Hazelnoot cappuccino

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten
  • Aantal porties: 1 portie

 

Ingrediënten

  • 1/2 kopje volle melk
  • 2 eetlepel hazelnoot siroop
  • 1 theelepel klassieke roast oploskoffie
  • 1/4 kopje heet water
  • Ongezoete cacaopoeder voor versiering

 

Bereiding

  • Doe de melk in de magnetron op de hoogste stand gedurende 1 tot 1,5 minuut of totdat het heet maar niet kokend is. Klop de melk met een elektrische mixer. Begin langzaam en voer de snelheid langzaam op wanneer de melk dikker begint te worden. Ga door met kloppen totdat je een dubbele hoeveelheid schuim hebt. Gestoomde melk zal op de bodem terecht komen en opgeschuimde melk aan de bovenkant.
  • Giet hazelnoot siroop en water in een kopje. Doe deze gedurende 30 tot 45 seconden op de hoogste stand in de magnetron of totdat het heet is. Roer de koffie er in, totdat dit helemaal opgelost is.
  • Voeg gestoomde melk toe. Maak het af met opgeschuimde melk. Sprenkel tot slot een beetje cacaopoeder over de top.

 

Variatie

  • Chocolade hazelnoot cappuccino: Voeg 2 eetlepels chocolade siroop tijdens stap 2 toe.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo