Vegetarische chili met koffie recept

Cincinnati, Ohio is een stad die bekend staat om haar chili erfgoed. Volgens de lokale traditie is Cincinnati chili uniek gekruid met kaneel en chocolade, geserveerd op pasta en bedekt met volle laag cheddar kaas, uien en bonen. Het is een favoriete van vele Cincinnatians. We creëerden een verbetering ten opzichte van het origineel door gemalen koffie toe te voegen.

Overzicht

  • 4 porties
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Totaal 35 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram tomaten
  • ½ middelgrote witte ui, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote rode paprika, in blokjes gesneden
  • 3 middelgrote jalapeño’s, in blokjes gesneden
  • 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ blikje zwarte bonen
  • ½ blikje pintobonen
  • 1 eetlepel kookolie
  • ½ blikje rode nierbonen
  • 3 blokjes donkere chocolade (85%)
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 ½ theelepel komijn
  • 1 ½ theelepel paprika
  • ½ theelepel koriander
  • ⅛ theelepel kaneel
  • 1 theelepel oregano
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • 1 eetlepel melasse
  • 1 eetlepel fijngemalen medium gebrande koffie

Bereiding

  1. Verhit olie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg eenmaal warm de uien toe en roer af en toe gedurende 1 minuut.
  2. Daarna komt de knoflook en roer af en toe 1 min. Voeg jalapeño’s en paprika toe, roer af en toe 1 min.
  3. Dan komen alle droge kruiden, behalve de oregano en het zout, en roer ongeveer 1 minuut door elkaar.
  4. Zet het vuur op middel-laag, voeg dan tomaten toe en roer het geheel door elkaar. Voer wanneer eenmaal verhit de chocolade en melasse toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg de oregano en het zout toe en vervolgens de bonen.
  5. Breng de chili naar een lage sudder gedurende 15 minuten onbedekt, waarbij je af en toe roert.

Serveer in een kom met je favoriete topping(s); kaas, avocado, zure room en/of bieslook.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo