AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia review

Afgelopen jaar werd er een reeks met compact koffiemachines uitgebracht die compatibel zijn met de Lavazza A Modo Mio cups. De Fantasia is de grootste van de vier. Hij heeft daarnaast ook de meeste features, met 36 instellingen om een perfecte zelf samengestelde cappuccino, lungo, espresso of latte te maken. Van de hoeveelheid koffie in je kopje tot de luchtigheid van het melkschuim, alles is perfect. In deze AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia review zullen deze koffiemachine uitgebreid onder de loep nemen.

De Fantasia is meer dan alleen een espressomachine. Dankzij de melkkan die je los kan koppelen heeft hij de mogelijkheid om zowel warme en koude melk te schuimen tot een soepele romige textuur, waardoor hij ideaal is voor heerlijke warme chocolademelk, milkshakes en cappuccino’s. Als je daarnaast je repertoire uit wilt breiden, dan is het goed om te weten dat hij ook wordt geleverd met een aantal recept ideeën, van ijs cappuccino tot cioccolata en espresso Viennese.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
 • Automatische heet en koud melk schuimen
 • Alle verwijderbare onderdelen kunnen veilig in de vaatwasser gedaan worden
 • Groot waterbassin
Negatief:
 • Gevoelig touchscreen
 • Vreemde vorm
 • Kan alleen maar cups gebruiken die compatibel zijn

 

Belangrijkste features

 • 15 bar pomp druk
 • 1,2 liter waterbassin
 • 1200W
 • H29,6 x B18,5 x D36,7cm
 • Gebruikt Lavazza A Modo Mio cups
 • Prijs tijdens review: €179

Vergelijk prijzen nu bij:

 

AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia review:

Design en features

Alhoewel er verscheidene koffiemachines zijn die een melkopschuimer hebben die meer als een pijp is, zullen cappuccino en latte verslaafden bekend zijn met het regelmatig schoonmaken dat vereist is om ervoor te zorgen dat alle onderdelen die in contact komen met de hete melk schoon blijven. De Fantasia is anders, aangezien de ‘plug en play’ melkkan, deksel en stoompijp allemaal in de vaatwasser gedaan kunnen worden na gebruik.

Met dezelfde gebruiksgemak in gedachten zit er een container in de machine die ruimte biedt voor maximaal 10 gebruikte cups. Je hoeft hem dus niet dagelijks te legen. Een waterbassin met royale afmetingen zorgt er daarnaast voor dat je hem maar af en toe hoeft te vullen. We hadden het echter fijn gevonden als de deksel vast was gemaakt met een scharnier en niet los. Er is ook een ontkalking waarschuwingslichtje, de mogelijkheid om de machine aan te passen aan de hardheid van het water in jou gebied en de optie voor een waterfilter voor het bassin.

Slimme features hebben niet de voorkeur gekregen ten opzichte van het design van het exterieur. De lijnen zijn soepel met sierlijke bogen, maar aan de achterkant heeft hij een beetje een rare vorm die niet iedereen zal bevallen. Hier steekt namelijk de breedte van het waterbassin buiten de behuizing uit. De drink opties worden bestuurd via touch gevoelige knoppen en het platform voor je kopje kan in drie verschillende posities gezet worden om bijna voor elk soort kopje ruimte te bieden. Erg wijde kopjes zullen echter mogelijk niet passen. De lengte van de stroomkabel is 80cm en dit betekent dat je hem bijna overal op het aanrecht kwijt zou moeten kunnen. De koffiemachine is tot slot beschikbaar in drie verschillende kleuren, namelijk robijn rood, crème wit en ebbenhout zwart.

Beste AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia Review

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hoe is het gebruiksgemak?

De Fantasia warmt iets minder snel op dan vergelijkbare machines en is na ongeveer 35 seconden klaar om koffie te maken. Als je je drankje echter sneller wilt, dan is het ook mogelijk om je drankje tijdens het verwarmingsproces uit te kiezen en hij zal dan direct het drankje in je kopje gieten.

De touch gevoelige knoppen laten alleen de beschikbare opties zien, wat erg handig is. Als je bijvoorbeeld de melkkan niet vastgekoppeld hebt, dan zullen de opties voor melk niet verlicht zijn. Het gebruik van de knoppen moet je een beetje onder de knie krijgen, aangezien ze een beetje te gevoelig kunnen zijn, alhoewel je hier met regelmatig gebruik snel mee om zult leren gaan. De glanzende afwerking is ook erg gevoelig voor vieze vingerafdrukken, maar dit los je makkelijk op door een zachte doek bij de hand te houden.

A Modo Mio cups doe je bovenop in de machine. Een kleine hendel draai je naar achter om de ruimte voor het cupje te onthullen en vervolgens naar voren om deze te perforeren en op zijn plaats te houden. Er zijn twee van te voren ingestelde koffie hoeveelheden waar je uit kan kiezen, espresso of lungo. Deze kan je echter aanpassen en opslaan, zodat je deze instellingen standaard kan gebruiken. We kozen voor een espresso, welke snel en efficiënt in ons kopje gegoten werd. Zodra hij klaar is kan je de hendel weer draaien om de gebruikte cup in de container binnenin te laten vallen.

Vervolgens probeerde we warme melk te schuimen voor een cappuccino. We vulde koude melk tot de aangegeven lijn op de kan en koppelde hem vast aan de machine. We selecteerde de extra schuim optie en de Fantasia gebruikte stoom en een garde om de melk in ongeveer 75 seconden te transformeren in een fluweelachtige hete schuim. Dit konden we soepel in het kopje gieten om een authentieke cappuccino te creëren. Na het afspoelen van de onderdelen probeerde we ook koude melk te schuimen, wat sneller ging, maar het resultaat wat niet minder romig.

Als je de machine gedurende negen minuten niet gebruikt, dan zal hij automatisch uitschakelen. Dit kan je echter verhogen naar een maximum van 30 minuten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hoe goed is de koffie?

De A Modo Mio cup selectie bestaat misschien maar uit zo’n 10 verschillende drankjes (waarvan een cafeïnevrij is), maar elke smaakt net zo goed als vers gemalen koffie wanneer ze in je kopje gegoten worden. De koffie die we maakte had een uitstekende kwaliteit en had een dikke aromatische crema, soepele smaak en voldoende diepte en werd perfect aangevuld met warme melkschuim op de top.

 

Moet je de AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia kopen?

De Fantasia is een van de slimste cup machines die we gezien hebben, welke de behoefte voor poedermelk cups of een uitgebreide en regelmatige schoonmaak routine overbodig maakt. Alhoewel hij iets duurder is dan een standaard koffiecup machine, maken de hoeveelheid features die hij heeft hem zeker de prijs waard. Je wordt een beetje gelimiteerd door de hoeveelheid verschillende soorten cups waar je uit kan kiezen, maar gezien de hoeveelheid drink opties die je krijgt is dit maar een klein minpunt.

Goedkoopste AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia Review

 

Conclusie AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia review

De AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia is een koffiezetapparaat die moeilijk verslagen kan worden, aangezien hij perfecte kopjes koffie maakt en dit combineert met gebruiksgemak en een uitgebreide keuze uit drankjes.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geraak je er nog niet aan uit? Bekijk dan ook onze koffiezetapparaat met cups TOP 10.

9.5 Totale Score
Maakt perfecte kopjes koffie

De AEG Lavazza A Modo Mio Fantasia is een koffiezetapparaat die moeilijk verslagen kan worden, aangezien hij perfecte kopjes koffie maakt en dit combineert met gebruiksgemak en een uitgebreide keuze uit drankjes.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo