Caffè karamel machiatto

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 4 minuten
  • Aantal porties: 4 porties

 

Ingrediënten

  • 2 kopjes volle melk
  • 350ml karamel topping
  • 2 kopjes hete, sterk gebrouwen Franse roast
  • of black silk koffie

 

Bereiding

  • Doe de melk gedurende twee tot drie minuten in de magnetron op de hoogste stand of tot het erg heet maar niet kokend is. Klop de hete melk met een elektrische mixer op lage snelheid en verhoog de snelheid zodra de melk dikker wordt. Ga door met kloppen totdat het erg schuimerig is. (Melk zal naar de bodem dalen en schuim naar de top).
  • Doe 3/4 karamel in een kan en doe deze in de magnetron. Zet de magnetron gedurende 45 seconden op hoog totdat de karamel warm is. Roer de gebrouwen koffie erin totdat alles goed gemengd is. Giet het gelijkmatig over vier mokken.
  • Voeg 1/4 gestoomde melk aan elk kopje toe. Schep opgeschuimde melk op de top om de mok tot de rand toe te vullen. Giet de resterende karamel over de top. Serveer direct.
We kijken uit om ook jouw mening te horen

Wat is jouw mening?