Beste Nespresso machine kopen? Onze TOP 3 & koopgids

Ga het beste Nespresso apparaat kopen met onze tips & reviews

beste nespresso machine kopen tips

Als je aan Nespresso denkt, is het eerste woord dat in je hoofd komt is waarschijnlijk gemak. Klopt, nietwaar? Een Nespresso machine biedt het ultieme gemak, maar dat is niet alles.

Ze bieden namelijk ook een geweldige kwaliteit. Bij het merk Nespresso gaat het net zoveel om kwaliteit als gebruiksgemak. Als je de beste Nespresso machine overweegt, dan begrijp je waarschijnlijk hoe belangrijk een kwalitatieve espresso is. Je kunt het verschil merken tussen de dessertdranken van Starbucks en een geweldige latte die met veel liefde bereid wordt in een lokaal café. En terwijl je geniet van een lekkere ristretto of cappuccino, vind je het idee om thuis je baristavaardigheden aan te scherpen waarschijnlijk ook niet zo fijn. Wie heeft daar vandaag de dag nog tijd voor?

Dat is het mooie van de Nespresso apparaten: heerlijke espresso zoals in je favoriete café, maar zonder al het werk dat daar voor nodig is.

Onze beste Nespresso machines TOP 3

koffiemachine Nespresso Pixie review

Nespresso Pixie

Beste Budget

lees review

Nespresso citiz & milk machine

Nespresso Citiz & Milk

Beste Prijs/kwaliteit

lees review

Nespresso Machine Nespresso Lattissima Pro

Nespresso Lattissima Pro

Beste Alllrounder

lees review

Iedereen die heeft overwogen een Nespresso machine voor thuis te kopen, weet dat hun producten in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Het kiezen van het beste Nespresso apparaat kan overweldigend aanvoelen, vooral omdat ze ook worden geleverd met prijskaartjes in alle soorten en maten. Wij hadden dezelfde ervaring toen we een Nespresso machine voor ons kantoor wilden kopen.

Om de last van het onderzoeken te verlichten, zullen we in dit artikel elk Nespresso model toelichten, de voor- en nadelen, voor de verschillende modellen het beste geschikt zijn en waar je aan moet denken tijdens het shoppen. We hebben aan het einde ook wat informatie toegevoegd over de cupsystemen, de Aeroccino melkopschuimer en korte achtergrondinformatie over het merk zelf, voor wanneer je meer wilt weten.

Alle Nespresso apparaten vergelijken

lees onze reviews onderaan deze pagina, klik hier

De Nespresso machines verschillen in gewicht en opwarmtijd. De koffiegigant heeft ook een bijbehorende melkopschuimer, de Aeroccino, die je op bepaalde Nespresso series kunt aansluiten.

ModelKorte omschrijvingOpwarmenWaterMelkProgramma’sSoort
InissiaStijlvol design, vrolijke kleuren, gebruiks- en budget vriendelijk25 sec0,7 lnee2Espresso & Lungo
EssenzaEenvoudig, klein en compact, zeer budget vriendelijk25 sec0,6 lnee2Espresso & Lungo
PixieZeer compact maar krachtig,  ‘budget’ espressomachine25 sec0,7 lnee2Espresso & Lungo
Prodigiocompact met bluetooth functionaliteit25 sec0,8 lAeroccino3Espresso, Ristretto, & Lungo
Expert & Milkstijlvol en intuïtief design, energiezuinig, koppeling met smartphone en tablet 25 sec1,1 lAeroccino5Espresso, Ristretto; Lungo & Americano
KitchenaidSnelle opwarmtijd met een scala aan functies25 sec1,4 lnee6Espresso, Ristretto & Lungo
U PureSnelle opwarmtijd, tactiele bediening, nieuwe ontwerp functies, lagere prijsklasse25 sec0,8 lnee3Espresso, Ristretto & Lungo
CitizRetro-modern design, past op ieder aanrecht, lagere prijsklasse25 sec1 lnee2Espresso & Lungo
Citiz & MilkGeïntegreerde Aeroccino voor melkopschuimen25 sec1 lAeroccino2Espresso & Lungo
Lattissima TouchInclusief melkopschuimer, eenvoudige bediening25 sec0,9 lGeïntegreerd2Espresso & Lungo
Lattissima OneInclusief melkopschuimer, Single serve melksysteem, eenvoudige bediening35 sec1 lGeïntegreerd3Espresso, Ristretto & Lungo
Lattissima ProInclusief melkopschuimer, eenvoudige bediening25 sec1,3 lGeïntegreerd6Espresso, Ristretto, Lungo, Cappuccino & Latte macchiato
VertuolineIntelligente machine die beste instellingen voor elke capsule herkent15 – 20 sec1,2 lLosse Aeroccino2+Koffie, espresso, lungo
EvoluoIntelligente machine die beste instellingen voor elke capsule herkent15 – 20 sec1,6 lLosse Aeroccino2+Koffie, espresso

Tips om het beste Nespresso apparaat te kopen

Met dit artikel willen we je echt helpen om te begrijpen wat de verschillende Nespresso machines bieden, wat ze niet bieden en wat je moet onthouden wanneer je één wilt kopen. Er is niet één machine die bij iedereen past, daar is echt geen uitzondering op. Iedere gebruiker heeft verschillende wensen en behoeften op dit gebied. Dat was ook zo voor ons toen wij op zoek gingen naar onze koffiemachine.

Er zijn een paar belangrijke factoren die je in gedachten moet houden wanneer je alle modellen evalueert en door onze voor- en nadelen leest van elke. We willen een aantal toelichten voordat we beginnen: prijs, functies en esthetica.

1. Prijs

prijs nespresso machines

Nespresso apparaten zijn verkrijgbaar tussen de €100 en €600, waardoor sommige modellen de meest betaalbare espressomachines op de markt zijn. Dit is geweldig, aangezien dit betekent dat gebruikers met bijna elk budget er een kunnen kopen.

Onthoud echter wel dat de machine zelf niet de enige kostenpost is waar je rekening mee moet houden. Nespresso apparaten zijn alleen maar compatibel met Nespresso cups, welke zo’n €0,50 tot €1,20 per portie, wat afhangt van welke cups je koopt.

Bij sommige Nespresso machines moet je ook extra accessoires kopen, wat in het begin niet altijd duidelijk is. Een Aeroccino melkopschuimer voor speciale drankjes zoals latte’s is een voorbeeld daarvan. Houd dit in gedachten wanneer je door de verschillende productomschrijvingen leest en wat ze bieden. De prijs van het model dat je uiteindelijk koopt is maar een beginpunt, maar niet het totaal.

Meer info

Een Nespresso machine werkt in principe uitsluitend met de speciaal ontworpen aluminium Nespresso koffiecapsule. Dit maakt het apparaat duurder in gebruik, omdat je aangewezen bent op die specifieke capsules, alhoewel in de afgelopen tijd alternatieve cups op de markt zijn gebracht, die vergeleken bij de originele Nespresso’s goedkoper zijn. De Nespresso koffiecapsules zijn niet overal te verkrijgen. Je kunt ze heel eenvoudig online bestellen of bij de Nespresso boetieks en bij een aantal selectieve verkooppunten verkrijgen.

Dit wil niet zeggen dat het volledige kostenplaatje van een Nespresso machine de pan uit stijgt. Het is afhankelijk van het model, want als je de prijs van andere espresso apparaten met bijvoorbeeld de Lattissima One of de Citiz & Milk vergelijkt, dan ben je toch goedkoper uit. Het is in ieder geval handig om voor jezelf een kostenoverzicht te maken voordat je een Nespresso machine kopen gaat.

2. Functies

functies nespresso koffiezetapparaat

Bij alle machines moet je verscheidene bonusfuncties in gedachten houden en begrijpen welke je echt nodig hebt voor je Nespresso apparaat. Niet elke machine van het bedrijf functioneert op dezelfde manier of heeft dezelfde basisfuncties. Sommige warmen sneller op dan andere, bij sommige heb je de keuze uit meer serveeropties, sommige bieden een stoompijp voor het melk opschuimen, bij anderen is het geïntegreerd of ontbreekt het. Kijk ook of de machines lege capsules opvangen in een opvangbakje en ze een melkreservoir hebben. Overige opties kunnen o.a bestaan uit een kopjeswarmer, ontkalkingwaarschuwing, energiemode mogelijkheid en verschillende programmeerbare instellingen

Zoals we hierboven al gemeld hebben, zijn er modellen waarbij je optionele functies apart aan moet schaffen. Er zijn verscheidene functies die je moet overwegen, of je nu alle toeters en bellen wilt of simpelweg een enkele knop en een mok.

We zullen de must have functies van elk model benoemen en ook aangeven welke functies mogelijk interessant zijn.

3. Stijl & Design

design nespresso apparaten

Nespresso machines zijn er in verschillende afmetingen, stijlen, afwerkingen en kleuren. Alhoewel de esthetica zeker niet de meest belangrijke overwegingsfactor moet zijn, willen de meeste van ons toch dat het Nespresso apparaat past bij de rest van het huis en daarnaast is ruimte niet altijd een overvloedige luxe in onze keukens.

De stijlopties die beschikbaar zijn voor elke machine helpt mogelijk om te kiezen tussen twee modellen die voor de rest nagenoeg hetzelfde zijn. De mogelijkheid om melk te stomen en op te schuimen is bijvoorbeeld het belangrijkste voor personen die van koffiedranken gebaseerd op melk houden. Een compacte machine is echter weer belangrijk voor personen die niet een hoop ruimte hebben in hun keuken.

Nu je op de hoogte bent van de basis criteria, wordt het tijd om naar meer specifieke manieren te kijken waarop Nespresso machines van elkaar onderscheiden worden.

Meer info

4. Koffievoorkeuren

De Nespresso machines werken op basis van een uniek system: de éénpersoons espressocapsule (serving). In elke Nespresso capsule zit precies de gepaste hoeveelheid fijngemalen koffie voor het zetten van een voortreffelijk kopje espresso. Het assortiment bestaat uit 22 verschillende hoogstaande koffiemelanges met een schakering van smaken en aroma’s, bovendien heeft iedere Grand Cru een eigen intensiteit variërend van 3 tot 12. Het enige nadeel is dat je enigszins beperkt bent in je koffiesmaken, want als je je eigen melange van arabica- of robustabonen wilt kiezen, dan is dat niet mogelijk. De verschillen tussen de Nespresso machines hebben grotendeels te maken met de verschillende instelmogelijkheden voor watervolume en of er koffiedranken met melkvariaties zonder een aparte melkopschuimer kan worden bereid. Met de budgetvriendelijke Nespresso espresso-apparaten in de series Essenza, Inissia, Nespresso U en de Pixie kan je in principe alleen een espresso, een lungo of eventueel een ristretto zetten. Ben je een genieter van cappuccino of een latte macchiato dan kom je terecht bij de Nespresso machines uit de hogere prijsklasse zoals de Maestria en de Lattissima.

Nespresso series: Original vs Vertuo

Sinds de release van Nespresso apparaten tot heden is het merk opgedeeld in twee verschillende series. Elke serie heeft zijn eigen stijl cups en producten. Voordat we overgaan op het vergelijken van de beste Nespresso machine modellen, zullen we de eerst de verschillen tussen de twee series toelichten en de grootste voordelen van elk benoemen.

OriginalLine vs VertuoLine Capsule

OriginalLine series

Nespresso OriginalLine machines

Deze machines zijn met één doel in gedachten gemaakt: geweldige espresso. Ze hebben 19 bar druk, wat noodzakelijk is voor de extractie van alle rijke en smaakvolle aroma’s die in Nespresso cups zitten. De hoge druk en een door pomp aangedreven systeem garandeert een elke keer een rijke espresso, welke afgerond wordt met een uitstekende laag crema. Wij persoonlijk waren erg onder de indruk van de crema die gecreëerd werd. We weten niet hoe het bedrijf het doet, maar het is echt iets magisch.

De espresso cups van de OriginalLine machines hebben allemaal dezelfde afmetingen en de koffie binnenin wordt zorgvuldig geselecteerd om een espresso te creëren met een uniek aromatisch profiel en een goed gebalanceerde smaak. De universele afmeting betekent dat elke OriginalLine cups dezelfde hoeveelheid voorgemalen koffie bevat, wat genoeg is voor een espresso van 40 tot 110 ml. Er zijn meer dan 20 verschillende cups met een uiteenlopende intensiteit en elk jaar worden er gelimiteerde versies uitgebracht.

Dit is de serie om te kiezen wanneer je een lichte en fruitige espresso of een donker en bitter drankje wilt. Het is echt de gourmet espressomachine voor de alledaagse gebruiker.

VertuoLine series

Nespresso VertuoLine apparaten

Dit is de nieuwste Nespresso serie. Er zijn een aantal belangrijke functies die de VertuoLine modellen onderscheiden van de OriginalLine, maar ze hebben hetzelfde proces met cups en bieden dezelfde kwalitatieve koffie die de OriginalLine zo populair maakte.

Om te beginnen maken de VertuoLine machines gebruik van een gepatenteerde technologie die ‘Centrifusion’ genoemd wordt. Dit refereert aan het proces waarbij de cups met hoge snelheid rondgedraaid worden (tot 7.000 rpm) om de voorgemalen koffie en het hete water grondig te mengen. Deze bereidingsmethode geeft een soepel en zijdezacht drankje met een intense en volle smaak.

De VertuoLine maakt gebruikt van nieuwe cups en deze zijn niet compatibel met de OriginalLine machines. Deze cups zijn er in twee verschillende maten: de grootste biedt 230 ml koffie en de kleinere 40 ml espresso. De cups hebben een barcodesysteem, welke informatie bevat over de hoeveelheid, de temperatuur, rotatiesnelheid en andere parameters die gereguleerd worden door de VertuoLine machines. De machine herkent hierdoor elke capsule en zorgt voor de beste instellingen voor die specifieke capsule volledig automatisch.  Dit maakt een erg nauwkeurige bereiding van de verschillende hoeveelheden en variaties van de VertuoLine cups mogelijk.

Beide series bieden kwalitatieve machines die een uitstekende espresso bereiden, dus kiezen tussen de twee hangt uiteindelijk af van waar je het Nespresso apparaat voor gaat gebruiken. De VertuoLine is deels ontwikkeld om te voldoen aan de behoefte van een grotere hoeveelheid koffie, iets wat de OriginalLine machines niet doen. Als je echter alleen maar een uitstekende espresso wilt bereiden, dan is de OriginalLine waar je naar moet kijken.

Dit is een keuze over koffie en uiteindelijk zal het neerkomen op de soorten koffiedrankjes en de cups: alleen espresso of espresso + koffie.

Overzicht Nespresso machines reviews

Zoals we tot op dit punt al bevestigd hebben, zijn er aardig wat overwegingspunten wanneer je de beste Nespresso machine wilt kopen. We zullen hieronder de verschillende modellen bespreken die je op dit moment kan kopen en de grootste voor- en nadelen van elke benoemen.

Bij sommige (de Inissia en Pixie bijvoorbeeld) krijg je op het eerste gezicht het idee dat ze precies hetzelfde zijn. Ze zien er bijna hetzelfde uit en de functies verschillen ook niet veel van elkaar. Ze zijn echter niet hetzelfde en we zullen je helpen om te begrijpen hoe ze van elkaar verschillen.

Met uitzondering van de Evoluo en VertuoLine machines aan het einde van dit artikel, zijn alle machines van de OriginalLine serie.

1

Nespresso Inissia review

koffiezetapparaat Nespresso Inissia review

De Inissia is een instap Nespresso machine. Hij is compact, strak, zeer betaalbaar en heeft geen van de extra functies die andere machines mogelijk wel hebben. Als je wilt kijken of Nespresso wat voor jou is, maar geen interesse hebt in een hoop toeters en bellen of iets dat een hoop ruimte op je aanrecht in beslag neemt, dan is dit de beste optie voor je.

Voordelen

 • Er is geen makkelijkere nespresso machine om te gebruiken. Doe simpelweg een cup in de houder en druk op de knop.
 • De machine verwarmt het water in 25 seconden en heeft een automatische uitschakeling na 9 minuten. Dit betekent een snelle en veilige espresso voor mensen die een hoop reizen.
 • Hij is perfect voor elk huis, kamer of kantoor: compact genoeg om overal geplaatst te kunnen worden, maar aanwezig genoeg om wat persoonlijkheid aan je keuken toe te voegen.
 • Heeft een verwijderbaar waterreservoir, waarmee je 7 kopjes kan zetten zonder bij te hoeven vullen.
 • Biedt zowel espresso als lungo instellingen en de mogelijkheid om de hoeveelheid aan te passen voor meer of minder espresso afhankelijk van de cup.

Nadelen

 • De enige twee nadelen zijn de afmetingen en eenvoud. Als je op zoek bent naar iets met een hoop toeters en bellen en een uitgebreide selectie aan opties, dan is dit niet de beste keuze. Het is echt een instapmodel voor personen die simpelweg een espresso willen zonder te veel gedoe.

Belangrijkste kenmerken/functies

 • Weegt zo’n 2,4 kg
 • Heeft een verwijderbaar waterreservoir met een inhoud van 700 ml
 • Afvalcontainer voor maximaal 11 gebruikte cups
 • Afmetingen (BxDxH): 11,9 x 32 x 22,9 cm
 • Verstelbare lekbak voor latte macchiato glazen
 • 19 bar druk
 • Automatische uitschakeling na 9 minuten, kan ingesteld worden tot 30 minuten

Beste geschikt voor

Dit is het beste Nespresso apparaat voor een studentenkamer of een klein appartement waar ruimte een luxe is. Hij is ook het beste geschikt voor personen die niet na willen denken over het onderhouden van een koffiemachine.

Vergelijk prijzen nu bij:

bekijk aanbieding

Bekijk video van de review

2

Nespresso Pixie review

koffiemachine Nespresso Pixie review

De Pixie is nog een instap Nespresso machine, ergonomisch ontworpen en geschikt voor elke ruimte. Net als de Inissia warmt hij snel op en vereist hij weinig onderhoud en aandacht.

Voordelen

 • Net als de Inissia heeft hij een opwarmtijd van 25 seconden en een automatische uitschakeling na 9 minuten. Geniet van weinig tot geen wachten zowel voor als na het bereiden.
 • De Pixie heeft een sensor die aangeeft wanneer het waterreservoir bijna leeg is. Op die manier hoef je nooit te raden of je genoeg water hebt of niet. Dit is een bonus die de Inissia niet heeft.
 • Ruimte zal niet een probleem zijn, de machine is echt compact en lichtgewicht, waardoor hij makkelijk toegevoegd kan worden aan elke huiselijke omgeving.
 • Maakt het mogelijk om te kiezen tussen espresso en lungo instellingen, de hoeveelheid van je drankje voor meer of minder espresso, wat afhangt van de cups.

Nadelen

 • Afgezien van de watersensor en een metalen behuizing zijn er geen significante voordelen van de Pixie ten opzichte van de Inissia. Het is een vergelijkbaar gestroomlijnde en compacte machine die bedoeld is om espresso zonder gedoe te bereiden.

Belangrijkste kenmerken/functies

 • 25 seconden opwarmtijd
 • Stroomverbruik: 1160 watt
 • Heeft een ergonomische opslag voor de stroomkabel
 • Sensor voor wanneer het waterreservoir bijna leeg is
 • Afmetingen (BxDxH): 11,2 x 32,5 x 23,6 cm
 • Gewicht: 3 kg
 • Automatische uitschakeling na 9 minuten
 • Afvalbak voor maximaal 11 gebruikte cups

Beste geschikt voor

De Pixie is het beste Nespresso apparaat voor een mobiele omgeving zonder gedoe. Hij onderhoudt zichzelf en houdt het waterniveau in de gaten, zodat jij je niet af hoeft te vragen hoeveel water er nog in het reservoir zit. Perfect voor studentenkamers, minimalistische keukens of het kantoor.

Vergelijk prijzen:

bekijk aanbieding

Bekijk video van de review

https://youtu.be/R8iaIu11O_0

3

Nespresso Prodigio + Milk review

beste Nespresso Prodigio review

De Prodigio is de eerste Nespresso machine die compatibel is met je smartphone. Ja, dat is de nieuwe trend vandaag de dag. We leven steeds meer in de toekomst.

Het Prodigio + Milk systeem heeft ook een ingebouwde Aeroccino, zodat recepten voor latte’s, cappuccino’s en macchiato’s met de druk op een knop bereid kunnen worden. Met dezelfde opwarmtijd van 25 seconden als de basismodellen, is dit de eerste machine die begint met het toevoegen van interessante functies en kenmerken aan de Nespresso serie.

Voordelen

 • Smartphone compatibiliteit maakt het mogelijk om in te plannen wanneer je je koffie wilt, onderhoudswaarschuwingen te krijgen en je cupvoorraad bij te houden.
 • De ingebouwde Aeroccino maakt latte’s en andere op melk gebaseerde dranken een eenvoudige realiteit. Selecteer simpelweg de voorkeursinstelling of recept en de Aeroccino doet de rest voor je.
 • De Prodigio verwijdert automatisch cups, dus je hoeft je alleen nog maar zorgen te maken over het brengen naar een recyclepunt.
 • Alle drie verschillende espresso hoeveelheden zijn beschikbaar, waaronder de kleinste van de OriginalLine cups (ristretto).
 • Roterend waterreservoir maakt het mogelijk om de nespresso machine zo te plaatsen dat hij in elke ruimte past, waardoor het een aanpasbare optie voor elke keuken is.

Nadelen

 • Bluetooth technologie kan vaak onbetrouwbaar zijn. Dus alhoewel smartphone technologieën erg makkelijk zijn, kan het frustratie opwekken wanneer het niet werkt zoals bedoeld. Sommige personen zullen de voorkeur geven aan handmatige opties in plaats van smartphone technologieën.

Belangrijkste kenmerken/functies

 • Ontkalkingswaarschuwing om te beschermen tegen ophopingen van mineralen
 • 19 bar druk
 • Verwijderbaar en roteerbaar waterreservoir met een inhoud van 800 ml
 • Stroomverbruik: 1160 watt
 • Waterniveausensor
 • Afmetingen (BxDxH): 11,9 x 25,6 x 37,3 cm
 • 25 tot 30 seconden opwarmtijd
 • Verstelbare lekbak voor grotere glazen
 • Verwijderd cups automatisch
 • Afvalbak voor maximaal 19 gebruikte cups
 • Gewicht: 2,9 kg

Beste geschikt voor

Deze Nespresso machine is de beste keuze voor personen die constant verbonden zijn met hun smartphone. Wat is er gaver dan wakker worden door de geur van een voorgeprogrammeerde espresso? Deze machine past perfect in een modern huis of elke andere plek waar technologie omarmt wordt.

Vergelijk prijzen bij:

4

Nespresso CitiZ + Milk review

Nespresso Machine Nespresso CitiZ review

Bij de CitiZ gaat het allemaal de combinatie van een makkelijk te bereiden espresso met een artistiek, retro-modern ontwerp. Dit is machine is programmeerbaar en wordt geleverd met een Aeroccino voor op melk gebaseerde dranken met de druk op een knop. Hoewel hij niet zo technologisch geavanceerd is als andere duurdere Nespresso machines, blinkt dit model uit in het combineren van eenvoud en ontwerp met bruikbaarheid en toegankelijkheid.

Voordelen

 • Twee programmeerbare knoppen met automatische druppelstop, wat nauwkeurige porties espresso en lungo mogelijk maakt.
 • Aeroccino mogelijkheden, zodat je niet alleen kan genieten van een simpele shot espresso.
 • Verwijderbare lekbak, zodat je grotere en langere glazen kunt gebruiken en zodoende meer kan experimenteren met wat voor soort drankjes je wilt.
 • Mooi ontwerp dat in elke ruimte past, zonder te overdreven te zijn en voegt een vleugje elegantie aan je huis toe.
 • Groter waterreservoir dan de Inissia en Pixie modellen, zodat je minder vaak water hoeft bij te vullen.
 • Dit model kan zowel op zichzelf staand als met de Aeroccino melkopschuimer gekocht worden. Dit is het eerste model in de prijshiërarchie die de melkopschuimer als een optionele extra aanbiedt.

Nadelen

 • Omdat deze nespresso machine precies in het midden van de serie valt, biedt hij niet veel extra functies die een hogere prijs rechtvaardigen. Zijn kracht ligt in het ontwerp en de esthetische uitstraling, wat niet interessant zal zijn voor personen die voornamelijk gericht zijn op toepasbaarheid.

Belangrijkste kenmerken/functies

 • 25-30 seconden opwarmtijd
 • 19 bar druk
 • Automatische uitschakeling na 9 minuten
 • Afmetingen (BxDxH): 21,9 x 37,2 x 27,8 cm
 • Gewicht: 4 kg
 • Verwijderbaar waterreservoir van 1 liter
 • Afvalbak biedt ruimte voor maximaal 9 cups
 • Handmatig cups plaatsen en verwijderen
 • Lengte van stroomkabel: 85 cm

Beste geschikt voor

Dit is het beste apparaat voor personen die design belangrijk vinden, die een stijlvol apparaat willen dat geweldige espresso bereidt. Het is ook een goede keuze voor personen die extra gebruiksgemak willen met een groter waterreservoir en een geïntegreerde melkopschuimer die je niet in eerdere basismodellen vindt.

Vergelijk prijzen nu bij:

bekijk aanbieding

Bekijk video van de review

5

Nespresso Lattissima+ review

Nespresso Lattissima plus apparaat review

De Lattissima+ is een nespresso machine voor personen die opgeschuimde melk aan hun espresso’s toe willen voegen. Als je op zoek naar de ultieme latte-machine op het gebied van gebruiksgemak, dan is dit degene voor je. Met een volledig geïntegreerde melkkan en opschuimsysteem hoef je geen aparte Aeroccino te kopen.

Voordelen

 • Het onboard melkopschuimsysteem elimineert de behoefte voor een op zichzelf staande Aeroccino en produceert consistent een zijdezachte, soepele schuim voor elk melkdrankje.
 • Er zijn vier programmeerbare knoppen met een automatische druppelstop, om ervoor te zorgen dat je de perfecte portie per cup krijgt.
 • De Lattissima+ heeft een elektronisch notificatiesysteem voor ontkalken, zodat je nooit te laat onderhoud uitvoert.
 • Het ‘one touch’ systeem van Nespresso zorgt ervoor dat je nooit de perfecte latte zal verpesten; alles is programmeerbaar om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Nadelen

 • Het ingebouwde melkopschuimsysteem elimineert de mogelijkheid om latte art te leren. Als je meer betrokken wilt zijn bij het proces van latte art en op melk gebaseerde espressodranken, dan biedt deze machine niet een hoop creativiteit.

Belangrijkste kenmerken/functies

 • 25 seconden opwarmtijd
 • 4 programmeerbare vooraf ingestelde espressoknoppen
 • Verwijderbaar waterreservoir met een inhoud van 900 ml
 • Verwijderbare melkkan met een inhoud van 350 ml
 • Afvalbak met ruimte voor maximaal 10 cups
 • Stroomverbruik: 1300 watt
 • Ontkalkingspijp voor een makkelijk ontkalkingsproces
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Ontkalkingswaarschuwing
 • Afmetingen met hendel gesloten (BxDxH): 16,5 x 32 x 25,4 cm
 • Afmetingen met hendel open (BxDxH): 16,5 x 32 x 34,3 cm

Beste geschikt voor

Dit is de beste Nespresso apparaat voor personen die gewend zijn aan het drinken van latte’s en andere melkdranken in plaats van espresso. Het opent een geheel nieuw gebied van koffiebereiding, zonder het relatieve gedoe met de Aeroccino. Het is niet de kleinste machine die Nespresso biedt en daardoor mogelijk beter voor huizen waar nog genoeg ruimte vrij is op het aanrecht.

6

Nespresso Lattissima Touch

Nespresso Machine Nespresso Lattissima Touch

Er is een Touch-versie van de Lattissima+ die een melkopschuimknop integreert. Dit geeft je wat meer vrijheid om de textuur van de melk te reguleren. Schuim is de bepalende factor voor de meeste melkdranken, dus personen die graag betrokken willen zijn bij het creatieproces en van meer verschillende espressodranken houden, zullen deze versie van de Lattissima+ een welkome aanvulling vinden.

De Lattissima Touch voegt ook twee extra programmeerbare knoppen toe aan het basismodel, voor een totaal van 6 vooraf ingestelde opties. Dit samen met de mogelijkheid om melkschuim naar behoeven toe te voegen maakt een meer experimentele aanpak nodig.

Je moet echter wel verwachten dat je zo’n €100 extra betaalt voor deze upgrade.

Vergelijk prijzen bij:

 • Coolblue:
bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • 7

  Nespresso Lattissima Pro review

  Nespresso Lattissima Pro review

  De Lattissima Pro is de duurste optie op deze lijst en zoals je zou verwachten is hij uitgerust met de meeste functies. Hij is uitgerust met nagenoeg alle functies die de andere machines op onze lijst hebben en integreert een digitaal touchscherm voor navigatie en makkelijk programmeren. Dit is meer een professionele nespresso machine met eenvoud en gebruiksgemak in gedachten.

  Voordelen

  • De Lattissima Pro heeft een LCD-scherm met een intuïtieve reactie, zodat je makkelijk je koffie kan bereiden en instructies op kan volgen.
  • Er zijn zeven programmeerbare knoppen, elke gereed om vooraf ingesteld te worden voor je favoriete cups. Pas de hoeveelheid espresso die je wilt hebben aan en sla je zeven favorieten op.
  • Geavanceerde en volledig geïntegreerde stoomtechnologie voor melk. Er is geen Aeroccino nodig en met een automatisch gereguleerd reinigingssysteem hoef je bijna niet na te denken over onderhoud.
  • Aanpasbaar melkschuimsysteem, zodat elk drankje bereid wordt op basis van je eigen voorkeuren. Deze Nespresso machine is uitgerust met alle toeters en bellen.

  Nadelen

  • Deze machine opent de deur voor creativiteit, maar alleen op het gebied van programmeren. Voor iemand die met de hand wil gieten of handmatig wil stomen of iemand die het niet fijn vindt om zoveel opties te hebben, is deze machine te geavanceerd qua technologie.

  Belangrijkste kenmerken/functies

  • 25 seconden opwarmtijd
  • Stroomverbruik: 1300 watt
  • Verwijderbaar waterreservoir van 1,3 liter
  • Gebruik met de druk op een knop mogelijk
  • Ristretto, lungo, espresso, cappuccino en latte macchiato
  • Half-automatische dagelijkse reiniging
  • Sensor voor waterniveau
  • Afmetingen (BxDxH): 19,3 x 33 x 27,4 cm
  • Ontkalkingswaarschuwing
  • Programmeerbare waterhardheid instelling
  • Ergonomische opslag voor stroomkabel
  • Automatische uitschakeling na 9 minuten

  Beste geschikt voor

  Dit is de beste Nespressomachine voor personen die alles willen. Hij biedt alle functionaliteiten van de Nespresso OriginalLine modellen samen en laat weinig ruimte over om nog meer te willen. Het is de grootste machine van de serie en vereist dus aardig wat ruimte op je aanrecht. Hij is echter niet enorm veel groter dan de andere modellen en dus perfect voor een modern huis.

  Vergelijk goed de prijzen bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • MediaMarkt: bekijk aanbieding
 • Bekijk video van de review

  8

  Nespresso Vertuoline review

  Nespressso Vertuoline machine review

  De Vertuoline machine is de eerste nespresso machine die gebruik maakt van de nieuwe centrifuge technologie en systeem voor het lezen van barcodes op de cups. Deze machine en de Evoluo verschillen bijna volledig van de bovenstaande modellen en gebruiken hun eigen cups. Als je op zoek bent naar een volledig unieke espresso en koffie ervaring, dan is dit de machine voor jou.

  Voordelen

  • Centrifuge technologie draait koffie en heet water tot 7000 rpm, wat ervoor zorgt dat de voorgemalen koffie goed contact maakt met het water en dat de extractie gelijkmatig is.
  • Barcodesysteem zorgt ervoor dat elke cup precies hetzelfde bereid wordt op basis van de vooraf vastgestelde parameters.
  • De Vertuoline warmt op in 15 tot 20 seconden, terwijl het bereiden met de druk op de knop behouden blijft voor gebruiksgemak en eenvoud.
  • Grotere cups maken grotere kopjes koffie mogelijk, welke nog steeds de rijke crema hebben die de espresso onderscheidt. Dit zal iedere keer een uniek kopje koffie zijn.

  Nadelen

  • Veel gebruikers klagen dat de Vertuoline machine de koffie niet heet genoeg bereidt. Dit is een vreemde klacht, maar als je van een heet kopje koffie houdt, dan kan je mogelijk beter de Evoluo kopen, wat de opvolger van de VertuoLine serie is.

  Belangrijkste kenmerken/functies

  • Koffie en espresso mogelijkheden
  • Opwarmtijd van 15-20 seconden
  • Gebruik met de druk op een knop
  • Ontkalkingswaarschuwing
  • Stroomverbruik: 1350 watt
  • Afvalbak voor maximaal 13 cups
  • Automatische uitschakeling na 9 minuten
  • Afmetingen (BxDxH): 21,1 x 30,2 x 30,3 cm
  • Lengte van stroomkabel: 85 cm
  • Gewicht: 4,9 kg

  Beste geschikt voor

  Dit is de beste Nespresso apparaat voor personen die niet alleen espresso’s willen bereiden. Als je een degelijk kopje koffie wilt en het fijn vindt om daar een laag crema op te hebben, dan kan deze machine je traditionele koffiezetapparaat vervangen en ruimte vrij maken op je aanrecht. Dit is een ideale machine voor een grotere keuken waar ruimte niet een luxe is.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  9

  Nespresso Evoluo review

  Nespresso Evoluo

  Deze Nespresso machine is in wezen de opvolger van de VertuoLine. Er zijn niet enorm veel verschillen tussen de Evoluo en zijn voorganger en hetzelfde geldt voor de prijs. Aangezien de Evoluo een directe upgrade van de Vertuoline is, raden we aan om deze machine te kopen als je geïnteresseerd bent in de VertuoLine technologie.

  Voordelen

  • Zet hetere koffie dan de Vertuoline, wat iets is waar veel personen over klaagde bij de voorganger.
  • De Evoluo heeft een grotere opslag voor cups en waterreservoir dan zijn voorganger.
  • Automatische herkenning van drankje met mogelijkheid om met de druk op een knop te bereiden, zodat je je niet druk hoeft te maken over vooraf ingestelde drankjes of programmeren.
  • Centrifuge technologie, dezelfde als die van de VertuoLine machines.

  Nadelen

  • Aangezien dit de nieuwste serie is, heb je nog niet zoveel keuze uit drankjes (vergeleken met de OriginalLine), wat een vergelijkbaar probleem als met de VertuoLine is. Als je dus van enorme keuze vrijheid houdt, dan is deze Nespresso machine uit de OriginalLine serie voor jou.

  Belangrijkste kenmerken/functies

  • 15-20 seconden opwarmtijd
  • Verwijderbaar waterreservoir van 1,6 liter
  • Afvalbak voor maximaal 17 gebruikte cups
  • Stroomverbruik: 1350 watt
  • Afmetingen (BxDxH): 22,9 x 31 x 31,2 cm
  • Gewicht: 5 kg
  • Lengte van stroomkabel: 74 cm
  • Automatische uitschakeling na 9 minuten
  • Ontkalkingswaarschuwing

  Beste geschikt voor

  Dit is de beste machine voor iedereen die geïnteresseerd is in het VertuoLine cupsysteem. Iedereen die interesse heeft in de Vertuoline machine zal dit ook een goede optie vinden, aangezien er niet echt een reden is om voor de Vertuoline te kiezen in plaats van de Evoluo. Deze Nespresso machine is een perfecte toevoeging voor een modern huis en we verwachten dat er in de toekomst een hoop nieuwe soorten drankjes uitgebracht zullen worden.

  Het Nespresso cupsysteem

  Nespresso cups

  We hebben het nu wel elke keer over die cups, maar wat zijn ze nu eigenlijk? Waar komen ze vandaan? Het cupsysteem is een van de grootste voordelen van Nespresso, dus het is fijn om precies te weten waar je in investeert.

  Nespresso noemt hun verschillende koffiedranken ook wel ‘grand crus’, een term dat een kwalitatief voedingsmiddel aangeeft. Het bedrijf is erg trots op het feit dat ze enorm veel aandacht besteden aan het uitzoeken, selecteren en beoordelen van de koffiebonen, zodat elke cup koffie bevat die een uitstekende kwaliteit heeft, wat op zijn beurt een geweldige espresso geeft.

  De cups worden hermetisch afgesloten, wat betekent dat ze lucht dicht zijn en geïsoleerd worden om de koffie goed te houden en alle aroma’s in de cup te houden. Ze zijn ook gemaakt van aluminium wat een materiaal is dat goed gerecycled kan worden. Nespresso moedigt de gebruikers aan om de cups te recyclen na gebruik, om zodoende de impact op het milieu te verminderen.

  Elke cup is specifiek gemaakt voor zijn Nespresso serie. Zoals we eerder al aangaven, kan je cups niet bij alle series gebruiken, dus daarom willen we nu een kijkje nemen wat de verschillen zijn.

  OriginalLine cups

  Nespresso OriginalLine cups

  Er worden in deze serie momenteel 23 grand crus aangeboden door de Nespresso en deze zijn verdeeld over zes categorieën. Drie van deze categorieën hebben betrekking op een bepaalde hoeveelheid: intenso, espresso en lungo. Deze cups zijn respectievelijk bedoeld voor serveerhoeveelheden van 25, 40 en 110 ml. Al deze cups zijn gemengd met unieke smaakprofielen en Nespresso blijft experimenteren en meer bieden.

  De andere drie categorieën zijn Pure Origin, Decaffeinato en variaties. Pure Origin refereert aan koffie uit één land en gebied, welke meestal een intens en uniek karakter hebben. Decaffeinato cups zijn cafeïnevrije versies van bepaalde grand crus. De variaties zijn tot slot vanille, chocolade en karamel versies van een van de meest populaire grand crus van Nespresso.

  Momenteel heb je meer opties om uit te kiezen bij de OriginalLine vergeleken met de twee nieuwere series. Dus als je op zoek bent naar variatie en van espresso houdt, dan is de OriginalLine de beste optie voor je.

  VertuoLine cups

  Nespresso VertuoLine cups

  Er zijn slechts 14 grand crus beschikbaar in de VertuoLine en de smaak wordt nog meer onderscheiden door de afmetingen van het drankje. Het grootste voordeel van de VertuoLine ten opzichte van de OriginalLine, is de mogelijkheid om te kiezen tussen de espresso en koffie, wat veel personen belangrijk zullen vinden. Deze machines zijn voor personen die niet beperkt willen worden door espresso.

  Er zijn vier kleine espresso afmetingen, waarbij een een cafeïnevrije versie van een andere grand cru is. Dit maakt de keuze redelijk makkelijk voor iemand die op zoek is naar een machine specifiek voor espresso’s. De echte kracht van de VertuoLine is te vinden in de koffie. Alle van de andere cups in de VertuoLine zijn gericht op een kopje koffie van 230 ml. Net als bij de OriginalLine zijn er cafeïnevrije opties en een handvol variaties. Het meest interessante aspect van de VertuoLine koffie, is dat de grotere koffie de crema van de espresso behoudt, wat een uniek aspect van het Nespresso merk is.

  Het belangrijkste punt is of variatie belangrijk voor je is of niet en of je een Nespresso machine alleen maar voor espresso gaat gebruiken of niet. Wat je keuze ook is, vergeet niet om die cups te recyclen.

  De Aeroccino melkopschuimer

  Nespresso Aeroccino melkopschuimer

  Nu we de individuele Nespresso modellen en de cups hebben toegelicht, willen we hetzelfde doen voor de Aeroccino melkopschuimer, aangezien het een optionele accessoire is voor een hoop modellen en bij de CitiZ en Prodigio zelfs geïntegreerd is.

  De Aeroccino wordt gebruikt om melk te stomen en op te schuimen, zodat je latte’s, cappuccino’s, macchiato’s of ijskoffie’s kan maken. Melkschuim en gestoomde melk zijn een essentieel onderdeel van de espressowereld. Ze bieden een zoete en romige textuur die de geconcentreerde, intense smaken van espresso afronden. Als je van alle soorten koffiedrankjes wilt genieten, dan heb je een Aeroccino nodig.

  Net als de verschillende Nespresso machine modellen verwijdert de Aeroccino de meeste van de moeilijkheden van het opschuimen of stomen van melk. De nieuwste Aeroccino (Aeroccino4) heeft vooraf ingestelde opties, zodat je alleen maar op een knop hoeft te drukken en te wachten. Je kan kiezen uit luchtige of dichte schuim en koude of hete melk om aan je voorkeuren te voldoen.

  De Aeroccino wordt soms gebundeld met een Nespresso machine, maar kan altijd apart gekocht worden als je besluit om een op zichzelf staande machine te kopen en later toch nog een Aeroccino wilt.

  Sommige van de duurdere Nespresso machines hebben al een geïntegreerde melkopschuimsysteem en hebben geen Aeroccino nodig, maar de goedkopere modellen wel. Als je niet zeker weet of je melk op wilt schuimen, koop dan de machine alleen en later de Aeroccino als je van gedachten verandert.

  LEES OOK: Onze beste melkopschuimer TOP 10

  Achtergrond van Nespresso

  Espresso is niet zoals normale filterkoffie. Het biedt drinkers een unieke smaak en nipervaring, dat meer een ritueel dan een snelle noodzaak in de ochtend is. We weten niet zeker of het de Italiaanse historie is die door je heen gaat en een gevoel geeft dat het een ervaring is waar je van moet genieten of dat de smaak zo anders is, dat je niets anders kan doen dan dit opmerken. Of misschien is het wel het feit dat dit drankje voornamelijk in een café wordt geserveerd en je niet zo snel in een huis zal vinden.

  Welke Nespresso machine kopen

  Espresso heeft vaak een flinke hoeveelheid druk en finesse nodig om succesvol te bereiden en afhankelijk van de machine ook baristavaardigheden. Dit betekent dat de eerste espressomachines veel te groot waren voor huizen of te duur om praktisch te zijn voor een consument. Daar kwam echter verandering in toen het Zwitserse merk Nespresso de koffiemarkt betrad in de jaren 1970 en aan het begin van het millennium hun eerste koffiecupmachine op de markt bracht.

  Nespresso’s zijn espressomachines die gebruik maken van cups en vaak met vooraf ingestelde opties een espresso bereiden. Met de simpele druk op een knop kan je genieten van een eenvoudig bereide espresso. Hier is geen zware machine of handmatige bewerking voor nodig. Finesse en druk zijn naadloos verwerkt in de machine.

  bedrijf merk Nespresso apparaten achtergrondNespresso’s staan bekend om hun iconisch slanke, onopvallende ontwerp, gebruiksgemak en espresso’s bereiden met een cup. Andere merken bieden voornamelijk de filterkoffie in een cup, maar Nespresso is uniek in de mogelijkheid om het ritueel van espresso in een erg handig mini-pakket te bieden.

  Vandaag de dag hebben veel verschillende merken zich verbonden aan Nespresso en bieden de uiteenlopende modellen aan. De OriginalLine serie biedt compacte modellen die ontwikkeld zijn om de perfecte espresso’s te bereiden (de drankjes hebben een hoop crema), met de toegevoegde bonus van een aparte melkopschuimer voor speciale koffiedranken. De VertuoLine brengt hier wat verandering in door de mogelijkheid om zowel espresso als normale koffie te bieden

  Het doel van Nespresso is niet om kwalitatieve halfautomaat espressomachines te vervangen. Ze willen echt een unieke, eenvoudige espresso-ervaring thuis of op het kantoor bieden, zonder dat je hoeft te leren hoe je de koffie moet aanstampen en een shot moet trekken.

  Conclusie

  De Nespresso apparaten zijn gemaakt met ontwerp, gebruiksgemak en kwaliteit in gedachten. Dit betekent dat het onmogelijk is om een slechte keuze te maken, ongeacht de serie die je uitkiest.

  Alhoewel je misschien niet een hoop opties hebt voor handmatige bewerking, is de echte kracht van de Nespresso dat de machines een fantastische espresso of koffie kunnen bereiden, met weinig of geen gedoe voor de gebruiker. Dit zijn erg gebruiksvriendelijke machines en echt niet voor personen die net als een echte barista een kop koffie of espresso van begin tot eind handmatig willen bereiden en in sommige gevallen af willen ronden met wat latte art.

  Personen die het milieu belangrijk vinden (en daar zouden we allemaal onder moeten vallen), zullen opmerken dat een hoop afval gecreëerd wordt door het systeem dat Nespresso gebruikt. Zoals we echter eerder in dit artikel aangegeven hebben, kunnen de cups volledig gerecycled worden en het is uiteindelijk aan de gebruiker om dit ook te doen. Nespresso heeft in ieder geval al het mogelijke gedaan om het effect op het milieu zo beperkt mogelijk te houden.

  Dus ongeacht of je nu een voorkeur hebt voor espresso of koffie, wensen je veel succes met het vinden van de beste Nespresso machine die perfect bij je wensen en behoeften past. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft om die keuze makkelijker te maken.

  Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte apparaten volgens:

  • Coolblue:
  bekijk top 10
 • Bol.com: bekijk top 10
 • Wehkamp: bekijk top 10
 • Heb je eenmaal besloten dat je een Nespresso machine kopen gaat. Laat ons dan onderaan in de comments weten welke machine je gekozen hebt?

  Ben je er nog niet uit? Lees dan ook:

  9.5 Totale Score
  Met deze nespresso machines kan je niets verkeerd doen

  22 Opmerkingen
  1. ik krijg maar klein beetje koffie in mijn tas. Druk toch voor grote tas. Machine is pas een maand oud. Wat moet er gebeuren?

   • Dat is zeker en vast géén normale situatie. We raden je aan het toestel te ruilen of eventueel terug te brengen voor een onderhoud/check up. Een andere oplossing dat misschien kan werken: het toestel reinigen met de daarvoor bestemde reinigingsproducten of met azijn (kies je de laatste oplossing, vergeet dan niet het toestel goed te spoelen met water)

  2. Goede kans dat er niets mis is met de machine, maar (per ongeluk) verkeerd is ingesteld door de gebruiker. Ik weet niet om welke machine het gaat, maar vaak is de hoeveelheid koffie instelbaar, simpelweg door het indrukken (en vasthouden) van de knop. Laat de knop pas los, als de gewenste hoeveelheid is bereikt. De machine slaat daarna automatisch de hoeveelheid op voor de volgende keren.

   PS: koffie in een tas?

  3. Sinds een half jaar een nespresso machine en dat bevalt goed. Ik koop tegenwoordig wel andere cups, van Gattopardo. Lekkere italiaanse koffie en veel goedkoper dan de originele cups

  4. Ik vind dat de koffie erg snel koud wordt.
   Ik warm het kopje al vóór met heet water uit het apparaat maar dan nog koelt het heel snel af …
   ik heb een Krups nespresso Citiz , ook pas sinds een paar maanden …

  5. Marjan, wanneer je je apparaat aanzet, en weer voor het eerst gebruikt na een tijdje te hebben uitgestaan, is de allereerste eerste straal (ca 10 ml) die uit het apparaat altijd kouder omdat dit nog in de leidingen binnen in het apparaat zit.
   Dus wanneer je een espresso kiest (40 ml) ga je dat merken, omdat er relatief weinig heet water bijkomt. Bij een lungo (100 ml geloof ik?) is dat minder problematisch omdat er relatief gezien meer heet water bijkomt.
   Ik los dit gegeven op door altijd eerst een keer op de knop “lungo” te drukken wanneer ik et apparaat aanzet. Dit water gebruik ik om A. te spoelen, B. de “koudere straal uit de leidingen te krijgen C. het kopje alvast ermee te voorverwarmen. Dan het de tweede keer dat je drukt op “espresso” of “lungo” komt er wel in zijn totaliteit de juiste temperatuur koffie uit.
   Succes

  6. Beste Hollander,

   In Vlaanderen noemen we een ‘ kopje’: een tas
   Dat komt van het Franse tasse.
   In Brabant zeggen we ook een ‘ taas’ koffie voor een kopje koffie
   Mocht U nog eens in het zuiden komen.
   Vriendelijke groet, tis peeters

  7. Heb nu 2x nespressomachine gehad die ong een half jaar na garantietermijn kapot gingen. Nespresso biedt voor €75 reparatie aan. En op een nieuw apparaat korting in vorm van capsules. Wat baal ik hiervan!

  8. In 2008 heb ik mijn eerste Nespresso-apparaat gekocht (Essenza (Krups XN2107)), heeft tot afgelopen weekend vrijwel zonder grote problemen gefunctioneerd. Wel was de opwarmtijd vrij lang (45-60 sec.) en vormde zich soms een plas water onder het apparaat. De lekkage komt denk ik door het gebruik van kunststof cups, omdat ik die pas vanaf 2013 ben gaan gebruiken. Originele cups blijven erg duur, hoewel de smaak ook dubbel zo goed is…

   Na het met een tandenborstel schrobben van het cupaandruksysteem om de koffie-/kalkaanslag te verwijderen, lekt het niet meer. De periodieke antikalkprocedure lost vastzittend vuil dus niet op, borstelen blijft soms nodig. Afgelopen weekend lekte het apparaat zoveel dat ik ‘m niet meer gebruik, toch nog een nette levensduur van ruim 8 jaar.

   Inmiddels heb ik weer een Nespresso-apparaat besteld, de U Pure (van Krups) vanwege het modulaire systeem zodat ‘ie weinig ruimte inneemt. Met 66 gratis bijgeleverde cups ga ik waarschijnlijk weer overstag naar de originele cups…

  9. Ik heb in drie jaar tijd twee nespresso – apparaten kapot zien gaan ook net buiten de garantie. De eerste lekte er zal meer water onder het apparaat dan in de koffie. De tweede blokkeerde de hendel zat gewoon vast kreeg niet meer los had hem net een jaar en twee maanden. Baal hier heel erg van. Zeer slecht.

  10. Die 19 bar compressoren maken oorverdovend veel herrie en het geluid is op geen enkele mogelijke manier te dempen. Die hoge knettertoon gaat werkelijk overal doorheen. Ben nog geen stille machine tegengekomen en geen van de fabrikanten of sites geeft aan hoeveel dB hun machine porduceert. De “goedkope” Innisia is wat dat betreft een totale miskoop geweest.

  11. Ben aan mijn derde nespresso toe,nummer 1. lekte,nr 2 deed de grote kop knop het niet en nu nr 3 maakt veel kabaal en de rechter knop weigert,maar de koffie is lekker!

  12. Let er ook op dat veel machines niet goed kunnen omgaan met alternatieve cups, Citiz is daarin één van de beste. Ligt overigens ook aan de cups.

   Aanraders voor goede Nespresso cups die wel goed doorlopen en je machine niet beschadigen:
   https://www.koffiecupster.nl

  13. Ik gebruik een toestel aan boord van een mijnenjager (Belgisch oorlogschip) en drink dus uitsluitend Nespresso,gebruik Spa reine water en per 24u ongeveer 7kopjes van verschillende aard,een magimix 110 met grote aluminium klep bovenaan en reservoir van +/-75ml,zèèr te vreden,werkt feilloos,regelmatig ontkalk set.Ik heb steeds zo’n reserve van 300 capsule’s en bestel ze in buitenland bij.

  14. “Keer op keer wordt er zonder poespas in een handomdraai een perfecte espresso gezet. De apparaten zijn kleine designwonders op zich met ingebouwde geavanceerde technologie.”
   Dat is dan één opinie.

   Die “geavenceerde technologie” houdt in dat de apparaten zodanig gemaakt worden dat ze niet kunnen worden geopend met gangbare bits (als Torx, Posidrive Philips enz). De Chinezen hebben speciale gereedschappen om deze brol te kunnen dicht maken. Losvijzen gaat slechts als men eerst zelf inventief en handig genoeg is om zelf een tooltje te bedenken en te maken.

   Voor herstelling kan men Nespresso machines uitsluitend binnenbrengen. Een wisselstuk kan men als klant niet bestellen, zelfs al weet men precies welk onderdeel te vervangen, al was het maar een slangetje met het passend dichtingmoertje.

   Een set Nespresso kopjes aan huis bezorgd, waarvan 1 nieuw espresso kopje bleef aankleven op een ander viel toch los en viel kapot op de vloer. Men weigerde 1 gratis kop mee te geven zelfs bij bestelling van een tweede setje. What else ?

   Verder sluit ik mij aan bij de vorige opinies. (voorberekende doodstijd bij productie).

   Lieke : Heb nu 2x nespressomachine gehad die ong een half jaar na garantietermijn kapot gingen. Nespresso biedt voor €75 reparatie aan. En op een nieuw apparaat korting in vorm van capsules. Wat baal ik hiervan!

   Renee : Ik heb in drie jaar tijd twee nespresso – apparaten kapot zien gaan ook net buiten de garantie. De eerste lekte er zal meer water onder het apparaat dan in de koffie. De tweede blokkeerde de hendel zat gewoon vast kreeg niet meer los had hem net een jaar en twee maanden. Baal hier heel erg van. Zeer slecht.

   Henriette : Ben aan mijn derde nespresso toe,nummer 1. lekte,nr 2 deed de grote kop knop het niet en nu nr 3 maakt veel kabaal en de rechter knop weigert,maar de koffie is lekker!

   @Henriette : de linker knop zal wel volgen !
   @streetbob71 : wij betalen wel allemaal mee voor je luwe Nespresso op je mijnenveger hé.

  15. Een goede vraag,kan ik ook nespresso met een omvormer in de vrachtwagen gebruiken want de Senseo werkt er niet op tenzij ik een zuivere sinus omvormer aanschaf en die is best prijzig

  16. Ik ben aan het uitzoeken welk Nespresso apparaat voor mij de beste keuze is…. ik ben er nog niet uit. Wat ik nergens bij de reviews van gebruikers kan terug vinden is de temperatuur van de koffie. Ik gebruik nu een Senseo en ik ben daar wel klaar mee. Ik wil een apparaat waarmee ik gewone koffie, maar ook cappuccino’s, latte’s en andere melkvarianten kan maken.
   Tot zover kom ik dan alleen uit bij Nespresso Magimix Expert & Milk M500 omdat je bij dit type de temperatuur kan instellen. Wie heeft ervaring met dit type? En wie heeft er tips voor mij als nieuwe gebruiker van Nespresso?

  17. apparaten maken knetterveel lawaai, zet zondagsmorgens vroeg koffie in schuurtje. Heeft iemand een tip ?

  18. Welke zou volgens jou beter zijn in termen van duurzaamheid? Ik heb gelezen dat sommigen kwaliteit verliezen bij gebruik.

  19. Heb je een mening over nespresso essenza?

  20. Aanrader voor goede Nespresso onderdelen zodat je je apparaat kunt blijven gebruiken; https://fixpart.nl/nl. Een vraagje ook over het gebruiken van alternatieve cups, ik gebruik al maanden de cups van de supermarkt (in dit geval de Coop), is dit erg schadelijk?

  Laat een reactie achter

  Vivakoffie
  Logo