Nescafe Dolce Gusto Piccolo review

Hoe vaak gebeurt het wel niet niet dat je ’s morgens opstaat en niet wakker genoeg bent of simpelweg niet genoeg tijd hebt om op je koffiezetapparaat te wachten. En aangezien je alles zelf in de hand hebt, hoe vaak is het gebeurd dat je te slaperig of te gehaast bent en dus je koffie verprutst? Ik neem even aan dat de meesten van jullie wel eens zo’n ervaring hebben gehad. En als dat zo is hoef je niet eens verder te lezen. Koop gewoon dit koffiezetapparaat, je zult geen betere vinden. Maar als je zoiets nog niet hebt meegemaakt, lees gerust verder over de voor- en nadelen van dit apparaat en beslis dan of je ’m koopt.

Voordelen:
 • Dit koffiezetapparaat is perfect als je snel een kop koffie wilt maken met een simpele druk op de knop en toch wilt kunnen kiezen uit een breed aanbod aan verschillende soorten koffie.
Nadelen:
 • De Dolce Gusto capsules gebruiken poedermelk en die smaakt gewoon niet zo goed als melk die je zelf opschuimt.

»» Vergelijk onderaan de beste online aanbiedingen »»

Snel naar:

 

De Nescafe Dolce Gusto Piccolo review

Nescafe Dolce Gusto Piccolo koffiezetmachineOm te beginnen is dit een koffiezetapparaat dat met capsules (cups) werkt. Het apparaat is erg eenvoudig te gebruiken. Je zet er een mok in, drukt op een paar knopjes en je koffie is klaar. Niet al te moeilijk, toch? Ok, misschien is er een klein beetje meer uitleg nodig. Je vult de waterbak met water. Je drukt op de aan-knop en binnen 2 minuten (of tegen de tijd dat je de volgende stap hebt afgerond) is het water warm.Je plaatst dan de capsule (of twee, als wat je maakt melk nodig heeft) en zet er dan het glas of de mok onder en drukt op de knop voor warm of koud. En presto, je koffie is klaar!

Als je de handmatige versie hebt, druk je een hendel naar warm of koud en hangt de hoeveelheid drank die uit het apparaat komt af van hoelang je op de hendel drukt, dus je hebt volledige controle over het proces en de smaak. Maar als je geen koffiemaniak bent en gewoon iets nodig hebt dat je wekt, werkt de automatische versie het beste voor jou.

 

In de praktijk

Ken je die koffiezetapparaten die alle ruimte op je aanrecht innemen? En die elke paar weken schoongemaakt moeten worden? En de varianten die er een zooi van maken, iedere keer dat je koffie maakt? Nou, dit apparaat is anders. De koffiegrond blijft in de capsule dus dat scheelt al in de rommel. Maar wat goed en slecht kan zijn, afhankelijk van de gebruiker, is dat je de lade er met de hand uit moet trekken en de capsule met de hand moet verwijderen / vervangen, terwijl andere apparaten de capsule als het ware inslikken. Maar aan de andere kant, zo blijft het apparaat schoner en het verwijderen van de capsule is niet moeilijk.

Het echte nadeel is dat de capsules een bepaalde hoeveelheid water / melk / chocolade / koffie / thee of wat je dan ook maar maakte vasthouden, zodat het nogal een rommeltje wordt als je de capsule verwijderd. Voordat je ze weggooit moet je ze laten uitlekken in de gootsteen. Je kunt ook het waterreservoir eruit halen en de machine op de laagste stand laten draaien, waardoor je alle overgebleven water verwijdert. Maar dat kost veel tijd. Dus in het algemeen, praktisch gezien en qua gebruiksgemak is dit apparaat mijlenver vooruit op de concurrentie, behalve misschien kleine zakjes oploskoffie, maar geef toe, die smaken niet geweldig. Wat de prijs betreft, het is een zeer betaalbaar apparaat vergeleken met anderen in zijn soort, en een doos met 16 drankjes is beschikbaar voor €5,-. Een beetje duur maar zeker de moeite waard.

 

Blegh! Poedermelk! Dit is goedkope en slechte koffie!

Nescafe Dolce Gusto Piccolo reviewJa, het is poedermelk, maar nee; dit is zeker geen slechte koffie. Je kunt dit niet vergelijken met wat een barista maakt maar het is zeker betere koffie dan er in het gemiddelde huishouden op tafel komt. De poedermelk kan irritant zijn voor sommigen maar maakt het eindproduct zeker niet slecht van smaak. Wie een zo groot probleem met poedermelk heeft moet gewoon een machine met de handmatige bediening kopen en eigen melk gebruiken, dus de machine puur voor koffie gebruiken. Dit hangt sterk af van je smaak maar voor de meeste mensen zal de smaak gewoon perfect zijn!

»» Bekijk onze koffiezetapparaat top 10 »

 

Een overvloed aan smaken

Momenteel kun je Ice Tea, Chai Tea Latte, Chococino, Mocha en veel verschillende soorten Espresso, zoals Decaf, Barista, Ristretto en Intenso maken. Je kunt zelfs Skinny Lattes of Cappuccino, Macchiato of een simpele Americana, Grande of Lungo, maken. Van veel varianten bestaat een versie zonder cafeïne en een ongezoete variant voor wie op zijn gezondheid let. De mogelijkheden zijn eindeloos, of het nu een koude of een warme drank is. Je hebt het zelf in de hand. Bijna dagelijks worden nieuwe smaken geïntroduceerd dus de kans is groot dat jouw favoriet er al is of binnenkort op de markt komt.

 

Dat is een klein kopje…

Dolce Gusto piccolo reviewJa en nee. Het ligt aan jou. De standaard maat is ongeveer 230ml, genoeg om iemand wakker te laten worden en zijn zintuigen bij de opstart te helpen. We raden sterk aan de door de fabrikant aanbevolen mokken en glazen te gebruiken aangezien de machines daarop gebouwd zijn, maar je zult zeker geen spijt van deze koffie krijgen. Er zijn tenslotte meer voordelen dan nadelen.

 

Moet je de Dolce Gusto Piccolo kopen?

Om de Dolce Gusto Piccolo review samen te vatten, er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst dat de capsule wat vocht vasthoudt en dus kan lekken bij verwijdering. Ten tweede de poedermelk en als derde de vrij kleine inhoud van mok of glas. Als dat voor jou reden genoeg is om een systeem te laten schieten dat een van de kleinste machines op de markt biedt met een rage aan smaken die nergens anders te vinden zijn en de mogelijkheid iedere smaak te creëren met een simpele druk op de knop, koop dit apparaat niet. Als je denkt dat oploskoffie lekkerder is of dat een groter en rommeliger systeem zijn geld waard is, koop dit apparaat niet.

Als je het over de smaak van de koffie hebt, over het gemak van het koffie zetten, komt dit systeem op een perfect punt uit, waar het de smaak van de koffie niet beïnvloed maar toch het eenvoudigste koffiezetapparaat op de markt is. De beslissing is aan jou.

Vergelijk prijzen:

 

Review Nescafe Dolce Gusto Piccolo wall

 

»» Bekijk onze koffiezetapparaat top 10 »

6 Totale Score
Goed voor een snelle kop koffie

Dit koffiezetapparaat is perfect als je snel een kop koffie wilt maken met een simpele druk op de knop en toch wilt kunnen kiezen uit een breed aanbod aan verschillende soorten koffie.

31 Opmerkingen
 1. het is een heel goed apparaat ik heb het gekocht en het is heel betrouwbaar

 2. Ik heb sinds 3 jaar deze picolo, tot grote tevredenheid. Helaas begint het aparaat nu te lekken. Tijdens het koffiemaken lekt het warme water aan de onderkant van het aparaat waardoor zou dit kunnen komen en hoe kan ik het verhelpen?
  Ik hoop van u te horen, vriendelijke groeten Rosalie Strunk

 3. Ik geef je één wijs advies, spendeer geen cent aan dit onding! Het is dat ik ‘m gewonnen heb maar ze hebben me blij gemaakt met een dooie mus! Heb ‘m net een uur geleden uit de onaangeroerde verpakking gehaald, alles gevolgd op de gebruiksaanwijzing. We zijn er nu al een uur mee bezig, hij werkt gewoon niet op geen enkele mogelijkheid. Dat ding maakt alleen verschrikkelijk veel herrie. Een cup erin gedaan en er komt gewoon met geen mogelijkheid water uit ondanks dat het reservoir gewoon gevuld is. Heb m 5 min. achter elkaar aan gelaten, geen druppel. Echt serieus, bespaar jezelf een hoop ellende en koop gewoon een goeie degelijke en betrouwbare senseo!! Flutding!

 4. heb me laten overhalen een dolce gusto koffie app. aan te schaffen.
  het resultaat is na enige maanden dat ik het app. in de kast heb weggezet en niet meer gebruik.
  Waarom ??? de fabrikant verdient goud aan de krankzinnig dure pads. cups.
  gewoon weer ouderwets bonen machine aangeschaft. Gaat u maar eens berekenen hoeveel cups en geld je kwijt bent ten opzichte van een kilo koffie bonen.

 5. De dolce gusto cups kun je bij Nettorama met ca. 20% korting kopen (per 3st, rond de 4,20 per pak), dat scheelt al een hoop. Het apparaat zelf is vrij goedkoop in aanbiedingen bij o.a. AH te kopen.

  Ik denk dat het vele malen goedkoper is dan Nespresso en dan sponsor je die vervelende reclame met die arrogante George Kloonie (grapje) ook niet.

  En melk opschuimen, wie gaat dat nou doen, als je weinig tijd hebt?

 6. Ik heb al een aantal jaren een Dolce Gusto Piccolo. Zeer tevreden over het apparaat en de koffie. Visite zegt regelmatig: wat heb jij lekkere koffie!

  • Heb onlangs de Dolce Gusto Picolo gekocht,het handmatig te bedienen toestel.
   Heb problemen met het bereiden van een capucino.hoe weet ik wanneer de melkcapsule moet verwisseld worden met de koffiecapsule.?
   Hetzelfde met de andere capsules,hoeveel water moet ik toevoegen?
   Graag enige uitleg a.u.b. Alfons

   • Ik wil graag mijn lekkere cappuccino drinken maar weet niet wanneer ik de cups moet wisselen

    • Beetje late reactie maar ik gebruik de onofficiële dolce gusto app, met een timer voor alle soorten koffie. Kun je gemakkelijk een lekkere bak koffie maken!

 7. Ik heb voor de derde keer een Dolce Gusto Piccolo aangeschaft, omdat wij de koffie zo lekker vinden en de bediening snel en eenvoudig is. Helaas ook deze keer net als de voorgaande twee keer heeft het apparaat het na twee jaar begeven. Er komt geen water meer uit. Is dit probleem op te lossen?
  Ik woon in Spanje en gebruik uitsluitend flessenwater.

  • beste Eva,

   dat is niet op te lossen.heb ik ook gehad en de machine naar de fabrikant gestuurd en kreeg te horen verstopte leiding en is niet te repareren.nieuwe gekregen binnen de 3 jaar garantie.

 8. Vraagje kunnen er alleen Nescafe cups in?

 9. Het is gewoon dom om zoveel soorten van maten te hebben.
  En vind ik dat er gewoon een standaardafmeting voor cups moet komen.
  Want niet een product past bij een andere machine.
  Dat dit een keus is die koffiebranders samen met de industrie maken is misschien wel leuk;
  maar is wel een van de grootste ergernissen waar je tegenaan loopt.
  Ook de prijs voor een kopje koffie uit welke cup dan ook is uit de pan gerezen.
  Hoe leuk de formaten ook zijn als je aan genoeg wil drinken van koffie bij het ontbijt,
  lunch of in de avond zijn de cups voor het dagelijks gebruik veel te duur.
  Want vermoedelijk zijn er naast mij vele die hierover ook zo denken.
  En de resultaten tekenen zich al af bij diverse winkels,
  waar deze dure cups links worden gelaten.
  Want zelfs de ”stuntprijzen” om dit te dure product te kopen,
  tekent zich nu al af.
  Restant partijen worden nu al tegen dumpprijzen verkocht bij de winkels
  die nog nooit koffie cups in het assortiment hadden

 10. Mn zoon heeft dr een gekocht.. hy is anders dan de myne.. ik kan per streepje ad voorkant instellen! Hy niet.. moet maar afwachten wanneer ie stopt.bv by n latte macciato.. hy loopt gewoin over!!.we komen dr maar niet goed achter hoe deze werkt. Omdat dr geen streepjes opstaan! Hy heeft spyt! Terwyl ik zo tevreden bent!

 11. Beste meneer van Drunen. De picolo moet men handmatig stoppen.

 12. Beste meneer van Drunen.
  De Piccolo moet men handmatig stoppen

 13. De prijs van de machine viel nee, de cups zijn wel duur en ik heb nog geen aanbiedingen van de cups gezien.
  De koffie is wel erg lekker.
  Het reservoir vind ik er moeilijk af gaan ik moet best hard trekken.
  De machine maakt veel herrie bij het zetten van een kopje.
  Het schuifje met de dosering voor het water is wel handig .

 14. Er kan geen kwaliteitsproduct meer verkocht worden tegenwoordig. Wat een goedkope rommel. Na 2 maanden al doorgebrand en onder garantie verholpen. Nu net uit de garantie weer doorgebrand. Doorgebrand terwijl ik het apparaat niet eens gebruik!
  Jammer dat er tegenwoordig niets meer verkocht kan worden wat langer dan 1,5 jaar goed blijft. Voor mij geen Dolce Gusto meer, rommel eerste klas. En de koffie was redelijk.

 15. Net gekocht, vind de koffie lekker dus een pluspunt. De machine is klein en makkelijk handmatig te bedienen. De cups zijn natuurlijk duurder dan een Senseo maar wel lekkerder dat staat er tegenover. Tot nu toe zeer tevreden ik ben benieuwd hoe lang ik met deze machine ga doen. Ik vind het een compacte krachtige krups

 16. Wij hebben de Dolce Gusto Piccolo in december 2016 bij een aktie van een bouwmarkt kado gekregen, de handmatige versie. De cups zijn naar verhouding duur, er is tegenwoordig ook een Jumbo-variant die voordeliger is (ik meen één euro voordeliger per doosje van 16 stuks).
  Voor dagelijks gebruik vind ik de machine te duur, maar wij nemen hem mee in de caravan en dan vinden wij het pure luxe! Ook makkelijk dat het zo’n klein formaat is, dat neemt makkelijk mee. Heerlijke koffie in verschillende smaken en veel voordeliger dan koffie op een terrasje! En in een handomdraai klaar.
  Echte verwennerij op vakantie!

 17. Veel te duur in gebruik koffie veelste duur..apparaat geef ook na het ontkalken een dun straaltje water..als je graag geld weggooit moet je er zeker een kopen.

 18. Nu €30,- bij de Gamma… Krijg je er een gratis kerstboom bij. Of €30,- voor de boom en gratis DG Picollo erbij 🙂 Koffiecups besteld bij koffiejongens.nl 60 stuks voor 12,95 (1malige korting, abonnement maar direct opzegbaar)… Ben benieuwd!

 19. De piccolo gewonnen bij AH. Maakt zeer veel geluid en smaakt naar plastic. Gratis op te halen pieter aertszstraat 37E Amsterdam. Iedere dag 11.00-12.00 behalve zondag.

 20. Ik heb de piccolo gewonnen bij AH. Maakt veel geluid en smaakt naar plastic. Gratis ophalen pieter aertszstraat 37E Amsterdam 11.00-12.00 behalve zondags.

 21. Ook zo’n apparaat gekocht bij bouwmarkt i.c.m. kerstboom voor 30 euro. Proefpakketje meteen geprobeerd. Koffie is heel goed maar de hele buurt weet wanneer ik een kop koffie zet. Wat een herrie maakt dat ding. En het hele huis trilt er van. Meteen weer in de doos gepakt. Een liefhebber mag hem vandaag nog voor niets ophalen.

 22. Het is niet alleen poedermelk!!Het is ook gewoon OPLOSKOFFIE. Snijd maar zo een capsule open, gooi het in een mok en giet er heet water over. Ja gewoon belachelijk dure oploskoffie. Ben er vandaag achter gekomen omdat mijn apparaat na enkele maanden al stuk is. DIT IS PURE OPLICHTERIJ.

 23. Ik heb de Dolce Gusto nu 2 en halve week de koffiesoorten zijn echt lekker en de koffie is goed warm.Hoevaak mag je die capsules gebruiken.

  • Wat leuk om te horen dat het je bevalt. Voor de beste smaak, raden we echter wel aan om de capsules slechts 1 maal te gebruiken.

 24. Beste redactie
  Jullie antwoorden niet op vragen ivm de dosering van het water bij de piccolo wanneer er twee capsules gebruikt worden. Hoe kan je met dit apparaat bvb cappucino maken? Vriendelijke groeten.

 25. Wij hebben ook een Dolce Gusto piccolo mooi klein apparaat, lekkere koffie en voor de mensen die hem hebben gekocht en de cups te duur vinden : koop een goedkope pot oploskoffie gooi er water op waarmee je de aardappels net hebt gekookt,niet te zuipen maar wel lekker goedkoop!!!!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo