Alle Miele koffiemachine reviews

Een overzicht van alle Miele koffiemachine reviews op VivaKoffie

Als je op zoek bent naar een mooi vormgegeven en volautomatische koffiemachine, waarmee je lekkere koffie van versgemalen bonen of met nespressocups kunt maken, kijk dan eens naar de koffiemachines van Miele. Het assortiment van Miele telt momenteel vier typen vrijstaande koffiemachines en vijf die je kunt inbouwen.

Hieronder lees je in het kort wat wij van van de koffiemachines van Miele vinden.

Miele CM 5200aanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CM 6100aanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CM 6110aanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CM 6300 aanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CM 6310aanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CVA 6401 inbouwaanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CVA 6405 inbouwaanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CVA 6431 inbouwaanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CVA 6800 inbouwaanbieding 1aanbieding 2binnenkort
Miele CVA 6805 inbouwaanbieding 1aanbieding 2binnenkort

miele koffiemachine kopen review

 

Belangrijkste voor- en nadelen

Dit zijn de belangrijkste plussen en minnen van een Miele koffiemachine.

Positief

 • Zetten heerlijke koffie
 • Superieure kwaliteit
 • Ingebouwde melkopschuimer
 • Strak ontwerp
 • Makkelijk te bedienen en schoon te maken
 • Veel instelmogelijkheden

Negatief

 • Hoge verkoopprijs
 • Doen vrij lang over koffie zetten
 • Nemen veel ruimte in beslag

 

Kenmerken van koffiemachines van Miele

De belangrijkste kenmerken zijn van deze koffiemachines zijn:

 • Zowel vrijstaand als om in te bouwen
 • Mooie strakke vormgeving
 • Ingebouwde melkopschuimer
 • Eenvoudig te bedienen en te reinigen
 • Veel instelmogelijkheden

 

Ontwerp en kenmerken Miele koffiemachines

De koffiemachines van Miele hebben een strakke vormgeving. Met name het front van de inbouwmachines ziet er prachtig uit. De machines zijn gemaakt van een combinatie van kunststof en RVS. Afhankelijk van het precieze model kun je kiezen uit een witte, bruine, zwarte of zilveren uitvoering.

Van de inbouwmachines maakt er één type (CVA 6431) gebruik van nespresso-cups, terwijl alle overige machines van Miele koffie zetten van versgemalen bonen. Zowel de vrijstaande machines als de inbouwmachines zijn vrij groot van formaat. Ze passen dus niet in ieder hoekje van de keuken. Maar hierdoor hebben ze wel voldoende ruimte voor veel bonen (300 tot 500 gram) en een grote hoeveelheid water (1,8 liter tot 2,3 liter).

Alle koffiemachines van Miele zijn voorzien van een melkopschuimer, waarmee je koffievarianten met melk(schuim) zoals cappuccino en latte macchiato kunt maken. De vrijstaande machines maken gebruik van een melkslang, die je in een container hangt, terwijl de inbouwapparaten gebruik maken van het zogenaamde ‘EasyClick’ melksysteem, waarbij je het meegeleverde glazen melkreservoir vastklikt aan de machine.

 

Prestaties van de Miele koffiemachines

Alle koffiezetapparten van Miele zetten heerlijke koffie. Ook het melkschuim wat de machines maken is van een uitstekende kwaliteit. De machines nemen overigens wel even hun tijd om de koffie te zetten. Zeker de varianten die bonen vers malen zullen er lang over doen als je bijvoorbeeld koffie van cups of pads gewend bent.

 

Gebruiksgemak Miele koffiemachines

Naast de uitstekende koffie die ze zetten, vallen de machines van Miele vooral op door hun bedieningsgemak en uitgebreide instelmogelijkheden. Zo kun je met een persoonlijk profiel je eigen koffievoorkeur opslaan, wat handig is als je met meerdere personen bent die allemaal een eigen koffiesmaak hebben. Je kunt onder meer de maalgraad van de bonen instellen, evenals de hoeveelheid koffie die per kopje wordt gebruikt, de bereidingstemperatuur en de hoeveelheid water die gebruikt wordt bij het bereiden van je koffie.

De Miele koffiemachine bedien je met tiptoetsen en hebben een helder LCD-display, waarop je informatie vindt over de machine en de koffie die je aan het bereiden bent. De apparaten hebben veel automatische reinigingsprogramma’s, waardoor je minder zelf hoeft schoon te maken. Wel zijn de machines daarin wat al te ijverig, want ze spoelen zichzelf (te) vaak door.

 

Accessoires Miele koffiemachines

De Miele koffiemachines worden vrij compleet geleverd. Wel zul je nog apart zaken als reinigingstabletten moeten bijkopen.

Bij de duurdere vrijstaande uitvoeringen (CM6310, CM7300 en CM7500) wordt een RVS melkkan geleverd, maar die ontbreekt bij het goedkoopste vrijstaande type (CM6110). Daarbij moet je de melkslang in een melkpak hangen of de melkkan apart kopen. De inbouwversies worden allemaal geleverd met een glazen kan voor het ‘EasyClick’ melksysteem.

 

Moet je een Miele koffiemachine kopen?

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande koffiemachine, die alle soorten koffie kan maken die je wenst, dan zijn de machines van Miele absoluut een goede keuze. Ze maken stuk voor stuk heerlijke koffie, zien er prachtig vormgegeven uit en laten zich makkelijk bedienen. Dat mag ook wel voor hun prijs, want de goedkoopste vrijstaande machine heeft een adviesprijs van 1.099 euro en is in winkels te koop voor ruim 900 euro. Voor de goedkoopste inbouwmachines hanteert Miele een adviesprijs van 2.499 euro (Nespressocups) en 2.799 euro (bonenmaling).

 

Conclusie Miele koffiemachines review

Als de aanschafprijs niet het belangrijkste is, dan zijn de machines van Miele een geweldige keuze voor op kantoor of bij je thuis. En niet alleen door de uitstekende koffie die ze zetten. Zeker in een omgeving waar veel koffie gedronken wordt, zul je veel plezier hebben van het grote bonen- en waterreservoir, het bedieningsgemak en de vele instelmogelijkheden.

We hopen dat deze review van koffiemachines van Miele jou verder geholpen heeft.

Vergelijk prijzen voor de koffiemachines van Miele nu bij:

 

Nog twijfel? Ga direct naar:

Meer reviews? Bekijk:

»» Direct naar alle test koffiezetapparaten reviews

Vivakoffie
Logo