Dolce Gusto Genio review

Koffiecupmachines zijn een snelle en makkelijke manier om een lekker kopje koffie te maken. Een nieuw model in een markt die nu langzamerhand overvol begint te worden, is de Dolce Gusto Genio van Nescafe. Deze volledig geautomatiseerde machine is een van de eerste die we gezien hebben die zowel hete als koude drankjes maakt. De poedermelkcups zullen echter mogelijk niet bij iedereen in de smaak vallen en kunnen aardig duur worden. In deze Dolce Gusto Genio review zullen we dit apparaat uitgebreid onder de loep nemen.

 

Dolce Gusto Genio review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Voordelen:
  • Maakt hete en koude drankjes
  • Verschillende soorten drankjes beschikbaar
  • Makkelijk om te gebruiken en schoon te maken
Nadelen:
  • Waterbassin heeft niet veel capaciteit
  • Geen opslag voor gebruikte cups
  • Op melk gebaseerde drankjes kunnen duur worden

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Dolce Gusto Genio review:

Compact design maar klein waterbassin

Dolce Gusto Genio reviewDe Nescafe Dolce Gusto Genio wordt gefabriceerd door DeLonghi en is een erg compacte machine. Met een hoogte van 28 cm is het een ideale keuze voor personen die weinig ruimte op het aanrecht hebben. Het model dat we ontvingen tijdens deze Dolce Gusto Genio review had een matte zilveren afwerking aan de zijkanten, een matte zwarte voorkant en glanzend zwart rond het kleine scherm en de besturingen op de voorkant. Hij is ook beschikbaar in een glanzend zwart of een rood/zilver model. Alhoewel hij voornamelijk bestaat uit plastic, voelt de Dolce Gusto Genio goed gebouwd aan en we kunnen geen tekenen opmerken van slechte of goedkope vakmanschap.

Het grootste minpunt van dit kleine design, is het ontkoppelbare waterbassin aan de achterkant, welke ruimte biedt voor maar 600 ml. Afhankelijk van de koffie of het drankje dat je maakt, kan het voorkomen dat je het waterbassin vaak bij moet vullen en soms al na drie drankjes. Een pluspunt is dan weer de ontkoppelbare kopjeshouder. Deze kan je op drie verschillende hoogtes plaatsen om ruimte te bieden voor grote, medium en kleine kopjes onder de spuitkop.

 

Makkelijk te gebruiken, uitgebreide keuze aan drankjes

Goedkoopste Dolce Gusto Genio Review

Net als bij de meeste koffiecupmachines is het gebruik van de Dolce Gusto Genio een eenvoudig en inspanningsloos proces. Om een drankje te maken druk je simpelweg op de aan/uit-knop aan de linkerkant van het apparaat en wacht je tot het groene led-lichtje stopt met knipperen (dit duurt zo’n 18 seconden). Plaats het kopje of de mok onder de spuitkop, trek het chroomklepje omhoog om de ruimte voor de cup te onthullen, haal de plastic cuphouder er uit, doe er een Dolce Gusto cup in, schuif hem terug in de machine en druk de chroomklep weer naar bedenen.

Daarna gebruik je simpelweg het scrollwiel boven het scherm om de hoeveelheid koffie of melk die je wilt maken en druk op de hete of koude knop bovenop de machine om te beginnen met het maken van je drankje. Nescafe adviseert om de aanbevolen hoeveelheden op te volgen, welke duidelijk gelabeld zijn op de dozen van de cups en de cups zelf. Je kan echter experimenteren en de hoeveelheid aanpassen aan je voorkeur.

Mogelijk de meest unieke functie van de Dolce Gusto Genio, is de uitgebreide hoeveelheid drankjes die je kan maken. In tegenstelling tot vergelijkbare koffiecupmachines van zowel Nespresso als concurrerende merken, kan je met dit Dolce Gusto systeem koffie, warme chocolademelk, thee en ijsthee maken.

De drankjes die je kan maken zijn onder andere caffè Americano, espresso, ristretto, cafeïnevrije espresso, koffie verkeerd, cappuccino, latte macchiato, chai thee latte, nestea perzik en cappuccino ijs. Je kan cups van sommige van deze drankjes in de supermarkt vinden en de andere kan je online kopen. De op melk gebaseerde drankjes kosten zo’n €0,80 per kopje, wat aardig duur is voor een cupdrankje.

Dolce Gusto Genio koffiecupmachineAlle melkdrankjes maken gebruik van poedermelk cups, welke niet bij iedereen in de smaak zullen vallen. Daarnaast heb je twee cups nodig voor deze drankjes, een cup voor de koffie en de andere met de poedermelk. Er zijn twee cups beschikbaar die magere melkpoeder hebben, maar de rest heeft volle melkpoeder met suiker. De geven uiteraard de voorkeur aan de smaak van natuurlijke melk, maar de cups zijn ongetwijfeld eenvoudiger.

Het meest vervelende aspect van de Dolce Gusto Genio machine, is het feit dat er geen afvalsysteem voor gebruikte cups is. In tegenstelling tot veel andere apparaten waarbij de cups automatisch in een klein afvalbakje gedeponeerd worden, moet je de bij de Genio na elk drankje handmatig de cup uit de machine halen. Dit nadeel heeft echter ook een voordeel en dat is het feit dat de machine erg makkelijk om schoon te houden is.

Wanneer je deze koffiecupmachine koopt wordt er een introductiepakket meegeleverd met drie cups (cappuccino, warme chocolademelk en caffè Americano) en DeLonghi dekt de machine met een garantie van twee jaar.

 

Conclusie van deze Dolce Gusto Genio review

De Nescafe Dolce Gusto Genio is een geautomatiseerde koffiecupmachine die zowel hete als koude drankjes maakt. Zijn compacte design en uitgebreide verscheidenheid aan beschikbare drankjes zijn significante voordelen ten opzichte van concurrerende producten, maar de poedermelkcups zullen niet bij iedereen in de smaak vallen en kunnen duur worden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

7 Totale Score
Compacte koffiecupmachine

De Nescafe Dolce Gusto Genio is een geautomatiseerde koffiecupmachine die zowel hete als koude drankjes maakt. Zijn compacte design en uitgebreide verscheidenheid aan beschikbare drankjes zijn significante voordelen ten opzichte van concurrerende producten, maar de poedermelkcups zullen niet bij iedereen in de smaak vallen en kunnen duur worden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo