Beste filterkoffiezetapparaat TOP 10

Beste filter-koffiezetapparaat kopenVoor sommige is het maken van een verse kan met koffie in de ochtend meer dan een dagelijkse taak. Het is een therapeutisch en aangenaam ritueel. Terwijl de warme en welkome geur van koffie van je keuken door de rest van het huis gaat, realiseer je je plotseling dat je meer hebt gedaan dan een kopje koffie maken. Je hebt jezelf iets heerlijks en een hulpmiddel gegeven om door de rest van de dag te komen. In een ideale wereld, is dit precies hoe je dagelijkse koffie maak ervaring zou moeten zijn. In de echte wereld doe je mogelijk wat oploskoffie in een oud koffiezetapparaat, waarbij je naderhand een verbrande aroma geur opmerkt. Je drinkt zo snel als je kunt de hete vloeistof op en je koffie is geconsumeerd. Je enige echte doel om het te consumeren is het effect van cafeïne 30 minuten na de tijd. Voor personen die dit scenario herkennen is er nog altijd hoop.

Wij willen je helpen om te genieten van het dagelijks maken van koffie en de echte smaak en effecten van koffie te ervaren. Ongeacht of je smaakvoorkeur sterk of zacht is, je ervaring zou altijd aangenaam moeten zijn. Alhoewel koffiezetapparaten mogelijk veel voorkomen in Nederland, zijn ze een extreem effectieve, handige en lekkere manier om van je dagelijkse brouwsel te genieten. De sleutel tot het achterlaten van middelmatige koffie en het ervaren van uitstekende filter koffie, ligt in eerst een merk of type filter koffieapparaat vinden die de juiste voor je is op basis van je behoeften en vervolgens de twee belangrijke ingrediënten koffie en water op de juiste manier toevoegen.

 

Beste filter-koffiezetapparaat op dit moment:

FILTER KOFFIEZETAPPARAATBESTE VOORAANBIEDING
Technivorm Moccamaster KBG SelectBeste voor smaak, luxe & mooiste designbekijk prijs
Philips Grind & Brew (HD7769/00)Beste koop voor filterkoffie met verse bonenbekijk prijs
Siemens Sensor for Senses TC86503Beste filterkoffiezetapparaat met thermoskan en timerbekijk prijs
Philips Senseo Switch HD6592Beste filterapparaat voor pads & filterkoffiebekijk prijs
Melitta Easy IIBeste goedkope (budget) filterapparaatbekijk prijs

 

Bekijk ook deze TOP 10-lijsten:

 

Filterkoffiezetapparaat kopen gids:

Soorten filter koffiezetapparaten

Alhoewel alle druppel koffiezetapparaten de juiste manier van koffie maken gebruiken, door water op te warmen in het reservoir, wat vervolgens door een filter met gemalen koffie druppelt, kan je kiezen uit een hoop extra features en instellingen, zoals wat voor soort kan je wilt voor je koffie.

 

Thermische, glas en dubbele pot koffiezetapparaten

Beste Filter Koffieapparaat

Filter koffiezetapparaten hebben een thermisch, glas of dubbel pot systeem. Thermische kannen zijn geweldig voor personen die graag een grote pot met koffie willen maken en deze een langere periode heet en smaakvol willen houden. Omdat thermische koffiekannen geïsoleerd zijn, zullen ze de koffie uren warm houden, zonder dat de kan op een hete plaat hoeft te staan. Dit voorkomt dat de koffie te veel gekookt wordt en maakt de kan mobiel.

Glazen kannen zijn helemaal niet geïsoleerd en moeten op een warme plaat staan om warm te blijven. Je wilt de hoeveelheid tijd dat een koffie dat je consumeert op een warme plaat staat beperken, aangezien de smaak en versheid af zal breken en je uiteindelijk een verbrande, bitter smakende koffie hebt. Ongeacht van welke kan je gebruikt, is het belangrijk dat je koffie zo snel mogelijk drinkt na het zetten voor een optimale smaak. Glazen kan machines worden vaak uitgerust met een timer of temperatuurmechanisme die het mogelijk maakt om je hete plaat uit te zetten na een bepaalde tijd en maakt het mogelijk om te bepalen hoe heet de plaat kan worden. Bovendien geven glazen kannen je de optie om te zien hoeveel koffie je gemaakt hebt.

Voor personen die vaak mensen over de vloer hebben, de optie willen om twee verschillende smaken tegelijkertijd te drinken of een kan cafeïnevrije en normale koffie willen maken, is er het dubbele kan systeem. Dubbele kan koffiezetapparaten hebben dubbele brouwstations en daarom twee kannen, wat ze geweldig maakt voor grote groepen die koffie willen drinken.

 

Filter koffieapparaat en functies

Goedkope Filter KoffieapparaatGenieten van je dagelijkse koffie is gegarandeerd als je een koffiezetapparaat aanschaft met functies die bij je levensstijl passen. Zoals we al aangaven, zijn koffiezetapparaten met dubbele kannen geweldig voor mensen die vaak een hoop mensen over de vloer hebben en thermische kannen zijn uitstekend als je van plan bent om terug te gaan na een langere tijd. Wat als je de enige persoon in je huishouden bent die koffie drinkt? Nou, dan moet je een koffieapparaat kopen die ontwikkeld is voor het maken van een koffie hoeveelheid of eentje die je controle geeft over hoe snel het water in de koffiekan stroomt. Als je een koffiezetapparaat koopt die gemaakt is om maximaal 12 kopjes te maken, dan zal water in de machine met een snelheid voor 12 kopjes door de machine stromen, ook al maak je maar koffie voor 4 kopjes. Als je de snelheid van de waterstroom niet aan kan passen, dan wordt de extractietijd gelimiteerd, waardoor de smaak beïnvloedt wordt.

Nog een functie die je zou moeten overwegen wanneer je een filter koffieapparaat koopt, is de programmeringsmogelijkheden. Sommige koffiemachines geven je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een tijd te programmeren en van te voren in te stellen op een tijd dat je je koffie wilt. Te moe om 6 uur ’s ochtends een kopje koffie te zetten? Nou je koffiezetapparaat is nooit moe. Hij zal het vuile werk voor je doen.

Twee features die beschikbaar zijn voor koffiezetapparaten en die de smaak waar je van geniet in je kopje koffie zullen maximaliseren, zijn een ingebouwde koffiemolen en iets wat bekend is als een ‘douchekop’ gat. Het is duidelijk dat van te voren gemalen koffie handig is, maar vers gemalen koffie is goddelijk. Sommige koffiezetapparaten worden geleverd met een ingebouwde koffiemolen, wat de hoeveelheid koffie zal vermalen dat je nodig hebt voor de optimale smaak. We zullen deze functie later in dit artikel uitgebreider bespreken.

Douchekop gaten zijn nog een geweldige functie voor personen die een optimale smaak extractie willen bereiken. Zoals de naam al aangeeft produceren deze gaten een constante spray van water over de gemalen koffie in het filter van het koffiezetapparaat, wat voor een meer gelijke verzadiging zorgt dan een enkel gat waarbij het water meestal alleen maar in het midden van de gemalen koffie terecht komt. Een gelijkmatige extractie zoals je krijgt bij een douhcekop gat, resulteert in een kopje koffie dat lekkerder smaakt.

De lijst van functies op hedendaagse machines gaat maar door en door en wij weten wat ze allemaal zijn. Of je nu op zoek bent naar een machine met een ingebouwde vermaler, eentje die het mogelijk maakt om een kopje te vullen voordat het extractieproces klaar is of een koffiemachine met een thermoskan, we zullen ze allemaal bespreken en als je vragen hebt, dan kan je die altijd stellen.

 

Het maximale uit je filter koffieapparaat halen

Beste Filter Koffieapparaat kopen

Oké, dus je hebt een kijkje genomen naar onze website, gekeken naar de koffiemachines die we besproken hebben op het gebied van functies, stijl, prijs, etc en je hebt de machine uit kunnen kiezen die volgens jou bij je past. Je koffiezetapparaat is gearriveerd en je kan niet wachten om hem uit te pakken en te gebruiken. Dit is de beste manier om te beginnen.

 

Eerste gebruik

Voordat je het filter koffiezetapparaat voor het eerst gaat gebruiken, raden we aan om er eerst water doorheen te laten stromen, zodat opgehoopt stof weggespoeld kan worden. Dit zal ervoor zorgen dat je eerste kopje koffie niet direct een ervaring wordt die je wilt vergeten. Alhoewel dit een van de weinige noodzakelijkheden voor filter koffieapparaten is, hebben sommige modellen, zoals die gemaakt door Bunn met een overgiet systeem iets meer voorbereiding nodig.

Overgiet koffiemachines hebben altijd een volle tank met heet water, dus wanneer je deze voor het eerst gebruikt, moet je hem vullen en op laten warmen. Dit duurt maar 15 minuten en zodra je dit gedaan hebt zullen je volgende kopjes koffie maar drie minuten in beslag nemen.

 

Koffie en water: Belangrijke punten om succesvol koffie te zetten met een filter koffieapparaat

De drie punten om geweldige filter koffie te maken bestaan ten eerste uit het kiezen van een koffiemachine die het beste bij je levensstijl past, ten tweede de kwaliteit van de koffie die je maakt en ten derde wat voor water je gebruikt tijdens het maken van de koffie. Aangezien we de eerste stap van uitstekende koffie maken al besproken hebben en gekeken hebben naar wat je eerst moet doen als je een nieuwe koffiemachine gekocht hebt, wordt het nu tijd om een kijkje te nemen naar de tweede en derde stap van het koffie maken.

 

Koffie

Filter Koffieapparaat kopen

Alhoewel sommige gemalen koffie die je in de supermarkt kan kopen een consistent en redelijk drankje maakt, verslaat niets de smaak van verse koffie gemaakt met vers vermalen koffiebonen. Koffiebonen zijn vaak duurder dan gemalen koffie en je moet mogelijk investeren in een koffiemolen of een filter koffieapparaat met een interne koffiemolen. Het vermalen van je koffie voordat je elk kopje koffie maakt is echter de beste manier om de maximale smaak uit de koffiebonen te halen. Hoe langer de bonen gemalen blijven liggen, hoe meer smaak er verloren gaat.

Als je niet al een koffiemolen bezit of geen zin hebt om nog een keukenapparaat te kopen, dan is een ingebouwde koffiemolen een geweldige optie. Net als alle koffiemolens moeten ingebouwde molens echter schoongemaakt en onderhouden worden, maar aangezien ze in het koffieapparaat zitten, hoef je je geen zorgen te maken dat je allemaal resten van gemalen koffiebonen in je keuken hebt.

Ongeacht of je een aparte koffiemolen, interne of gemalen koffie koopt, we raden aan om een kleine hoeveelheid bonen per keer te kopen en ze te vermalen op basis van je behoefte. Je zou het altijd medium moeten vermalen met een textuur van geraffineerde suiker. Net als bij espresso is de kwaliteit en smaak van je filter koffie grotendeels afhankelijk van hoe je het vermaalt. Vermaal het te grof en het water zal te makkelijk door de koffie stromen, wat voor een waterig bakje zorgt. Vermaal het te fijn en je hebt de kans dat de koffiedik in de kan terechtkomt en een modderige en bittere koffie creëert. De meest verse gemalen koffie met een medium vermaling gebruiken, zijn twee belangrijke factoren voor het creëren van heerlijke koffie.

 

Water

Water is het laatste noodzakelijke ingrediënt voor het creëren van rijke en smaakvolle brouwsels. Wat voor water je gebruikt zal zowel de smaak van je koffie en de gebruiksduur van je koffiemachine bepalen. Hard water met een hoop mineralen zoals put en leidingwater zou vermeden moeten worden. Deze bevatten een hoge hoeveelheid calcium en magnesium, wat ophoopt in je koffiemachine na verloop van tijd, wat de waterstroom van je machine beïnvloedt. De beste manier om dit potentiële probleem te voorkomen is een houtskool waterfilter gebruiken, wat precies genoeg mineralen door zal laten voor de smaak, maar een ophoping voorkomen. Zorg ervoor dat je kijkt naar een koffiemachine die deze feature toegevoegd heeft aan het filtratiesysteem.

 

Koffie check, water check, wat nu?

Nu dat onze berekening van koffiemachine + kwalitatieve koffie + gefilterd water = heerlijke koffie opgelost is, moet je de juiste verhouding van koffie en water weten voor een sterk, maar niet te krachtig brouwsel. De algemene regel is altijd 10 gram koffie voor elke 180 ml water. Je hebt echter natuurlijk altijd de vrijheid om te spelen met deze verhoudingen om een kopje koffie te krijgen dat precies goed is voor jou.

 

Schoonhouden en onderhouden

Gefeliciteerd! We hebben nu een volledige cirkel gemaakt in onze zoektocht naar consistente, heerlijke en dagelijkse koffie thuis. Nadat je uitgezocht hebt welke koffiemachine het beste voor je is, geleerd hebt hoe de twee primaire ingrediënten (koffie en water) het brouwsel beïnvloeden en wat de verhouding van deze ingrediënten is, ben je nu klaar om te leren hoe je moet schoonhouden en onderhouden! Ik weet dat schoonhouden en onderhouden geen uitroepteken verdiend. Maar koffiemachines zijn net zo makkelijk om schoon te maken als dat ze te gebruiken zijn.

Als je papieren koffiefilters gebruikt in je koffiezetapparaat, dan hoef je deze alleen maar weg te gooien inclusief de koffiedik. Permanente filters moeten elke dag schoongemaakt worden, maar hiervoor hoef je vaak alleen maar het koffiedik in de vuilnisbak te doen en het filter met water spoelen. Omdat koffie op kan hopen in de filterhouder, moet deze ook af en toe schoongemaakt worden. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, moet de kan na elk gebruik schoongemaakt worden, aangezien koffie zijn blijven plakken en vlekken achterlaat. Warm en zepig water is alles wat je hiervoor nodig hebt! Tot slot moet je ongeveer elke 3 maanden je koffiemachine ontkalken. Dit hele proces is erg simpel en hiervoor moet je een ontkalkingsmiddel door de machine laten gaan, net alsof je een kopje koffie zet. Nadat je dit gedaan hebt, is het goed om puur water er 2 of 3 keer door te laten stromen, om ervoor te zorgen dat resten verwijderd worden. Nu is je koffiemachine schoner dan op de dag dat je hem gekocht hebt.

Goedkoopste Filter Koffieapparaat

 

Beste filter-koffieapparaat reviews

Melitta 1011-16

De Melitta 1011-16 is een elegant ontworpen filter koffiezetapparaat met een programmeerbare timer en een thermoskan met een dubbele wand.

Het team van Melitta heeft er uiteraard alles aan gedaan om dit filter koffieapparaat zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

De kan is makkelijk met één hand te gebruiken en de programmeerbare timer maakt het mogelijk om koffie te maken voordat je wakker wordt.

Belangrijkste features:

 • Thermische regelaar zorgt voor een optimale brouwtemperatuur;
 • Makkelijk te gebruiken programmeerbare timer;
 • Drupvrije spuitkop;
 • Oppervlaktes die makkelijk schoongeveegd kunnen worden en verwijderbare onderdelen.

 

Russell Hobbs Heritage 19170

Russell Hobbs is een gigant op het gebied van huishoudelijke apparatuur en gaan door met een uitstekende kwaliteit met dit Heritage filter koffiezetapparaat.

Het strakke metallic rode design ziet er geweldig uit op elk aanrecht, maar uitstraling is niet alles wat hij heeft – deze koffiemachine is ook een echt werkpaard.

Als je op zoek bent naar een filter koffieapparaat met geen gedoe en geweldige prestaties, dan past de Russell Hobbs 19170 zeker weten in dit straatje.

Belangrijkste features:

 • Programmeerbare timer met een helder LCD scherm;
 • Druppel stop klep maakt het mogelijk om een kopje koffie te vullen terwijl de machine nog bezig is;
 • Verwijderbare filtermand;
 • Automatische uitschakeling functie zorgt voor een optimale veiligheid.

 

Philips HD 7546/20

De Philips HD 7546/20 biedt niet alleen een aantrekkelijk design, maar ook een uitstekende functionaliteit met zijn breukvaste stalen thermoskan.

In tegenstelling tot veel andere filter koffieapparaten in zijn prijsklasse, is de Philips HD 7546/20 solide gemaakt, met een duurzame constructie die niet breekbaar in je handen voelt.

Daarnaast geeft dit filter koffieapparaat je een erg heet kopje koffie en deze smaakt fantastisch.

Belangrijkste features:

 • 1,2 liter watertank capaciteit;
 • Makkelijk te lezen waterniveau indicator;
 • Filter en onderdelen kunnen veilig in de vaatwasser gedaan worden;
 • Robuuste roestvrij stalen thermoskan.

 

Morphy Richards 162010

Goedkoopste Filter Koffieapparaat kopen

Over giet filter koffieapparaten zijn een beetje anders; ze zijn gebaseerd op een traditionele Japanse handmatige koffie bereidingstechniek die bestaat uit het langzaam gieten van water over van te voren nat gemaakte koffie.

De Morphy Richards 162010 maakt gebruik van een speciale over giet douchekop die een vollere smaak creëert naast een permanent bruikbare cupcake filter die uitzonderlijke soepelheid in de koffie creëert.

En met het Morphy Richards merk kan je gerust zijn dat je kwaliteit krijgt.

Belangrijkste features:

 • 1,8 liter capaciteit (tot 12 kopjes);
 • Aanpasbare sterkte selectie maakt het mogelijk om de sterkte van je koffie aan te passen;
 • Programmeerbare timer;
 • Over giet douchekop voor optimale smaak.

 

DeLonghi ICM 15210

Het Delonghi merk staat synoniem voor kwaliteit en deze 1,3 liter filter koffiezetapparaat is geen uitzondering.

Een van de handigste features van deze koffiemachine is de geen-druppel functionaliteit; je kan de kan op elk moment verwijderen tijdens het koffie zetten zonder een zootje te maken.

Dit is perfect voor personen die niet willen wachten totdat de machine klaar is met de koffie maken voordat je van een kopje koffie kan genieten. De Delonghi ICM 15210 heeft ook een plaat die de koffie lekker heet houd en het beste van alles is dat je papieren filters kan gebruiken.

Belangrijkste features:

 • Geen-druppel mogelijkheid;
 • Automatische uitschakeling functie;
 • Makkelijk te lezen waterniveau scherm;
 • Maakt gebruik van papieren filters;
 • 1,3 liter capaciteit.

 

Koopgids / Belangrijkste overwegingen

De soort koffiemachine die je zou moeten kopen hangt grotendeels af van hoeveel je bereidt bent om te spenderen.

Voor de meeste personen die verslaafd zijn aan cafeïne zal het standaard filter koffieapparaat voldoende te zijn (en dit is ook de meest goedkope manier), maar als je op zoek bent naar een meer verfijnde, volle smaak, dan zijn over giet modellen zeker het overwegen waard.

Mogelijk een van de beste dingen om een standaard filter koffieapparaat te kopen, is de snelheid waarmee je een kan koffie kan zetten; terwijl over giet modellen vaak langer tijd nodig hebben voor dezelfde hoeveelheid koffie.

Hieronder zijn een aantal belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden als je het juiste filter koffiezetapparaat wilt kopen.

 • Probeer te kiezen voor eentje met een programmeerbare timer, zodat je wakker kan worden met de geur van een heerlijk vers gemaakt kopje koffie.
 • Alhoewel de meeste koffiemachines een glazen kan bieden, kan het kiezen voor een geïsoleerde kan je helpen om je koffie langer warm te houden.
 • Een filter koffieapparaat kiezen met een verwijderbare watertank zal het hele koffie maak proces een stuk makkelijker maken en de machine is veel eenvoudiger om schoon te maken.
 • Als je een beetje aan het milieu wilt denken (en wie wil dat nu niet), dan moet je zeker voor een koffiemachine kiezen met een automatische uitschakel functie voor minder stroomverbruik en optimale veiligheid.

 

Veelgestelde vragen

V: Hoeveel kost een redelijk filter koffieapparaat?

A: Prijzen kunnen uiteenlopen van €15 tot €175 (of zelfs nog meer), maar een hoger prijskaartje betekent niet altijd een betere kwaliteit.

 

V: Welke is beter: Een druppel of een over giet koffiemachine?

A: Beide soorten machines hebben zo hun voordelen; als je op zoek bent naar optimale snelheid en gemak, kies dan voor de druppel variant. De over giet versie zal iets meer tijd nemen, maar het positieve is dat je vaak koffie met een rijkere smaak zal krijgen.

 

V: Wat zijn de essentiële functies waar ik naar zou moeten kijken in een filter koffiezetapparaat?

A: Kies voor eentje met een programmeerbare timer, automatische uitschakeling en een watertank met een capaciteit van tenminste 1 liter. Als je een van de machines die we eerder opgenoemd hebben kiest, dan zal je zeker weten goede koffie kunnen maken.

Het juiste filter koffieapparaat uitkiezen is niet bepaald raketwetenschap, maar als je een enthousiaste koffiedrinker bent, dan is het niet een beslissing waar je te licht over na moet denken. Houd gewoon de bovenstaande informatie in gedachten om een goed geïnformeerde beslissing te kunnen maken. Lekker van je koffie genieten!

Vivakoffie
Logo