DeLonghi Eclipse Dolce Gusto review

DeLonghi heeft lange tijd geëxperimenteerd met het idee hoe een koffiezetapparaat er uit zou moeten zien. De Eclipse brengt dit concept naar een nieuw niveau, met een lus stijl die transformeert in een oogstrelende kronkel. Maar het is niet alleen de vorm die opvallend is, want deze machine heeft ook enorm veel features. In deze DeLonghi EDG 737.B / DeLonghi Eclipse Dolce Gusto review zullen we deze allemaal bespreken.

De koffiemachine heeft onder andere een gebruikte capsule alarmlicht, een XL functie voor grotere drankjes en een automatische opening naast touch besturingen, ontkalk alarmen en een automatische uitschakeling om energie te besparen. Er is ook een mini capsule afvalbak, om te voorkomen dat je elke keer naar de prullenbak moet lopen en de gevarieerde cup opties van de Eclipse betekent dat je meer dan 40 verschillende warme en koude drankjes kan maken, zodat je nooit verveeld zal raken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DeLonghi Eclipse Dolce Gusto (DeLonghi EDG 737.B) review:

Voordelen:
 • Touchscreen gebruik
 • Opvallend design
 • Biedt ruimte voor kopjes van verschillende afmetingen
 • Maakt diverse hoeveelheid drankjes
Nadelen:
 • Kan alleen maar cups gebruiken die compatibel zijn
 • Groter dan vergelijkbare machines
 • Sluit niet automatisch

 

Belangrijkste features

 • 15 bar druk
 • 1 liter waterbassin
 • H33 x B32 x D27cm
 • Prijs tijdens deze DeLonghi Eclipse Dolce Gusto review: bekijk hieronder

Vergelijk prijzen nu bij:

 

DeLonghi Eclipse Dolce Gusto review:

Design en features

In een wereld van vierkante en bolvormige koffiemachines biedt de Eclipse iets nieuws met zijn elegante design. Zijn vorm is netjes wanneer hij gesloten is en hij opent soepel met de druk op een knop en dit blijft langer opmerkelijk dan we dachten. De Eclipse is groter dan vergelijkbare machines, maar staat op een kleine ronde base, waardoor hij er kleiner uitziet dan hij is.

DeLonghi EDG 737.B review padmachineGelukkig is het design niet alleen mooi, maar ook nog functioneel. De druppelbak kan je vastzetten op drie verschillende hoogtes of helemaal verwijderen, zodat de koffiemachine ruimte heeft voor elk soort kopje, van een klein espresso kopje naar een grote mok. Het grote waterbassin met een raampje die aangeeft hoeveel water er nog inzit is in de rechter bocht gebouwd, terwijl alle besturingen op de bovenkant teruggevonden kunnen worden.

Drankjes maak je door een koffiecup toe te voegen, vervolgens selecteer je met de touch slider hoeveel water je wilt hebben en of je drankje warm of koud zou moeten zijn. Alhoewel de nieuwe XL functie van deze machine niet past bij de aanbevolen hoeveelheid cups, biedt hij wel de optie voor grotere drankjes, voor het geval je de aanbevolen bereiding te sterk vindt.

Als je de koffiemachine vijf minuten niet gebruikt, dan schakelt hij zichzelf uit. Daarnaast heeft hij een onderscheidende rode stroomkabel en stekker, zodat je hem kan onderscheiden in een keuken met meerdere elektrische apparaten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gebruik DeLonghi Eclipse Dolce Gusto

Beste DeLonghi Eclipse Dolce Gusto ReviewOf je nu de behoefte hebt aan een snelle espresso of tijd hebt voor een meer gestructureerd drankje, de Eclipse biedt beide. Je kan hem openlaten zodat je hem direct kan gebruiken of beginnen vanaf een gesloten positie en van de automatische opening een koffie maak ritueel maken. Hij is binnen 30 seconden opgewarmd, wat betekent dat je binnen een minuut een standaard kopje koffie kan hebben of je kan melk en drank cups combineren om iets meer persoonlijks te maken.

Zodra we de schoonmaakfunctie volbracht hadden (de machine wordt geleverd met een spoel tool welke in de cuphouder zit) waren we klaar om te beginnen. We maakte eerste een Americano. Met de druppelbak bij de base bevestigd selecteerde we de XL instelling, deden we er een koffiecup in en drukte op de rode knop voor heet water. De Eclipse doorboorde de capsule automatisch en liet toen de geselecteerde hoeveelheid water er door heen lopen, waarbij de bar verlaagde tijdens het proces. De machine stopt automatisch, wat betekent dat je weg kan lopen terwijl hij aan het brouwen is, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je kopje overstroomt.

espressomachine DeLonghi EDG 737.BZodra hij klaar is knippert het aan/uit lichtje een paar seconden voordat de oranje gebruikte capsule indicator oplicht en de capsule verwijderd kan worden en in de handige mini afvalbak gedaan kan worden. Vervolgens probeerde we een Mokka te maken. Hiervoor moesten we een koffiecapsule gebruiken, gevolgd door een melkcapsule. De machine onthoudt de bar instelling die gebruikt is, wat ons volgende drankje makkelijker maakte, aangezien dezelfde instelling gebruikt werd. Het resulterende drankje had nog wat resten op de bodem, dus we moesten nog even roeren om alles goed te combineren.

We eindigde onze test met een espresso, waar we de druppelbak hoger voor plaatste. Het kopje paste precies onder het spuitstuk om spetters te voorkomen en goot een aromatische en perfect gemaakte espresso in ons kopje zonder problemen. Alhoewel de Eclipse automatisch opent, sluit hij niet weer automatisch wanneer je klaar bent, dus dit moesten we handmatig doen. De enige schoonmaak die vereist was, was het snel spoelen van de capsulehouder.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hoe smaakt de koffie?

koffiemachine DeLonghi EDG 737.BZelfs de meest veeleisende koffieliefhebbers zullen moeite hebben om problemen met het Dolce Gusto systeem te vinden. Je kan elke keer een zijde zachte crema verwachten van je Americano en Espresso capsules, met een authentieke aroma en rijke, complexe smaak. De andere drankjes zijn ongetwijfeld handig en de verscheidenheid die aangeboden wordt is uitgebreid, maar de melkdrankjes zal misschien niet iedereen lekker vinden.

 

Moet je de DeLonghi Eclipse Dolce Gusto kopen?

Het Dolce Gusto systeem maakt al verschillende jaren goede koffie, maar de vorige machines en dan voornamelijk de handmatige waren een beetje onhandig. De Eclipse presteert erg goed om de gebruikelijke problemen van cupmachines op te lossen, zoals een gelimiteerd waterbassin en opruimen van capsule, terwijl ook een meer inlevende koffie maak ervaring wordt geboden. Een grote verscheidenheid aan drankjes en sterkte opties maakt hem ideaal voor een druk huishouden of meerdere gebruikers en hij voldoet zowel aan de wensen van espresso verslaafden als families.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze DeLonghi Eclipse Dolce Gusto review

Net als zijn vorm zijn de functies van de Eclipse goed afgerond. Het is een mooie koffiemachine om op je aanrecht te hebben en daarnaast biedt hij ook nog eens lekkere drankjes.

 

DeLonghi Eclipse Dolce Gusto Review

 

7.5 Totale Score
Mooi design en nog eens lekker ook

Net als zijn vorm zijn de functies van de Eclipse goed afgerond. Het is een mooie koffiemachine om op je aanrecht te hebben en daarnaast biedt hij ook nog eens lekkere drankjes.

1 Reactie
 1. Normaal kan ik hem makkelijk dicht maken mqar nu sluit ie niet meer!!!

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo