Snickerdoodle Latte recept

Een snickerdoodle is een klassiek koekje met een erg grappige naam. Het is een vanillesuiker koekje dat bedekt is met een laagje kaneelsuiker, wat het een typisch spikkelig uiterlijk en een sterke kruid smaak geeft. Het zijn geweldige koekjes, omdat veel verschillende mensen ze lekker vinden, zelfs de diehard chocolate chip koekjes fans . Hun simpele smaakprofiel maken het makkelijk om ze toe te voegen aan andere recepten. Deze Snickerdoodle Latte is bijvoorbeeld een heerlijke manier om de dag te beginnen zonder dessert voor het ontbijt te eten.

De latte wordt gemaakt met een simpele kaneelsiroop die je makkelijk thuis kan maken. De kaneelsiroop is vergelijkbaar met de pumpkin spice siroop, maar voor dit wordt alleen maar kaneel en vanille voor de smaak gebruikt. Je krijgt de beste resultaten als je hele kaneelstokjes in plaats van vermalen kaneel gebruikt, omdat je de kaneelstokjes er makkelijk uit kan halen zodra de siroop klaar is. We raden aan om direct een grote hoeveelheid te maken en deze in een luchtdichte container of fles in de koelkast te bewaren. Je kan het lang bewaren als je het goed doet en naast het maken van drankjes zoals deze latte, kan je het gebruiken om normale koffie en thee te verzoeten.

Je kan dit drankje met espresso of sterke koffie maken (afhankelijk van welke soort koffiemachine je thuis hebt). Als je wilt kan je het nog zoeter maken en een beetje vermalen kaneel over de top sprenkelen.

 

Snickerdoodle Latte ingrediënten

  • 120 ml hete, sterke koffie
  • 2 eetlepels kaneelsiroop (recept hieronder)
  • 180 ml gestoomde melk

Roer de siroop samen met de koffie in een groot glas. Voeg er hete, gestoomde melk aan toe. Bestuif het een beetje met kaneel als je wilt of versier het met een kaneelstokje.

 

Kaneelsiroop ingrediënten voor 1,5 kopje

  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • 2 kaneelstokjes van 8 cm
  • 1 theelepel vanille extract

Combineer het water en de suiker in een kleine sauspan boven middelhoog vuur. Roer af en toe totdat de suiker volledig opgelost is. Haal het vervolgens van het vuur, voeg de kaneelstokjes toe en roer de vanille extract er door. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar het daarna in de koelkast. Laat de kaneelstokjes minimaal 12-24 uur trekken, voordat je ze er uit haalt (je kan ze ook laten zitten als je wilt).

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo