Handpresso Auto review

Er is bijna geen betere manier om je dag te beginnen, dan een bezoekje te brengen aan je lokale café voor een heerlijk kopje koffie. Het geluid van de vermaler, de rijke geur van koffie, de stoom van de espressomachine terwijl dat diepe zwarte shotje in het glas giet (met een beetje crema op de top). De espressomachine is in Europa uitgevonden, dus dan is het ook passend dat de perfecte manier om je eigen mobiele koffie te maken ook uit Europa komt. Het Franse Handpresso bouwt al sinds 2008 espressomachines. De nieuwste creatie is een 12-volt aangedreven machine die door het leven gaat als de Handpresso Auto. Kokend hete koffie met 130 km per uur? Wat kan er fout gaan? Je leest alles over deze machine in deze Handpresso Auto review.

 

Plus- minpunten in een oogopslag

Voordelen:
  • Minder trips naar het café
  • Kwalitatief gevoel en afwerking
  • Verse koffie aroma in je auto
  • Wow factor
Nadelen:
  • Premium prijs
  • Kan rotzooi opleveren

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Handpresso Auto review:

Gebruik

Handpresso Auto koffiemachine reviewOp het eerste gezicht lijkt de Handpresso Auto op een tijdmachine die gemengd is met een reisbeker. Hij heeft een externe temperatuurmeter (in Celsius), een aan/uit knop en een knop om de espresso mee te gieten. De unit voelt aardig sterk aan met een gewicht rond de 900 gram. De behuizing is een duurzame zwarte deklaag die het makkelijk maakt om dit apparaat vast te houden en is makkelijk om af te vegen. Een 12-volt stekker voor de sigarettenaansteker in je auto draait strak rond de unit en wordt ongeveer in het midden verbonden.

De Handpresso Auto wordt geleverd met twee aparte deksels die het mogelijk maken om gespecialiseerde espresso pods of gemalen koffie te gebruiken. Een schoonmaakdoekje met het Handpresso logo wordt meegeleverd, zodat je het apparaat schoon kan maken en voor als je knoeit, een erg fijne extra.

Voor het geval je het nog niet wist, is voor het maken van een kopje espresso een machine vereist die erg heet water onder hoge druk door erg fijn gemalen en samengedrukte koffie kan drukken. De Handpresso Auto kan een druk tot 16 bar creëren (16 keer de atmosferische druk op zeeniveau), wat bijna twee keer zo veel is als de 8,8 bar van een normale espressomachine.

Een kopje brouwen is eenvoudig. Vul eerst het reservoir met water. Wanneer hij tot de rand gevuld is creëert hij een espresso van 50ml, wat precies genoeg is voor een gemiddeld shotje. Handpresso raadt aan om gefilterd of bronwater te gebruiken, aangezien de onzuiverheden in kraanwater de kwaliteit van de espresso zullen veranderen. Doe vervolgens de fijn gemalen koffie in de meegeleverde Domepod en druk het goed aan. Zodra je dit hebt gedaan hoef je simpelweg de draaien en deksel te vergrendelen.

Handpresso Auto espressomachine

Doe de 12-volt kabel van de machine in de aansteker in je auto terwijl je auto aanstaat en druk op de power knop. De Handpresso Auto komt tot leven met een geluid dat vergelijkbaar is met een stille drilboor. Je zal de temperatuurmeter zien stijgen en na een minuut zal het geluid stoppen. De temperatuur blijft stijgen tot ruim 90 graden en vervolgens krijg je drie piepjes te horen om aan te geven dat de machine klaar is. Je kan echter eerder stoppen (nadat het gebruiksgeluid gestopt is) afhankelijk van je voorkeuren voor temperatuur en smaak. Haal de kabel uit de aansteker en draai het apparaat om, druk vervolgens op de knop om de espresso en stoom vrij te laten boven een kopje. De aangename geur van koffie zal in je hele auto hangen. Je waant je bijna in je lokale café, waar je alleen nog een barista mist die je naam verkeerd spelt.

Toen wij de Handpresso Auto gebruikte deden we hier vaak voordat we in de auto stapte water en gemalen koffie in en deze deden we vervolgens in de bekerhouder. De meeste instructievideo’s voor de Handpresso Auto laten een stilstaande auto zien tijdens het gebruik van de machine en wij raden ook sterk aan om dit te doen, tenzij een passagier naast je hem gebruikt. Veilig gaat voor alles uiteraard.

Handpresso Auto Review

Het algemene gebruik van het apparaat is niet moeilijk, maar wanneer je klaar bent om de espresso in een kopje te gieten en niet een hand op de machine en een andere met een kopje direct onder de spuitkop, dan kan het een flink zooitje worden. De eerste keer hielden we de spuitkop iets te hoog boven het kopje en verscheidene druppels espresso kwamen op de zitjes en andere plekken in de auto. De Handpresso Auto is het beste wanneer je een mobiele koffiepauze nodig hebt. Personen die veel onderweg zijn hoeven nu niet niet meer naar het lokale café of tankstation te rijden. Maak simpelweg een shotje in de namiddag om je door het laatste moment van de dag te helpen. Je kan hem ook gebruiken als basis voor andere koffiedrankjes, zoals een Americano bijvoorbeeld.

 

Espresso kwaliteit

Tijdens deze Handpresso Auto review namen we de temperatuur direct nadat het apparaat klaar was en dit was 77-82 graden Celsius. Dat is de temperatuur waar je zo’n beetje altijd voor zou moeten gaan en het lijkt overeen te stemmen met de meter aan de buitenkant van de Handpresso Auto. De kwaliteit van de espresso hangt grotendeels af van het water en de soort koffie die je gebruikt en wij konden na een aantal keer gebruiken de exacte smaak die we lekker vonden elke keer weer creëren.

Als je kraanwater in plaats van bronwater gebruikt, dan krijg je minder crema bovenop en koffie met een bittere smaak. De resultaten van de espresso hangen ook af van hoe goed je de koffie in de meegeleverde Domepod samendrukt. Een rijke smaak krijg je door de koffie erg goed samen te drukken. De Handpresso Auto wordt niet geleverd met een aandruk tool, maar de achterkant van een lepel gebruiken gaf onze de beste resultaten. Het apparaat werkt erg goed en presteerde op een vergelijkbaar niveau als een budget espressomachine op het gebied van hitte en druk die gecreëerd wordt. Alhoewel de meeste espressomachines tussen de €250 en ver over de €2500 kosten, betaal je voor de Handpresso Auto €139. Dat is aardig duur als je dit als een gadget ziet, maar voor de fanatieke espressodrinkers is het een uitstekende machine om altijd een espresso bij de hand te hebben.

Beste Handpresso Auto Review

 

Conclusie Handpresso Auto review

Wij zijn koffieverslaafden en wij zijn verslaafd aan de Handpresso Auto.

Toen we voor het eerst hoorden over deze machine hadden we lage verwachtingen over het gebruiksgemak en hoe consistent de espresso zou zijn. Zodra je de Handpresso echter onder de knie hebt, zal je nooit meer naar een koffiebar gaan voor je koffie. Als jij ook van koffie houdt, dan zou je er niet over na hoeven te denken en dit handige apparaat direct aan moeten schaffen.

Alle andere personen zouden het volgende moeten overwegen: als je een persoon bent die een espressomachine thuis heeft, dan zal je vinden dat de Handpresso Auto het waard is, zodat je altijd een heerlijke verse espresso voor onderweg mee kan nemen.

We hopen dat je genoten hebt van deze Handpresso Auto review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Goedkoopste Handpresso Auto Review

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo