Graef CM800 review

De Graef CM800 kopen?

Koffiemolens van Graef zie je vaak terug in de lijsten van beste koffiemolens voor thuisgebruik. De Graef CM800 is een van de populaire apparaten in deze markt.

De Graef CM800 heeft met 40 malingsinstellingen een hoop te bieden, maar is hij het overwegen waard? Je ontdekt in deze Graef CM800 review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Hoe presteert de Graef CM800?

De koffiemolen met maalschijf gemaakt van roestvrij staal is stevig en ziet er tegelijkertijd erg geavanceerd uit. Er zijn 40 malingsinstellingen waar je uit kan kiezen, wat de bereiding van een grote verscheidenheid aan koffiedranken mogelijk maakt.

graef cm800 review koffiemolen

Direct prijzen vergelijken:

Dit is niet een instapmodel en daarom wordt hij geleverd met een aantal functionaliteiten/extra’s die de goedkopere modellen niet hebben. Verderop zullen we meer aandacht aan dit besteden.

De Graef CM800 werkt erg goed en dit is zowel een functioneel als gebruiksvriendelijk apparaat. Met een veel grotere capaciteit dan andere machines op de markt, is deze koffiemolen perfect voor koffieliefhebbers die de meest nauwkeurige resultaten willen bereiken.


 

Grootste voordelen

De Graef CM800 koffiemolen is een geweldige machine die voor het overgrote deel positieve beoordelingen van gebruikers heeft ontvangen. Het is lastig om echt klachten over het product te vinden. Een aantal van de grootste voordelen zijn als volgt:

  • Solide ontwerp, kwalitatieve materialen: de koffiemolen heeft een solide ontwerp en een goed gefabriceerde behuizing. Hij is gemaakt van aluminium en roestvrij staal. Hij weegt 2,6 kg en zijn afmetingen zijn 135 x 230 x 397 mm.
  • Handige reservoirs voor vermalen koffie en koffiebonen: het reservoir voor de vermalen koffie is uitgerust met een tegen stof beschermende deksel. Het reservoir van de koffiebonen heeft naast de tegen stof beschermende deksel ook een luchtdichte klep. Het koffiebonenreservoir biedt ruimte voor ongeveer 350 gram bonen, wat veel meer is dan vergelijkbare modellen bieden.
  • Aanvullende maalschijf aanpassingen mogelijk: als de 40 malingsinstellingen niet genoeg voor je zijn, dan kan je ook nog aanpassingen maken op de maalschijf zelf om de koffie zo grof als fijn als je wilt te maken.
  • Antistatische toevoeging: statische elektriciteit is een veel voorkomend probleem dat ervoor zorgt dat koffie aan de wanden blijft plakken. De ontwerpers bij Graef hebben dit opgelost door antistatisch materiaal toe te voegen aan het ontwerp.
  • Snel en stil: de Graef CM800 maalt koffie erg snel (afhankelijk van hoe grof of hoe fijn je de bonen maalt kan verschil in de tijd zitten). De machine is ook veel stiller dan vergelijkbare modellen.
  • Redelijk geprijsd: wanneer je zulke uitgebreide functies en eigenschappen krijgt in een zeer stevige behuizing, dan verwacht je mogelijk dat je flink wat geld zal moeten spenderen. De Graef CM800 biedt je echter toegang tot erg kwalitatieve koffiemolen voor een zeer acceptabele prijs.

 

Een aantal tekortkomingen

Zoals we al aangaven is de Graef CM800 een geweldige koffiemolen. Het vinden van negatieve beoordelingen van gebruikers is daardoor een lastige opgave. Een aantal kleine tekortkomingen die benoemd worden door gebruikers zijn als volgt:

  • Niet volledig automatisch: de koffiemolen heeft alleen een aan/uit-schakelaar. Dit betekent dat je niet de hoeveelheid koffie kan selecteren die je nodig hebt om het malingsproces automatisch te laten stoppen. Zodra je een goed idee hebt hoeveel koffiebonen je nodig hebt, zal je hier echter geen problemen meer mee hebben.
  • Kwaliteit van de instructies: de meeste kopers waren niet echt tevreden met de kwaliteit van de instructies. Gelukkig is de Graef CM800 eenvoudig en intuïtief genoeg dat het niet nodig is om uitgebreid onderzoek te doen.
  • Maatlepel en reservoir problemen: de markeringen op de maatlepel zullen snel verdwijnen na veelvuldig gebruik. Daarnaast zijn de plastic onderdelen gemaakt van een bruinachtig plastic, waardoor het moeilijk is om naar binnen te kijken.

 

graef cm800 review koffiemolen

Conclusie van deze Graef CM800 review

De CM800 is een kwalitatieve koffiemolen die iets duurder is dan andere modellen voor thuisgebruik.

Personen die meer instellingen nodig hebben en op zoek zijn naar een model dat niet volledig van plastic gemaakt is, zullen erg tevreden zijn met deze koffiemolen.

Direct prijzen vergelijken:

 

8 Totale Score
Kwalitatieve koffiemolen

De Graef CM800 is een kwalitatieve koffiemolen die iets duurder is dan andere modellen voor thuisgebruik.Personen die meer instellingen nodig hebben en op zoek zijn naar een model dat niet volledig van plastic gemaakt is, zullen erg tevreden zijn met deze koffiemolen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo