Gaggia Carezza Deluxe review

Heerlijke koffie en verbazingwekkend design, maar je kunt betere espresso voor minder krijgen

 

Gaggia Carezza Deluxe espressomachine review

Het is prettig om het waterreservoir aan de voorkant te hebben

Gaggia’s Carezza Deluxe is een super-stylish espresso machine waar je trots op kunt zijn en die je met trots aan anderen kunt laten zien. Hij ziet er niet alleen goed uit, hij is ook met zorg gemaakt, met de 1,4 liter waterreservoir die er aan de voorkant uitsteekt. Dit zorgt ervoor dat je de Carezza onder een relatief lage kast kunt houden en hem kunt bijvullen zonder hem naar voren te trekken.

>> vergelijk hier de beste aanbiedingen >

Het is eenvoudig om het apparaat te gebruiken. Als je hem aangezet hebt laat een lichtindicator zien wanneer de Carezza op de juiste temperatuur is. Er is ook een meter die het opwarmen van het apparaat toont. Het is mooi voor het design, maar zonder indicatie van de hoogte van de temperatuur is het niet erg praktisch. Terwijl de Carezza aan het opwarmen is kun je de kopjes alvast verwarmen door middel van de verwarmer aan de bovenkant van de machine.

Als je klaar bent om koffie te nemen hoef je alleen maar de padhouder met je gemalen koffie of ESE-pads. We hebben gemalen koffie voor ons onderzoek gebruikt. Gaggia raadt aan dat je het koffiedik niet aandrukt in de druk-capsule en bevat de verpakking geen tamper. Wij ontdekten dat lichtjes drukken voor betere resultaten zorgt, daarom is het het geld waard om een tamper aan te aanschaffen bij de aankoop van dit apparaat.

De padhouder is een beetje verend, dus als je hem in de ‘kop’ klikt en los laat zal de houder lichtjes naar links gaan. Dat maakt het een beetje moeilijker om de uitloop in een juiste lijn te hebben als je twee kopjes koffie wilt zetten.

Met ruimte voor kopjes die 95mm hoog zijn kan de Carezza praktische ieder soort kopje vullen. We konden zonder problemen onze gebruikelijke testkop onder het apparaat gebruiken, ook als je dus koffie wilt in langere kopjes zoals Americano’s is dat goed nieuws.

vergelijk onderaan de beste aanbieders

Uit de Carezza komt koffie die er goed uitziet, hoewel de crema op sommige plekken bubbeltjes had op de plek waar de koffie ingeschonken was, was hij zeker niet slecht. De smaak was erg goed, met de bittere naar noten smakende koffie die we dronken, waarbij de temperatuur van 63C° precies goed was.

Met het op de juiste manier aandrukken is de kwaliteit van de koffie erg goed. Degelijk vloeien door het koffiedik zorgt ervoor dat je een zeer goede crèma krijgt met een roodbruine kleur.

Gaggia Carezza crema

De Carezza maakt een goed samengeperst schuim

Voor schuimende melk is er een tweede knop om de Carezza te verwarmen tot de juiste temperatuur. De temperatuurmeter toont dat de temperatuur stijgt, maar het is de lichtindicator die je alle informatie geeft. Het schuimpijpje is lang en een tap zorgt ervoor dat je de hoeveelheid kunt regelen, daardoor is het makkelijk om de juiste combinatie van hete melk en schuim te krijg. Het apparaat lucht niet automatisch, zorg er dus voor dat je het stoom verwijdert voordat je een nieuwe espresso maakt om te voorkomen dat je verbrande koffie krijgt.

Naast schuimvorming kan het pijpje gebruikt worden om heet water te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de pomp aanzetten en met de tap de watertoevoer te regelen. Het is handig als je drinken wilt bijvullen, zoals een Americano.

Conclusie Gaggia Carreza Deluxe review

De Gaggia Carreza maakt geweldige koffie op de juiste temperatuur en ziet er ook fantastisch uit. Het is één van de beste apparaten die we getest hebben, maar de De’Longhi Lattissima maakte koffie die net iets beter uit onze tests kwam en is goedkoper.

[aff_offer_product]

Zoek je toch een andere espressomachine voor thuis?
Check onze #1 koopgids + reviews om zo de beste espressoapparaat te kopen

8.5 Totale Score
Heerlijke koffie

Heerlijke koffie en verbluffend design, maar je kunt betere espresso voor minder krijgen

2 Opmerkingen
  1. Waardeloos apparaat. Levert vanaf begin al geen goede hete koffie, dus slappe koffie. Piston sluit niet goed aan, waardoor gebruik met pads water bovenlangs de piston sijpelt en dus slappe koffie oplevert, Koffie wordt niet heter dan 60 graden en moet dus snel opgedronken worden, wat niemand in de praktijk doet, dus wordt de rest weggegooid. Belachelijk voor zo’n duur apparaat.

  2. Irritant ding. Heb er steeds ruzie mee. Als je melk hebt opgeschuimd, onmogelijk om m weer naar de koffie te krijgen. Beide knoppen blijven branden en dan gaat het waarschuwingslampje aan en kun je dus niets anders doen dan uitzetten en tijdje wachten. Tenminste… de handleiding, noch internet geeft betere oplossing… Vind t ook irritant dat ie af en toe spontaan water spuugt in het begin. Vaak dus als mn koffie er al onder hangt.

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo