Pepermunt Kahlua Mocha recept

Pepermunt Kahlua Mocha

Een perfect drankje voor als het koud is buiten en er geen betere manier is om warm te worden dan met een warme drank. De feestdagen zijn een geweldig excuus om jezelf te verwennen met iets lekkers, dus in deze tijd van het jaar doe ik graag eens iets extra speciaals in mijn koffie.Pepermunt Kahlua Mocha koffie recept

Deze Pepermunt Kahlua Mocha is dé perfecte feestdagentraktatie, wanneer je iets anders wilt dan alleen een kop koffie of hete chocolademelk. Het is een dessert drank – en een hele goeie wat mij betreft.

Het drankje begint als een gewone mocha, gemaakt van koffie, melk en hete cacoamix. Je kunt je favoriete kant en klare cacoamix gebruiken of een zelfgemaakte, beiden zijn goed. Als je de basis mocha klaar hebt voeg je er een scheutje pepermunt schnaps en een ruime scheut Kahlua aan toe.

Ik geef toe dat het niet de meest originele smaakcombinatie is. Maar dit zijn enkele van mijn favoriete smaken voor de feestdagen en ik kom er altijd van in de stemming.

Het resulterende drankje bevat net genoeg pepermuntsmaak voor mij om in een kerststemming te komen zonder dat de koffie- en chocoladesmaak overheersd wordt in het drankje.

Het smaakt heerlijk, vooral als je het geheel afmaakt met geklopte slagroom en een pepermuntstokje aan de rand klemt– en zelfs nog meer als je het drinkt naast een kerstboom die versierd is met gekleurde lichtjes.

 

Recept voor 1 persoon:

  • 125 ml hete koffie
  • 125 ml hete melk
  • 60 ml Kahlua
  • 30 ml pepermunt schnaps
  • 3 eetlepels hete cocoa mix

Meng alle ingrediënten in een grote mok en roer goed door.
Maak af met geklopte slagroom met een pepermuntstokje (voor in de kerstboom).

Voor degenen die thuis lekkere koffie willen maken en als je op zoek bent naar een koffiepadmachine neem dan eens een kijkje op beste koffiepadmachine top 10 & reviews voor enkele aanbevelingen.

Genieten maar!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo