Senseo kopen gids + reviews

De Senseo koffiepadmachine was ontwikkeld door twee Nederlandse bedrijven, namelijk Philips en Douwe Egberts. De eerste Senseo koffiemachine werd geïntroduceerd in 2001 en het is een van de meest populaire koffiemachines voor één portie wereldwijd. Mensen willen een Senseo kopen aangezien het supermakkelijk is om een kopje koffie te maken. Je vult simpelweg het waterbassin, zet de machine aan, voeg de koffiecapsule toe en drukt op een knop om de koffie te brouwen. De machine is erg makkelijk om te gebruiken en het schoonmaken kost ook niet veel tijd. Je hoeft in principe alleen maar de gebruikte pad weg te gooien.

ApparaatEigenschappenReview
SENSEO UP- kleinste ooit
- 1 kopje
- 2 koffiesterktes (mild of sterk)
- korte opstarttijd
- automatische aan- en uitschakeling
binnenkort
SENSEO Twist- 2 koffiesterktes (mild of sterk)
- reservoir voor 6 kopjes (1,6L)
- verstelbare tuit voor elke kopgrootte
- automatisch uit na 30 min.
- korte opstarttijd
lees review
SENSEO Viva Café- verstelbare tuit voor elke kopgrootte
- reservoir voor 6 kopjes (850ML)
- automatisch uit na 30 min.
- ontkalkingsmelding
binnenkort
SENSEO Latte Select- 1 of 2 kopjes
- reservoir voor 8 kopjes
- verstelbare tuit voor elke kopgrootte
- automatisch uit na 30 min.
- ontkalkingsmelding
binnenkort
SENSEO Latte Duo- 4 koffiespecialiteiten met verse melk
- ook voor gewone koffie (mild of sterk)
- ook geschikt voor chocolademelk
- zelf koffiesterkte kiezen
- intuïtief controlepaneel
binnenkort
SENSEO Cappuccino Select- 1 of 2 kopjes
- reservoir voor 8 kopjes
- perfect voor cappuccino
- automatisch uit na 30 min.
- ontkalkingsmelding
binnenkort
SENSEO Original- bepaal zelf koffievolume
- 1 of 2 kopjes
- reservoir voor 6 kopjes (750ML)
- automatisch uit na 30 min.
binnenkort

 

Beste Senseo apparaat:

KOFFIEPADMACHINEBESTE VOOR
Philips Senseo Latte Duo HD6570Meest complete toestel met melkopschuimer. Maak zo de lekkerste cappuccino'sbekijk aanbod
Philips Senseo Quadrante HD7865Beste koop koffiepadmachinebekijk aanbod
Philips Senseo Select CSA240Meest verkochte koffiezetapparaat met padsbekijk aanbod
Philips Senseo Original HD6553Beste basis & goedkope koffiepadapparaatbekijk aanbod
Phillips Senseo switch HD6592Beste 2-in-1 apparaat voor filterkoffie en koffiepadsbekijk aanbod
[/geoip_detect2_show_if]

De machine is erg makkelijk om te gebruiken en het schoonmaken kost ook niet veel tijd

 

Hoe smaakt de koffie van Senseo?

De meeste personen vinden Senseo koffie erg lekker. Het heeft een mooie schuimlaag op de top van elk kopje koffie en zit vol met aroma en smaak. Als je voornamelijk koffie van een druppelmachine drinkt, dan is de kans groot dat je Senseo koffie erg lekker vindt. Als je voornamelijk een Franse pers of Moka pot gebruikt, dan is de Senseo koffie mogelijk niet sterk genoeg, maar er zijn verschillende soorten koffiepads waar je uit kan kiezen, dus ook dan zal er iets zijn wat aan je smaak voldoet.

Veel verschillende bedrijven maken koffiepads voor de Senseo machines. Er is een ruime keuze aan normale en gearomatiseerde koffie. Je kan ook een capsulemaker kopen, waarmee je je eigen pads kan maken met je favoriete koffie.
LEES OOK: Senseo-koffie maken tips

 

Hoe gebruik je hem?

Het is super simpel:

  • Vul het waterbassin.
  • Druk op de knop in het midden om het water op te warmen. Een rood licht zal ongeveer een minuut knipperen terwijl het water opgewarmd wordt. Zodra deze stopt met knipperen en aanblijft kan je beginnen met het maken van je koffie.
  • Open de deksel, voeg een koffiepad toe en sluit de deksel weer.
  • Plaats je kopje op de druppelbak.
  • Druk op het knopje voor 1 of 2 kopjes.
  • Dat is alles. Je koffie zal in ongeveer een halve minuut klaar zijn.

Wanneer je nog een kopje wilt maken, dan kan je de eerste twee stappen overslaan.

Beste Senseo Kopen

 

Senseo: De positieve punten

De Senseo koffiemachine is erg makkelijk om te gebruiken en erg praktisch (dat is ook onmiddellijk de hoofd reden waarom zo veel mensen een senseo kopen). Het waterbassin kan verwijderd worden, wat bijvullen erg makkelijk maakt. Schoonmaken is ook erg simpel, want je hoeft alleen maar de koffiepad weg te gooien. Alle verwijderbare onderdelen, zoals het waterbassin, de padhouder en de druppelbak kan je zonder problemen in de vaatwasser stoppen, maar deze onderdelen hoef je niet al te vaak schoon te maken. De machine zal je waarschuwen wanneer je het water moet bijvullen en hij schakelt automatisch uit als je hem gedurende een uur niet gebruikt hebt.

Daarnaast ziet de machine er ook erg stijlvol uit en neemt hij niet veel ruimte in beslag op je aanrecht. Hij maakt een lekker kopje koffie en nog snel ook. Er is een uitgebreide selectie koffiepads die compatibel zijn, dus je zou zonder problemen iets moeten kunnen vinden dat bij je smaak past.

 

… en de negatieve

Het primaire nadeel van de Senseo koffiemachine, is de kosten van de koffiepads. De prijs van een kopje koffie begint rond de €0,20 en kan een stuk hoger zijn voor premium koffie. Dat is de prijs voor een kopje koffie van 120ml, wat een stuk kleiner is dan wat de meeste mensen denken. Sommige personen maken een kopje van 240 ml met één pad en zijn daar tevreden mee als ze de pads met sterkere smaken gebruiken. Maar als je van sterke koffie houdt, dan is de kans groot dat je 2 pads voor een kopje van 240 ml gebruikt. Dat is bijna een halve euro, wat niet goedkoop is als je veel koffie drinkt. Als dit een probleem voor je is, dan kan je je eigen koffie gebruiken (je eigen pads maken), wat je een hoop geld zal besparen.

Daarnaast vinden sommige personen het brouwproces te luidruchtig. Dat kan een probleem zijn als je een kopje koffie wilt maken als je kinderen nog steeds slapen. Tot slot moet je ook redelijk kleine kopjes gebruiken, omdat een groot kopje niet onder de spuitkop zal passen bij de goedkoopste modellen.

Senseo Kopen gids

 

Senseo kopen? Welke modellen zijn er?

De meest voorkomende modellen voor als je een senseo kopen gaat vind je terug in onze SENSEO apparaat overzicht.

Senseo Original koffiemachine: dit is de originele Senseo koffiemachine voor één portie. Hij is beschikbaar is verschillende kleuren, zoals zwart, wit, rood en blauw. Het waterbassin is relatief klein (ongeveer vijf 120ml kopjes). Als je van plan bent om dit model te kopen, dan kan je het beste de cadeau versie aanschaffen. Deze wordt geleverd met extra koffiepads, blikjes voor het bewaren van de pads en een thermosmok en de prijs is bijna hetzelfde als je alleen de koffiemachine koopt.

Senseo Viva Café koffiemachine: deze is vergelijkbaar met de originele versie, maar heeft een groter waterbassin (1 liter) en heeft een aanpasbare spuitkop voor verschillende afmetingen van kopjes.

Senseo Latté Select koffiemachine: dit is het meest uitgebreide product. Met de chroomkleur en LCD display ziet hij er mooier uit dat de andere Senseo modellen. De primaire feature is dat je de grootte van je drankje kan instellen. Bij de goedkopere modellen kan je 120 ml of 240 ml koffie maken, dus het aanpassen van de sterkte van de koffie is lastig. Met deze koffiemachine kan je 90, 120, 150, 180, 240 of 300 ml per keer maken, dus je kan de koffie zo sterk of slap maken als je wilt. Hij heeft ook een waterbassin van 1 liter en in hoogte verstelbare spuitkop zoals de Viva Café versie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo