Delonghi Nespresso Lattissima One review

De Delonghi Nespresso Lattissima One kopen?

Van koffiemachines is bekend dat ze niet alleen ruimte innemen, maar ook een handleiding nodig hebben om te gebruiken. Maar de Nespresso Lattissima One biedt op beide gebieden verandering.

Is dit het meest keukenvriendelijke apparaat van Nespresso, en kan hij uitstekende koffie eenvoudig voor je maken? Je ontdekt het in deze Delonghi Nespresso Lattissima One review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Nespresso Lattissima One

Positief:
  • Compact
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Optische melksensor is een leuke toevoeging
  • Stijvol ontwerp
Negatief:
  • Melkkan is niet zelfreinigend
  • Het legen van de afvalbak met gebruikte cups is een ietwat lastige klus

 

Ontwerp en kenmerken

Voordat we deze Delonghi Nespresso Lattissima One review beginnen, is er één ding dat je waarschijnlijk moet weten over elke Nespressomachine die er is. Ze zijn allemaal praktisch hetzelfde. Tenminste aan de binnenkant.

koffiecupapparaat Delonghi Nespresso Lattissima One review delonghi kopenOf je er nu een koopt van Delonghi of Breville of Kitchenaid of iemand anders die zich aansluit bij de Nespresso, ze komen allemaal met een 19 bar pomp, ze hebben allemaal hetzelfde cupsysteem en ze zijn allemaal ontworpen om elke keer dezelfde kop koffie te bereiden, mits je elke keer dezelfde instellingen gebruikt. Schakel over van een super kleine ristretto naar een standaard espresso, helemaal naar de langere lungo, en de koffiesmaak en -hoeveelheid zullen begrijpelijkerwijs veranderen. Maar met dezelfde instellingen en dezelfde cup, moet elke machine identiek presteren.

koffiecupapparaat Delonghi Nespresso Lattissima One review delonghi

Prijzen vergelijken:

Dat maakt het Nespresso-systeem zo overtuigend: dezelfde koffie, dag in dag uit. En het werkt geweldig.

De externe functies kunnen veranderen. Je krijgt misschien een lcd-scherm, meer knoppen, een melkopschuimer of een uniek ontwerp, maar de machine is vrijwel hetzelfde, of je nu €250 of €750 uitgeeft.

Op de Nespresso Lattissima One neemt de koffiemachine de automatische melkopschuimervariant van haar koffiemachines en past deze toe op een kleiner ontwerp. Inderdaad, de Lattissima One voelt kleiner, omdat hij een dunnere basis heeft dan andere Lattissima modellen en over het geheel genomen lijkt het op een soort koffiemachine dat voor kleine keukens is gemaakt.

De melkopschuimer is er nog steeds, maar het reservoir is kleiner, gemaakt voor één kopje koffie met melk per keer.

De machine is bijna volledig van plastic, maar zoals de traditie van koffiemachines van Nespresso, zijn de onderdelen van de Lattissima One gemakkelijk te verwijderen om het schoonmaken te vergemakkelijken. En er zijn slechts een handvol knoppen aan de bovenkant voor het gebruik van de machine, met twee voor een grote of kleine koffie en nog een voor koffie met melk.


 

Delonghi Nespresso Lattissima One review koffie

Gebruik

Door het design met nagenoeg geen knoppen is er vrijwel geen handigheid nodig om de Nespresso Lattissima One te gebruiken. Alleen dan om op een knop te drukken.

Je hoeft alleen maar het waterreservoir van de machine gevuld te houden met de voor de hand liggende waterkeuze, het compartiment openen, je cup plaatsen en je bent klaar om je koffie te bereiden.

Zo gaat het bij een standaard espressodrankje (een korte espresso of een lange lungo), maar wat als je een beetje melkschuim wilt? Als je wat melk wilt toevoegen, giet je gewoon wat melk in de melkkan en sluit je deze aan. De hoeveelheid die je schenkt geeft aan hoeveel schuim je krijgt en de markeringen voor elk drankje zitten zelfs aan de zijkant van het reservoir.


 

Prestaties

Net als alle Nespressomachines zijn de prestaties tijdens deze Delonghi Nespresso Lattissima One review vrij sterk, waardoor je hetzelfde Nespresso kopje koffie krijgt als op de dure modellen. Simpelweg omdat de interne hardware grotendeels hetzelfde is en de cups zijn ontworpen om hetzelfde kopje koffie te bieden, ongeacht de gebruikte machine.

koffiecupapparaat Delonghi Nespresso Lattissima One review delonghi

Waar dingen veranderen is op het gebied van de melk. Bij eerdere Lattissima machines werd je gevraagd om op de knop te drukken voor de hoeveelheid melk die je wilde, waarbij dat de enige aanduiding was voor of je veel of weinig schuim had. Gelukkig zorgt de Lattissima One ook daar voor en heeft hij een handig trucje om uit te vogelen hoeveel melk er opgeschuimd moet worden: hij gebruikt licht.

Achter het melkcompartiment zit een zwart venster en dat is een optische sensor, net als een infraroodpoort. Dit bepaalt hoeveel melk je moet gebruiken en de textuur op basis van hoeveel je hebt ingeschonken, dus je schuimhoeveelheid is eigenlijk gebaseerd op hoeveel je hebt ingeschonken.

Het is een eenvoudig proces, waarbij je de aanwijzingen moet onthouden of gewoon moet volgen. Het eerste derde van de melkkan is voor een cappuccino, terwijl de tweederde markering (een beetje meer, eigenlijk) de latte macchiato instelling is. En de markeringen geven dat aan.

koffiecupapparaat Delonghi Nespresso Lattissima One review

De optische sensor is niet wat we super smart zouden noemen tijdens deze Delonghi Nespresso Lattissima One review. Want als je hem halverwege vult, pikt hij op dat je een cappuccino wilde en laat hij een beetje melk in de kan zitten. Maar de Nespresso Lattissima One doet wel degelijk goed werk met de textuur en het gieten, zodat je dat niet hoeft te doen.

Het is de reiniging die tussenkomst van de gebruiker vereist. Terwijl vorige Lattissima modellen automatische reiniging aanboden, gaat de Lattissima One naar de handmatige modus, waarbij het reinigingslicht na elk gebruik van de melkkan oplicht om aan te geven dat je hem moet schoonmaken. En met jou bedoelen we ook echt jou, want geen enkel zelfreinigend systeem op de Lattissima One betekent dat je de stekker uit het stopcontact moet halen, de onderdelen eruit moet halen en ze af moet spoelen.

Als je meerdere kopjes koffie maakt, hoef je niet na elke te reinigen. In plaats daarvan kan je de koffiemachine na afloop van alle koffie schoonmaken. Maar het is geen proces dat je de Lattissima One automatisch kunt dwingen om dit te doen, dus je moet hier elke keer rekening mee houden wanneer je een cappuccino maakt met de machine.


 

Waarde

Zelfs met dit kleine minpunt is de prijs van de Nespresso Lattissima One redelijk, waarbij de voorheen losse melkopschuimer wordt verwijderd en hij wordt aangesloten op de behuizing. Je hoeft hem natuurlijk niet te gebruiken. Je kunt zonder problemen kleine en grote koffies maken, zonder dat je ooit de melkkan aanraakt. Maar door de twee stukken aan elkaar te koppelen kan het Nespresso koffiesysteem kleiner aanvoelen.

koffiecup Delonghi Nespresso Lattissima One review

Hij is duurder dan de modellen waar de Aeroccino melkopschuimer extern en naast de koffiemachine staat. Maar als de ruimte minimaal is en je de voorkeur geeft aan een alles-in-een ontwerp, omdat je misschien een espresso en een cappuccino wilt, dan biedt de Lattissima One geen slechte waarde.


 

Wat heeft verbetering nodig?

Delonghi Nespresso Lattissima One review koffie

Over het geheel genomen is het een vrij degelijke machine met weinig om over te klagen, buiten het gebrek aan zelfreiniging, wat ook niet zo’n groot probleem is. Ook al zijn de standaard Lattissima-modellen zelfreinigend willen we nog altijd met de hand reinigen.

Maar schoonmaken is een lichte last op deze manier, waarbij de gebruikte cup afvalbak iets meer moeite kost. Het is niet alleen een kwestie van de juiste lade trekken en legen, maar eerder van een klein gedeelte eruit trekken en dan het gebruikte cupcompartiment eruit halen, het leegmaken voor recycling (of weggooien, jou keuze).

Een kleine minpunt, maar dit is een van die dingen om op te merken. Dit is simpelweg omdat het niet zo eenvoudig is als het uittrekken van één compartiment, maar eerder knoeien met twee. Gemakkelijk, maar toch een kleine hindernis.


 

Conclusie van deze Delonghi Nespresso Lattissima One review

Delonghi Nespresso Lattissima One review koffiecupmachine

De Latissima One is een stijvolle koffiecupmachine die lekkere koffie zet. De minpunten zijn echt minimaal, en over het geheel genomen is de Nespresso Lattissima One een genot om te gebruiken, zowel voor espresso als cappuccino.

De toevoeging van een optisch gedeelte is een uitstekend gebruik van technologie door Nespresso (en Delonghi). En de eenvoud waarmee iedereen een koffie kan maken maakt dit apparaat geweldig om te gebruiken en zelfs om schoon te maken.

Aanbevolen voor keukens die van koffie houden, maar geen ruimte hebben en meer dan tevreden zijn met de cup koffiesoorten van Nespresso.

Prijzen vergelijken:

 

7.5 Totale Score
Verrassend goed apparaat

De Lattissima One is een verrassend goed apparaat voor een scherpe prijs. Niet alleen is hij erg stijlvol, hij zet ook nog eens een zeer degelijke espresso en de cappuchino bleek ook erg lekker te zijn. Dit apparaat is voor thuisgebruik zeer aanbevolen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo