Witte Chocola Truffel Latte

Er zijn verschillende soorten mokka en donkere chocola drankjes verkrijgbaar. Ze zijn verrukkelijk daar twijfelen we niet aan, maar soms hebben we het idee dat witte chocola een beetje ondervertegenwoordigd is. Wij houden van witte chocola en er zijn ook genoeg koffiedrankjes die je ermee kan maken, maar je moet mogelijk iets intensiever zoeken voor inspiratie, dan dat bij mokka recepten het geval in. In dit geval vonden we inspiratie in een doosje chocola om een Witte Chocola Truffel Latte te maken.

De eerste keer dat we dit drankje maakten hadden we witte chocola truffels in de keuken en we deden ze simpelweg in onze koffie. De witte chocola voegde een erg fijne zoetheid toe aan het drankje en de truffels smolten makkelijk. Het is iets wat je zeker moeten proberen als je al witte chocola truffels hebt, maar met een erg snelle en makkelijke chocola ganache kan je dit drankje elke keer weer maken en je hoeft hiervoor geen truffels in huis te hebben.

Je kan dit met sterke koffie of espresso maken. Wij geven de voorkeur aan espresso, omdat je een iets intensere koffiesmaak krijgt, maar meer melk dat de heerlijke rijke smaak van de truffels op zal pakken. Als je voor koffie gaat en hele truffels gebruikt, dan moet je mogelijk één extra toevoegen om het drankje wat zoeter te maken.

 

Witte Chocola Truffel Latte ingrediënten voor 1 portie

  • 40 gram witte chocola, gesneden + 30 ml zware room
  • of 3 witte chocola truffels
  • 60 ml hete espresso
  • 180 ml melk
  • of 120 ml melk en 120 ml sterke koffie

Combineer witte chocola en zware room in een grote mok. Doe het in intervallen van 30 seconden in de magnetron en roer regelmatig, totdat de chocola volledig gesmolten in de room is. Voeg hete espresso toe, roer goed en giet er tot slot hete gestoomde melk overheen.

Als je truffels gebruikt, dan hoef je deze alleen maar in je mok te doen en vervolgens hete koffie en melk toe te voegen. Roer totdat de truffels volledig opgelost zijn.

 

Kijk hier voor nog meer koffie recepten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo