Nespresso pixie review: prima koffiepadmachine

Voordelen:
 • dit is een klein toestel en daarom staat het goed in een kleine keuken.
 • Het is gemakkelijk schoon te maken en te gebruiken.
 • De Nespresso Pixie is een koffiezetapparaat dat niet duur is maar erg betrouwbaar en snel
 • maakt goede koffie
Nadelen:
 • soms durft deze machine wel eens koffie te sproeien terwijl ze opstaat. Je kunt dit gemakkelijk wegpoetsen, maar ik doe altijd een keukenhanddoek over de machine om ervoor te zorgen dat er geen koffie op de tafel gesproeid wordt.

Nespresso pixie koffieIk kocht de Nespresso Pixie nu zo’n 2 jaar geleden. Vanaf dat ik dit prima koffiezetapparaat online bestelde, werd ik gewoon vrolijk op het moment dat ik ’s avonds koffie ging zetten. Het jaar voordien heb ik trouwens de Nespresso Citiz gekocht, maar als ik de twee met elkaar vergelijk, dan gaat mijn voorkeur toch uit naar de Pixie. Hier vind je mijn Nespresso pixie review met een aantal belangrijke dingen die je moet weten over de Pixie:

 

Voordelen:

 • Het design is modern en schattig
 • Je hebt niet veel plaats nodig om dit apparaat te kunnen gebruiken, het past zelfs in de kleinste keuken
 • Omdat het zo klein is, is het gemakkelijk in het onderhoud, zeker om te poetsen, en het is gemakkelijk te gebruiken. Je hebt in je kleine keuken als het ware maar de oppervlakte van een voetafdruk nodig.
 • De Nespresso Pixie is goedkoop en iedereen kan zich er een veroorloven
 • Dit apparaat maakt snel lekkere koffie, en het is betrouwbaar

 

Nadelen:

 • Nespresso pixie review koffiezetmachineSoms kun je koffiesporen ontdekken wanneer dit toestel in werking is. Het sproeit nog al eens wat koffie, daarom was het nodig dat ik het toestel bedekte met een laken of een handdoek om ervoor te zorgen dat er geen koffie in de kamer of op de tafel gesproeid werd.
 • Soms kun je de waterhouder moeilijk verwijderen.
 • Grotere koppen passen niet altijd in de houder voor de kopjes, dus je zult kleinere espressokopjes of koffieglaasjes moeten gebruiken.

 

Mijn verdict Nespresso pixie review

Wanneer je de Nespresso Pixie gebruikt, dan is de kwaliteit van de koffie fantastisch in vergelijking met die van andere koffiezetapparaten. Na 8-9 minuten zet dit toestel zichzelf uit, waardoor je stroom bespaart. Het waterniveau wordt tijdens het koffiezetten gereguleerd door een optische vezelsensor. Het mooiste aan dit koffiezetapparaat zijn de zijkanten uit staal en aluminium: ze geven dit toestel een stijlvol glanzend uitzicht, en dat is op zich al fantastisch.

Wat ik leuk vind aan deze machine is dat ze gemakkelijk te gebruiken is. Toen ik het apparaat pas had, las ik het menu en dat was gewoon een plaatje van ongeveer 1 pagina. Maar, dit is zo gemakkelijk te gebruiken dat ik van mening ben, dat het gewoon niet nodig is om het menu te lezen. Zoals bij alle andere Nespresso machines, moet je gewoon de knop aanzetten om het toestel te laten opwarmen. Na één minuut is het opgewarmd, en dan moet je er alleen maar het koffiepadje instoppen. Je moet dan alleen nog maar een tweede keer op de knop drukken om de koffie te maken. Je moet er wel aan denken om de gebruikte capsule uit de machine te nemen wanneer de koffie klaar is.

 

Vergelijk prijzen:

 

koffiepadmachine Nespresso pixie review

8.5 Totale Score
Prima apparaat

Dit is een klein toestel en daarom staat het goed in een kleine keuken. Het is gemakkelijk schoon te maken en te gebruiken. De Nespresso Pixie is een koffiezetapparaat dat niet duur is maar erg betrouwbaar en snel, en ook nog eens goede koffie maakt.

Koffie kwaliteit
8
Gebruiksgemak
8
Design
8.5
Prijs
9.5
3 Opmerkingen
 1. Ik weet niet wanneer deze review geschreven is, maar als ik een doek over een apparaat moet leggen om te voorkomen dat het om zich heen sproeit, zou ik het als een slecht apparaat beoordelen. Bedankt voor de eye-opener, de Pixie laat ik dus links liggen in de winkels.

 2. wij vinden een sproeier wel leuk….
  Haha
  maak jullie niet druk hij draait dagelijks en al meer dan een jaar zonder sproeier..
  top apperaat

 3. De magimix M110 aangeschaft en na iets meer dan 1 jaar begint het apparaat te lekken. Ontkalken helpt niets en garantie is er niet als je een ander merk capsules gebruikt. NIET KOPEN

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo