Koffie recept: Kokosnoot Rum Mocha

Tropische drankjes zijn vaak fruitig en lichtgekleurd en worden vaak in grappige glazen geserveerd met een klein parapluutje. Die tiki drankjes zijn heerlijk, maar ze zijn niet de enige manier om van de smaak van de tropen te genieten. Deze Kokosnoot Rum Mocha is een heerlijk dessert koffiedrankje dat kokosnoot, rum en precies de juiste hoeveelheid chocola bevat. De combinatie klinkt misschien een beetje vreemd, maar zodra je een slokje neemt en ziet hoe de romige kokosnoot, gekruide rum en bitterzoete chocola samengaan, zal je zeker weten de ingrediënten altijd bij de hand houden.

De kokossmaak komt van crème van kokosnoot. Dit is een product dat je vaak kan vinden in de drankafdeling van de supermarkt of bij de rest van de pina colada ingrediënten in de slijterij. In tegenstelling tot kokosmelk is het zoet gemaakt en direct klaar om gebruikt te worden. Wij hebben gekruide rum gebruikt (Bacardi Oakheart), maar Captain Morgan, Sailor Jerry, The Kracken, etc. zijn allemaal prima, omdat het goed mengt met kokos en chocola, wat een mooie brug tussen de twee elementen spant. Deze twee ingrediënten zijn een must, maar je kan een beetje meer flexibel zijn met de andere elementen van dit drankje en ze aanpassen op basis van je smaak. Zo kan je bijvoorbeeld elke soort poeder voor warme chocolademelk (of je eigen maken met suiker en cacaopoeder) en koffie gebruiken. Het is een goed idee om voor cafeïnevrije koffie te kiezen, aangezien deze drank bedoeld is om voor het slapen gaan te drinken en je dus beter de cafeïne voor het slapen gaan kan vermijden. Een ding wat we echter niet over zouden slaan is de slagroom. Het voegt een beetje romigheid aan het drankje toe en helpt om al die smaken te mengen tijdens elke slok. En daarnaast zijn desserts altijd lekkerder met een flinke bult slagroom!

 

Kokosnoot Rum Mocha ingrediënten

  • 180 ml hete koffie
  • 3 eetlepels chocoladepoeder
  • 30 ml crème van kokosnoot (zoals Coco Lopez)
  • 45 ml gekruide rum
  • Slagroom

Combineer hete koffie en de chocoladepoeder in een grote mok. Roer totdat de poeder volledig opgelost is. Voeg de kokoscrème en gekruide rum toe en roer tot alles goed gemengd is. Spuit tot slot een royale hoeveelheid slagroom over de top en serveer direct.

 

Nog meer koffie recepten?

Kijk hier voor nog meer koffie recepten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo