Avocado latte recept

Wanneer je denkt dat je alle vreemde combinaties nu wel hebt gezien, komt er iemand aanzetten met een zogenaamde ‘avolatte‘, waarna je je afvraagt of men gek geworden is.

Een avolatte is precies wat je zou verwachten van de naam, een latte gecombineerd met avocado, in dit geval een lege avocadoschil. Alhoewel het drankje in eerste instantie bedoeld was als een grap met betrekking tot de eetgewoonten van millennials, is de latte erg populair geworden.

Het Truman café in Melbourne, Australië is de geboorteplaats van dit drankje en ze gaven aan dat ze het drankje alleen op een Instagram video lieten zien zonder de intentie om het ook te verkopen. Steeds meer mensen vroegen echter naar het drankje en daar heeft het café gehoor aan gegeven.

Deze latte werd speciaal gemaakt als reactie op een interview met de miljonair Tim Gurner. Hij gaf in dit interview aan dat millennials dienen te stoppen met het kopen van avocado en luxe koffie als ze eigenaar van een eigen huis willen worden, waar hij uiteraard een hoop negatieve reacties op ontving. De populariteit van de koffie zou je kunnen zien als een ‘opstand’ van millennials tegen de oudere generatie, die denken dat ze geen avocado moeten eten als ze een eigen huis willen hebben.

De meeste mensen die het drankje gedronken hebben vinden hem niet echt lekker smaken, maar laat dat je niet tegenhouden om de combinatie zelf uit te proberen.

Recept

Snijd simpelweg een grote avocado door de midden (probeer de pit niet door te snijden, aangezien dit tot ernstige verwondingen kan leiden), schep het overgrote gedeelte van de inhoud eruit met een eetlepel (houd een kleine rand met avocado over) en giet er je zelfgemaakte latte in.

 

Ontdek hier nog meer koffie recepten

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo