Black Forest IJs recept

Een black forest cake wordt gemaakt van chocoladecake met kirsch, kersen en slagroom. Het is een verrukkelijke smaakcombinatie en komt af en toe voor in desserts (naast cake). Gemengde Black Forest IJs is een favoriet van veel personen. Ons recept heeft mokka als basis, maraschino kersen en espressobonen bedekt met chocola. Dit dessert is erg makkelijk om thuis te maken als je kersen en een blender hebt en wij maken het vaak om onszelf te verwennen.

Wij hebben vaak een pot met maraschino kersen in de koelkast om cocktails mee te versieren, maar als je die niet hebt, dan kan je ze ook vervangen door zoete zwarte kersen (in een pot, vers of bevroren). De smaak is wat natuurlijker wanneer je deze gebruikt, maar de maraschino’s zijn ‘traditioneel’ voor dit soort drankjes. We raden aan om de espressobonen niet toe te voegen, tenzij je een krachtige blender hebt. Een blender die niet zo krachtig is, zal waarschijnlijk grote brokken maken en deze kan je niet door een rietje zuigen. Maar probeer het zeker uit als je denkt dat je blender goed genoeg is, want ze geven een mooie textuur aan het drankje.

 

Black Forest IJs ingrediënten voor 2 porties

  • 180 ml melk
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 kopje suiker of iets meer of minder als je dat lekkerder vindt
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 6-8 maraschino of zwarte kersen
  • 2 eetlepels met chocola bedekte espressobonen (optioneel)
  • Ongeveer 2 kopjes met ijsklontjes
  • Als je wilt kan je 1/4 kopje poeder voor warme chocolademelk gebruiken in plaats van cacaopoeder en suiker

Doe de koffie, melk, cacaopoeder, suiker, vanille, kersen, met chocola bedekte espressobonen (als je ze gebruikt) en ijs in een blender. Begin op een lage snelheid totdat de ijsklontjes vermalen zijn en verhoog vervolgens de snelheid en meng totdat alles glad is. Giet het in een groot glas en versier het met slagroom.

We kijken uit om ook jouw mening te horen

Wat is jouw mening?