DeLonghi nespresso lattissima touch review

Geniet van een heerlijke koffie naar eigen wens met de DeLonghi Nespresso Lattissima Touch

Voordelen:
 • Voor een melk- en capsulemachine waar voor je geld
 • Vers melkschuim
 • Dranken met één knop
 • Het melkreservoir is afneembaar, zodat je de melk in de koelkast bewaart
Nadelen:
 • Watertank vullen is lastig
 • Melkunit moet regelmatig schoongemaakt worden
 • Alleen met bijbehorende capsules te gebruiken

Vergelijk prijzen bij:

 

Wat is de DeLonghi Nespresso Lattissima Touch?

De Touch is de nieuwste in een lijn van Lattissima machines, een reeks die in 2007 uitgebracht werd en sindsdien nog steeds populair is. DeLonghi nespresso lattissima touch is dé machine voor de koffiedrinker die zijn koffie met melk prefereert.
Net als zijn voorgangers is hij compact, gebruikt hij Nespresso capsules en is hij uitgerust met een automatische melkopschuimer in de vorm van een karaf die indien gewenst aan de machine vastgemaakt kan worden en indien niet nodig in de koelkast bewaard kan worden.
Zoals de naam al zegt maakt hij met één druk op een van de zes keuzeknoppen cappuccino’s, latte macchiato’s, espresso’s, ristretto’s, lungo’s en schuimt hij melk op. Instellingen voor alle dranken kunnen aangepast worden.

 

Ontwerp en Functies

delonghi nespresso lattissima touch Er is iets aan de Lattissima Touch dat hem gaaf maakt om te zien. Niet alleen maakt zijn opvallend gebogen koffieoutlet onderdeel uit van de machine, de melkkaraf staat op zijn eigen platform zodat hij niet uitsteekt.
Andere kenmerken, zoals de container voor gebruikte capsules en een extra lekbak kunnen discreet naar binnen geschoven worden, waardoor hij er ongelooflijk strak uitziet.

Hij is verkrijgbaar in een ruime keuze aan kleuren – Glam Red, Glam Wit of Glam Black – zodat er altijd wel een bij je keuken past.

Veel eigenschappen van het ontwerp zijn ook goed uitgedacht. Door zijn stroomkabel van 1 meter lang met een flexibel opbergsysteem aan de onderkant kun je hem dichtbij of juist ver van een stopcontact af plaatsen, terwijl de extra schuivende lekbak als een platform voor espressokopjes kan dienen.

Hij is ook relatief licht met zijn 4,5 kg, neemt niet veel plaats in op het aanrecht en is rijk aan verbeterde functies – van een snelle opwarmtijd van het thermoblok van ongeveer 25 seconden en automatische uitschakeling tot waarschuwingen voor het schoonmaken van de melkkaraf en ontkalken.

 

Voor een perfecte cappuccino of latte macchiato

 

Hoe is hij in het gebruik?

delonghi nespresso lattissima touch rood wit zwartDe Lattissima Touch heeft een paar eigenaardigheden waarmee je vertrouwd moet raken. De eerste is de watertank. Hij is breed en ondiep en heeft een scharnierend deksel dat fungeert als een handvat – maar dit betekent ook dat hij lastig te vullen is met de kraan, plus het deksel zit in de weg. We vonden dat hij makkelijker te vullen is met een kan.

Hij gaat aan via een drukknop aan de achterkant en terwijl hij opwarmt knipperen de symbolen van de drankjes. Ze zijn echter gevoelig afgesteld waardoor je snel per ongeluk op de verkeerde knop drukt. Sommige symbolen lijken ook op elkaar, dus het is een goed idee om de instructies bij de hand te houden totdat je vertrouwd bent met de functies.

We begonnen met het maken van een espresso. We lieten de capsule aan de bovenkant in de gleuf zakken en sloten de hendel om hem op zijn plaats te houden, we trokken de extra lekbak uit zodat de beker dichterbij de tuit kwam en drukten de espressoknop in. De koffie kwam er snel uit en de hoeveelheid was genoeg voor de grootte van de kop.

We gingen vervolgens verder met het zetten van dranken met melk. De karaf is gemakkelijk te bevestigen, schuift in de stoomconnector – die zijn eigen klep heeft die sluit wanneer hij niet in gebruik is – en neemt een paar seconden om op te warmen. De tuit van de karaf kan voor opslag naar binnen geduwd worden, maar hij moet in de richting van de beker gedraaid worden bij het maken van dranken – vergeet je het, doet hij het toch. Echter, voor het maken van een drankje hoef je slechts éénmaal op de latte macchiato of cappuccinoknop te drukken voor warme schuimige melk, dan pas komt er koffie.

De tuit van de karaf sputtert een beetje bij gebruik en ook als de schoonmaakcyclus achteraf wordt uitgevoerd. Na elke zuiveldrank die wordt afgegeven, waarschuwt de machine dat hij moet worden schoongemaakt, maar gelukkig is er geen noodzaak om dat elke keer te doen. Voor het reinigen moet je een knop indrukken terwijl de stoom doorloopt dus je kunt niet weglopen. Verder moet de karaf gedemonteerd worden en om de paar dagen schoongemaakt worden. Hij is vaatwasmachinebestendig, wassen met de hand is vervelender.

 

Met één druk op de knop maak je jouw favoriete specialiteit.

 

Hoe goed is de koffie?

delonghi nespresso lattissima touch koffieDankzij een maximum druk van 19 bar zullen echte koffieliefhebbers niet teleurgesteld worden door de Lattissima Touch dranken.

De Lungo’s, espresso’s en ristretto’s hebben allemaal een goed, sterk aroma en zachte smaak met veel diepte.

In termen van keuze is er een grote verscheidenheid aan Grand Cru’s in het Nespresso assortiment, waaronder cafeïnevrij en karamel en capsules met chocoladesmaak, dus terwijl de capsules zorgen voor een gestandaardiseerd drankje, zijn er meerdere combinaties mogelijk.

 

Moet je de DeLonghi Nespresso Lattissima Touch kopen?

Eigenzinningheden terzijde, met de Lattissima Touch krijg je waar voor je geld en een machine boordevol functies.
Als je echter voornamelijk espresso drinkt is hij waarschijnlijk de investering niet waard. Maar de karaf daarentegen opent een wereld van dranken voor je, die basis capsulemachines niet bieden, zodat je er wel meer gebruik van maakt.
Zorg ervoor dat je de Nespresso capsules van te voren probeert zodat je zeker weet dat je de koffie lekker vindt.

Vergelijk prijzen bij:

Volg onze blog als je op de hoogte wilt blijven van koffie en koffiezetmachines.

 

Oordeel DeLonghi Nespresso Lattissima Touch

Als je wilt besparen op je maandelijkse kosten voor cafébezoek is de Lattissima Touch één van de betaalbaarste en makkelijkste manieren om dat te bereiken.

Belangrijkste kenmerken:

 • 19-bar drukpomp;
 • 0.9-liter watertank;
 • 350ml melk karaf;
 • H25.8 x W17.3 x D32cm
 • Fabrikant: DeLonghi

 

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 20 juni 2024 07:45
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
8 Totale Score
DeLonghi nespresso lattissima touch: voor een perfecte cappuccino of latte macchiato

Geniet van één van de zes voorgeprogrammeerde dranken zoals ristretto, espresso of cappuccino met deze Delonghi Nespresso Lattissima Touch!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo