Illy Francis Francis Y1.1 review Iperespresso

Moet je de Francis Francis Illy IperEspresso Y1.1  kopen?

Voordelen: Aanpasbare one touch feature maakt koffiezetten erg simpel. Het apparaat zet geweldige Illy espresso. Redelijk geprijsd.

Nadelen: Dit Espresso systeem is uitsluitend geschikt voor Illy capsules.

Met de Francis Francis IIIy  Y1.1 kun je zoveel van espresso genieten als je maar wil, voor minder geld dan bij de koffiezaak om de hoek.

 

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

 

Extractie in 2 fasen

Het apparaat van 5 kilo, in rood en zwart, is een product dat de aankoop waard is.  De Francis Francis IIIy Iper Espresso Y1.1 gebruikt eigen capsules en heeft extractie in twee fasen, in tegenstelling tot machines die slechts 1 fase gebruiken. De eerste fase is de hyper-infusie, de tweede is emulsificatie. De eerste stap zorgt voor infusie van de koffiebonen met heet water, onder druk, en dit gebeurt in de iperChamber van de capsule. De tweede zorgt voor emulsificatie, hetgeen het mengen van twee of meer vloeistoffen die normaal niet mengen behelst. De koffie wordt door het ventiel geperst wat druk creëert en zo de koffie dwingt om met oliën te mengen. Het resultaat is een uitstekende espresso, vol van smaak met rijke crema.

Als je zoekt naar een machine die de beste espresso kan maken, zou dit hem wel eens kunnen zijn. In mijn ogen zijn Illy & Nespresse de beste expresso capsules. Ik heb beide machines eerder gebruikt en ik prefereer de smaak van Illy, maar Nespresso heeft 22 smaakvarianten, wat ook prettig is.

 

Welke features heeft Illy Y1.1

De slanke espresso machine naar Italiaans ontwerp heeft een gemakkelijke one-touch methode, in tegenstelling tot die enorme machines die je op meer knoppen laten drukken dan mission control bij NASA.

Of je nu nieuw bent of een expert in het maken van je eigen warme dranken, de one-touch is erg gebruikersvriendelijk. Er is een gemakkelijke auto-stop die let op de inhoud van de kop of het glas. Je kunt de programma’s ook aanpassen waardoor koffie zetten echt erg simpel wordt.

In tegenstelling tot de Francis Francis X7.1 heeft de Y1.1 geen pannarello stoompijp. Dus als je latte of cappuccino wilt maken moet je een aparte melkopschuimer kopen. Maar als je de bouwkwaliteit vergelijkt met andere machines op de markt, heeft de Y1.1. definitief een exceptionele standaard voor een uitstekende prijs. Heb je ooit problemen gehad bij het schoonmaken van een koffiemachine? De Francis Francis IIIy IperEspresso Y1.1 gebruikt capsules in plaats van gemalen koffie en is net als alle andere capsule machines erg eenvoudig schoon te houden.

 

Is de Francis Francis Y1.1 de aanschaf waard?

Voor een espresso machine die €190 kost bij Bol.com, inclusief verzending, is hij zeker de moeite waard.

De espresso machine wordt door gebruikers gezien als eenvoudig in gebruik en schoonmaak en zet snel koffie. Een ander voordeel is dat het metalen ontwerp het apparaat robuust maakt. Nadelen waar sommigen over klaagden is dat het wat veel geluid maakt voor een kleine capsule machine. Een tweede nadeel is de strak geplaatste watertank die wat moeilijk te verwijderen is, maar wel eenvoudig terug te plaatsen.

 

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

Zoek je een andere espressomachine voor thuis?
Check onze #1 espresso apparaten koopgids + tests en doe zo de beste koop

7.5 Totale Score

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo