17 verrukkelijke koffie eiwitshakes

De lekkerste koffie eiwitshakes

Het is moeilijk om tijdens een drukke ochtend de tijd te vinden om zowel een maaltijd als een kopje koffie te bereiden. En als je ’s morgens naar de sportschool gaat, dan heb je nog minder tijd over. Dus waarom combineer je de twee niet?

Een koffie-eiwitshake dient niet alleen als een alles-in-één maaltijdvervanger, het voedt namelijk ook je workout en bevordert het spierherstel. Blijf lezen om uit te vinden wat de combinatie van koffie en eiwit zo waardevol maakt, samen met zeventien recepten voor elke smaak.


 

De voordelen van koffie toevoegen aan een eiwitshake

Recent onderzoek heeft aangetoond dat koffie een soort van elixer is. Regelmatige consumptie op de lange termijn, verlaagt de kans op een hoop aandoeningen zoals hartziekten, leverproblemen en bepaalde soorten kanker. Voor een atleet kan de impact van koffie op korte termijn net zo gunstig zijn.

 

Gewichtsverlies

Koffie en eiwit spelen beide een belangrijke rol bij gewichtsverlies. In het geval van koffie is het een bekend eetlustremmer. Uit een recente studie is gebleken dat het drinken van koffie en andere cafeïnehoudende dranken gewichtsverlies op de lange termijn mogelijk maakt. Bovendien kan het stimulerende effect van cafeïne inspireren tot meer lichaamsbeweging.

lekkerste koffie eiwitshakes

Eiwit speelt zijn rol door je langer een vol gevoel te geven en de trek in junkfood te minimaliseren. Er is ook een toenemend aantal onderzoeken waaruit blijkt dat eiwitrijke diëten de stofwisseling versnellen en het gewichtsverlies verder bevorderen.

Als eiwit je helpt gewicht te verliezen, en cafeïne je helpt om niet aan te komen, dan zijn de twee samen een perfecte combinatie van voeding. Veel van de shakes hieronder worden vaak aanbevolen door artsen op het gebied van bariatrie, de tak van de geneeskunde die zich richt op obesitas.

 

Betere sportprestaties

Voor degenen die hun gewicht niet willen verlagen, is de combinatie van eiwit en koffie ook bekend vanwege het verbeteren van de sportieve prestaties. Het drinken van koffie verhoogt de adrenalineniveaus in je lichaam, waardoor je weefsels energierijke vetcellen vrijmaken die je training van brandstof voorzien. Cafeïne in je bloedbaan maakt het ook mogelijk om harder te trainen zonder dat je de extra inspanning merkt.

lekkerste koffie eiwitshakes

Terwijl koffie de brandstof voor je training levert, biedt eiwit de hulpmiddelen voor het opbouwen van spieren en de voedingsstoffen om je langer door te laten gaan. Omdat eiwitten bestaan uit aminozuren die ook de bouwstenen van je spiervezels zijn, is het consumeren van eiwitten na een training de beste manier om spierschade te herstellen en herstel te bevorderen.

Weet je niet zeker hoe je de juiste balans van voedingsstoffen kunt vinden om je training te voeden of om te helpen bij herstel na de training? Hier zijn 17 heerlijke ideeën om aan de slag te gaan! Bijna elk recept in deze lijst is op dezelfde manier gemaakt, door alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa te mengen, dus we hebben alleen nuttige tips toegevoegd waar het recept afwijkt van de norm.


 

1

De basis

Koffie eiwitshake

De eenvoudigste manier om te genieten van de gezondheidsvoordelen die geboden worden wanneer je koffie met eiwit combineert, is door precies dat te doen: Combineer weiproteïnepoeder en koffie.

Hoewel veel van de shakes op deze lijst voldoende calorieën en voedingsstoffen bevatten om te dienen als effectieve maaltijdvervangers, is dit basisrecept de beste optie voor degenen die nog steeds op zoek zijn naar een aparte koffie en ontbijt in de ochtend.

De natuurlijke zoetheid van het eiwitpoeder compenseert bitterheid in de koffie, dus het is niet nodig om deze gezonde combinatie te belasten met extra zoetstoffen. Eenvoudig hoeft echter niet saai te zijn. In dit geval betekent het gezond, gemakkelijk en lekker.

Ingrediënten

 • 1½ kopje koffie, afgekoeld
 • 1 schepje eiwitpoeder naar keuze
 • 1 kopje ijs
 • 1 shakerfles of cocktailshaker

Tip: Dit is het enige niet-blender recept in dit artikel. Doe de koffie, het eiwitpoeder en het ijs in de shakerfles en schud agressief gedurende een minuut of twee om ervoor te zorgen dat het eiwitpoeder is opgelost en het ijs het mengsel grondig heeft gekoeld.


 

2

Iedereen houdt van een mokka

lekkerste koffie eiwitshakesKoffie en chocolade is een eeuwenoude combinatie die slechts weinigen kunnen weerstaan. Bittere koffie in combinatie met zoete chocolade levert elke keer een perfect uitgebalanceerd drankje op, waardoor mokka een van de populairste dranken is. Mokka gearomatiseerde producten zoals ijs, yoghurt en gebak zijn ook makkelijk te vinden. Helaas is deze heerlijke samenwerking zelden een voedzame keuze.

Probeer daarom deze gezonde shake. Een combinatie van koffie, amandelmelk en eiwitpoeder voor een mokka-eiwitdrank houdt de calorieën laag en het suikergehalte nog lager. Voor nog meer chocolade kan je de vanille amandelmelk altijd vervangen door chocoladesmaak.

Ingrediënten

 • 1 schep chocolade eiwitpoeder
 • ¾ kopje koffie, afgekoeld
 • ¾ kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • 1 kopje ijs
 • Blender

Tip: Doe het eiwitpoeder nooit als eerste in de blender, omdat je het risico loopt dat het aan de zijkanten en onderkant van de blender blijft plakken. Voeg eerst de vloeibare ingrediënten toe, daarna het poeder.


 

3

Natuurlijke suikers voor een zoetekauw

Het is altijd fijn om de dag te beginnen met een beetje zoetigheid, maar er is niets gezonds aan een grote hoeveelheid geraffineerde suiker voor het ontbijt. In plaats daarvan zijn natuurlijke zoetstoffen zoals fruit of Stevia een goed alternatief.

lekkerste koffie eiwitshakes

Deze shake combineert die twee ingrediënten met eiwitpoeder, amandelmelk en ijs voor een dik en verfrissend zoet drankje. Stevia wordt gehaald uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant en is ongeveer 200 keer zoeter dan witte suiker, dus je hoeft lang niet zoveel te gebruiken. Het is een niet-voedende zoetstof, wat betekent dat je lichaam het niet verteert; terwijl je smaakpapillen zijn smaak kunnen waarderen, wordt je taille niet beïnvloed door de consumptie ervan.

Ingrediënten

 • ½ kopje gezette koffie, afgekoeld
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • ½ kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • ½ bevroren banaan
 • 1 – 3 druppels Stevia-extract
 • 1 – 1½ kopje ijs
 • Blender

Tip: In dit recept, en de meeste andere recepten, kun je de shake dikker maken met meer ijs of dunner met meer amandelmelk.


 

4

Voeg Griekse yoghurt toe voor extra proteïne en romigheid

Griekse yoghurt is de laatste jaren in populariteit toegenomen, en niet voor niks. Naast dik, romig en heerlijk, bevat Griekse yoghurt veel meer eiwitten dan standaard yoghurt. Het toevoegen van Griekse yoghurt aan een smoothie verhoogt het eiwit- en calciumgehalte en geeft een veel rijker en romiger eindresultaat. Het gebruik van oploskoffie in deze eiwitshakes betekent dat het klaar is wanneer je maar wilt.

lekkerste koffie eiwitshakes

De huidige populariteit van Griekse yoghurt betekent dat het nu verkrijgbaar is in een enorme variëteit aan smaken, van gezouten karamel tot limoentaart. Het is een geweldige manier om te genieten van een dessertsmaak in een gezonde verpakking.

Deze proteïneshake heeft het uiterlijk en gevoel van een ijs vanille latte, maar met een serieuze dosis voedingsstoffen.

Ingrediënten

 • 1 kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • ½ bevroren banaan
 • 1 theelepel oploskoffie
 • ¼ kopje Griekse yoghurt met koffiesmaak
 • ¼ theelepel vanille-extract
 • 1 kopje ijs
 • Blender

Tip: Voor elke smoothie gemengd met ijs moet je hem zo snel mogelijk serveren. Als het ijs smelt, wordt de shake waterig.


 

5

Wees niet bang voor de zuivel

Veel eiwitshakes zijn voorstander van het gebruik van amandelmelk of andere zuivelalternatieven, maar dit hoeft niet altijd noodzakelijk te zijn. Tenzij je lactose-intolerant bent, zijn er genoeg gezonde redenen om koeienmelk te consumeren. Melk is een uitstekende bron van calcium, kalium en vitamine D en voegt nog meer eiwitten toe aan het mengsel.

Koffie eiwitshake bereiden

Veel mensen vinden dat het consumeren van melk voor een training leidt tot problemen met de spijsvertering, dus deze shake is misschien beter geschikt als een hulpmiddel voor herstel na de training. Veel deskundigen pleiten voor chocolademelk als een geweldig drankje na de training, dankzij de ideale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten, samen met andere belangrijke voedingsstoffen.

Ingrediënten

 • ½ kopje sterk gezette koffie, afgekoeld
 • ¼ kopje volle melk of chocolademelk
 • 1 schep chocolade eiwitpoeder
 • 1 kopje ijs
 • Blender

Tip: Je kunt de volle melk vervangen door melk met een lager vetgehalte, zolang je bereid bent om een shake te accepteren die iets minder vol is.


 

6

Gebruik de kracht van pinda-eiwit

Niet iedereen houdt van de uitgesproken smaak van eiwitpoeder, dus om een universeel tevredenstellende lijst te maken, is hier een recept dat het eiwit vervangt door pindakaas in poedervorm. Dit innovatieve volledig natuurlijke product bevat 90% minder vet dan pindakaas, met behoud van het eiwitgehalte en de heerlijke smaak.

lekkerste koffie eiwitshakes

Pinda’s zijn van nature minder eiwitrijk dan de wei die gebruikt wordt voor de meeste eiwitpoeders, dus een beetje Griekse yoghurt is toegevoegd aan dit recept voor een eiwitboost. De smaak van de yoghurt kan worden gevarieerd om elke smoothie uniek te houden.

Ingrediënten

 • 1 bevroren banaan
 • ¼ kopje PB2-poeder
 • ¼ kop Griekse yoghurt
 • 1 theelepel espressopoeder
 • 1 eetlepel esdoornsiroop of honing
 • ¼ kopje ongezoete amandelmelk
 • ¼ kopje ijsblokjes
 • Blender

Tip: Bananen variëren sterk in suikergehalte afhankelijk van de rijpheid, dus je kunt de ahornsiroop weglaten tot nadat je de smoothie even geproefd hebt.


 

7

Voeg een beetje kruiden toe aan je dag

lekkerste koffie eiwitshakesKaneel is een geweldige aanvulling op een eiwitshake en niet alleen vanwege de warme, kruidige smaak. Kaneel is afgeleid van boomschors en biedt belangrijke voordelen voor de gezondheid. Hoewel er maar weinig wetenschappelijke studies zijn die hebben aangetoond hoe het mechanisme werkt, is kaneel met succes gebruikt om diabetes, multiple sclerose, HIV en Alzheimer te bestrijden. Het is ook aangetoond dat het de negatieve gevolgen van vetrijke maaltijden vermindert.

In dit bananenvrije smoothie recept wordt het gecombineerd met de smaken van chocolade, vanille en koffie om een drankje te bieden die doet denken aan een ijskoude chai latte.

Ingrediënten

 • ½ kopje sterk gezette koffie, afgekoeld
 • 1 schep chocolade eiwitpoeder
 • ½ kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • ½ theelepel gemalen kaneel
 • ½ theelepel vanille-extract
 • 1 kopje ijs
 • Blender

Tip: Om de chai smaak een beetje meer te versterken, kan je gerust een snufje gember, kruidnagel of kardemom toevoegen.


 

8

De perfecte toepassing voor gearomatiseerde koffie

Koffie met smaak heeft vaak een slechte naam onder koffieliefhebbers, en daar is een goede reden voor. Fabrikanten voegen vaak smaken toe zoals hazelnoot, chocolade of vanille om ondermaatse of muffe bonen te maskeren. Aan de andere kant kan je dit feit in je voordeel gebruiken bij het maken van eiwitshakes, waarbij de kwaliteit van de koffie goed begraven wordt onder de extra ingrediënten. Als er ooit een tijd was om een goedkope zak koffiebonen met een smaakje op te halen, dan is dit het wel.

Koffie eiwitshake maken

Dit recept maakt gebruik van hazelnootbonen en combineert ze met chocolade hazelnootpasta en chocolade eiwitpoeder voor een heerlijke traktatie die verrassend laag in calorieën blijft.

Als je probeert om suiker volledig te vermijden, vervang de Nutella dan gerust door hazelnootboter. Je krijgt nog steeds de heerlijke mokka smaak van het eiwitpoeder.

Ingrediënten

 • 1 kopje koffie met hazelnootsmaak, gekoeld
 • ¼ kopje melk
 • 1 kopje ijs
 • 2 eetlepels Nutella of andere chocolade hazelnootpasta
 • 1 eetlepel chocolade eiwitpoeder
 • Blender

Tip: Omdat deze shake al dik en rijk zal zijn door de toevoeging van Nutella, kan je gerust magere melk gebruiken als je calorieën telt.


 

9

Voeg havermout toe voor een hartiger ontbijt

lekkerste koffie eiwitshakes

Terwijl eiwit de macronutriënt is die verantwoordelijk is voor de opbouw van spieren, zijn koolhydraten nodig om de training te voeden.

Door haver(mout) toe te voegen aan je eiwitshake wordt het een compleet ontbijt, waarmee je energie voor de hele ochtend krijgt. Bovendien bieden ze ook hun eigen voedingswaarde als een uitstekende bron van vezels, vitaminen en mineralen.

Ingrediënten

 • 1 kopje koffie, gekoeld
 • 2 eetlepels cashewboter
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • ½ kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • ¼ kopje haver(mout)
 • ½ kopje ijs
 • Blender

Tip: Als je je zorgen maakt over het korrelige gevoel van de shake, kun je de haver de avond ervoor aan de amandelmelk toevoegen en ’s nachts in de koelkast laten weken.


 

10

Pindakaas en banaan zijn niet voor niks populair

De combinatie van pindakaas en banaan is populair onder sporters vanwege de uitgebalanceerde mix van micro en macronutriënten. Pindakaas zorgt voor ondersteunend vet en eiwit, samen met antioxidant vitamine E en immuniteitsstimulerende vitamine B6. De banaan levert snel verbrandbare koolhydraatbrandstof samen met vitamine C en kalium. Gemakshalve is de combinatie van pindakaas en banaan ook populair vanwege de heerlijke zoet-zoute smaak.

Koffie eiwitshake gewichtsverlies

Deze koffie-eiwit shake brengt beide kwaliteiten samen tot een heerlijke en voedzame boost in de ochtend. Het gebruik van chocolade eiwitpoeder verbetert het voedingsprofiel en voegt nog een andere favoriete smaak toe aan het mengsel.

Ingrediënten

 • 1 kopje koffie, gekoeld
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 bevroren banaan
 • 1 schep chocolade eiwitpoeder
 • ¼ kopje ijs
 • Blender

 

11

Herleef je jeugd met pindakaas en jam

lekkerste koffie eiwitshakesDe pindakaas en jam boterham is een van die kinderfavorieten die nooit uit de mode raakt. Als volwassene weet je nu dat pindakaas en jam niet alleen lekker samen smaken, maar dat er ook veel vitaminen en voedingsstoffen verstopt zitten in de makkelijke snack.

Deze shake vervangt de jam door bevroren bessen die een intense fruitsmaak geven zonder alle toegevoegde suikers in de jam. De jam kom je tegen als topping. Een paar eetlepels haver voegen koolhydraten en voedingsstoffen toe.

Ingrediënten

 • 1 kopje koffie, gekoeld
 • 2 eetlepels pindakaas
 • ¼ kopje ongezoete amandelmelk
 • 1 schep eiwitpoeder zonder smaak
 • 2 eetlepels haver
 • Een lepel bessenjam, als topping
 • Blender

 

12

Gebruik maken van de kracht van het lijnzaad

Lijnzaad is een goed voorbeeld van de voedings-als-medicijnenfilosofie. Velen beschouwen ze als een van de krachtigste plantaardige voedingsmiddelen op aarde als het gaat om je gezondheid. Het is dus zinvol om dit superfood in je ochtendshake te verwerken. Niet alleen dat, maar lijnzaad kan ook helpen om de zuren van koffie te neutraliseren, waardoor deze shake extra gemakkelijk op de maag ligt.

lekkerste koffie eiwitshakes

Er zijn aanwijzingen dat lijnzaad het risico op hart- en vaatziekten, kanker, beroerte en diabetes kan verminderen. De belangrijkste voordelen zijn afgeleid van de hoge hoeveelheid omega-3 vetzuren, vezels en antioxidant lignanen. Het menselijk lichaam kan geen hele lijnzaadjes verwerken, dus zorg ervoor dat je ze voorgemalen toevoegt aan je smoothie, om er zeker van te zijn dat je de volledige kracht van het medicinale voedsel krijgt.

Ingrediënten

 • ½ kopje gezette koffie, afgekoeld
 • 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • ½ kopje ijs
 • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
 • 1 banaan
 • 1 schep chocolade eiwitpoeder
 • ¼ kopje ongezoete chocolade amandelmelk
 • ¼ theelepel kaneel
 • Blender

 

13

Voeg chiazaden toe voor textuur en goede gezondheid

lekkerste koffie eiwitshakes

Lijnzaadjes zijn niet de enige superzaden die hoogtijdagen beleven. Chiazaden zijn de laatste tijd ook erg populair geworden dankzij hun eigen voedzame eigenschappen. Net als lijnzaad bevatten chiazaden ook een overvloed aan omega-3’s en vezels. Het zijn ook uitstekende bronnen van calcium, ijzer en proteïne, wat deze shake een uitstekende optie maakt voor herstel na de training.

Chiazaden, wanneer bevochtigd, absorberen vloeistof en zwellen op tot vele malen hun oorspronkelijke grootte. Dit maakt ze niet alleen een geweldig gezond verdikkingsmiddel voor een shake, ze zullen je ook helpen om je langer vol te voelen – altijd handig tijdens gewichtsverlies.

Ingrediënten

 • ½ bevroren banaan
 • 2 theelepels oploskoffie
 • ¾ kopje ongezoete amandelmelk
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 eetlepel chiazaden
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • Blender
 • Gemalen pinda’s voor topping

Tip: Het kan lang duren voordat de chiazaden tot hun maximale grootte zijn opgezwollen, dus overweeg om ze de avond ervoor in de amandelmelk te laten weken als je een knapperige textuur in je shake niet lekker vindt


 

14

Een gezouten karamel traktatie die ook gezond is

In de afgelopen jaren is de populariteit van gezouten karamel enorm toegenomen. Weinig smaakpapillen kunnen zout-zoete combinaties weerstaan, en gezouten karamel brengt het idee tot het logische uiterste door letterlijk suiker en zout te combineren.

Koffie eiwitshake ontbijt

Deze shake heeft het uiterlijk en gevoel van een schuldig plezier, maar slaagt erin om aanzienlijk voedzamer te zijn dan de gezouten karamel mokka frappuccino bij je lokale Starbucks. Een beetje zout om de elektrolyten na een training bij te vullen is een goede zaak. Het grootste deel van de zoetheid in deze shake wordt geleverd door calorievrije Stevia, waardoor deze smoothie een onschuldig genot is.

Ingrediënten

 • ¾ kopje koffie, afgekoeld
 • ¼ kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • 1 pakje Stevia
 • ⅛ theelepel zout
 • ½ kopje ijs
 • 1 theelepel karamelsiroop, plus meer voor topping
 • Slagroom, voor topping
 • Blender

Tip: Als je de slagroomtopping overslaat, is dit een uiterst gezonde drank. Maar voeg het toe als je je de calorieën kunt veroorloven en het gevoel wilt hebben dat je een heerlijke traktatie hebt.


 

15

De zomer is de tijd voor tropische smaken

lekkerste koffie eiwitshakesVeel van deze shakes lijken gelijkaardige smaakprofielen te volgen (chocolade, vanille, banaan), maar wees niet bang om creatief te worden. Deze verfrissende versie bevat de tropische smaken van mango, avocado en kokosnoot voor een afwijking van de norm.

Kokosmelk is een geweldige optie voor mensen met zuivel- en notenallergieën en is een uitstekende bron van vitaminen en mineralen zoals ijzer, selenium, natrium, calcium, magnesium en fosfor. Avocado zorgt voor vulling, gezonde vetten en een aanzienlijke dosis vitamine E. Mango is een natuurlijke zoetstof, levert een aantal extra vitaminen en mineralen en voegt samen met de avocado een heerlijke romige textuur toe aan de smoothie.

Ingrediënten

 • ¾ kopje koffie, afgekoeld (licht gebrand)
 • ½ kopje kokosmelk
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • ½ bevroren banaan
 • ½ mango
 • ½ rijpe avocado
 • ½ kopje ijs
 • Blender
 • Versnipperde kokosnoot, voor topping

Tip: Op vele momenten van het jaar kan het moeilijk zijn om rijpe mango’s te vinden. Je kunt de halve mango in dit recept gemakkelijk vervangen door ½ kopje bevroren mangostukjes.


 

16

De ultieme gezonde shake

Het overkoepelende doel van de meeste eiwitshakes is bij te dragen aan een gezonde levensstijl, dus waarom geen smoothie maken die maximale voeding biedt? Deze versie heeft spinazie, bosbessen, hennepzaad en chiazaden om de ultieme gezonde start van je dag te geven.

lekkerste koffie eiwitshakes

Wees niet bang voor de spinazie. We beloven dat het geen enkele smaak zal toevoegen, maar in plaats daarvan voegt dit donkergroene bladgroen talrijke vitaminen en mineralen toe die geweldig zijn voor je huid, haar en botten. Bosbessen zijn een andere antioxidant superfood die tot de meest voedingsrijke bessen behoren. Ze hebben zelfs veelbelovend resultaten laten zien in de strijd tegen kanker en het minimaliseren van de gevolgen van veroudering.

Ingrediënten

 • ¾ kopje koffie, afgekoeld
 • ½ kopje ongezoete vanille amandelmelk
 • 1 handvol babyspinaziebladeren
 • ¼ kopje bevroren bosbessen
 • 1 eetlepel hennepzaad
 • 1 eetlepel chiazaden (een nacht in de melk geweekt)
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • ½ kopje ijs
 • Blender

 

17

De ultieme verwennerij

Omdat eiwitshakes vaak geassocieerd worden met atleten, betekent dit niet dat de jouwe altijd het toppunt van voeding moet zijn. Probeer deze shake als een speciale traktatie of om je calorische inname te verhogen na een bijzonder intensieve training.

lekkerste koffie eiwitshakes

Heb je net een marathon gelopen? Maak je dan geen zorgen over wat dat schepje ijs voor je taille gaat doen. Zelfs met toevoeging van ijs en chocoladesiroop is dit nog steeds een stuk gezonder dan de gemiddelde milkshake. Als je je zorgen maakt over calorieën, kijk dan eens naar de groeiende markt van verrassend lekker caloriearm ijs.

Ingrediënten

 • ¾ kopje sterk gezette koffie, gekoeld
 • ½ kopje vanille-ijs
 • 1 eetlepel chocolade siroop
 • 1 eetlepel amandelboter
 • 1 bevroren banaan
 • 1 schep chocolade eiwitpoeder
 • Blenders
 • Slagroom en mini-chocoladechips, als topping

 

Welke koffie eiwitshake is je favoriet?

Natuurlijke koffie eiwitshake

We hopen dat deze uitgebreide lijst je een aantal geweldige ideeën heeft gegeven voor je volgende experiment met koffie eiwitshakes. Het maakt niet uit hoe je deze twee ingrediënten combineert, je bevordert je eigen gezondheid. Het combineren van koffie en proteïne is waardevol voor het bereiken en behouden van een gezond lichaamsgewicht, het voeden van een krachtige training en het mogelijk maken van spierherstel na de training.

Heb je geprobeerd om te genieten van een van de recepten op deze lijst? Heb je tijdens of na je training een verschil opgemerkt? Laat het ons hieronder weten en deel dit artikel met je vrienden als je ervan genoten hebt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo