Fuego coffee

Fuego coffee logoFuego’s koffiewinkel is gekoppeld aan borrel-, lunch- en dinercafé Pollevie. Ja kan bij hen koffie proeven of meenemen voor thuis. Je vindt Fuego coffee op Minderbroedersstraat 22 in ‘s-Hertogenbosch.

Breng zeker een bezoek.

 

MENU:

SINGLE ORIGINALS

Single originals zijn de beste bonen van een enkele plantage. Het zijn de Grand Cru’s onder de koffie.

  • De Ceylan plantage ligt in het vulkanisch gebergte van Atitlan op 1.200-1.500 meter hoogte. De vruchtbare grond en de grote hoogte vormen ideale omstandigheden voor de koffieplant. Om de koffie van schaduw te voorzien zijn bananenbomen aangeplant. De bananen vormen een extra bron van inkomen voor de plantage. De Atitlan streek is bijzonder mooi en trekt veel toeristen. De koffie wordt op organische wijze geteeld om de invloed op de prachtige natuur zoveel mogelijk te beperken.
  • Tarrazu is ιéén van de beroemdste koffiegebieden van de wereld. De omstandigheden voor koffie zijn hier ideaal. Sommige plantages liggen wel op 2000 meter hoogte! Deze koffie heeft een vol aroma en een dynamische frisheid.
  • Deze koffie werd 15de in de cup of excellence competitie van Bolivia eind vorig jaar. Jury Descriptions: spiciness, clove-like, stable, lower acid but outstanding body, nice cedar, solid cup, ripe and winy, citric flavor and acidity, soft and sweet
  • Deze koffie wordt ‘yellow Bourbon’ genoemd omdat de bessen van deze soort geel zijn. De plantage, Raihna genaamd, is eigendom van Gabriel de Carvalho Dias en ligt in de hoogste gebieden van Brazilië; tussen de 1100 en 1500 meter. De yellow Bourbon is een milde koffie, met een evenwichtige smaak en zoete accenten
  • Deze koffie wordt ‘yellow Bourbon’ genoemd omdat de bessen van deze soort geel zijn. De plantage, Raihna genaamd, is eigendom van Gabriel de Carvalho Dias en ligt in de hoogste gebieden van Brazilië; tussen de 1100 en 1500 meter. De yellow Bourbon is een milde koffie, met een evenwichtige smaak en zoete accenten.
  • Op de vulkanische gronden van de Mount Kenia (5195 mtr) groeien deze koffiebessen op een hoogte tussen de 1500 en 2100 mtr. De Kenia Massai AA+ koffie heeft een wervelende frisheid en een krachtig aroma.
  • In de Ethiopische provincie Kaffa vind de arabica koffie boon zijn oorsprong en gaat van hier uit de hele wereld over. De Yirgacheffe koffie uit het district Sidamo staat bekend om zijn frisheid met bergamot en limoen accenten. Deze organische koffie heeft een Max Havelaar keurmerk.
  • Blawan en Jampit zijn 2 koffieplantages gelegen in het Oosten van Java en in de buurt van de vulkaan jen. De plantages stammen uit de koloniale tijd, maar zijn nu staatseigendom. Het waren de Nederlanders die de koffie naar Indonesië brachten. Sommige families werken al generaties lang op de plantage.

 

MELANGES

Vaak worden verschillende bonen gemengd tot een melange. Er wordt dan gezocht naar een bijzondere smaak combinatie.

FUEGO MELANGE

Een bijzondere melange van exclusieve Arabica bonen. Mild of donker gebrand.
Op de Fuego Melange kunt u zich abonneren. U krijgt dan iedere week een zakje verse koffie thuis gestuurd. Bij een abonnement van 4 weken krijgt u 5 % korting, bij 13 weken 7 % en bij 26 weken 10%

De koffieproducerende landen liggen verspreid over drie continenten. Per land wisselt het oogstseizoen en per oogst wisselt de kwaliteit. Daarom is ons assortiment constant in beweging. Wij streven naar een breed scala aan smaken. De drie continenten zijn daarom altijd vertegenwoordigt in het assortiment

 

Barista kampioenschappen 2008. Arta van der Vorst, barista bij Pollevie

Sjieke Sjokotjino
Een volle, maar toch frisse espresso met een romige chocolademoes op verrassende wijze gecombineerd met pittige Paradijskorrels en een vleugje goud. Makkelijk te maken met het beste espressomachine.

 

 

 

 

Vivakoffie
Logo