Zou je een paar euro willen besparen op die verrukkelijke Starbucks Frappuccino? In dit artikel zullen we je een aantal recepten geven met een stap voor stap uitleg die je zelf thuis kan maken. We gaan demonstreren hoe je drie verschillende smaken kan maken: vanille, mokka en karamel.
De basis
De Frappuccino die je in de Starbucks kan kopen is lastig om na te bootsen. Dit komt omdat ze een aantal gespecialiseerde ingrediënten gebruiken, zoals de Frappuccino base. Dit betekent echter niet dat je thuis niet eentje kan maken die erg dicht in de buurt komt van dat overheerlijke Starbucks drankje.
Het Frappuccino drankje is gebaseerde op een ijs cappuccino en wordt soms aangevuld met slagroom. Een Frappuccino zal espresso, koffie, slagroom, zoetstoffen en melk bevatten. In de volgende recepten zullen we alternatieven van de Frappuccino base gebruiken, zoals ijs of gecondenseerde melk, om zodoende onze zelfgemaakte Frappuccino te verdikken en verzoeten.
Het koffie onderdeel
Alle drankrecepten die we hieronder opnoemen zullen een koffie component hebben. Starbucks gebruikt een mix van zowel koffie als espresso. Als je een espressomachine hebt, gebruik dan zeker espresso. De intense smaak van espresso zal goed mengen met de andere ingrediënten. Als je geen espressomachine hebt, dan kan je sterke shotjes maken die op espresso’s lijken met een AeroPress of Stovetop espressomachine.
Een andere optie is om oploskoffie te gebruiken. Starbucks maakt ook een oploskoffie die VIA Instant heet. Hun Italiaanse Roast is de beste optie voor je zelfgemaakte Frappuccino, maar andere opties zouden net zo goed kunnen werken. Alhoewel het gebruik van oploskoffie super handig en goedkoop is, is het minpunt dat het minder cafeïne bevat dan espresso of gebrouwen koffie, dus je drankje zal mogelijk dat kleine beetje extra missen dat je nodig hebt.
Recept: Zelfgemaakte vanille Frappuccino
Het eerste drankje dat we zullen maken is de klassieke vanille.
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Portie: 1
- Tools: Blender, glas
Ingrediënten
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 kopje melk (volle melk is het beste)
- 1 kopje ijs
- 2 eetlepels honing (of stroop)
- Starbucks oploskoffie (wij hebben een espresso shotje gebruikt)
Bereiding
- Doe de ijsklontjes in je glas gevolgd door de melk en vervolgens de vanille extract. Dit zou voldoende moeten zijn voor een portie.
- Giet dit in je blender en giet de inhoud van een zakje oploskoffie of espresso shotje er ook in.
- Voeg de honing toe.
- Voor elke extra portie voeg je een extra zakje Starbuck oploskoffie of espresso shotje, een theelepel vanille extract en een glas ijsmelk toe.
- Zet je blender op een medium snelheid en meng totdat je een romig of ijzig mengsel hebt.
- Serveer in je glas en geniet!
Opmerkingen
De sterkte van de koffie zal de uiteindelijke smaak van het recept bepalen. Daarom moet je deze sterk maken, aangezien de ijs, melk en andere vloeistoffen het zullen verdunnen. Je kan altijd meer koffie toevoegen om je ideale sterkte te krijgen. Voeg voor een dikker mengsel extra melk en een glas ijs toe. Je kan bovenop je drankje ook slagroom en andere creatieve ideeën toevoegen.
Recept: Mocha Frappuccino met koffie als basis
- Portie: 1 groot glas
- Tijd: 5 minuten
Ingrediënten
- 1 shotje espresso
- 3/4 kopje zoete gecondenseerde melk (of meer als je dit lekker vindt of om het drankje dikker te maken).
- 1 kopje ijs
- 3/4 kopje chocoladestroop
- Slagroom
Bereiding
- Combineer alle ingrediënten afgezien van de slagroom in een blender met de ijs bovenop.
- Blend op medium-lage snelheid tot je drankje egaal lijkt (of het ijs volledig gebroken is).
- Afhankelijk van de consistentie en smaak die je wilt kan je meer gecondenseerde melk, ijs en smaakstoffen toevoegen.
- Serveer in een glas en spuit er slagroom bovenop.
- Geniet!
Opmerkingen
Je kan experimenteren met andere smaakstoffen en toplagen na keuze. Donkere chocoladestroop is het beste alternatief voor mokka Frappuccino.
Recept: Zelfgemaakte karamel Frappuccino met crème basis
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Portie: 1
Ingrediënten
- Vanille ijs, 2 grote bolletjes
- Melk, 2/3 kopje
- IJsklontjes, 1 kopje
- Karamelsaus, 1 eetlepel (of meer voor bovenop de slagroom)
- Karamelstroop, 3 eetlepels
- Slagroom
Bereiding
- Doe de melk, ijsklontjes, karamelstroop, 1 eetlepel karamelsaus en vanille ijs in een blender.
- Meng gedurende ongeveer 30 seconden en stop. Het mengsel zou egaal moeten zijn.
- Giet in je glas gevolgd door slagroom.
- Je kan de resterende karamelsaus hier bovenop gieten voor een adembenemende smaak en prachtige uitstraling.
Conclusie
Starbucks maakt zeker weten een geweldige Frappuccino, maar zoals we allemaal wel weten is het niet goedkoop, vooral als je er zo gek op bent dat je dagelijks eentje wilt drinken. Deze 3 recepten zijn uitstekende alternatieven voor een fractie van de prijs.
We denken zelfs dat de meeste personen deze ingrediënten al in huis hebben.
De smaak is fantastisch, je kan eindeloos variëren en het bereiden van een van deze recepten neemt niet veel tijd in beslag. Giet het in een beker die je mee naar je werk of school neemt, schrijf je naam er verkeerd op en je zal niet eens merken dat het geen Starbucks drankje is.
Ik heb niet echt een mening meer een vraag. Ik wil de Zelfgemaakte karamel Frappuccino met crème basis maken, maar mijn moeder is bang dat ik de blender kapot maakt als ik alles er in gooi. Heeft u misschien raad? Alvast bedankt.
Zelf een blender kopen. Waar denkt je moeder dat die blender anders voor is? Gras maaien?
Ik wil er een zonder koffie maar moet je dan gewoon de koffie uit het recept laten?
Ja dat kan maar dan moet je er wat extra ijsklontjes bij doen en wat meer melk