Aardbeien latte recept

We waren een aardbeiensiroop aan het maken voor een dessert toen we geïnspireerd werden om aardbeien met koffie te mengen. Over het algemeen gaan aardbeien en koffie niet goed samen. Zelfs in cafés zijn aardbeiendrankjes vaak vrij van koffie. Frambozen, sinaasappels en andere soorten fruit/fruitsiropen worden echter vaak met koffie gecombineerd en dit levert geweldige resultaten op. Aangemoedigd door deze manier van denken gingen we wat experimenteren en realiseerde we ons dat aardbeien en koffie juist wel goed samen gaan. Deze aardbeien latte is het bewijs.

We maakten onze eigen aardbeiensiroop voor dit drankje, door aardbeienpuree en suiker te combineren. Deze zoete siroop mengde we met wat espresso, deden er wat gestoomde melk bovenop en we hadden een heerlijke aardbeien latte waar we van konden genieten. We maakten veel siroop voor andere desserts, dus we goten de saus voor de latte door een zeef, maar de aardbeienzaadjes zijn zo klein dat ze je drankje niet zullen beïnvloeden als je deze stap over wilt slaan. Wij vinden dit drankje heet het lekkerste, maar als je één of twee eetlepels siroop extra toevoegt, dan zou het ook een geweldig koud drankje moeten zijn.

 

Aardbeien latte ingrediënten

  • 2 1/2 eetlepel aardbeiensiroop (het recept behandelen we hierna)
  • 60 ml espresso
  • 240 ml gestoomde melk

Klop aardbeiensiroop en espresso samen totdat het goed gemengd is. Voeg extra suiker toe als je dat wilt. Giet het in een lang latte glas en doe er tot slot gestoomde melk op. Je kan dit ook met een helft koffie en een helft melk maken als je geen espresso wilt gebruiken.

Serveer direct of spuit er nog wat slagroom overheen en nog wat aardbeiensiroop voor een dessert presentatie.

 

Simpele aardbeiensiroop

  • 1 kopje aardbeienpuree
  • 1/2 kopje suiker

Combineer de ingrediënten in een kleine sauspan en kook het op middelhoog vuur. Roer regelmatig totdat de suiker volledig opgelost is. Giet het in een kleine kom en laat het afkoelen voordat je het gebruikt. Je kan de saus afgieten in een zeef als je de zaadjes van de aardbeien er niet in wilt hebben.

Wat vinden jullie van dit recept? Laat het maar weten in de comments.

Kijk hier voor nog meer koffie recepten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo