Onze 3 lekkerste ijskoffie recepten

IJskoffie is een van de geneugten tijdens de zomer, maar elke keer naar een café gaan wanneer je een hunkering krijgt kan duur zijn. In dit artikel zullen we echter een aantal van de beste ijskoffie recepten met je doornemen, zodat je kan vermijden dat je een hoop geld uitgeeft, terwijl je nog steeds van je favoriete koffiedrankjes kan genieten.

De beste koffiemachines voor ijskoffie hebben de mogelijkheid om drankjes met een dubbele sterkte te brouwen, een automatische uitschakeling om te voorkomen dat je koffie een verbrande smaak heeft en een grote kan om je dorst voor dit ultieme drankje te lessen.

 

IJskoffie recepten

Ijskoffie recept 1: Geconcentreerd koud drankje

Materialen die je nodig hebt naast de koffie zijn een fijne zeef en wat kaasdoek, twee erg grote bakken en een bak voor opslag die je goed af kan sluiten.

 

Ingrediënten

 • 475ml fijn gemalen donker geroosterde koffie
 • 7,5 liter puur water
 • Suiker en zuivel voor de smaak als je dat lekker vindt
 • IJs

 

Bereiding

Doe eerst de gemalen koffie in een bak en voeg daar water aan toe. Dek het goed af en laat het tenminste acht uur trekken in de koelkast.

Plaats de zeef of het vergiet die je met kaasdoek hebt bedekt over de tweede bak en giet langzaam de koffie hier in.

Dit zal wel even wat tijd in beslag nemen, maar druk zodra je de eerste bak geleegd hebt zachtjes de gemalen koffie in de zeef met een lepel. Op deze manier forceer je de laatste vloeistof door het doek. Je kan het tot drie weken in de koelkast bewaren in een bak die goed afgesloten is.

 

Mix

Vul een glas met ijs en vervolgens halfvol met je koffie. Voeg melk en een zoetstof toe voor de smaak.

 

IJskoffie recept 2: Een soepele Ier

Ingrediënten

 • 2,8 liter gebrouwen koffie
 • Vanille of chocolade ijs (voorkeur)
 • 475 ml Bailey’s Iers ijs

 

Bereiding

Brouw je koffie. Doe een ijslepel ijs op de bodem van elke grote mok. Giet vervolgens 60ml Bailey’s over het ijs (er zal wat extra zijn voor aanpassingen).

Giet koffie over het ijs, tot ongeveer halfvol. Crème, suiker of extra Bailey’s kan toegevoegd worden voor de smaak.

De beste koffiemachine voor dit recept zal eentje zijn met een mand en kan die een grote capaciteit hebben. Alhoewel basis modellen het ook mogelijk maken om dit recept te maken, kan je het beste online op zoek gaan naar reviews voor een machine die het beste bij je behoeften past.

 

IJskoffie recept 3: IJs mokka’s

Ingrediënten

 • 1,4 liter koude melk of elk een helft
 • 1,2 liter koude koffie
 • 240ml chocolade siroop
 • ¾ kopje suiker (een half kopje agave nectar kan ook gebruikt worden)
 • 1 eetlepel pure vanille extract

 

Bereiding

Als je wilt kan je het recept voor het koude geconcentreerde drankje gebruiken. Het zorgt voor een sterkere koffie smaak in dit recept. Traditioneel gebrouwen koffie is echter ook perfect.

Als je voor de laatste gaat, laat dit dan volledig afkoelen voordat je het in een bakje voor ijsklontjes giet. Vries je koffie klontjes.

Combineer vervolgens in een blender koffie ijsklontjes, melk, suiker, chocolade siroop en vanille. Meng het goed. Giet het in individuele glazen en voeg er slagroom en kaneel- of cacaopoeder aan toe.

Beste IJskoffie Recepten

 

Begin met brouwen

Er zijn verschillende manieren hoe je kan genieten van ijskoffie drankjes, met of zonder alcohol.

Alhoewel je niet noodzakelijk je koffie met dubbele sterkte hoeft te brouwen om ze succesvol te maken, zullen de beste koffiemachines een instelling hebben speciaal voor dit doel, zodat je te bittere resultaten kan vermijden.

Er zijn zelfs speciale koffiemachines die rechtstreeks ijskoffie recepten kunnen brouwen. Zorg er echter wel voor dat je reviews van andere gebruikers leest, zodat je zeker weet dat het model voldoet aan je individuele wensen en behoeften.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo