Blackberry White Chocolate Mokka recept

Frambozen en witte chocola is een combinatie die je vaak ziet, zowel in desserts en koffiedrankjes. Frambozen hebben een energie, zoet-zure smaak wat goed samengaat met romige witte chocola. Dit is echter niet de enige bes die geschikt is voor witte chocola. Aardbeien, bosbessen en bramen gaan allemaal ook goed samen met witte chocola. In dit geval hebben we bramen gebruikt om een Blackberry White Chocolate Mokka te maken. Het is een ongewone, maar heerlijke verandering ten opzichte van een frambozendrankje en het is vooral goed wanneer het seizoen van de bramen weer begint.

Dit drankje wordt gemaakt met verse bramenpuree en witte chocola. Je kan een puree van je bramen maken in een voedselverwerker en dit vervolgens afgieten om de pulp en zaadjes van het fruit te scheiden. Je houdt zodoende een gladde, mooie puree over die je rechtstreeks toe kan voegen aan je drankje. Wij hebben de puree met de witte chocola gemengd (je moet mogelijk wat extra suiker toevoegen, wat afhangt van hoe rijp de bramen zijn) en daarna hete koffie toegevoegd. De koffie is heet genoeg om chocola te laten smelten, dus laat het gewoon een paar minuten staan voordat je begint met roeren, zodat je alle ingrediënten goed mengt en voeg tot slot de melk toe. Je kan koffie of espresso gebruiken, beide zullen goede resultaten geven.

Als je wilt dan kan je ook wat bramen marshmallows toevoegen en deze zijn het lekkerst als je ze zelf maakt, zodat die ook een heerlijke verse bramenpuree hebben. We raden aan om een mooie hoeveelheid te maken, maar in plaats van dat kan je ook normale marshmallows of slagroom gebruiken en een beetje puree toevoegen dat overgebleven is voor extra smaak.

Blackberry White Chocolate Mokka ingrediënten voor 1 portie

  • 30 gram witte chocola, in grote stukken gesneden
  • 2 eetlepels bramenpuree
  • 2 theelepels suiker
  • 180 ml hete koffie
  • 120 ml gestoomde melk
  • of 120 ml espresso en 180 ml gestoomde melk

Combineer witte chocola, bramenpuree en suiker in een grote mok. Voeg hier hete koffie (of espresso) aan toe en roer totdat de witte chocola volledig gesmolten is en alle ingrediënten goed gemengd zijn. Giet hier gestoomde melk overheen. Serveer met marshmallows of slagroom.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo