Beste espressomaker gids

Espressomachines voor thuis zijn beschikbaar in complexe stijlen, features, prijzen en technische complexiteit. Voordat je geld aan een espressomaker spendeert is het echter belangrijk om je behoeften te bepalen. Hieronder zullen we de acht verschillende soorten machines beschrijven die beschikbaar zijn en ook een aantal van hun voor- en nadelen. Daarna zullen we uitgebreid bespreken waar elk onderdeel van deze machines voor verantwoordelijk is en de belangrijkste features waar je op moet letten bij elk onderdeel.

Het eerste ding wat je moet doen, is bepalen wat je het fijnst vindt van een espresso ervaring. Als je het schuimige gevoel van cappuccino’s, gestoomde melk met een smaakje in latte’s of de chocola in mokka’s fijn vindt en de smaak van espresso op de tweede plaats komt op dit gebied, dan is een goedkopere machine mogelijk prima. Als de kwaliteit, smaak en het ritueel van het maken van je espresso zeer belangrijk is, dan is een kwalitatieve semi-automatische pompmachine mogelijk de beste keuze voor je. Een superautomatische of volautomatische machine is mogelijk niet een goede keuze als je echt alleen maar espresso’s drinkt en de waarom van dit alles zullen we hieronder uitgebreid bespreken.

Hoe vaak zal je de machine gebruiken? Dagelijks gebruik vereist een kwalitatieve machine die het liefst een drievoudige elektrisch wiel heeft. Als je de machine alleen maar in het weekend of voor feestjes gebruikt, dan zal een goedkopere machine perfect zijn.

Direct naar:

Beste espressomakers op dit moment:

VOL AUTOMAATBESTE VOORAANBIEDING
Philips 3200 EP3246Volautomaat espressomachine beste koopbekijk aanbieding
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110Best verkochte volautomaatbekijk aanbieding
Siemens EQ.9+ s400Beste luxe en meest complete volautomatische koffiebonen machine bekijk aanbieding
Philips 2200 EP2220Goedkope en goede volautomaatbekijk aanbieding
Jura WE8Dé rolls royce onder de koffieautomatenbekijk aanbieding
Krups EA894T Evidence PlusStille volautomatische koffiemachinebekijk aanbieding
Melitta F830-102 Barista T SmartBeste om te bedienen met een appbekijk aanbieding
JURA WE8Beste volautomaat voor op kantoorbekijk aanbieding
De'Longhi Dinamica ECAM350.55.BBeste voor cappuccino en latte macchiatobekijk aanbieding
De'Longhi Autentica ETAM 29.660.SBCompacte koffiemachine voor kleine ruimtesbekijk aanbieding
Sage the Oracle Touch Stainless SteelBeste keuze voor automatische Pistonmachinebekijk aanbieding
Jura ENA 8Beste volautomaat qua onderhoudsgemakbekijk aanbieding

VOL AUTOMAATBESTE VOORAANBIEDING
Philips 3200 EP3246Volautomaat espressomachine beste koopbekijk aanbieding
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110Best verkochte volautomaatbekijk aanbieding
Siemens EQ.9+ s400Beste luxe en meest complete volautomatische koffiebonen machine bekijk aanbieding
Philips 2200 EP2220Goedkope en goede volautomaatbekijk aanbieding
Jura WE8Dé rolls royce onder de koffieautomatenbekijk aanbieding
Krups EA894T Evidence PlusStille volautomatische koffiemachinebekijk aanbieding
Melitta F830-102 Barista T SmartBeste om te bedienen met een appbekijk aanbieding
JURA WE8Beste volautomaat voor op kantoorbekijk aanbieding
De'Longhi Dinamica ECAM350.55.BBeste voor cappuccino en latte macchiatobekijk aanbieding
De'Longhi Autentica ETAM 29.660.SBCompacte koffiemachine voor kleine ruimtesbekijk aanbieding
Sage the Oracle Touch Stainless SteelBeste keuze voor automatische Pistonmachinebekijk aanbieding
Jura ENA 8Beste volautomaat qua onderhoudsgemakbekijk aanbieding

 

Beste espressomaker gids:

Soorten espressomachines

Er zijn acht algemene categorieën van machines:

  • Mokka – heeft vaak acht zijkanten en de vorm is een beetje als een zandloper. Ze zijn ontworpen espresso met een lage druk (2 bar) op het fornuis te maken. Technisch gezien is het drankje wat gemaakt wordt geen espresso vanwege de lage druk, maar ze hebben desalniettemin nog steeds loyale volgers en zijn leuk tijdens kampeeruitjes.
  • Fornuis (stovetop) – lijkt erg op de mokka qua gebruik en afmetingen, maar kan een iets hogere druk creëren. Ze worden vaak geleverd met een gekoppelde stoompijp. Het gebruik kan erg lastig zijn en je moet erg precies te werk gaan. Tenzij je liefhebber bent kan je deze beter in de schappen laten staan.
  • Stoom – vul de boiler, schroef de deksel vast en wacht tot een of mogelijk twee shotjes van bijna espresso (4 – 6 bar) geproduceerd worden. De unit moet afkoelen voordat je hem weer kan vullen. Een lastig instapmodel machine die meestal snel vervangen wordt door iets beters.
  • Handmatig – wordt vaak ook wel aan gerefereerd als een hendel of ventiel machine. Deze modellen maken gebruik van een ventiel, welke geforceerd wordt door een hendel om water door de gemalen koffie te drukken. De grote boiler fungeert ook als een waterbassin.
  • Semi-automatisch – het overgrote deel van de machines valt onder deze categorie. Een elektrische pomp forceert heet water door de gemalen koffie met hoge druk, waardoor een verrukkelijke espresso gemaakt wordt. Er is een balans tussen inbreng van de gebruiker en automatisering van de machine, waardoor dit de meest populaire machines zijn.
  • Prosumer / Warmtewisselaar – de beste keuze voor espressomachines voor thuis. Gebouwd als een mini-commerciële machine, deze units kunnen tegelijkertijd stomen, brouwen en heet water gieten.
  • Automatisch – weinig machines vallen onder deze categorie. Ze hebben dezelfde features als semi-automatische machines, maar het enige verschil is dat de grote van de shotjes of temperaturen geprogrammeerd kunnen worden. Een erg handige feature, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.
  • Superautomatisch – druk op een knop om een volledige cyclus te starten: vermalen, koffie aandrukken, espresso brouwen en gebruikte koffie in de ingebouwde afvalbak deponeren. Het enige wat je hoeft te doen is het water en de bonen aanvullen. Sommige hebben schoonmaak, ontkalking of automatische spoeling cycli.

Goedkope Espressomaker

 

Mokka

Mokka is een algemene naam die aan deze achtzijdige mini percolators met een zandloper vorm wordt gegeven. Er is een compartiment boven en onder die je aan elkaar vastschroeft met een filter in het midden om een bepaalde hoeveelheid koffie in te doen, wat afhangt van het model (1-kopje, 4-kopjes etc). Het is belangrijk om het compartiment voor koffie volledig te vullen met fijn gemalen koffie en om deze reden gebruik je mogelijk meer koffie dan je wilde als je een groter model hebt. Voeg water aan het onderste compartiment toe en zorg voor hitte. Water zal door de gemalen koffie stijgen naar het bovenste compartiment. Haal hem vervolgens van het vuur en giet hem in je kopje. Deze machine heeft een aantal nadelen. Zo kookt het water bijvoorbeeld waardoor je koffie bitter wordt, de lage druk is niet een echte espresso en je kan geen melk schuimen zonder een aparte stoom unit.

 

Fornuis (stovetop)

Het fornuis model lijkt erg op de mokka, maar er zit een wiel aan de zijkant of bovenkant om de gebrouwde espresso te besturen en gieten. Als je deze apparaten een beetje begrijpt kan je de druk verhogen en de stroom aansturen, maar je moet nog steeds het koffie compartiment volledig vullen om hem goed werkend te krijgen. Aanstampen en vermalen kan een probleem zijn, want vermaal de koffie te fijn en druk het te hard aan en je zal onbedoeld ontdekken hoe het veiligheidswiel voor de druk werkt. Nadat de espresso gebrouwen is en je de unit warmer maakt kan er stoom voor schuim via de stoompijp geproduceerd worden, maar de stoom kan snel afnemen zodra je het apparaat van het vuur hebt gehaald.

 

Stoom

De elektrische stoom espressomaker produceert nog steeds niet een echte 9 bar espresso, aangezien ze met een druk tussen de 4 – 6 bar werken. Het mooie is de prijs, aangezien je ze over het algemeen al voor €40 – €75 kan vinden. Je kan ze snel identificeren door de grote ronde schroef aan de bovenkant van de machine, welke gebruikt wordt om de boiler te vullen. Dit zijn instapmodel machines en zodra je een echte espresso hebt ontdekt zal je deze al snel te koop zetten.

 

Zuiger / hendel / handmatig

Deze miniatuur modellen van hun grote commerciële broers zijn romantische favorieten van koffie enthousiastelingen en ‘pure’ koffieliefhebbers. Als je het niet erg vindt om een beetje werk en het ritueel van espresso’s met de hand maken uit te voeren, dan zijn deze machines prima. Ze zijn vaak duur, de opwarmtijd is langzaam (aangezien er meer water in de gecombineerde boiler / bassin zit) en omdat ze vaak een koper of chroom afwerking hebben zie je slijtage, dofheid en vingerafdrukken eerder. Maar ze zien er prachtig uit op je aanrecht en kunnen een uitstekende espresso maken als je het ritueel uitvoeren niet erg vindt. Als de espressomaker een enkel verwarmingselement heeft, dan produceert hij mogelijk niet dezelfde krachtige stoom als een model met een duaal element. Consistente bij het overhalen van de hendel is belangrijk om een goede extractie te bereiken. Een drukmeter van de boiler is handig als je nog aan het leren bent.

Beste Espressomaker

 

Semi-automatisch

De meest populaire soort espressomaker voor thuis en de semi-automatische is een uitstekende keuze voor de meeste gebruikers. Deze hebben allemaal een waterbassin (sommige kan je aansluiten op het water in je huis), vibratie pomp, boiler (of thermoblock) en een groep kopstuk met een verwijderbare filter (met handgreep). Ze hebben allemaal een apparaat voor het stomen van melk. De gebruiker vult de koffiehouder met goed vermalen espresso, drukt dit aan (zorgt voor druk), koppelt de handgreep vast en drukt op de brouw knop om te beginnen met het extractieproces. Na 18 tot 30 seconden gaat de knop automatisch uit. Afhankelijk van de gekozen koffiehouder krijg je een enkel of dubbel shotje espresso. Door de pomp langer te laten draaien kan je uiteraard ook een langere espresso of crema koffie creëren.

 

Prosumer / Warmtewisselaar

De ultieme espressomaker voor thuis. De meeste maken gebruik van een warmtewisselaar systeem, zoals bij commerciële espressomachines. Dit maakt het mogelijk om geen vertraging tussen het stomen, brouwen of gieten van heet water te hebben. Bepaalde modellen hebben drukmeters voor de boiler en/of pomp om een beter shotje te krijgen. Deze modellen lijken qua design en kwaliteit erg op de commerciële machines en ze hebben grotere waterbassins. Sommige modellen kan je ook op het water in je huis aansluiten.

 

Automatisch

De automatische espressomaker heeft alle features van de semi-automatische plus de mogelijkheid om een van te voren ingesteld enkel of dubbel shotje te creëren (en dus de pomp automatische uit te schakelen). Er zijn een aantal automatische machines beschikbaar die programmeerbare features hebben, zoals afmetingen van de shotjes, pre-infusie en/of temperaturen. Een van de beste features van een automatische espressomaker, is de betere consistentie in de shotjes die je krijgt.

 

Superautomatisch/volautomatisch

Superautomatisch is de naam die gegeven wordt aan de machines die met een druk op een knop koffie vermalen, dit naar de brouwkamer verplaatsen, aandrukken, het espresso shotje brouwen en de gebruikte koffie vervolgens in de afvalbak dumpen. Deze espressomachines zijn duurder, maar er kan bijna niks fout gaan. Alhoewel ze mogelijk een logische keuze lijken, hebben ze aantal minpunten die overwogen zouden moeten worden. Over het algemeen biedt een superautomatische machine meer consistentie, maar de espresso kwaliteit is wel iets minder. Als je alleen maar kleine espresso’s drinkt, dan is dit mogelijk wel een factor dat je moet overwegen. Drink je echter als zo velen ook cappuccino’s, latte’s en mokka’s, dan zal je het verschil bijna niet merken. Superautomatische espressomachines zijn binnenin meer gecompliceerd en hebben op de lange termijn mogelijk meer onderhoud nodig. Ze kunnen net zo betrouwbaar zijn als normale machines, zolang je je aan het onderhoudsschema van de fabrikant houdt. Als je deze dingen vaak vergeet, dan is het een goed idee om een machine te kopen die een automatische diagnostiek uitvoert en je laat weten wanneer de machine schoongemaakt of ontkalkt moet worden. Zo’n beetje alle machines met digitale displays hebben dit wel, maar als je dit soort dingen wel onthoudt, dan is een machine zonder digitaal display prima.

Beste Espressomaker kopen

Alhoewel veel machines aan de buitenkant er hetzelfde uitzien, is er een groot verschil qua prestaties en features. Een groot verschil is of een espressomaker gebruik maakt van een enkel of dubbel boilersysteem (of thermoblock). Sommige units hebben een enkele en net als semi-automatische machines hebben deze 45 seconden extra nodig om op te warmen voor stoomtemperatuur en drie of vier minuten om weer af te koelen naar koffie maken. Deze verplichte afkoelperiode kan erg onhandig zijn als je een groot feest hebt en meerdere drankjes moet maken met een standaard stoomkan. Enkele boiler machines kunnen geen koffie maken totdat deze weer op de juiste temperatuur is. Je kan dit echter een beetje omzeilen, door handmatig het stoom uit de machine te laten lopen (draai de stoomknop om en laat er 30 – 60 ml stoom uitlopen). Door dit te doen kan je meestal na 30 seconden weer koffie maken.

Zoals we eerder al aangegeven hebben, moeten superautomatische machines boiler / thermoblock water door onverwarmde delen van de machine verplaatsen. Om deze reden zijn espresso shotjes een paar graden koeler dan bij traditionele machines. Sommige machines maken het echter mogelijk om de watertemperatuur te verhogen, wat dit probleem deels oplost.

 

De verschillende onderdelen van de beste espressomaker begrijpen

Het klinkt mogelijk logisch dat kwalitatieve espressomachines ook kwalitatieve onderdelen gebruiken. Zoals bij zoveel andere producten krijg je bij een espressomaker over het algemeen waar je voor betaald. Dat is waarom warenhuizen gefaald hebben om geld te verdienen aan de espresso revolutie. Fabrikanten van huishoudelijke apparaten zijn hier ook deels schuldig aan, aangezien ze proberen om goedkope espressomachines op de markt te brengen en zo’n beetje alles dat water door gemalen koffie forceert een espressomaker noemen. Slechte ervaringen met deze machines hebben veel mensen weggejaagd, waardoor ze thuis niet kunnen genieten van een echt goedgemaakte espresso. De componenten van echte espressomachines zullen van elkaar verschillen, maar ze zijn allemaal ontworpen om hetzelfde doel te bereiken, namelijk een robuuste en goed ontworpen espressomaker met kwalitatieve componenten die dag in dag uit zullen werken. We zullen hieronder een kijkje nemen naar deze componenten, wat ze doen en op welke features je zou moeten letten.

 

Waterbassin

Laten we eerst een kijkje nemen naar het waterbassin. Voor ons is de afmeting niet belangrijk. Omdat water na een paar dagen weer vervangen moet worden, is het mogelijk juist een voordeel om een kleiner bassin te hebben die je vaker moet vullen. Sommige personen willen mogelijk regelmatig het bassin verwijderen om oud water weg te gooien en voor hen is een waterbassin dat je los kan koppelen belangrijker dan afmetingen. Vers water zorgt voor een goede espresso, terwijl oud water een negatieve invloed heeft op de smaak. Als je je machine af en toe of alleen maar in de weekenden gebruikt, dan is het een goed idee om het water te vervangen voordat je de machine gebruikt en een half kopje door de boiler laat lopen om alles te verversen.

 

Pomp

Espressomachines voor thuis maken gebruik van een vibrerende pomp om water door de boiler en vervolgens door de gemalen koffie onder de druk te forceren. De eigenlijke druk die de pomp creëert is volledig onbelangrijk, aangezien je maar 8 – 10 bar nodig hebt om het werk gedaan te krijgen. Als je een te hoge pompdruk hebt, dan heb je nog fijner gemalen koffie nodig om het extractieproces te vertragen en er is een grotere kans op overextractie. De druk van de pomp in bar geeft je geen idee van de eigenlijke prestaties, maar een hoger wattage van de pomp kan de algehele prestaties verbeteren. Sommige machines hebben daarnaast drukventielen om een meer consistente brouwdruk te bieden voor meer consistentie. Een belangrijkere factor is een espressomaker van een gerenommeerde fabrikant te kiezen, aangezien deze gebruik maakt van kwalitatieve materialen (waaronder de pomp), welke het daarom langer uit zullen houden.

 

Boiler

Het materiaal waar de boiler van gemaakt is, is minder belangrijk voor ons dan de ‘massa’ (gewicht en dikte) en design. Een stabiele groep kopstuk temperatuur stabiliteit is enorm belangrijk voor een goede espresso extractie. Dit is een van de grootste punten waar de meeste goedkopere en minder goed gebouwde machines op de markt falen. Een vergelijkbare vergelijking kan gemaakt worden met een koekenpan. Geen enkele hoeveelheid stijl, technologie en marketing beloftes kunnen een goede, dikke bodem op een koekenpan vervangen voor temperatuur stabiliteit en zelfs koken. Hetzelfde gaat op voor een boiler en de groep assemblage op een espressomaker. Een boiler gemaakt van dun roestvrij staal zal veel meer fluctueren in temperatuur terwijl het element aan en uit gaat, dan een kwalitatieve zware en dikke koperen boiler.

Gaggia gebruikt een systeem waarbij twee elementen vastzitten aan beide kanten van de buitenkant van de boiler. Ze raken het water niet aan en dit duale elementsysteem bevordert de stabiliteit van de watertemperatuur van de boiler. Rancilio is nog een fabrikant met zeer kwalitatieve machines. Beide systemen van deze fabrikanten worden al meer dan 20 jaar gebruikt zonder aanpassingen en zijn solide qua duurzaamheid en prestaties.

Espressomaker kopen

 

Boiler / Thermoblock

Er wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een boiler bij espressomachines voor thuis om de espresso te brouwen. Negentig procent van deze machine gebruiken dezelfde boiler om stoom voor het schuimen van melk te creëren (wat een enkel boiler systeem wordt genoemd). Dit wordt bereikt door de temperatuur (en druk) in de boiler te verhogen wanneer je op de stoom knop drukt en het duurt over het algemeen 45 – 75 seconden om de druk op te bouwen. Sommige machines (vooral bij de automatische en superautomatische machines) hebben een aparte boiler / thermoblock voor de stoom functie. Een thermoblock verwarmt het water terwijl het door een buis die omringd wordt door een aluminium blok met een ingebouwd element gaat. De pomp gebruikt een pulserende actie om druppels water in het thermoblock te duwen, waar het snel omgezet wordt in stoom. De water in de boiler blijft op een constante temperatuur voor espresso en stoom wordt snel gemaakt door het thermoblock. Een thermoblock kan continu blijven stomen, waardoor ze ideaal zijn voor grote taken. Superautomatische machines maken vaak gebruik van boiler / thermoblock technologie.

 

Filterhouder hendel

De filterhouder hendel, filterhandgreep of groephendel is ideaal gezien van gevuld koper gemaakt om hem duurzaamheid te geven. Aluminium constructies op goedkopere machines geven het vaak na verloop van tijd op. Een zware filterhouder behoudt ook meer warmte. Dit helpt om de uiteindelijke temperatuur van de espresso en de delicate smaak en crema terwijl de espresso in het kopje stroomt te behouden. De beste filterhouders zijn degene die gebruikt worden bij commerciële machines. Bedrijven die commerciële machines maken (zoals Rancilio, Rocket en Gaggia) gebruiken dezelfde filterhouders in hun machines voor thuis. De koffiehouders van deze commerciële handgrepen hebben ruimte voor tenminste 7 en 14 gram koffie (voor respectievelijk een enkel en dubbel shotje). Vaak hebben ze ook ruimte voor net iets meer en dit is belangrijk voor de cafeïnevrije espressodrinker, aangezien het hiervoor vaak vereist is om de filterhouder helemaal te vullen om een kwalitatieve espresso te krijgen. Een zware filterhouder voelt ook gewoon solide aan en helpt enorm om de espressomaker een kwalitatief gevoel te geven.

 

Brouwwiel / drievoudige elektrowiel

Er zijn twee primaire methodes voor het ‘vasthouden’ van het water in de boiler totdat de pomp aangezet wordt om de espresso te brouwen. De simpelste methode is een brouwwiel of ventiel. Voor licht thuisgebruik zijn deze acceptabel. Na verloop van tijd beginnen ze wel te druppen en moeten ze vervangen worden. Alhoewel de kosten relatief laag zijn, is het probleem dat ze op veel machines een geïntegreerd onderdeel van de boiler en lastig om te repareren zijn wanneer de boiler geplaatst is. Gaggia machines die een koffiewiel gebruiken, maken gebruik van een uniek systeem, waarbij de hele ventiel unit als een unit wordt vervangen, waardoor je tijd en geld bespaart.

Een superieure methode voor veelvuldig gebruik is een drievoudig elektrowiel. Deze zijn precies hetzelfde als degene die op commerciële machines gebruikt worden en met simpel onderhoud zouden ze het levenslang vol moeten kunnen houden. Naast een krachtige aan/uit koffiewiel maken ze het ook mogelijk om water uit de koffiehouder te draineren, waardoor deze droog is en niet voor een hoop rotzooi zorgt.

 

Stomen

De stoom schakelaar wordt gebruikt om de temperatuur van de boiler voldoende te verhogen om stoom te creëren. Dit duurt meestal zo’n 30 tot 45 seconden. Op machines met grotere boilers zal het het langst duren, aangezien er meer water verwarmt moet worden, maar het voordeel is wel dat ze meer stoomkracht bieden. Machines die gebruik maken van een thermoblock systeem hebben vaak minder tijd nodig om op te warmen. Machines met schuim adapters vereenvoudigen het stoomproces, maar machines met normale stoompijpen zijn makkelijk om onder de knie te krijgen zodra je de basis techniek weet.

Goedkoopste Espressomaker

 

Heet water

Pomp espressomachines kunnen ook een redelijke hoeveelheid heet water voor lange espresso’s en Americano’s leveren. Sommige machines hebben een specifieke heet water knop die de pomp aanzet. Door vervolgens de stoomwiel aan te zetten kan je bijna kokend water uit de pijp laten komen in plaats van stoom. Machines die deze feature niet hebben kunnen ook heet water produceren, door de filterhouder met gebruikte koffie in de machine te laten zitten en de koffie schakelaar over te halen terwijl je het stoomwiel opent. Heet water zal nu uit de stoompijp komen.

 

Thermostaten

De meeste enkele boiler espressomachines voor thuis hebben zowel een thermostaat voor de koffie als de stoom temperatuur. Voor oververhittingsbescherming gebruiken veel machines een thermische zekering, welke vervangen moet worden door een onderhoudsmonteur wanneer deze geactiveerd wordt, wat echter zeldzaam is. Andere machines gebruiken een veiligheidsthermostaat die gereset kan worden, welke net als een stroomonderbreker weer ingeschakeld kan worden door een handige persoon.

Erg kwalitatieve machines die gebruik maken van een warmtewisselaar systeem hebben een aanpasbare pressostaat, welke naast erg handig te zijn ook een ongelimiteerde aanpassing van druk en temperatuur mogelijk maakt. Het overdruk veiligheidssysteem op deze machines is vaak een veiligheidsventiel met een soort vering.

 

Vermaler

De correcte vermaling is essentieel om een verse en smaakvolle espresso te krijgen. Vers en goed gemalen koffie is een van de geheimen voor het maken van een geweldige espresso (en elke soort kwalitatieve koffie). Een kwalitatieve espresso vermaler is een uitstekende investering, wat de resultaten van een ieder zijn/haar espresso verbeterd. Om deze fijne en consistente vermaling te krijgen heb je een solide en kwalitatieve machine nodig die gebruik gemaakt van een burr of kegelvormige vermaler om de juiste afmetingen te creëren, zonder de bonen te verwarmen en de smaak te verpesten. De burrs of kegels moeten van staal of keramiek zijn om scherp te blijven en de motor zou krachtig moeten zijn. Gewicht is een goede indicator van de sterkte van de motor en de algehele constructie. Hoe groter en sterker de motor, hoe lager de snelheid die gebruikt kan worden, wat voor een betere vermaling zorgt en de machine is ook stiller. Espresso vermalers die kegelvormige snijders gebruiken bieden superieure resultaten en hetzelfde geldt voor burr vermalers met een diameter van 50mm en grotere burrs. Een doseerder wordt op veel vermalers gebruikt, wat het mogelijk maakt om een van te voren bepaalde dosis in de filterhouder te deponeren, waardoor de consistentie verbeterd wordt. Modellen zonder doseerder zijn geweldig als je je espressomaker niet heel vaak gebruikt of kleine hoeveelheden maakt, aangezien er geen gemalen koffie achterblijft in de kamer. Elk shotje wordt precies afgemeten.

Goedkope mesvermalers kunnen niet een consistente vermaling voor een goede espresso bieden. Andere kleine koffievermalers voor thuis die gebruik maken van een burr met een kleine diameter zullen een aardig goede gemalen koffie voor espresso creëren, maar worden snel bot, waardoor ze erg frustrerend zijn. Koffievermalers die je in de supermarkt kan vinden zijn bijna altijd niet goed genoeg. De messen zijn niet gemaakt voor espresso (ook al hebben ze een espresso positie) en het ergste van alles is dat wanneer je hem ook gebruikt voor andere koffie, je de vorige smaken in je espresso zal krijgen.

 

Ingebouwde vermaler

Een ingebouwde vermaler is ook een uitstekende manier om de kwaliteit en efficiëntie van je espresso opstelling te verbeteren. Als je vermaler een functie voor automatisch doseren heeft, dan is dit zelfs nog beter. Dit systeem komt in de buurt van het gemak van een superautomatische espressomaker, maar het extra voordeel dat het veel minder gecompliceerd en duur is. En zoals we eerder al aangaven in het superautomatische stukje, zullen ze een erg hete espresso voor de espresso liefhebber creëren.

Goedkoopste Espressomaker kopen

 

Conclusie Beste espressomaker

Er zijn dus een hoop verschillende modellen en onderdelen die je in overweging moet nemen wanneer je een espressomaker wilt kopen. We hopen echter dat je met behulp van dit artikel weet waar je op moet letten afhankelijk van je behoeften. Veel succes met het vinden van de beste espressomaker!

Direct naar:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter