Karamel Macchiato Panna Cotta

De Karamel Macchiato van Starbucks is een drankje dat gemaakt wordt met espresso, melk, vanille en karamel, wat allemaal smaken zijn waar wij fans van zijn. Het drankje wordt geserveerd in lagen, dus je moet het een klein beetje roeren om alle elementen te combineren. Starbucks maakt ook een koude versie van dit drankje in hun Starbucks Discoveries en we waren verrast om te ontdekken dat de smaak erg veel leek op de versie die in de winkel wordt verkocht. Dit drankje in een flesje zorgde ervoor dat we ons af gingen vragen wat we nog meer met dit konden doen en voordat we het wisten waren we aan het experimenteren met recepten.

Deze Karamel Macchiato Panna Cotta hebben we gemaakt met de Karamel Macchiato van Starbucks Discoveries als een basis. Dit romige drankje biedt zijn espresso, vanille en karamel kenmerken aan dit klassieke dessert. Een panna cotta is een klassiek dessert die een soort van vla textuur heeft, maar samengehouden wordt door een klein beetje gelatine. Dit dessert staat er bekend om, om licht en zijdeachtig te zijn en is een stuk makkelijker te maken dan vier sterren restaurants je willen laten geloven. Dit is vooral het geval als je al begint met een smaakvolle basis, zoals wij gedaan hebben.

We mengde de gelatine met een beetje zware room, lieten de gelatine volledig oplossen in de magnetron en voegde het vervolgens toe aan ons karamel macchiato drankje. Er is precies genoeg gelatine om het mengsel samen te houden, dus het zal delicaat blijven en niet de consistentie van volle gelatine hebben. Het resultaat is een zijdeachtig dessert die net zo smaakt als een karamel macchiato (niet te zoet en een uitstekend mengsel van koffie, vanille en karamel. Als je een persoon bent die gek is op karamel, dan kan je dit dessert gerust serveren met wat karamelsaus over de top.

 

Karamel Macchiato Panna Cotta ingrediënten voor 4 porties

  • 1 1/4 kopje karamel macchiato
  • 1 theelepel gepoederde gelatine zonder smaak
  • 1 eetlepel water
  • 3 eetlepels zware room

Combineer de gelatine en water in een kleine kom die geschikt is voor de magnetron en laat het mengsel 5 minuten staan om de gelatine te hydrateren. Voeg zware room aan de kom toe. Doe het gedurende 50 seconden op de hoogste stand in de magnetron of totdat de room begint te sudderen. Roer continu totdat de gelatine opgelost is. Giet de karamel macchiato in een kom en klop hier het gelatine mengsel in. Giet het door een zeef in vier dessertbekers van 120 ml (ongeveer 90 ml in elke beker). Doe de bekers ongeveer 3 uur in de koelkast, totdat het dessert hard is geworden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo