Welke Nespresso machine kopen? 5 tips die je moet lezen.

Tegenwoordig kan iedere koffieliefhebber één van de heerlijke specialiteiten zoals espresso, cappuccino, lungo en andere variaties thuis bereiden. Sommige koffiemachines presteren beter en anderen zijn weer van alle gewenste functies voorzien, maar het thuis zetten van de diverse koffiedranken vereist meer dan het hebben van de juiste machine. Want het bereiden van een goede espresso is een verhaal apart, je kunt inderdaad uit een scala aan espressomachines kiezen, maar er zijn er maar een paar die een perfect shot produceren, zoals je die bij je barista krijgt voorgeschoteld. De espressomachines van Nespresso doen in alle opzichten hun naam eer aan. Voor deze koffie-apparaten gebruik je de speciaal in aluminium verpakte capsules met voorgemalen koffie, die je in de machine plaatst. De Nespresso machines zijn zeer gebruiksvriendelijk en zetten op ieder tijdstip van de dag of nacht een consistente espresso met een perfecte smaak, zonder ook maar een korreltje koffie op je keukenblad achter te laten. De espresso-apparaten zijn in verschillende afmetingen, stijlen en kleuren te verkrijgen. Het enige wat jij nog moet doen is beslissen welke Nespresso machine je wilt kopen.

Vergelijk goed de prijzen bij::

 

 

1. Kostenplaatje

Nespresso machines zijn er in alle soorten en maten met uiteraard verschillende prijskaartjes. De Essenza, Inissia, Nespresso U en Pixie zijn budgetvriendelijke Nespresso lijnen. Als je een espresso-apparaat uit één van deze series kiest ben je enigszins beperkt in het bereiden van de koffiespecialiteiten. Ben je een espresso of een lungo fan? Dan is er geen vuiltje aan de

nespresso machine reviewMaar drink je graag een cappuccino, een latte machiatto of simpelweg een koffie met melk dan zul je een extra uitgave moeten doen om een aparte Nespresso melkopschuimer aan te schaffen. Bepaalde modellen binnen de Nespresso lijnen, zoals de Nespresso UMilk,  de CiTiz & Milk,  de Lattissima+, de Maestria en de Gran Maestria hebben een geïntegreerde melkopschuimer of zijn voorzien van een apart stoompijpje.

Een Nespresso machine werkt in principe uitsluitend met de speciaal ontworpen aluminium Nespressso koffiecapsule. Dit maakt het apparaat duurder in gebruik, omdat je aangewezen bent op die specifieke capsules, alhoewel in de afgelopen tijd alternatieve cups op de markt zijn gebracht, die vergeleken bij de orginele Nespresso’s goedkoper zijn. De Nespresso kofficapsules zijn niet overal te verkrijgen. Je kunt ze heel eenvoudig online bestellen of bij de Nespresso boetieks en bij een aantal selectieve verkooppunten verkrijgen.

Dit wil niet zeggen dat het volledige kostenplaatje van een Nespresso machine de pan uit stijgt. Het is afhankelijk van het model, want als je de prijs van andere espresso apparaten met bijvoorbeeld de Essenza of de Nespresso U vergelijkt, dan ben je toch goedkoper uit. Het is in ieder geval handig om voor jezelf een kostenoverzicht te maken voordat je een Nespresso machine kopen gaat.

 

2. Koffievoorkeuren

De Nespresso machines werken op basis van een uniek system: de éénpersoons espressocapsule (serving). In elke Nespresso capsule zit precies de gepaste hoeveelheid fijngemalen koffie voor het zetten van een voortreffelijk kopje espresso. Het assortiment bestaat uit 22 verschillende hoogstaande koffiemelanges met een schakering van smaken en aroma’s, bovendien heeft iedere Grand Cru een eigen intensiteit variërend van 3 tot 12. Het enige nadeel is dat je enigszins beperkt bent in je koffiesmaken, want als je je eigen melange van arabica- of robustobonen wilt kiezen, dan is dat niet mogelijk. De verschillen tussen de Nespresso machines hebben grotendeels te maken met de verschillende instelmogelijkheden voor watervolume en of er koffiedranken met melkvariaties zonder een aparte melkopschuimer kan worden bereid. Met de budgetvriendelijke Nespresso espresso-apparaten in de series Essenza, Inissia, Nespresso U en de Pixie kan je in principe alleen een espresso, een lungo of eventueel een ristretto zetten. Ben je een genieter van cappuccino of een latte macchiato dan kom je terecht bij de Nespresso machines uit de hogere prijsklasse zoals de Maestria en de Lattissima.

 » Vergelijk goed de aanbiedingen bij 

& Bol.com 

 

3. Kenmerken

Nespresso machines zijn er in diverse afmetingen, kleuren, prijzen en opties. Bij het kopen van een espresso-apparaat wordt hoofdzakelijk op de diverse kenmerken gelet, zoals opwarmtijd, of de lege capsules in een opvangbakje worden geworpen, dan wel op het keukenblad terechtkomen enz. Er zijn machines met een opschuimmogelijkheid met een stoompijpje en weer anderen hebben een melkreservoir. Overige opties kunnen o.a bestaan uit een kopjeswarmer, ontkalkingwaarschuwing, energiemode mogelijkheid en verschillende programmeerbare instellingen.

 

4. Stijl

De Nespresso machines worden in diverse series uitgebracht. Elke lijn heeft een onmiskenbare look, afmeting en prijskaartje, alhoewel binnen elke lijn de modellen kunnen variëren in prijs en opties. Nadat je hebt besloten welke mogelijkheden het apparaat moet bezitten, kies je simpelweg één van de Nespresso lijnen en selecteer je het model met de gewenste kenmerken en je favoriete kleur.

 

Beschikbare Nespresso Machines

De Nespresso machines verschillen in gewicht en opwarmtijd. De koffiegigant heeft ook een bijbehorende melkopschuimer, de Aeroccino, die je op bepaalde Nespresso series kunt aansluiten.

Welke Nespresso machine kopen

Model Korte Beschrijving Gewicht Opwarmtijd
Essenza Eenvoudig, klein en compact, zeer budget vriendelijk
.
3,6 kg 60 seconden
Inissia Stijlvol design, vrolijke kleuren, gebruiks- en budget vriendelijk
.
2,4 kg 25 seconden
Pixie Zeer compact maar krachtig,  ‘budget’ espressomachine
.
3 kg 30 seconden
U Snelle opwarmtijd, tactiele bediening, nieuwe ontwerp functies, lagere prijsklasse
.
3 kg 24 seconden
Citiz Retro-modern design, past op ieder aanrecht, lagere prijsklasse
.
4,6 kg 60 seconden
Citiz and Milk Geïntegreerde Aeroccino voor melkopschuimen
.
6,8 kg 60 seconden
Lattissima Plus Inclusief melkopschuimer, eenvoudige bediening
.
7,3 kg 40 seconden
Maestria Snelle opwarmtijd met een scala aan functies
.
5,3 kg 25 seconden
Gran Maestria Met kopjeswarmer en melkopschuimmogelijkheid
.
7,1 kg 25 seconden

Bovengenoemde lijnen hebben diverse modellen, kleuren en merken waar je een keuze uit kunt maken. De merken Krups en Magimix brengen beiden Essenza, Inissia, PiXie, U, CitiZ en Maestria op de markt. De Lattissima serie wordt door het merk DeLonghi uitgebracht.

 

5. Kleur

Nespresso machine pixieKleur is waarschijnlijk niet je belangrijkste overweging als je een espressomachine kopen gaat, maar het speelt toch wel een rol. De ‘grote jongens’ zoals Porsche, Miele en Alessi hebben bijgedragen aan het design van de diverse Nespresso apparaten. Het is niet voor niets dat Nespresso sinds 1996 internationale prijzen binnenhaalt voor haar innovatieve tijdloze ontwerpen. De machines worden gekenmerkt door strakke belijningen, vrolijke kleuren of een metalen afwerking. Zelfs de Nespresso capsules zijn kleurrijk, maar dat heeft meer een praktisch doel, dit is gedaan voor de herkenbaarheid van een bepaalde koffiesmaak. Iedere lijn biedt een scala aan kleuren ben je bijv. op zoek naar een oranje espresso-apparaat, kies dan de Nespresso U.

 

Conclusie Nespresso machine kopen?

Sommige koffiegenieters kunnen absoluut niet zonder hun Nespresso machine, want zij beschouwen ze als de beste onder de espresso-apparaten. Keer op keer wordt er zonder poespas in een handomdraai een perfecte espresso gezet. De apparaten zijn kleine designwonders op zich met ingebouwde geavanceerde technologie. Natuurlijk hebben ze ook hun beperkingen en zijn ze ook niet voor iedereen geschikt, maar al met al blijft het een populair merk en dit is niet zonder reden. Heb je eenmaal besloten dat je een Nespresso machine kopen gaat, dan is de volgende vraag welk apparaat? Dit vergt misschien wat hoofdbrekens, maar als je precies weet welke functies je op het apparaat wilt hebben, wordt de zaak een stuk eenvoudiger. Zoek een Nespresso lijn, die aan je eisen voldoet. De verschillende modellen binnen een lijn beschikken allemaal over dezelfde basisfuncties, maar kunnen verschillen door het hebben van extra opties. Wat de kleur van de Nespresso betreft, hier heb je ook tal van mogelijkheden van vrolijk tot gedistingeerd. Aan jou de keuze! Tenslotte Nespresso machines gebruiken in principe alleen de speciale Nespresso capsules, alhoewel er wel alternatieven op markt zijn.

Vergelijk goed de prijzen bij:

 

9 Total Score
Met deze nespresso machines kan je niets verkeerd doen

Rating van bezoekers: 2.49 (111 ratings)
17 Comments
 1. Reply
  Dehasque 5 februari 2016 at 09:30

  ik krijg maar klein beetje koffie in mijn tas. Druk toch voor grote tas. Machine is pas een maand oud. Wat moet er gebeuren?

  • Reply
   Redactie 5 februari 2016 at 10:50

   Dat is zeker en vast géén normale situatie. We raden je aan het toestel te ruilen of eventueel terug te brengen voor een onderhoud/check up. Een andere oplossing dat misschien kan werken: het toestel reinigen met de daarvoor bestemde reinigingsproducten of met azijn (kies je de laatste oplossing, vergeet dan niet het toestel goed te spoelen met water)

 2. Reply
  Paul 2 maart 2016 at 12:57

  Goede kans dat er niets mis is met de machine, maar (per ongeluk) verkeerd is ingesteld door de gebruiker. Ik weet niet om welke machine het gaat, maar vaak is de hoeveelheid koffie instelbaar, simpelweg door het indrukken (en vasthouden) van de knop. Laat de knop pas los, als de gewenste hoeveelheid is bereikt. De machine slaat daarna automatisch de hoeveelheid op voor de volgende keren.

  PS: koffie in een tas?

 3. Reply
  Simone 20 juli 2016 at 22:47

  Sinds een half jaar een nespresso machine en dat bevalt goed. Ik koop tegenwoordig wel andere cups, van Gattopardo. Lekkere italiaanse koffie en veel goedkoper dan de originele cups

 4. Reply
  Marjan 14 oktober 2016 at 20:26

  Ik vind dat de koffie erg snel koud wordt.
  Ik warm het kopje al vóór met heet water uit het apparaat maar dan nog koelt het heel snel af …
  ik heb een Krups nespresso Citiz , ook pas sinds een paar maanden …

 5. Reply
  Cindy 22 december 2016 at 14:14

  Marjan, wanneer je je apparaat aanzet, en weer voor het eerst gebruikt na een tijdje te hebben uitgestaan, is de allereerste eerste straal (ca 10 ml) die uit het apparaat altijd kouder omdat dit nog in de leidingen binnen in het apparaat zit.
  Dus wanneer je een espresso kiest (40 ml) ga je dat merken, omdat er relatief weinig heet water bijkomt. Bij een lungo (100 ml geloof ik?) is dat minder problematisch omdat er relatief gezien meer heet water bijkomt.
  Ik los dit gegeven op door altijd eerst een keer op de knop “lungo” te drukken wanneer ik et apparaat aanzet. Dit water gebruik ik om A. te spoelen, B. de “koudere straal uit de leidingen te krijgen C. het kopje alvast ermee te voorverwarmen. Dan het de tweede keer dat je drukt op “espresso” of “lungo” komt er wel in zijn totaliteit de juiste temperatuur koffie uit.
  Succes

 6. Reply
  Tis 28 december 2016 at 12:33

  Beste Hollander,

  In Vlaanderen noemen we een ‘ kopje’: een tas
  Dat komt van het Franse tasse.
  In Brabant zeggen we ook een ‘ taas’ koffie voor een kopje koffie
  Mocht U nog eens in het zuiden komen.
  Vriendelijke groet, tis peeters

 7. Reply
  Lieke 12 januari 2017 at 11:48

  Heb nu 2x nespressomachine gehad die ong een half jaar na garantietermijn kapot gingen. Nespresso biedt voor €75 reparatie aan. En op een nieuw apparaat korting in vorm van capsules. Wat baal ik hiervan!

 8. Reply
  RP 13 maart 2017 at 12:32

  In 2008 heb ik mijn eerste Nespresso-apparaat gekocht (Essenza (Krups XN2107)), heeft tot afgelopen weekend vrijwel zonder grote problemen gefunctioneerd. Wel was de opwarmtijd vrij lang (45-60 sec.) en vormde zich soms een plas water onder het apparaat. De lekkage komt denk ik door het gebruik van kunststof cups, omdat ik die pas vanaf 2013 ben gaan gebruiken. Originele cups blijven erg duur, hoewel de smaak ook dubbel zo goed is…

  Na het met een tandenborstel schrobben van het cupaandruksysteem om de koffie-/kalkaanslag te verwijderen, lekt het niet meer. De periodieke antikalkprocedure lost vastzittend vuil dus niet op, borstelen blijft soms nodig. Afgelopen weekend lekte het apparaat zoveel dat ik ‘m niet meer gebruik, toch nog een nette levensduur van ruim 8 jaar.

  Inmiddels heb ik weer een Nespresso-apparaat besteld, de U Pure (van Krups) vanwege het modulaire systeem zodat ‘ie weinig ruimte inneemt. Met 66 gratis bijgeleverde cups ga ik waarschijnlijk weer overstag naar de originele cups…

 9. Reply
  renee 16 maart 2017 at 20:05

  Ik heb in drie jaar tijd twee nespresso – apparaten kapot zien gaan ook net buiten de garantie. De eerste lekte er zal meer water onder het apparaat dan in de koffie. De tweede blokkeerde de hendel zat gewoon vast kreeg niet meer los had hem net een jaar en twee maanden. Baal hier heel erg van. Zeer slecht.

  • Reply
   PK 6 juli 2017 at 02:17

   Ik weet niet welk merk je hebt gekocht maar Krups en Magimix geven twee jaar garantie…

 10. Reply
  Charles 2 mei 2017 at 12:05

  Die 19 bar compressoren maken oorverdovend veel herrie en het geluid is op geen enkele mogelijke manier te dempen. Die hoge knettertoon gaat werkelijk overal doorheen. Ben nog geen stille machine tegengekomen en geen van de fabrikanten of sites geeft aan hoeveel dB hun machine porduceert. De “goedkope” Innisia is wat dat betreft een totale miskoop geweest.

 11. Reply
  Henriette 30 mei 2017 at 10:38

  Ben aan mijn derde nespresso toe,nummer 1. lekte,nr 2 deed de grote kop knop het niet en nu nr 3 maakt veel kabaal en de rechter knop weigert,maar de koffie is lekker!

 12. Reply
  Roman 2 juni 2017 at 19:06

  Let er ook op dat veel machines niet goed kunnen omgaan met alternatieve cups, Citiz is daarin één van de beste. Ligt overigens ook aan de cups.

  Aanraders voor goede Nespresso cups die wel goed doorlopen en je machine niet beschadigen:
  https://www.koffiecupster.nl

 13. Reply
  STREETBOB71 10 oktober 2017 at 07:59

  Ik gebruik een toestel aan boord van een mijnenjager (Belgisch oorlogschip) en drink dus uitsluitend Nespresso,gebruik Spa reine water en per 24u ongeveer 7kopjes van verschillende aard,een magimix 110 met grote aluminium klep bovenaan en reservoir van +/-75ml,zèèr te vreden,werkt feilloos,regelmatig ontkalk set.Ik heb steeds zo’n reserve van 300 capsule’s en bestel ze in buitenland bij.

 14. Reply
  George V 25 oktober 2017 at 13:41

  “Keer op keer wordt er zonder poespas in een handomdraai een perfecte espresso gezet. De apparaten zijn kleine designwonders op zich met ingebouwde geavanceerde technologie.”
  Dat is dan één opinie.

  Die “geavenceerde technologie” houdt in dat de apparaten zodanig gemaakt worden dat ze niet kunnen worden geopend met gangbare bits (als Torx, Posidrive Philips enz). De Chinezen hebben speciale gereedschappen om deze brol te kunnen dicht maken. Losvijzen gaat slechts als men eerst zelf inventief en handig genoeg is om zelf een tooltje te bedenken en te maken.

  Voor herstelling kan men Nespresso machines uitsluitend binnenbrengen. Een wisselstuk kan men als klant niet bestellen, zelfs al weet men precies welk onderdeel te vervangen, al was het maar een slangetje met het passend dichtingmoertje.

  Een set Nespresso kopjes aan huis bezorgd, waarvan 1 nieuw espresso kopje bleef aankleven op een ander viel toch los en viel kapot op de vloer. Men weigerde 1 gratis kop mee te geven zelfs bij bestelling van een tweede setje. What else ?

  Verder sluit ik mij aan bij de vorige opinies. (voorberekende doodstijd bij productie).

  Lieke : Heb nu 2x nespressomachine gehad die ong een half jaar na garantietermijn kapot gingen. Nespresso biedt voor €75 reparatie aan. En op een nieuw apparaat korting in vorm van capsules. Wat baal ik hiervan!

  Renee : Ik heb in drie jaar tijd twee nespresso – apparaten kapot zien gaan ook net buiten de garantie. De eerste lekte er zal meer water onder het apparaat dan in de koffie. De tweede blokkeerde de hendel zat gewoon vast kreeg niet meer los had hem net een jaar en twee maanden. Baal hier heel erg van. Zeer slecht.

  Henriette : Ben aan mijn derde nespresso toe,nummer 1. lekte,nr 2 deed de grote kop knop het niet en nu nr 3 maakt veel kabaal en de rechter knop weigert,maar de koffie is lekker!

  @Henriette : de linker knop zal wel volgen !
  @streetbob71 : wij betalen wel allemaal mee voor je luwe Nespresso op je mijnenveger hé.

 15. Reply
  Annelies 17 februari 2018 at 17:22

  Een goede vraag,kan ik ook nespresso met een omvormer in de vrachtwagen gebruiken want de Senseo werkt er niet op tenzij ik een zuivere sinus omvormer aanschaf en die is best prijzig

Wat is jouw mening?