Krups Nespresso Essenza Mini review

Voor veel koffieliefhebbers is het merk Nespresso de manier om snel en zonder veel gedoe een goede kop koffie te zetten. Zozeer zelfs dat voor het eerst ooit de koffieconsumptie wereldwijd lager was dan vorig jaar. En dat allemaal dankzij koffiecups die minder koffie verspillen. Er zijn veel Nespresso machines van alle soorten en sommige zijn heel compact, zoals de Citiz. Soms heb je echter niet eens de ruimte voor een kleine machine zoals de Citiz. Nespresso heeft nu echter een apparaat uitgebracht dat nog kleiner is. Hij neemt ongeveer de helft van de ruimte van een broodrooster in beslag. In deze Krups Nespresso Essenza Mini review zullen we kijken hoe hij presteert.

 

Krups Nespresso Essenza Mini review:

Voordelen:
 • Klein, compact, geweldig ontwerp
 • Zes beschikbare kleuren, twee ontwerpen
Nadelen:
 • Nog steeds luidruchtig, maar minder dan eerdere Nespressomachines
 • De capaciteit past bij de afmetingen

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ontwerp

Krups Nespresso Essenza Mini Review koffiecupmachine

De Essenza Mini is er in twee vormen, waarvan we de kleinste twee weken hebben getest voor deze Krups Nespresso Essenza Mini review. De andere heeft een soort van kegelvorm en vereist iets meer ruimte op je aanrecht.

De machine neemt een aantal dingen over van de zeer succesvolle Citiz en verbergt het waterreservoir achterin. Je kunt hem echter niet opzij draaien zoals de Nespresso U. Het lekbakje en de cuphouder zitten zoals gewoonlijk aan de voorkant; je trekt gewoon aan het zwarte plastic gedeelte om ze eruit te halen.

Aan de voorkant zit een hendelmechanisme die een snelle open en sluit beweging biedt. Er is geen melkschuimmachine, want bij deze machine wordt volledig gefocust op eenvoud (je kan echter natuurlijk wel apart een melkopschuimer kopen). Qua geluid moet het extractiemechanisme een druk van 19 bar bereiken vooraleer het water door de cup geforceerd wordt. Hij is echter niet zo luidruchtig als een koffiemolen en als je ooit een van de eerdere Nespressomachines hebt gebruikt, dan zal deze merkbaar stiller zijn.

 

Functies en eigenschappen

 • 19 bar druk
 • Compatibel met traditionele cups (NIET VertuoLine)
 • 2 verschillende koffie hoeveelheden (espresso, lungo)
 • Aanpasbare cupafmetingen
 • Eco-modus van 9 min of 30 min
 • Koepelmachine: verkrijgbaar in rood, wit of limoen
 • Rechthoekige machine: verkrijgbaar in zwart, zuiver wit of intens grijs

 

Prestaties

Het instellen is nog nooit zo eenvoudig geweest met een Nespressomachine. Reinig het waterreservoir en maak enkele lungo’s om de binnenkant van de machine schoon te maken. Vul het waterreservoir weer en je bent klaar om te beginnen.

Krups Nespresso Essenza Mini reviewHet mechanisme werkt precies zoals de andere machines die we door de jaren heen uitgetest hebben. Zoals de Nespresso Pixie, de Nespresso Citiz en de Nespresso U. Wat echt verandert ten opzichte van deze machines is het ontwerp en hoeveel ruimte er echt nodig is op je aanrecht.

Espresso en lungo zijn zoals altijd, lekker en consistent. Dit is een van de sterke punten van de Nespressomachines, ze zijn hartstikke consistent en bereiden keer op keer dezelfde espresso shot. Ik ken geen snellere manier om een geweldige dubbele espresso in de ochtend te bereiden die net zo smaakvol is zonder gedoe en ze zijn nu energiezuiniger dan ooit; er is een eco-modus die de boiler na 9 minuten uitschakelt.

Vergeleken met veel andere cupsystemen is Nespresso een van onze favorieten, omdat er cupsystemen zijn die een erg flauw smakende koffie hebben en wanneer ze sterker smaken, dan hebben ze een enorme plastic smaak die gewoon verschrikkelijk is. We hebben veel verschillende merken in onze handen gehad en helaas lijkt het systeem soms gemaakt om deze smaken te hebben.

Qua capaciteit kun je 5 of 6 kopjes bereiden voordat de lekbak vol begint te raken en het waterreservoir is goed voor ongeveer 4 lungo koffie. Daarna moet je deze opnieuw vullen.

Goedkope Krups Nespresso Essenza Mini Review

 

Conclusie van deze Krups Nespresso Essenza Mini review

De Nespresso Essenza Mini is tot nu toe het kleinste model van het bedrijf, maar behoudt alle geweldige kenmerken van grotere Nespresso machines en, het belangrijkste van alles, de smaak. We vinden het geweldig dat de machine mooi naast onze Baratza Virtuoso koffiemolen en messenblok past. Dit alles past op een aanrecht van zo’n 35 cm.

De Nespresso Essenza Mini kost slechts zo’n €80. Je kunt kiezen uit twee ontwerpen en zes kleuren om de machine af te stemmen op je andere keukenapparatuur. We raden elke Nespressomachine aan, maar als je beperkte ruimte hebt, dan komt deze kleine moderne machine voor ons als eerste op de lijst. Als je latte art in gedachten hebt, dan is dit uiteraard niet de machine die je moet kopen, maar voor een heerlijke espresso zonder gedoe op een klein aanrecht is dit een van de beste machines.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geraak je er nog niet aan uit? Bekijk dan ook onze koffiezetapparaat met cups TOP 10.

8 Totale Score
Eén van de beste kleine nespresso machines

Als je latte art in gedachten hebt, dan is dit uiteraard niet de machine die je moet kopen, maar voor een heerlijke espresso zonder gedoe op een klein aanrecht is dit een van de beste machines.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo