Nutella koffie met nutella slagroom recept

Nutella Koffie met Nutella Slagroom = mmmmm

Nutella is op zich al lekker maar het is moeilijk om nieuwe manieren te verzinnen om de heerlijke chocolade hazelnootcrème anders te gebruiken dan het op dingen te smeren zoals muffins en toast.nutella koffie met slagroom
Ik kan nooit genoeg krijgen van romige Nutella op toast maar een keer iets anders is geen gek idee – vooral als dat anders iets met koffie is.
Ik heb wat Nutella in een kop koffie gedaan en ik was onder de indruk van de manier waarop de chocolade- en hazelnootsmaak bij de koffiesmaak paste.

Ik heb verschillende combinaties uitgeprobeerd tot ik een heerlijk drankje had, toen heb ik het afgemaakt met wat slagroom met Nutella erdoor om de smaak nog meer te versterken.

De Nutella slagroom maak je door Nutella door een klein beetje warme koffie te mengen (water of melk werkt trouwens ook), om het dan door de geklopte slagroom te scheppen. Je moet de Nutella eerst oplossen omdat het zo te dik is om makkelijk door de slagroom te mengen en als je de Nutella zo verwarmt wordt het te warm zodat de slagroom instort als je de twee bij elkaar brengt. De slagroom is ongelooflijk decadent, net een erg zachte Nutella mousse.

Je komt in de verleiding om de nutella slagroom zo met een lepel op te eten maar op een kop koffie geschept maakt het geheel helemaal af.

Als je het jezelf nog makkelijker wilt maken kun je dit ook met slagroom uit een spuitbus maken.
Ik gebruik normale slagroom en klop het zelf op, maar je kunt de Nutella zo mengen met de slagroom uit de spuitbus (het stort niet in en moet stevig  geklopt worden).
Als je dit doet moet je eraan denken dat je veel slagroom nodig hebt om dezelfde consistentie te krijgen (blijf slagroom toevoegen) en dat deze slagroom veel sneller inzakt dan normale slagroom die je zelf hebt geklopt.

 

Recept voor 1 persoon

 • Grote mok hete koffienutella koffie
 • 1 ½ eetlepel + I eetlepel Nutella
 • 1 eetlepel cocoapoeder
 • 1 eetlepel suiker (of meer, naar smaak)
 • 65 ml. slagroom
 1. In een grote mok meng je samen: de hete koffie, 1 ½ eetlepel Nutella, cocoapoeder en suiker.
  Voeg indien nodig naar smaak meer suiker toe.
 2. In een aparte kom klop je de slagroom stevig.
 3. De overige Nutella doe je in een ander schaaltje.
  Voeg 1 eetlepel van de hete koffie toe aan de Nutella.
  Klop dit samen tot de Nutella is opgelost.
 4. Meng de Nutella door de geklopte slagroom en schep het bovenop de kop koffie.

 

En dan is het nu tijd voor koffie. Nutella koffie met nutella slagroom!

Kijk hier voor nog meer koffie recepten.

Bon Appétit

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo