Vanille Kaneel Latte

Vanille en kaneel zijn een geweldige combinatie in bijna elk gerecht, van koekjes tot cakes. Je kan ze beide daarnaast ook erg goed mengen met koffie, alhoewel de meeste cafés kaneel alleen bieden voor over de top om extra aroma aan je latte te geven, in plaats van als een smaak die je aan het drankje toe kan voegen. Een zelfgemaakte Vanille Kaneel Latte is een geweldig alternatief voor de standaard vanille latte, omdat het de juiste hoeveelheid kruiden heeft om het interessant te houden.

Onze latte is gemaakt met gelijke delen sterke koffie en melk, alhoewel je ook espresso kan gebruiken voor een meer authentieke latte als je een espressomachine hebt (maar we kunnen je verzekeren dat de koffie versie geweldig is). We gebruiken zelfgemaakte vanillesiroop en een klein snuifje vermalen kaneel om suiker, vanille en kruiden aan het drankje toe te voegen. Combineer de kaneel en vanillesiroop om erg hete koffie en laat het een paar minuten trekken om de aroma van de kaneel te versterken.

De vanillesiroop kan je makkelijk kopen, maar je kan dit ook maken met suiker, kaneel en een paar druppels vanille extract. Wij raden de alcoholvrije vanille aan, omdat je van dit meer kan toevoegen aan je drankje dan normale vanille, zodat je een sterkere vanillesmaak zonder de onaangename alcoholkenmerken in je koffie krijgt.

 

Vanille kaneel latte ingrediënten voor 1 portie

  • 150 ml hete, sterke koffie
  • 2,5 theelepel vanillesiroop of meer of minder als je dat lekkerder vindt*
  • 1/4 theelepel vermalen kaneel
  • 150 hete, gestoomde melk
  • Extra vermalen kaneel voor de versiering

Combineer hete koffie met vanille en kaneel in een grote mok en roer om het te mengen. Laat de kaneel 60 seconden trekken. Giet hete, gestoomde melk over de top en versier met extra vermalen kaneel.

*Opmerking: Je kan vanillesiroop uit de winkel of 2 eetlepels suiker + 1 theelepel alcoholvrije vanille of 2 eetlepels suiker + 1/4 theelepel pure vanille extract gebruiken. De vanille extract optie zal de meest subtiele vanillesmaak hebben, maar het zal nog steeds sterk en heerlijk zijn.

 

Nog meer koffie recepten?

Kijk hier voor nog meer koffie recepten.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo