is, kan dit blindelings uitvoeren. Na het zetten van 200 koppen toont de machine een reinigingsmelding. Met de ECOmodus kan je de ENA zodanig programmeren, dat het na enige tijd, wanneer het niet gebruikt wordt, zichzelf uitschakelt. Dit is altijd goed voor de portemonnee.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Jura ENA 9 OTC

volautomatisch espresso apparaat Jura ENA 9 OTC[lees de volledige ENA 9 review hier] De ENA 9 heeft alles in huis wat de ENA Micro 9 OTC ook heeft. Maar het kan een grotere hoeveelheid koffie bevatten nl. van 5 tot 16 gram. Waardoor je je koffie extra mild of super sterk kunt drinken. Het apparaat is voorzien van een ‘aroma boost’-knop. Zet je een kop espresso of koffie druk dan op de aroma boost-knop en je krijgt een 16-grams shot. Deze ENA 9 heeft ook een fraaiere uitvoering gekregen. De behuizing bestaat uit Ristretto zwarte zijpanelen en een zilverkleurig voorpaneel. Het automatische melkopschuimsysteem is in de koffie-uitloop geïntegreerd. Voor theedrinkers en americano liefhebbers is de heet water kraan rechtsvoor gemonteerd met de aan/uit knop erboven. De ENA 9 kan ook met één druk op de knop cappuccino’s en lattes bereiden.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

IMPRESSA LIJN

Jura Impressa F50 Classic

Jura Impressa F50 Classic espresso apparaat volautomatischNu met een verbeterde gebruikersinterface en uitgerust met een Rotary Switch, waardoor navigatie door het menu kinderspel wordt. Met de 2 toetsen aan de voorzijde kan je de koffiesterkte, hoeveelheid water en temperatuur programmeren. Waterhoeveelheid voor één kop varieert van 25 ml tot 240 ml en is trouwens duidelijk af te lezen op het beeldscherm. De F50 Classic wordt standard geleverd met een konische bonenmolen met uiterst kwalitatieve goede maalschijven van gehard staal. De koffiemolen heeft 6 verschillende maalstanden.  Uit het grote bonenreservoir van 200 gr kunnen wel zo’n 30 porties koffie gemalen worden. Op de bovenzijde van het apparaat bevindt zich het aparte reservoir voor voorgemalen koffie voor een bakkie décaf of om een andere melange uit te proberen. De Jura F50 heeft een Profi Cappuccinatore voor het opschuimen van melk. Dit is een snel en makkelijk systeem waarmee je op ieder moment van de dag en het gehele jaar door perfecte cappuccino’s en lattes bereidt
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Jura Impressa F7 

Jura Impressa F7 espressomachine volautomatischDit is uitermate goede keus voor de serieuze koffiegenieter. De F7 gebruikt de meest geavanceerde technologie, die nu voorhanden is. Dit apparaat heeft een bonenmaler, die 50% sneller maalt dan bij de andere Jura machines. Het bonenreservoir heeft een inhoud van 310 gram en wordt afgesloten met een luchtdichte deksel, waardoor het aroma beter bewaard wordt. De in te stellen koffiesterkte loopt van mild, medium, sterk tot extra.  Via het frontpaneel kan je 4 verschillende dranken zoals ristretto, espresso, americano en cappuccino programmeren. De Impressa F7 is geen ‘cappuccino one touch’ zoals sommige andere apparaten. Bij de F7 moet je de knop eerst omdraaien om stoom te krijgen voor het automatisch opschuimen van de melk. Met de stoomknop kan de hoeveelheid water en de stoomduur worden geprogrammeerd. De F7 zorgt dat het reinigen van een apparaat een fluitje van een cent wordt, elke keer als het apparaat wordt in- of uitgeschakeld vindt er een spoeling plaats. De machine beschikt ook over geïntegreerde reinigingsprogramma’s voor het melkopschuimsysteem en het hele apparaat. In het onderhoudsmenu van de F7 staat precies wanneer de grote of kleine reinigingsbeurten moeten plaatsvinden en hoeveel koppen koffiespecialiteiten het heeft gezet.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Jura Impressa C9 OTC

Jura Impressa C9 OTC volautomatisch espressomachineDe Impressa C9 espressomachine is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Met dit apparaat kan je met één knop op de knop een cappuccino of een latte bereiden. Door deze functie hoef je je hoofd niet meer te breken hoe je elke keer opnieuw weer een rijke romige melktextuur voor je favoriete melkdrank moet bereiden. Aan de linkerzijde van het menu kan je de espresso en de koffie programmeren, terwijl je je voorkeuren voor latte en cappuccino aan de linkerzijde kunt vastleggen. De waterkan heeft een inhoud van 1,9 liter en het bonenreservoir kan 200 gram bevatten. De koffiemolen heeft een elektronische sensor, die tijdig aangeeft dat het reservoir bijna leeg is. De C9 beschikt over een à “La Carte” knop, waarmee jezelf voordat het zetproces begint de hoeveelheid water en koffiesterkte kunt bepalen. Deze volautomaat is één van de meest geruisloze espresso-apparaten die nu op de markt zijn.

Jura Impressa F8

Beschrijving volgt binnenkort

Jura Impressa S9 OTC

Jura Impressa S9 OTC volautomatisch espressomachineDe S9 OTC beschikt over dezelfde functies en opties als de C9 OTC met wat aanvullingen. Het waterreservoir van de S9 heeft een inhoud van 2,7 Lt. waardoor je het minder vaak hoeft bij te vullen. Deze volautomaat van Jura is de enige die een plateau heeft om kopjes op te warmen.  Met het dual roestvrij staal bekleed thermoblok verwarmingselement kan je zonder wachttijd koffie zetten en melk opschuimen en dit alles zonder ook maar in  contact met aluminium te komen. Naast de automatische opschuimoptie heeft de S9 ook een stoompijpje, waarmee je melk kunt opschuimen. Bevestig simpelweg de profi cappuccinatore en de melkaanzuigslang en steek deze in de kan.  Jura geeft er trouwens ook een 600 ml aluminium melk container bij dat melk voor 8 uren koud houdt.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Jura Impressa J9 OTC

Jura Impressa J9 OTC espressomachinesDeze volautomaat is niet voor niets het beste in de klasse van de IMPRESSA J lijn. Het ingenieuze bedieningsconcept is meer dan doordacht en kan niet eenvoudiger: gebruik simpelweg de ‘Rotary Selection’ om je koffiespecialiteit te selecteren, druk op de knop, laat de machine zijn werk doen en geniet van het eindresutaat. De J9 is voorzien van een ultra modern TFT-scherm. Jura heeft voor dit apparaat een cappuccino-uitloop met nieuwe technologie ontwikkeld, die nu een uitstekende kwaliteit melkschuim van verderlichte consistentie levert. De cappucino-uitloop is zodanig geplaatst, dat zelfs een 15 cm lang glas er onder kan staan. Door eenvoudigweg aan de Rotary Switch te draaien kan je bij de Impressa J9 een keuze maken uit 10 verschillende dranken.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Jura Impressa Z7 OTC

Jura Impressa Z7 OTC volautomatisch espressomachineHet onmiskenbare ontwerp combineert pure luxe, elegantie en verfijning. Het zorgvuldig afgewerkte massief aluminium voorpaneel, uitloop en het zware gegoten met de hand gepolijst chromen platform weerspiegelt top kwaliteit. De Z7 heeft amberkleurige kopjesverlichting voor koffiespecialiteiten en stralend wit voor melkspecialiteten, dat voor een stijlvol eindresultaat zorgt. Met één druk op de knop kan je 11 verschillende producten programmeren. De Z7 is voorzien een intelligent voorwarmingssysteem, waarbij iedere drank op een optimale temperatuur wordt gezet, zelfs na onderbrekingen in het voorbereidingsproces. De instelbare koffiesterkte varieert van 5 gram tot 16 gram koffie per portie. Waardoor dit apparaat één van de sterkste espresso’s onder de volautomaten zet. De Z7 wordt met de volgende accessoires geleverd: Claris waterfilter, reiniging voor het melksysteem, ontkalktabletten, 2-fase reinigingstabletten en een 0,6 roestvrijstalen melkhouder.
> Kopen: Vergelijk bij Coolblue & Bol.com

Vergelijk goed de prijzen bij:

Lees ook:

Vivakoffie
Logo