Frambozen mokka koffie

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 0 minuten
  • Aantal porties: 2 porties

 

Ingrediënten

  • 1/3 kopje koude zware room
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel ongezoete cacaopoeder
  • 1/8 theelepel vanille extract
  • 1 kopje melk
  • 4 eetlepels frambozen siroop
  • 4 eetlepels chocolade siroop
  • 1/2 kopje sterke Franse roast koffie
  • of 1/2 kopje sterke black silk koffie
  • Verse rode frambozen voor de versiering

 

Bereiding

  • Meng zware room, poedersuiker, cacao en vanille in een koude kleine kom met een elektrische mixer op lage snelheid totdat de room dikker begint te worden. Meng vervolgens op hoge snelheid tot de gewenste dikheid is bereikt. Laat het koelen.
  • Doe de melk gedurende 1 tot 1 1/2 minuut op de hoogste stand in de magnetron of totdat het heet maar niet kokend is. Mix totdat het schuimt.
  • Giet 2 eetlepels frambozen siroop en 2 eetlepels chocolade siroop in beide koffie kopjes. Doe het gedurende 20 seconden op de hoogste stand in de magnetron. Roer 1/4 kopje koffie in elk kopje.
  • Voeg melk toe. Voeg chocolade slagroom aan de top toe. Versier met frambozen. Serveer onmiddellijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo