Bialetti Brikka review

Aangezien wij koffieliefhebbers zijn, zijn we er van bewust dat Italië een geweldige plek is om op te vakantie te gaan voor personen zoals ons die geen dag zonder een goede kop koffie kunnen. Afgezien van de verrukkelijke pizza’s is er een ding waar Italië echt bekend om staat en dat zijn de overheerlijke espresso’s die bedekt zijn onder een dikke laag crema. De kwaliteit van de koffie in Italië is niet alleen uitstekend, maar de dikke laag room voegt een soepele volle smaak aan het drankje toe dat absoluut hartverwarmend smaakt. Elke keer als we naar Italië zijn geweest proberen we wanneer we weer thuis zijn dezelfde koffie-ervaring in onze eigen keuken te creëren. We hebben alles geprobeerd, van dure espressomachines tot kwalitatieve burr vermalers. Uiteindelijk kwamen we de Bialetti Brikka tegen, welke beschikbaar is in twee afmetingen. De kleinere kan maar twee kopjes koffie maken en de grotere kan koffie voor een maximum van zes personen maken. In deze Bialetti Brikka review zullen we deze espressomachine uitgebreid bespreken.

 

Bialetti Brikka review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
 • Prachtig Italiaans design
 • Erg makkelijk om schoon te maken
 • Draagbaar
 • Uitstekende waarde voor je geld
Negatief:
 • Duurt even voordat je hem onder de knie hebt
 • Het handmatige proces is niet voor iedereen weggelegd

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bialetti Brikka review:

Wat koop je?

Dit is een stovetop espressomachine die gemaakt is van aluminium. Dit betekent dat hij snel opwarmt en je binnen een paar minuten een koffie hebt.

Zijn speciale feature schakelaar is internationaal gepatenteerd en is goed ontworpen om een espresso koffie met een dikke laag room te bieden.

Dit model verschilt aardig veel van de standaard stovetop espressomakers, omdat de unieke drukschakelaar het mogelijk maakt voor de crème om in de machine op te bouwen.

Beste Bialetti Brikka Review

 

Hoe makkelijk is hij om te gebruiken?

Het kan even duren voordat je de Bialetti Brikka onder knie hebt. Alhoewel het aardig makkelijk is om alle onderdelen te assembleren en genoeg water en koffiepoeder in het apparaat te doen om te beginnen met het maken van je drankje, loop je in het begin mogelijk tegen wat moeilijkheden aan.

Wij hadden zo’n vijf keer proberen nodig om een koffie te krijgen met de juiste consistentie, crema en smaak.

Zodra je echter de koffie en water verhouding en de tijd dat je hem op het fornuis moeten laten staan weet, zal je resultaten behalen die je zeker weten een voldaan gevoel geven.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Welke accessoires worden meegeleverd?

Bialetti Brikka ReviewDit Bialetti model wordt geleverd met drie verschillende onderdelen die geassembleerd moeten worden voordat je koffie kan maken. Je krijgt het onderste gedeelte waar je water in doet, vervolgens doe je het filter hier op waar je de koffie in doet en tot slot moet je het bovenste gedeelte er nog opschroeven en daarna ben je klaar om te beginnen.

 

Belangrijkste features van de Bialetti Brikka espressomachine

Deze espressomaker is perfect voor het maken van verrukkelijke espresso’s met crème. Zodra je het proces onder de knie hebt is het makkelijk en snel en zal je elke keer de beste resultaten bereiken.

Positief

 • Makkelijk om schoon te maken – De verschillende onderdelen zijn erg makkelijk om schoon te maken. Zorg ervoor dat je alles met de hand wast, aangezien een vaatwasser het aluminium zal beschadigen.
 • Draagbaar – Hij is makkelijk om te tillen en je hebt geen elektriciteit nodig om hem te gebruiken.
 • Waarde voor je geld – Hij is zeer betaalbaar (vanaf €35). En als je kijkt naar de prijs, dan zijn de resultaten werkelijk waar verbluffend.

Negatief

Elk apparaat heeft limieten en de Bialetti Brikka is geen uitzondering.

 • Langere leercurve – Je moet de instructies opvolgen en verscheidene keren proberen voordat je uiteindelijk goede resultaten zal bereiken.
 • Handmatig proces niet voor iedereen – Het proces van het maken van koffie is niet geautomatiseerd. Je moet bij het fornuis blijven staan en ervoor zorgen dat de koffie niet overkookt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Andere dingen die ik zou moeten weten?

Maak altijd gebruik van fijn gemalen koffie. Als je voor grover gemalen gaat, dan moet je onthouden dat water hier makkelijk tussen doorstroomt in plaats van dat het mengt met de koffie. Fijn gemalen koffiepoeder zal goed met water mengen en meer oliën en aroma vrijlaten.

Doe ook niet te veel water in de pot. Dit zorgt er namelijk mogelijk voor dat de koffie overstroomt wanneer dit begint te koken. Houd je aan de instructies en je zal geen problemen ervaren. Het is om te proberen mogelijk ook eerst een goed idee om vier of vijf kopjes goedkope koffie te maken, dat je weg kan gooien als het niet goed is. Ook zal dit de metalen smaak die je in het begin mogelijk krijgt verwijderen.

Goedkoopste Bialetti Brikka Review

 

Conclusie Bialetti Brikka review

Deze Bialetti Brikka review is voornamelijk gebaseerd op onze positieve ervaringen en het hangt er uiteraard vanaf of je dezelfde resultaten kan bereiken of je deze mening wel of niet deelt. In plaats van een dure espressomachine kan je dit model kopen en net zulke goed of mogelijk zelfs betere resultaten bereiken.

Vergelijk prijzen nu bij:

1 Reactie
 1. Hoe kan ik voorkomen dat hij overkookt? Ik blijf er altijd bij en zodra de koffie er uit komt, kookt hij gelijk over, overal koffie is het resultaat maar nauwelijks in het bovenste deel.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo