Saeco Granbaristo avanti review

Een verse bonen koffiezetapparaat met een unieke app

Voordelen:
  • Draadloos koffie zetten (met App)
  • Heerlijk compact
  • Mooi bedieningspaneel
  • Bereidt met 1 druk op de knop 18 verschillende smaakvariaties
  • Gemakkelijk schoon te houden
Nadelen:
  • Door het compacte ontwerp moet je de diverse reservoirs vaker vullen of legen
  • Beschikt niet over een aparte heetwateruitloop

 

Vergelijk goed de prijzen bij:

coolblue promo

Saeco GranBaristo Avanti: Het koffiezetapparaat met app dat elke keer een perfecte kop zet

Van alle tv’s, telefoons, tablets en andere gadgets die we op de IFA beurs in Berlijn hebben gezien, komt het misschien als een verrassing dat één van onze favoriete producten die we tijdens de show hebben gezien, een koffiezetapparaat is.Saeco Granbaristo avanti
De Saeco GranBaristo Avanti is echter niet louter een apparaat in een Nespresso of Tassimo stijl. Hij is zelfs niet een normale verse bonen koffiezetapparaat. Hij kan koffie espresso zetten, Americano en cappuccino, en hij werkt met een tablet applicatie.

Ontwikkeld voor de thuissituatie, is de Avanti eerst in Rusland en de Benelux uitgebracht met later een bredere uitrol. Hij linkt met een tablet via Bluetooth en de app, hoewel eenvoudig, biedt de mogelijkheid om de perfecte kop koffie afgestemd op jouw smaak te zetten.

Hij heeft een keuzescherm voor elk van de types koffie en verschillende gesuggereerde opties. Je scrolt erdoor en kiest degene die je het meest aanspreekt. Maar wat knap is is dat hij je daarna de optie geeft om meerdere parameters te veranderen: temperatuur, hoeveelheid koffie per kop en smaak.

Je bepaalt deze door ze te verschuiven en als je eenmaal de balans hebt gevonden die je bevalt, kun je de instellingen als profiel bewaren. Zo kan het hele gezin of je vrienden hun eigen perfecte kop koffie bewaren voor herhaald gebruik. En ze verschijnen allemaal op de app homepage, klaar om doorheen gescrold te worden.

De Saeco GranBaristo Avanti van Philips laat je vanaf je tablet tot wel 16 kopjes koffie klaar zetten.

We probeerden de espresso en een cappuccino uit en waren aangenaam verrast door het resultaat. De espresso was precies goed; rokerig en bitter, precies zoals we hem willen. En met de melkopschuimer die onderdeel is van het pakket, maakt hij ook de perfecte cappuccino.
De machine maakt gebruik van een ‘nieuwe generatie’ thermo-snelheidstechnologie, zodat de koffie zo snel als je wilt gezet wordt. We raden wel aan om de temperatuur op de app op laag te zetten omdat de espresso zelfs op de laagste stand pas na enige tijd te drinken was.

Saeco Granbaristo avanti review
Slechts 500 Saeco GranBaristo Avanti machines zijn tot nu toe gemaakt en dat zijn voorlopig de enige die verkocht gaan worden. Afgaand op de belangstelling die hij kreeg op de IFA, gaan we er echter van uit dat het merk, waarvan Philips de eigenaar is, in massa geproduceerd zal gaan worden.
Al dit moois komt met een prijskaartje van ongeveer € 1.500. Voor dat bedrag krijg je wel een koffiezetapparaat met bonen die een pro is in het zetten van koffie en er ook heel strak uit ziet.
De Saeco GranBaristo Avanti is bestemd voor de bereiding van espressokoffie met hele koffiebonen en is voorzien van een melkkan voor de bereiding van een perfecte cappuccino of een Latte Macchiato op een eenvoudige en snelle wijze.

 

Vergelijk goed de prijzen bij:

 

Lees ook:

 

 

8.5 Totale Score
Saeco Granbaristo Avanti: een gloednieuwe gebruikerservaring

De speciale Avanti app biedt een gloednieuwe gebruikerservaring en keuze uit maar liefst 18 verschillende dranken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo