Amandel mokka koffie recept

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten
  • Aantal porties: 2 porties

 

Ingrediënten

  • 1/3 kopje koude zware room
  • 2 theelepels plus 4 eetlepels amandel of hazelnoot siroop
  • 1 kopje melk
  • 2 eetlepels chocolade siroop
  • 1/2 kopje sterk gebrouwen Franse roast
  • of 1/2 kopje sterke Black Silk koffie
  • Gesneden amandelen of noten voor versiering
  • Maraschinokersen met stengels voor versiering

 

Bereiding

  • Klop zware room en 2 theelepels amandelsiroop in een gekoelde kom met een elektrische mixer op lage snelheid, totdat de room dik begint te worden. Klop op hoge snelheid tot de gewenste dikte. Laat het koelen.
  • Doe de melk 1 tot 1,5 minuut in de magnetron op hoog of totdat het heet is maar nog niet kookt. Klop totdat het schuimerig wordt.
  • Giet 2 eetlepels amandelsiroop en 1 eetlepel chocoladesiroop in twee kopjes en doe deze in de magnetron. Laat de magnetron 20 seconden draaien op de hoogste stand. Roer 1/4 kopje koffie in beide kopjes.
  • Voeg melk toe. Spuit amandel slagroom over de top en versier dit met noten en kersen. Server onmiddellijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo