Jura WE8 review

De Jura WE8 is een uitstekend JURA koffiemachine die je het makkelijker maak om uit je bed te komen. In de ochtend kan het nog wel eens fris zijn (al helemaal in de wintermaanden) en dan hebben we iets nodig om ons warm te houden. Kan een koffiemachine dit bieden? Je ontdekt het in deze Jura WE8 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Jura WE8 review:

De wetenschap en ontwikkeling

Wat de Jura onderscheidt van de overvloed aan volautomatische espressomachines, is de toewijding om continu hun bestaande collectie te verbeteren, strategisch vervangen van het oude met nieuw materialen en schijnbaar niet significante aanpassingen en veranderingen toevoegen aan hun huidige koffiemachines.

Jura WE8 espressomachine reviewWat Jura ingenieus gedaan heeft (in onze ogen), is de capaciteit van het koffiebonen compartiment combineren met de capaciteit van het waterbassin. De WE8 is namelijk de officiële-onofficiële vervanger van de bekende Jura XS9. Alhoewel de XS9 wereldwijd toonaangevend geworden is op het gebied van grote volautomatische espressomachines, zijn er een aantal kleine minpunten en tegenstrijdigheden die voorkomen dat hij perfect is.

De Jura WE8 heeft een koffiebonen compartiment van 500 gram (wat ongeveer genoeg is voor 80 kopjes koffie) en een watercapaciteit van drie liter. Dit lijkt mogelijk totaal niet intuïtief (gezien het feit dat de XS9 een waterbassin van zes liter en een koffiebonen compartiment van maar 250 gram heeft), maar ze hebben echt iets geweldigs gedaan. De aanbevolen maximale output van deze machine is 30 kopjes per dag, wat precies past bij het waterbassin van drie liter (wanneer je bijvoorbeeld twee espresso shots per drankje gebruikt).

Maak je je zorgen dat het koffiebonen compartiment je gemak biedt, maar je koffiebonen muf worden? Jura heeft ook een oplossing voor dat probleem met het zogenaamde ‘Aroma Preservartion Cover’, welke het compartiment van de koffiebonen sluit om ervoor te zorgen dat de versheid daar binnen blijft.

 

Drankspecialiteiten

De soort drankjes die je kan maken is nog een gebied dat ontwikkeld is. De WE8 biedt een latte macchiato, cappuccino, flat white (voorheen alleen mogelijk bij de Jura F9), gewone koffie (zowel enkele als dubbele porties, espresso (ook zowel enkele als dubbele porties), ristretto, heet water en ook hete melk en melkschuim.

Wat we persoonlijk erg op prijs stellen, is dat Jura onze huidige manier van leven meegenomen heeft in de ontwikkeling (constant haasten naar de volgende vergadering of lunch overslaan om een deadline te halen).

Wil je je latte zo snel mogelijk hebben? Dit is hoelang het duurt om je favoriete drankjes te bereiden met de Jura WE8:

  • Een latte macchiato – 1 min. 26 sec.
  • Een cappuccino – 56 sec.
  • Twee normale koffie -1 min.
  • Twee espresso – 45 sec.
  • Twee ristretto – 30 sec.
  • Heet water (200 ml) – 45 sec.

 

Speciale functies van de Jura WE8

P.E.P. is iets dat de laatste tijd erg belangrijk geworden is en niemand legt het beter uit dan Jura zelf:

Jura WE8 functionaliteiten“De Aroma G3 koffiemolen zorgt ervoor dat de koffie optimaal vermalen wordt. Hij maalt de bonen altijd vers en snel maar voorzichtig om de aroma te behouden. Het zogenaamde ‘Pulse Extraction Process’ (P.E.P.) dat ontwikkeld is door JURA optimaliseert de extractietijd. Om een ristretto of espresso te maken wordt heet water in korte intervallen door de vermalen koffie geforceerd. De ‘One-Touch’ functie op de WE8 maakt het mogelijk om speciale drankjes te maken en af te werken met melk en melkschuim en dit alles met de druk op een knop zonder dat je je kopje hoeft te verplaatsen.”

Koffiemachine onderhoud is erg belangrijk, maar Jura heeft onze verwachtingen wederom overtroffen. Deze machine introduceert namelijk een TÜV gecertificeerde hygiënegarantie. Wat houdt dat in vraag je je nu misschien af? Jura legt het wederom uitstekend uit:

“Hygiëne is essentieel op de werkplek, dus geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma’s gecombineerd met speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddelen voor JURA koffiemachines, zorgen voor een perfecte hygiëne met de druk op een knop. Dit complete hygiënesysteem, dat goedgekeurd is door TÜV Rheinland, maakt de WE-serie een uitstekende keuze voor locaties die werken volgens het HACCP-concept (Hazard Analysis and Critical Control Points).

Dat is echter niet het meest indrukwekkende stukje technologie dat deze machine gebruikt. Als je namelijk iemand bent die van technologie houdt en graag over toegang toe wil hebben op afstand, dan zal je blij zijn om te horen dat je door het aanschaffen van de Jura Smart Connect accessoire je de koffiemachine via je smartphone, tablet of pc kan besturen aan de andere kant van de wereld.

 

Design

Jura WE8 volautomatische espressomachineWij houden van apparaten die er niet uitspringen als een lelijk eendje en Jura heeft op esthetisch niveau de grote volautomatische espressomachine een nieuwe definitie gegeven. De XS9 is zeker niet een lelijk apparaat, maar hij komt op esthetisch gebied niet in de buurt van de WE8.

Deze one-touch automatische koffiemachine heeft een geïntegreerd TFT-scherm, zoals we gezien hebben bij de nieuwere modellen. Er is geen draaiknop aanwezig en in plaats daarvan scroll je met het interactieve touchscreen door de aanpasbare en programmeerbare functies.

Heb je een drankje gemaakt met de juiste sterkte, temperatuur en aroma voor jou smaak? Sla deze instellingen dan op, zodat je de volgende keer met de druk op een knop precies hetzelfde drankje weer krijgt.

 

Voor wie is de Jura WE8 bedoeld?

Jura WE8 reviewAls je al gebruik hebt kunnen maken van de Jura WE8, dan geven we je groot gelijk als je er al verliefd op bent geworden. Alhoewel deze espressomachine echter alles heeft wat je wilt (en meer), is hij mogelijk niet geschikt voor elke doelgroep.

Aangezien de technologie en output van deze machine zo verfijnd is, wil je deze machine niet ergens neerzetten waar hij vaak voor de eerste keer gebruikt zal worden, aangezien de machine dan mogelijk per ongeluk opnieuw geprogrammeerd wordt of dat men bang is om de machine te gebruiken vanwege de geavanceerde technologie.

Deze machine zal ook niet werken voor een enorm kantoor, omdat hij dan te veel moet werken. We weten dat apparaten van Jura werkpaarden zijn, maar je moet ergens een lijn trekken. Voor een huisomgeving is hij weer te groot en zal hij niet volledig tot zijn recht komen.

Wij raden aan om deze machine ergens neer te zetten waar voortreffelijke koffie een must is. Waar je oude Jura F8 niet genoeg is. Een plek waar je een goede indruk achter wilt laten, tot wel 30 keer per dag.

Vergelijk prijzen nu bij:

9.5 Totale Score
Kwalitatieve en luxueuze machine

De Jura WE8 is een uitstekende koffiemachine. Een volautomatische machine die je het leven makkelijker zal maken.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo