Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups review

Het minimalistische koffiezetapparaat ontwerp heeft zeker weten een nieuw niveau bereikt met de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups. Elke millimeter van zijn gekleurde plastic is verkleind tot het noodzakelijke, hij is het alternatief voor blokvormige apparatuur die je aanrecht overvol maken en neem zowel visueel als fysiek minimale ruimte in beslag.

Op functioneel gebied zal hij zowel hete als koude drankjes maken met de Nescafé capsules, met een minimale waterhoeveelheid van 35 ml voor een ristretto tot een royale XL-hoeveelheid voor personen die van grotere drankjes houden. Hij is beschikbaar in zwart, rood en wit.

 

Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups review

Positief:
  • Compact ontwerp
  • Maakt ‘lange’ drankjes
  • Biedt ruimte voor kopjes van verschillende afmetingen
Negatief:
  • Je moet meerdere stappen doorlopen om hem te gebruiken
  • Waterbassin is lastig om te vullen

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Design en functies

Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups reviewAlhoewel het duidelijk is dat men goed nagedacht heeft over het ontwerp van de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups, is er weinig om van te houden door het gebrek aan gebruiksgemak. De base en druppelbak fungeren als een nauwe plint voor een zwakke cirkel van plastic, welke vervolgens het meer complexe kopstuk van de tuit en het waterbassin aan de achterkant ondersteunt. Nog ingewikkelder is het spuitkopstuk, welke bestaat uit een aparte mosselstijl capsulehouder die je plaatst en een deksel die je naar beneden trekt om hem te vergrendelen. Dit is hetzelfde mechanisme dat gebruikt wordt op machines zoals de Dolce Gusto Colors.

De besturingen zijn meer recht toe, recht aan, met een wiel om door de waterhoeveelheden te scrollen en een schakelaar aan de achterkant om te kiezen tussen heet en koud.

Aangezien dit zo’n hoge koffiemachine is, is er voldoende ruimte om glazen en grote mokken onder de tuit te plaatsen. Qua breedte zijn er geen restricties. Andere eigenschappen zijn een verwijderbare druppelbak, welke bedoeld is om te balanceren op de plint om de espressokopjes dichterbij de tuit te brengen, plus een lange helder gekleurde stroomkabel om hem te onderscheiden van andere apparatuur en een relatief groot waterbassin van een liter.

 

Belangrijkste eigenschappen

  • 1 liter waterbassin
  • 364 x 176 x 204 mm
  • 15 bar pompdruk
  • 1500 W

 

Hoe is het gebruiksgemak?

Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups kopenHet begin met de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups was niet goed. Na hem gevuld te hebben begon de initiële schoonmaakcyclus stroomde er geen water uit de tuit. In de instructies konden hier niks over terugvinden, maar na even online gezocht te hebben ontdekte we dat er een kleine naald meegeleverd wordt met de machine welke verstopt zit in de druppelbak om verstoppingen op te lossen. Na een beetje rond het uiteinde van de tuit geprikt te hebben waren we klaar om te beginnen.

Een ding wat we erg op prijs stelde, is dat de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups erg snel opwarmt en dus binnen een paar seconden kan beginnen met je drankje maken, wat perfect is voor wanneer je haast hebt in de ochtend. Het knolvormige bassin is echter lastig om te vullen en dit kan je ook niet doen tijdens gebruik.

We begonnen met het bereiden van een ristretto. Toen we probeerde om een klein kopje op de druppelbak van de machine probeerde te balanceren kregen we niet een verzekerd gevoel dat deze stevig stond, dus besloten we om het kopje lager te zetten. Dit betekende echter dat we verschillende spetters op het aanrecht kregen, alhoewel het meeste wel in ons kopje gegoten werd. De koffie was sterk en smaakte goed, maar de crema was niet zo dik en olieachtig zoals dat hoort.

Nescafe Dolce Gusto Lumio Krups kopenDe hersteltijd tussen drankjes was snel, waardoor het handig was om de machine voor meerdere personen te gebruiken. Vervolgens probeerde we een langere koffie te maken van ongeveer 180 ml. Een grotere mok bleek meer praktisch te zijn dan het espressokopje, met minder spetters tijdens het gieten en meer flexibiliteit in de vorm van het kopje dat onder de tuit geplaatst kon worden.

De koffie die in onze mok gegoten werd zag er echter waterig uit en miste een complexe smaak. Er was een goede crema voor een lang drankje, maar het smaakte nog steeds meer als filterkoffie dan van een cupmachine. De enige reiniging die nodig was, was de cuphouder afspoelen en de spetters wegvegen.

 

Hoe goed is de koffie?

Alhoewel het mogelijk ligt aan de afstand van de tuit of de cups die we getest hebben, vonden we dat bij de koffie van de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups de standaard aroma en zijdeachtige crema ontbrak, welke je wel krijgt bij vergelijkbare machines van het bedrijf. Zelfs het aanpassen van de hoeveelheid water produceerde niet een aromatische, smaakvolle koffie. Momenteel heb je echter de keuze uit 40+ verschillende soorten drankjes, welke uiteenlopen van warme chocolademelk en cafeïnevrij tot thee en koude drankjes en zelfs een soja cappuccino, dus je hebt uitgebreide keuzemogelijkheden voor je bezoekers.

 

Waarom moet je de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups kopen?

We hebben het idee dat de functie van de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups opgeofferd is voor het ontwerp, met meer gedoe voor het toevoegen en bereiden van de capsule en een vreemd gevormd waterbassin. De machine ziet er prachtig uit op je aanrecht, maar het gebruiksgemak van het bereiden van een espresso, de hoeksteen van elke koffiemachine, is gecompromitteerd door het balanceren van de druppelbak, wat het lastig maakt om een klein kopje in de buurt van de tuit te krijgen.

Voor liefhebbers van de ‘langere’ drankjes is het allemaal wat rooskleuriger. Het is een compacte machine die je niet elke keer hoeft bij te vullen en ruimte biedt voor zelfde de grootste mok. Maar de Nespresso VertuoPlus produceert betere lange drankjes met zijn innovatie centrifugesysteem.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie

Als je een kleine keuken hebt, maar van grote drankjes houdt, dan kan de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups een goede keuze zijn. Zo niet, dan zijn er betere koffiecupmachines verkrijgbaar.

 

7 Totale Score
Goede keuze voor een kleine keuze

Als je een kleine keuken hebt, maar van grote drankjes houdt, dan kan de Nescafé Dolce Gusto Lumio Krups een goede keuze zijn. Zo niet, dan zijn er betere koffiemachines verkrijgbaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo