Hoe zelf koffiebonen malen

Koffie is een drankje die met de juiste bereiding geweldig smaakt. Het tegenovergestelde is echter ook waar, want koffie kan verschrikkelijk smaken wanneer er maar weinig aandacht wordt besteedt aan de bereidingswijze. Als je je koffie thuis maakt, dan is zelf koffiebonen malen wanneer je klaar bent om je drankje te maken de beste manier om ervoor te zorgen dat je koffie een volle smaak heeft. Van te voren gemalen koffiebonen verliezen hun aroma en kunnen je niet de resultaten geven waar je naar op zoek bent.

Voor koffieliefhebbers, is de eerste stap om een geweldig drankje te maken, verse kwalitatieve koffiebonen kopen. Hoe je de koffiebonen malen gaat, hangt af van het eindproduct. Hieronder zullen we een doe-het-zelf gids geven van hoe je zelf koffiebonen malen thuis kan doen.

»» bekijk hier onze koffiemolen TOP 10 »

Voordat je je koffiebonen malen gaat, is het belangrijk om te weten welke brouw methode je gaat gebruiken. Dit komt, omdat elke methode of machine specifieke afmetingen van de gemalen koffiedeeltjes moet hebben om de optimale resultaten te behalen. Als je bijvoorbeeld een espresso wilt maken, dan moet je je koffiebonen erg fijn malen.

Er zijn over het algemeen drie niveaus hoe je koffie kan vermalen. Deze zijn grof, medium en fijn. Er zijn andere niveaus tussen deze drie en deze kan je bereiken met een kwalitatieve koffiemolen. Zorg ervoor dat je koffie consistent gemalen wordt. Dit bepaald hoe de koffiesmaak uit de koffie gehaald wordt. Als de koffiedeeltjes verschillende afmetingen hebben, dan riskeer je een ongelijke extractie. Dit zal leiden tot een slechte koffie.

Koffiebonen Malen tipsJe kan dit makkelijk oplossen door te investeren in een kwalitatieve koffiemolen. Er zijn twee soorten koffiemolens die je vandaag de dag voor thuisgebruik kan kopen, namelijk met messen en met maalschijven. Een koffiemolen met messen is goedkoper dan degene met maalschijven. Het nadeel is dat de kans op een ongelijk malen groot is met messen, wat niet voor een uniforme smaak zorgt tijdens het brouwen.

Een koffiemolen met maalschijf geeft je meer vrijheid in hoe je zelf koffiebonen malen kan en maakt het zodoende dus mogelijk om dat perfecte kopje koffie te maken. Het maakt niet uit hoe je je koffie maakt, want een koffiemolen met maalschijf maakt aanpassingen mogelijk in hoe je koffiebonen maalt en het resultaat is uniform. Als je op zoek gaat naar een koffiemolen met maalschijf, dan moet je goed op vervalsingen letten, vooral als de prijs veel lager is dan de standaard.

Koffiemolens met maalschijven zijn er ook in handmatige koffiemolen modellen. Sommige zijn zelfs klein genoeg om met je mee te nemen. Het feit dat deze handmatige modellen geen elektriciteit nodig hebben om te werken, geeft je de mogelijkheid om overal in de wereld van je koffie te genieten. Dit komt, omdat je ze makkelijk met je mee kan nemen. Sommige modellen, zoals de Baratza Encore hebben verscheidene aanpassingsmogelijkheden die het mogelijk maken om je koffie fijn te malen. Als je je koffie graag maakt met een cafetière, dan zal een handmatige koffiemolen met maalschijf goed genoeg voor je zijn.

Zodra je de juiste machine hebt kan je zelf koffiebonen malen met de juiste textuur. Dit moet je pas doen wanneer je klaar bent om koffie te maken. Vers malen zorgt namelijk voor de beste resultaten.

 

Fouten die personen vaak maken wanneer ze zelf koffiebonen malen

Koffiebonen met een slechte kwaliteit gebruiken

Afhankelijk van je smaak moet je weten welke koffiebonen de juiste smaak produceren. Bonen die langer gebrand zijn dan nodig zullen een donkere, glanzende uitstraling hebben. Deze produceren een koffie met een sterke en bittere smaak. Medium gebrande koffiebonen bieden daarentegen een zachte smaak en de bonen zijn lichtjes gekleurd. De meeste personen kopen de verkeerde bonen, omdat ze niet vragen. Vertel gewoon in de winkel welke koffiebonen het beste bij je smaak passen en laat het personeel je helpen.

Zelf Koffiebonen MalenZorg er ook voor dat je koffiebonen niet te oud zijn. Hoe ouder de bonen, hoe slechter de kwaliteit van de koffie die je krijgt. Dit komt omdat koffie na verloop van tijd zijn smaak kwijtraakt. Je moet een verse voorraad van koffiebonen hebben. Daarom is het ook niet een goed idee om in een keer een grote hoeveelheid koffiebonen te kopen.

Sommige personen vriezen de koffiebonen in. Alhoewel men denkt dat dit de bonen vers houdt, zal je verrast zijn dat door het invriezen gassen vrijkomen die de smaak van de koffie behouden. Dus wanneer je bevroren koffiebonen malen gaat, dan zal de kwaliteit van de koffie niet zo goed zijn als je verwacht. Het geheim is om je bonen in een lucht dichte bak op te bergen in een koele en droge plek, niet bevroren. Ondoorzichtige bakjes zijn het beste, omdat koffie muf wordt wanneer het blootgesteld wordt aan direct licht.

 

De verkeerde molen gebruiken

Als je de verkeerde koffiemolen hebt, dan zal het onmogelijk zijn om je koffiebonen op de juiste manier te malen voor dat perfecte kopje koffie. Een perfecte molen zal je bonen consistent malen, ongeacht de textuur. Dit garandeert een consistente smaak in je koffie, aangezien de smaak uniform uit de koffie gehaald wordt. Wanneer er bij sommige deeltjes te veel smaak uitgehaald wordt, dan zal je een bittere en flauwe smaak ervaren. Dit zal je perfecte kopje verpesten. Gebruik onze koffiemolen TOP 10 om de beste molen te vinden.

 

Je koffie te vroeg malen

Een magisch kopje koffie heeft een perfecte timing tussen malen en maken nodig. Maal je koffiebonen niet te vroeg, aangezien dit de kwaliteit van de koffie zal verpesten. Zorg ervoor dat het water dat je gaat gebruiken heet is voordat je klaar bent met malen, zodat je geen smaak verliest terwijl je wacht op het water.

 

Geen idee hoeveel koffie je nodig hebt

Je moet weten hoeveel koffie je nodig hebt voor een kopje of kan. Als je meer koffie dan nodig maalt, dan kan je de rest weggooien. Dit is niet goed voor je portemonnee. Als je besluit om de oude koffie te gebruiken, dan zal je niet kunnen genieten van de verse smaak die hij eerst had. Dit is niet wat een koffieliefhebber wil. Dus bepaal je dagelijkse consumptie en probeer je best te doen om precies genoeg te malen.

 

Geen kennis van de verschillende brouw methodes van koffie

Als je niet weet hoe je je koffie wilt maken, dan is het bijna zeker dat je de bonen verkeerd zal malen. Om een expert in zelf koffiebonen malen te worden moet je even wat tijd nemen om de verschillende manieren van koffie maken te onderzoeken. Van cafetière, druppel en espresso tot Turkse koffie. Ontdek hoe je de koffiebonen malen moet voor elke manier. Neem het initiatief om te leren hoe je theoretisch en praktisch elke manier van koffie maken uit moet voeren. Oefen dit vervolgens keer op keer om er een meester in te worden. Net als elke andere vaardigheid is koffie maken iets wat je kan leren.

Zelf Koffiebonen Malen tips

Over het algemeen kan elke koffieliefhebber de vaardigheid van het thuis koffie maken leren en perfectioneren. Je moet een interesse in het onderwerp hebben en actie ondernemen om je vaardigheid te verbeteren. Hierbij moet je ook investeren in de juiste tools voor je werk. Zorg ervoor dat je de juiste koffiemolen gebruikt die je koffiebonen perfect malen kan. Vergeet niet om verse bonen te gebruiken die op de juiste manier bewaard zijn. Onthoud dat de kwaliteit van je koffie ten eerste afhangt van de kwaliteit van je koffiebonen. Dus kies niet voor muffe bonen terwijl je ook verse kan kopen.

»» bekijk hier onze koffiemolen TOP 10 »

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo