Krups Dolce Gusto Genio 2 review

Opgelet! Deze koffiemachine is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Krups Dolce Gusto Genio S

Vergelijk nu prijzen bij:

[content-egg-block template=custom/all_merchant_widget groups=”nl-product”]

De Krups Dolce Gusto Genio 2 kopen?

De Krups Nescafé Dolce Gusto Genio II is de nieuwste versie van de populaire Dolce Gusto Genio cup koffiemachine. Hij is niet zo heel anders dan de oudere versie, op enkele updates na, dus je kunt nog steeds een eenvoudige bediening en een compact ontwerp verwachten.

Maar kun je ook uitstekende espresso en cappuccino verwachten? Je ontdekt het in deze Krups Dolce Gusto Genio 2 review.

Direct prijzen vergelijken:


 

Positieve- en negatieve eigenschappen

Positief:
  • Maakt lekkere espresso en cappuccino
  • Snel op te warmen en een drankje te maken
  • Gebruiksvriendelijk
  • Zeer stil
  • Gemakkelijk schoon te maken.
  • Veel cups om uit te kiezen
Negatief:
  • Tweede kopje warmer dan de eerste
  • Druppelt een beetje na gebruik
  • Cups zijn moeilijk te recyclen en duurder dan andere koffiesoorten

 

Wat is de Krups Dolce Gusto Genio 2?

Krups Dolce Gusto Genio 2 review koffiezetapparaatDe matgrijze Krups Nescafé Dolce Gusto Genio II is een koffiecupmachine die gebruik maakt van Dolce Gusto koffiecups voor de productie van diverse koffie en niet-koffiedranken. Hij is vrij compact en weegt iets minder dan 3 kg. Hij is ook verkrijgbaar in titanium/grijs.

Je kunt alleen Dolce Gusto cups in deze machine gebruiken. Het assortiment omvat typische caféachtige dranken, zoals espresso, Americano, cappuccino, mokka en latte. Het omvat ook koude koffie-opties, warme chocolademelk en thee.

Er is geen melkopschuimer bij de Genio II, omdat je melkdranken maakt met behulp van twee cups. De ene bevat de koffie en de andere melkpoeder.

Krups Dolce Gusto Genio 2 review koffie

De Genio II heeft een eenvoudige bediening tijdens deze Krups Dolce Gusto Genio 2 review. Er is een aan/uit-knop en een hendel. Met de hendel kan je je drankvolume fijn afstellen. Je kunt hem omhoog draaien om een grotere drank te maken en omlaag om een meer geconcentreerde drank te maken. Trek de hendel naar rechts om te beginnen met het bereiden van je koffie.

Een indicatielampje laat je weten wanneer de machine is opgewarmd en klaar is om gebruikt te worden. Als de machine vijf minuten lang niet wordt gebruikt, schakelt hij automatisch over naar de stand-bymodus.

 


 

Waar is hij goed in?

Je kunt vertrouwen op heerlijke koffieresultaten, of je nu een espresso wilt om je ochtend mee te beginnen of een cappuccino om te blijven hangen.

Krups Dolce Gusto Genio 2 review koffieMet behulp van de Dolce Gusto Espresso cups heeft je drankje een zeer consistente kleur, met een goede crema, een evenwichtige smaak en een intens aroma. Met Dolce Gusto Cappuccino cups kun je ook goede resultaten verwachten. Je cappuccino zal romig, vol en smakelijk zijn.

Het duurt ongeveer 20 seconden om een kopje espresso te bereiden zodra de machine is opgewarmd. Het duurt minder dan 40 seconden om de juiste temperatuur te bereiken, dus je drankje is binnen een minuut na het inschakelen van de machine klaar.

Het reinigen en onderhouden van dit Dolce Gusto model is een fluitje van een cent tijdens deze Krups Dolce Gusto Genio 2 review. Er zijn geen automatische reinigingsprogramma’s, maar de onderdelen die schoon moeten worden gehouden zijn eenvoudig te bereiken. Je kunt zelfs de bekerhouder in de vaatwasser plaatsen.

Dit is een echt stil koffiezetapparaat, dus het maakt geen lawaai terwijl je ’s morgens je espresso maakt.

Het Dolce Gusto assortiment biedt ongeveer 45 verschillende cups, dus er is zeker een drankje naar ieders smaak.


 

Krups Dolce Gusto Genio 2 review koffiecupmachine

Is er iets waar ik op moet letten?

Het eerste kopje espresso heeft een aangename temperatuur (67,9°C), maar het volgende kopje wordt iets te warm als je het meteen serveert (71°C). Hogere temperaturen hebben gevolgen voor de smaak van je drankje.

Na het bereiden van je drankje druppelt de tuit een beetje na, dus je moet wat langer wachten om het kopje te verwijderen als je elke laatste druppel wilt krijgen.

Direct prijzen vergelijken:


 

Andere dingen die ik moet weten?

Koffiecups zijn handig om snel een drankje te maken, maar het is niet zo gemakkelijk om ze te recyclen.

Als je het milieu wilt helpen, dan is dit iets waar je zeker een kijkje naar moet nemen. Als je in een gebied woont waar de recycling van koffiecups beschikbaar is, moet je het deksel eraf halen en de overgebleven koffie verwijderen, wat het gemak enigszins tenietdoet.Krups Dolce Gusto Genio 2 review koffie

Cupmachines hebben vaak een goedkope initiële kostprijs, maar de blijvende kosten van cups kunnen oplopen in vergelijking met het gebruik van gemalen koffie.


 

Conclusie; moet ik hem kopen?Krups Dolce Gusto Genio 2 review koffiecupmachine

Ja, dit is een geweldige koffiecupmachine tegen een zeer redelijke prijs.

Alhoewel het zeker niet de beste koffiecupmachine is die we hebben gezien, bevelen we hem toch aan voor als je geen honderden euro’s wilt uitgeven voor een gewoon goede koffiecupmachine.

Direct prijzen vergelijken:

 

Vergelijk nu prijzen bij:

[content-egg-block template=custom/all_merchant_widget groups=”nl-product”]
7.5 Totale Score
Goede koffiecupmachine

Of je deze koffiecupmachine moet kopen is duidelijk. Ja, dit is een geweldige koffiecupmachine tegen een zeer redelijke prijs. Alhoewel het zeker niet de beste koffiecupmachine is die we hebben gezien, bevelen we hem toch aan voor als je geen honderden euro's wilt uitgeven voor een gewoon goede koffiecupmachine.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Vivakoffie
Logo