DeLonghi KG89 review

De DeLonghi KG89 kopen?

De DeLonghi KG89 koffiemolen met roestvrijstalen maalschijf is een instapmodel dat gericht is op personen die thuis koffiebonen willen malen en beginnende barista’s. Hij heeft een ongebruikelijk vierkant ontwerp, waarbij gebruik gemaakt wordt van stalen maalschijven voor een uniforme en consistente maling.

Doet de KG89 zijn DeLonghi naam eer aan? Nou, bijna. Er zijn een paar dingen die we niet fijn vonden en daar zal je alles over kunnen lezen in deze DeLonghi KG89 review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de DeLonghi KG89

Positief:
  • Stijlvol en modern ontwerp
  • Duurzame roestvrijstalen behuizing
  • Makkelijke besturingen voor malen en kopjes
  • Ideaal voor traditionele koffiezetapparaten en overgiet bereidingen
Negatief:
  • Hij zorgt voor een hoop rotzooi; veel statische elektriciteit en koffie lekt uit de opvangbak
  • Machine loopt vast wanneer je constant de fijne instellingen gebruikt

 

Samengevat

Afgezien van het moderne en stijlvolle ontwerp, vinden we het gebruiksgemak van deze koffiemolen erg fijn. Hij heeft een aan/uit-schakelaar en twee draaiknoppen; een voor het instellen van de grofheid van de maling en een voor het selecteren van de hoeveelheid kopjes (2 tot 12). Al met al is de DeLonghi KG89 erg makkelijk om te gebruiken en de perfecte keuze voor nieuwkomers die deze wereld net betreden.

delonghi kg89 review koffiemolen kopen

Aangezien bij de DeLonghi KG89 gebruik gemaakt wordt van een plastic bak, is statische elektriciteit onvermijdbaar en dit kan vaak voor een hoop rotzooi zorgen. Je kan dit mogelijk oplossen door zachtjes met een lepel te tikken terwijl het gat waar de koffie uitkomt bedekt.

Nu we het toch over rotzooi hebben, zal de KG89 ook voor aardig wat rotzooi zorgen als je het reservoir probeert te verwijderen om deze schoon te maken. Dat komt omdat vermalen koffie zal ‘lekken’ wanneer je dit reservoir verwijdert.

Tot slot lijkt het ook dat de koffiemolen vaak vast komt te zitten, vooral wanneer je hem constant voor een fijne maling gebruikt. Als je graag espresso drinkt, dan kan je deze koffiemolen mogelijk beter mijden.


 

Eerste indruk

We moeten DeLonghi een compliment geven. Alhoewel de meeste instap koffiemolens er onaantrekkelijk uitzien, is dat niet het geval bij de KG89; de machine zal direct uit de doos een goede indruk achterlaten. Hij heeft een erg stijlvolle en moderne uitstraling en een matte zilver roestvrijstalen behuizing met zwarte randen.delonghi kg89 review koffiemolen kopen

Direct prijzen vergelijken:

De schone lijnen en het grote draaiwiel op de voorkant geven de KG89 een gevoel dat het een geavanceerde koffiemolen is, wat vaak ontbreekt bij koffiemolens in deze prijsklasse. Daarnaast is de volledig metalen behuizing ook veel duurzamer dan de breekbare plastic modellen.

Er is een 120 gram bonenreservoir met een luchtdichte deksel. Als je iemand bent die het reservoir graag tot de rand wil vullen en vervolgens elke keer een klein beetje wil malen, dan voorkomt dit dat de koffiebonen na een paar dagen muf zijn. Voor de meest verse bonen is het uiteraard het beste om ze altijd op een donkere, koele plek op te bergen in een luchtdichte bak.

Op de voorkant gebruik je het draaiwiel om te selecteren hoeveel koffie je wilt malen, waarbij je kan kiezen tussen twee tot twaalf kopjes. Er zit nog een draaiknop aan de zijkant van de koffiemolen waarmee je de afmeting van de maling aanpast; deze kan je instellen op grote grove maling tot fijne espresso kwaliteit.

Er zit ook een aan/uit-schakelaar op de behuizing. Op het gebied van gebruiksgemak scoort de DeLonghi KG89 beter dan andere modellen in deze prijsklasse.

delonghi kg89 review koffiemolen kopenZodra de koffie vermalen is worden deze begeleid naar een opvangbak van plastic. Deze plastic opvangbak is een beetje teleurstellend, vooral wanneer de rest van de behuizing volledig van metaal is gemaakt. Plastic is niet ideaal, aangezien koffie zal blijven plakken door de vorming van statische elektriciteit; wat voor een hoop rotzooi zal zorgen.

Een functie die tot slot vaak over het hoofd wordt gezien met de KG89 koffiemolen, is de kabelopslag. Als je je zorgen maakt over lelijke kabels op je aanrecht, dan zal dit je probleem oplossen.


 

Prestaties

Het aanpassen van de malingsinstellingen op de DeLonghi KG89 is erg makkelijk. Je kan van fijn naar grof gaan terwijl de machine werkt. De kwaliteit van de maling is degelijk. Het is niet het beste wat we gezien hebben en waarschijnlijk niet goed genoeg voor de echte koffiekenners.

Goedkoopste DeLonghi KG89 Review

Zelfs bij de meest grove instelling zal je nog aardig wat fijne koffiedeeltjes tegenkomen. Daarom denken we niet dat dit een consistente koffiemolen is. Het verschil in de maling zal voor de meeste nieuwkomers echter geen probleem zijn.

Deze DeLonghi koffiemolen is stil, wat erg belangrijk is als je hem thuis vroeg in de ochtend wilt gebruiken. Je kan een van de malingsinstellingen kiezen en vervolgens verder gaan met het voorbereiden van je espressomachine. Je zal bijna niet opmerken dat het apparaat koffie aan het malen is.

De KG89 heeft rubberen poten aan de onderkant. Als je gewend bent aan het feit dat veel goedkope koffiemolens op het aanrecht springen en schudden, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken bij deze machine van DeLonghi.


 

Is dit de juiste koffiemolen voor mij?

Iedereen die op zoek is naar een goedkope koffiemolen met maalschijf zal erg tevreden zijn met de DeLonghi KG89.

Deze machine is perfect voor beginnende barista’s of personen die geïnteresseerd zijn in het malen van hun eigen koffiebonen.

 

delonghi kg89 review koffiemolen kopen

Alternatieven

Alhoewel dit een degelijke keuze voor beginners is, denken we dat de Cuisinart DBM-8 en de Bodum Bistro op het gebied van uitstraling en prestaties beter zijn.

Als je daarnaast op zoek bent naar een koffiemolen die veel betere resultaten biedt zonder je bankrekening daarvoor hoeven te plunderen, overweeg dan of handmatige koffiemolens iets voor je zijn, zoals de Hario Skerton of de Hunt Brothers.


 

Conclusie van deze DeLonghi KG89 reviewdelonghi kg89 review koffiemolen kopen

Verscheidene voordelen en een paar nadelen, de DeLonghi KG89 koffiemolen biedt een uitstekende waarde voor je geld.

We begrijpen dat hij niet perfect is, maar de minpunten zijn minimaal en zijn geen dingen die je met andere instapmodellen kan vermijden. Tegenover dit biedt de KG89 een lange lijst met voordelen, een modern ontwerp en geweldig gebruiksgemak.

Direct prijzen vergelijken:

 

6.5 Totale Score
Goed voor beginnende barista's

De DeLonghi KG89 koffiemolen biedt een uitstekende waarde voor je geld. Deze koffiemolen is perfect voor beginnende barista’s of personen die geïnteresseerd zijn in het malen van hun eigen koffiebonen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo